Yayasan Word

THE

WORD

FEBROARY 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa wong bisa urip, ngrampungake tugas, lan mati luwih saka siji urip sajrone rentang taun ing bumi?

Ya; wong bisa. Kasunyatan reinkarnasi mesthi diwenehake ing pitakonan. Reinkarnasi - minangka piwulang, manawa manungsa, sing dianggep minangka pikiran, mlebu awak kanthi fisik kanggo sinau bab-bab tartamtu lan nindakake pakaryan tartamtu ing jagad iki, lan banjur nilar awake awak sing mati, lan sawise wektu dheweke njupuk awak fisik liyane, lan liya-liyane lan liyane nganti pakaryane wis rampung, kawruh entuk lan dheweke wis lulus sekolah ing sekolah sing urip maneh - reinkarnasi ditrima karo wong-wong sing wis nyekel piwulang lan ngetrapake kanthi panjelasan. kesimpulan ing saben babagan bocah-bocah saka wong tuwa sing padha, lan pria lan wanita sing padha ngerti sing duwe macem-macem posisi ing urip lan beda karo karakter, ora preduli saka turunane, lingkungan lan kesempatan.

Sanajan wis dikenal, nanging wis pirang-pirang abad doktrin reinkarnasi wis manca kanggo peradaban lan piwulang Kulon. Amarga pikiran dadi luwih ngerti karo subjek kasebut, ora mung bisa ngerti reinkarnasi minangka proposisi, nanging bakal ngerti minangka kasunyatan, pangerten banjur mbukak views lan masalah anyar. Pitakonan dijaluk saka sudut pandang sing beda tinimbang sing biasane ditrapake. Biasane ngerti yen nalika atine duwe badan fisik liyane sing disiapake, lan nggayuh, mung njupuk awak kasebut lan terus kerja lan pengalaman ing ngendi pikiran ditinggalake ing urip pungkasan, amarga bata nambah bricks liyane kanggo wong-wong sing wis dipasang ing proyek kasebut sadurunge, utawa minangka akuntan ngetrapake utang lan kridit kasebut ing sakumpulan buku sing ditrapake. Iki ditrapake kanggo mayoritas, bisa uga, wong sing manggon. Dheweke urip kanthi momotan lan mbuwang-mbuwang, kaya kuldi karo kakehan, utawa dheweke nolak lan ngalahake pakaryan lan kabeh, lan ora nrima tanggung jawab, kaya mules sing balk lan mbuwang lan ngalahake sing akeh. lan apa wae sing ana.

Pikiran sing dialami ing Kulon pancen beda karo sing beda saka Timur, kaya sing ditampilake dening intensitas peradaban, panemuan, perbaikan, terus-terusan ngganti cara lan kegiatan ing jaman saiki, ing Kulon. Galur lan stres saiki luwih gedhe tinimbang sadurunge; nanging amarga intensitas prekara-prekara luwih akeh sing bisa ditindakake saiki saka sadurunge.

Kaping jaman lan lingkungan bisa nemtokake watesan kanggo pakaryan manungsa, nanging wong bisa nggunakake wektu lan lingkungan kanggo pakaryane. Wong lanang bisa urip kanthi otomatis, utawa bisa uga ora bisa dadi wutuh lan dadi aktor sing misuwur ing sejarah dunya lan menehi tenaga kerja sing dawa marang para ahli biografi. Sejarah wong bisa uga ditulis ing batu nisan minangka: "Ing kene badan Henry Jinks. Dhèwèké lair ing kutha iki ing taun 1854. Dhèwèké tuwuh, nikah, dadi bapak loro anak, tuku lan adol bakul, lan tilar donya, "utawa sejarah bisa uga beda-beda, kayata Iskak Newton utawa Abraham Lincoln. Wong sing obah, lan sing ora ngenteni kahanan sing diarani dheweke bakal nggawe dheweke ora ana watesan. Yen ana wong sing gelem nglakoni, dheweke bisa urip sajrone siji tahap liyane lan melu liyane, lan bisa ditindakake kaya sing ditindakake dening Lincoln; lan manawa dheweke tetep kerja, terus tumindak ing jagad iki lan dituntun kanthi motif sing bener, dheweke bakal duwe sawetara karya gedhe sing dipasrahake marang dheweke, kanthi nindakake dheweke ora mung nindakake pakaryan akeh kanggo awake dhewe, nanging bakal nindakake sawijining karya. kanggo jagad; lan ing kasus iki, jagad iki bakal urip minangka pitulung tinimbang alangan kanggo dheweke lan pakaryane. Iki ditrapake kanggo saben karakter umum sing wis nindakake karya lan lulus saka siji stasiun urip menyang liyane.

Nanging ana wong sing, preduli saka panggonan lair utawa stasiun ing urip, urip interior. Panguripan batine wong lanang iki jarang dicathet ing publik, lan jarang dikenal karo kenalan sing akrab. Minangka wong bisa ngliwati pirang-pirang stasiun ing urip umum, entuk apa wae sing bisa dadi pakaryane wong liya, mula wong sing manggon ing njero urip bisa sinau ora mung pelajaran kasebut lan nindakake pakaryan kasebut. kang iki dimaksudaké sing kudu ing urip sing, nanging bisa sinau lan nindakake pakaryan kang bakal njupuk wong reinkarnasi liyane kanggo ngrampungake, yen wis nolak utawa gagal kanggo nindakake karya pisanan diparengake.

Iku gumantung karo wong lanang, lan apa sing diwenehake dheweke. Biasane posisi utawa lingkungan wong bisa ngrampungake karo pagawean siji lan siap kanggo miwiti liyane, sanajan ora kaya ngono. Saben pangowahan pakaryan utawa karakter bisa uga nglambangake urip sing beda, sanajan ora mesthi padha karo karya inkarnasi kabeh. Siji bisa dilahirake ing kulawarga maling lan kepeksa bisa makarya karo dheweke. Mengko dheweke bisa uga salah ndeleng lan nate didol perdagangan kanthi jujur. Dheweke bisa uga ninggalake perdagangan kanggo perang ing perang. Dheweke bisa uga kesimpulan mlebu bisnis, nanging kepengin nggayuh bisnis sing ora ana gandhengane; lan bisa uga ngerti akeh sing dikarepake. Éwah-éwahan gesangipun katingal saking akibatipun nalika piyambakipun dibuwang, lan kedadosan kasebut kanthi ora disengaja. Nanging dheweke ora. Saben pangowahan ing urip kaya ngono iku digawe kanthi sikap atine. Sikap pikiran kasebut nyiptakake utawa mbukak dalan kanggo kepinginan, lan mula bakal entuk kesempatan kanggo nggawe pangowahan kasebut. Sikap pikiran ndadekake utawa ngidini owah-owahan kahanan manungsa ing urip. Miturut sikap atine wong bisa ing siji urip nindakake pakaryan sing akeh sajrone urip.

Kanca [Persamaan HW]