Yayasan Word

THE

WORD

APRIL, 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa perlu kanggo ningkatake pengabdian?

Mikir carane paling apik kanggo ngladeni apa sing dikhususake, lan ngupayakake.

Pengabdian minangka kahanan utawa pikiran kanggo prinsip, sabab, dadi utawa wong, lan kesediaan tumindak kanggo sawetara sing bisa dikhususake. Wutah ing pengabdian gumantung marang kapasitas sing kudu ditindakake, ngladeni, lan kapasitas tambah kanthi tumindak kanthi kapinteran. Sifat ibadah nyurung siji supaya nuduhake pengabdian kasebut kanthi nindakake prekara-prekara sing bener. Impuls pengabdian iki ora mesthi ngasilake asil sing paling apik, nanging, senadyan tujuane dadi paling apik, apa sing ditindakake bisa ditindakake kanggo ngrusak apa sing ditindakake.

Pratondho debat tumindak saka ing ati. Tumindak kasebut saka jantung, sanajan iku minangka wiwitan sing bener, ora cukup kanggo tuwuh nyata. Kawruh kudu tumindak kanthi wicaksana. Wong lanang sing duwe sifat demokrasi biasane ora ngrungokake alesan sadurunge tumindak, nanging luwih seneng ngetutake dhawet utawa impulane. Nanging, mung kanthi nggunakake pikiran, kawruh bisa dipikolehi. Tes sejati saka pengabdian yaiku sinau, mikir, bisa nggayuh gegayuhan kanggo kepentingan sing paling apik kanggo dheweke. Yen ana wong sing nate tumindak emosional lan gagal mikir kanthi sabar lan terus-terusan, mula dheweke ora duwe pengabdian sing sejati. Yen wong sing duwe sifat bakti tetep ngetrapake pikiran lan supaya entuk kekuwatan mikir kanthi jelas, dheweke bakal nambah kawruh babagan pengabdian lan kemampuan kanggo ngladeni apa sing dikepengini bakal nambah.

 

Apa jenis dupa, lan suwene wis dienggo?

Sifat dupa iku bumi. Bumi, minangka salah sawijining patang unsur, cocog karo ambune. Dupa minangka campuran gusi, rempah-rempah, minyak, resin, kayu sing nalika ngobong menehi bau sing nyenengake saka asap.

Dupa digunakake sadurunge manungsa wiwit ngrekam institusi, adat, lan acara. Akeh tulisan sing nganggo kemenyan kaya perlu kanggo tumindak ibadah. Dupa digunakake ing upacara pangurbanan lan minangka sesaji, minangka bukti bakti dening wong nyembah lan nyembah, sing disembah. Ing pirang-pirang tulisan, penawaran dupa minangka tumindak ibadah dijlentrehake kanthi dawa, lan aturan sing diwenehake kanggo jinis dupa sing digunakake, nyiyapake lan kobong.

 

Apa wae keuntungan sing ditampa saka kobong dupa, sajrone semedi?

Mupangat bisa uga asale saka pembakaran dupa sajrone semedi, babagan jagad fisik lan astral. Pembakaran dupa ora bakal ngluwihi jagading astral utawa psikis. Pembakaran dupa ora bakal mbantu semedi babagan topik mental utawa jagad spiritual.

Yen ana wong sing setya karo semangat jagad gedhe lan roh bumi sing kurang, utawa apa wae makhluk saka jagad astral, mula bisa entuk bathi saka pembakaran menyan. Dheweke nampa keuntungan kanggo keuntungan sing diwenehake. Bumi menehi panganan kanggo nyambut manungsa. Esensialipun uga nyipta jalmo bumi lan makhluk alam jagad iki. Kobong domba nyediakake kaping pindho. Iki narik lan netepake komunikasi karo makhluk sing dikarepake, lan nolak makhluk liya sing ora diobong menyan. Yen ana sing pengin pengaruh pengaruh tartamtu, mula pembakaran dupa bisa uga bisa narik pengaruh lan nimbulake hubungan. Nanging, yen ora ngerti sipat dupa sing bakal digunakake lan ora ngerti sipat pangaribawa utawa kepinginan, mula bisa entuk keuntungan, apa sing ora disenengi lan mbebayani. Iki ditrapake kanggo semedi babagan jagad fisik lan astral utawa psikis, lan obyek sing sensitif.

Kanggo meditasi serius babagan subjek mental lan spiritual, pembakaran menyan ora dibutuhake. Pikirane lan sikap pikirane sing mutusake apa pengaruh sing bakal ana lan apa sing dadi peserta ing meditasi mental lan spiritual. Geni dupa asring nduwe pikiran kanggo obyek sing sensentif lan nyegah supaya ora mlebu kahanan abstraksi sing dibutuhake kanggo meditasi babagan jagad mental lan spiritual.

 

Apa efek dupa diobong bisa ditemokake ing samubarang pesawat?

Dheweke. Gumantung saka kekuwatan operator manawa informasi sing diduweni, bisa katon lan efek sensitif liyane. Wasap lan asap sing ditimbulake menyan nggawa kekuwatan lan awak materi sing dikarepake para kewan lan kekarepan. Iki minangka salah sawijining sebab kenapa tukang sihir lan nekromisma nggunakake dupa ing invocations lan conjurations. Kanthi ngobong efek menyan diprodhuksi ing pesawat liyane tinimbang fisik, nanging kudu duwe pikiran psikologis sing dilatih lan dikendhaleni supaya bisa ngerteni. Banjur dheweke bakal ngerti kepiye lan ngerti sebabe pengaruh lan makhluk sing kepincut utawa ditolak dening pembakaran menyan, kepiye mengaruhi wong sing nawakake menyan, lan asil sing lagi nggawa pembakaran menyan

Kanca [Persamaan HW]