Yayasan Word

THE

WORD

JUNE, 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa wong sing mikrokosmos saka makrokosmos, alam semesta ing miniatur? Yen mangkono, planet-planet lan bintang-bintang sing katon kudu diwakili ing dheweke. Ngendi padha dumunung?

Pikirane ing macem-macem wektu lan kanthi macem-macem cara, ujar alam semesta kasebut kalebu manungsa. Minangka kiasan utawa nyatane, iki bakal nyata. Ora ateges alam semesta duwe driji lan driji sikil lan nganggo alis lan rambut ing sirah, lan alam semesta dibangun miturut dimensi badan fisik manungsa saiki, nanging ateges operasi alam semesta bisa ditondoi lan ditampilake ing manungsa miturut organ lan bagean. Organ-organ ing awak manungsa ora digawe kanggo ngisi ruang, nanging kanggo nindakake fungsi tartamtu ing ekonomi umum lan kesejahteraan organisme. Bab sing padha bisa uga ujar ana ing njero ruang bumi.

Sinar cahya lan cahya sing nggumunake ing swarga yaiku media sing nglangkungi kekuwatan universal ing awak, miturut hukum universal lan kesejahteraan lan ekonomi umum. Organ-organ internal, kayata organ seks, ginjel, limpa, pankreas, ati, jantung lan paru-paru, dikandhakake minangka koresponden lan menehi hubungan langsung karo pitu planet. Ilmuwan lan mistik kaya kasebut kaya Boehme, Paracelsus, Von Helmont, Swedenborg, ahli filsafat lan alchemist geni, wis menehi jeneng organ lan planet sing cocog karo saben liyane. Kabeh ora menehi korespondensi sing padha, nanging setuju manawa ana tumindak timbal balik lan hubungan antara organ lan planet. Sawise ngerti yen ana koresponden, mahasiswa kasebut, yen pengin ngerti, mikir lan ngrampungake organ endi sing cocog karo planet tartamtu, lan kepiye gegayutan lan operasi. Dheweke ora bisa gumantung ing tabel liyane babagan perkara iki. Tabel koresponden bisa uga cocog kanggo sing digawe; bisa uga ora bener kanggo liyane. Siswa kudu golek koresponden kasebut.

Tanpa dipikir, ora ana sing bakal ngerti kepiye obyek universal lan ana hubungane karo bagean awak dhewe, ora ana sing bisa dirembug babagan wong liya. Mikir kudu terus nganti subjek wis dingerteni. Apa sing cocog karo rasi lintang, klompok lintang, nebula ing ruang, tumindak ing awak manungsa minangka plexus, ganglia saraf, nyebrang saraf. Kluster iki utawa nyebrang ing awak ngetokake cahya, aura syaraf. Iki ing swarga diarani minangka cahya lintang, lan miturut jeneng liyane. Iki bakal katon adoh banget lan bisa disenengi karo astronom, nanging yen dheweke mikir ing awake nganti ngerti babagan pusat saraf lan arus, dheweke bakal ngganti teori babagan astronomi. Dheweke bakal ngerti apa lintang ing langit, lan bisa nemokake dheweke dadi pusat ing awake.

 

Apa tegese kesehatan ing umum? Yen keseimbangan fisik, mental lan spiritual manungsa, banjur kepriyé imbangané tetep?

Kesehatan yaiku wholeness lan soundness awak ing struktur lan fungsine. Kesehatan umume yaiku operasi awak ing sawijining pakaryan sing dikarepake, tanpa impediment saka fungsi utawa rusak bagean. Kekuwatan dikembangake lan dijaga minangka asil kesehatan. Kekuwatan dudu barang sing beda saka kesehatan, lan ora kalebu kesehatan. Kesehatan dijaga kanthi konservasi kekuatan utawa energi sing dikembangake, lan tumindak timbal balik ing antarane bagean awak lan awak kanthi sakabehe. Iki ditrapake ing pikirane lan sifat spiritual manungsa, sing ana gandhengane karo awak manungsa, uga kanggo kewan kewan sing biasa. Ana kesehatan mental lan spiritual amarga ana kesehatan fisik. Kesehatan sakabehe dijaga nalika saben bagean saka kombinasi nindakake pakaryan sing ana gandhengane lan kanggo kabecikan. Pamrentahan kasebut gampang dingerteni nanging angel dituruti. Kesehatan entuk lan dirampungake ing jurusan sing ngerti apa sing paling apik kanggo entuk kesehatan, lan nindakake apa sing paling apik kanggo nglindhungi.

Kanca [Persamaan HW]