Yayasan Word

THE

WORD

JULY 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa paling apik kanggo wong ninggalake badan fisik tanpa sadar, yen nyawa bisa nglebokake negara ngimpi kasebut?

Luwih becik manawa wong tanggung jawab bisa eling kabeh sing ditindakake ing jasmani lan saben negara liyane. Yen manungsa — tegese ateges mikir pikirane ing awak - mutusake kanggo ninggalake awak fisik, mula dheweke ora eling; yen ninggal awake tanpa sadar, dheweke ora duwe pilihan ing perkara kasebut.

Ora perlu kanggo nyawa, njupuk yen "manungsa" lan "jiwa" ana ing pitakonan sing dimaksud supaya sinonim - kanggo mangkat saka awak fisik kanggo mlebu negara impen. Manungsa ora nate uwal saka awake dhewe sadurunge mati.

Manawa sadar nalika tangi; dheweke sadar ing kahanan impen; dheweke ora sadar sajrone wacana saka tangi menyang negara impen; Yaiku, antara wayahe pungkasan nalika dheweke tangi lan ngalamun. Liwati saka kahanan fisik menyang negara impen cocog karo proses mati; lan sanajan kanthi mikir lan tumindak, apa sing bakal ditemtokake lan kepiye transisi, dheweke ora sadhar utawa ora ngerti yen wis kelakon, sanajan dheweke bisa uga duwe pengaruh sawetara.

Nalika manungsa sinau cara mlebu lan kepiye cara ngrampungake tahap impen, dheweke mandheg dadi wong biasa, lan ora ana sing luwih umum tinimbang wong biasa.

 

Apa dhuwur sing bisa ditindakake jiwo sing ninggalake badan jasmani kanthi sengaja lan sing tetep sadar sawise pati?

Sing gumantung karo apa sing dadi pikirane lan tumindak apa sing ditunjukake dening wong sing takon, yaiku babagan jiwa, lan asil mental lan spiritual ing urip fisik liyane lan utamane ing jaman terakhir. Yen manungsa bisa ninggal awake fisik kanthi sadar nalika mati, dheweke bakal nemoni pati. Apa salah siji wis ngliwati proses mati kanthi eling utawa ora sadar, negara sing sadar, sing bakal mlebu, cocog lan ditemtokake karo apa sing dheweke entuk kawruh sajrone urip ing awak fisik ing bumi. Ora ndarbeni dhuwit lan ndarbeni dhuwit lan bandha kadonyan, nanging posisi sing gedhe, uga ora ana hubungan sosial, utawa ora kenal karo penguasaan adat lan konvensi, uga ora kepencut lan kenal karo wong liya; ora ana sing dianggep. Pengaruhe sawise mati gumantung ing jurusan intelijen sing wis dialami wong urip sajrone urip; apa sing ngerti urip dadi; ngontrol kekarepane dhewe; ing pelatihan atine lan pungkasane sing wis digunakake, lan sikap mental dheweke marang wong liya.

Saben wong bisa urip ing sawetara pendapat negara sawise tiwas kanthi ngerteni apa sing ngerti "ngerti" lan apa sing ditindakake ing urip iki karo awake dhewe, lan apa sikap dheweke menyang jagad njaba. Ora apa sing dikandhakake karo wong utawa apa sing dheweke pracaya sawise pati tiwas bakal dialami dening dheweke sawise mati. Politik agama sing dadi artikel akidah lan keyakinan para ahli teologi kanthi pangarep-arep utawa kanthi dendhem marang jagad iki ora bakal nyebabake masarakat sadar lan njaluk mati apa sing wis dirungu sadurunge, sanajan padha percaya apa sing dirungu . Sawise negara mati ora ditemokake minangka papan sing panas disiapake kanggo wong-wong sing ora percaya, lan uga ora mung percaya lan dadi anggota gereja menehi judhul menyang papan sing dipilih ing swarga. Pracaya sawise negara-negara pati bisa ngetrapake negara-negara kasebut nganti saiki pangaribawa kahanane lan tumindak. Ora ana allah ing swarga kanggo ngangkat manungsa saka jagad iki lan ing pangkone; Ora ana setan kanggo nyekel wong liya nalika dheweke ucul saka jagad iki, ora ana prakara apa sing dipercaya sajrone urip, utawa apa sing dijanjekake utawa diancam dening para teolog. Wedi lan ngarep-arep sadurunge pati ora bakal ngganti kanyatan sawise pati tiwas. Bukti sing asale lan netepake manungsa sawise mati yaiku: apa sing wis ngerti lan apa ana sadurunge mati.

Wong bisa ngapusi wong babagan awake dhewe ing jagad iki; kanthi praktek, dheweke bisa sinau ngapusi awake dhewe sajrone urip fisik; nanging dheweke ora bisa ngapusi kepinteran dhuwur, Dhiri, kaya sing diarani, kaya apa sing dipikirake lan ditindakake; kanggo kabeh sing dikira lan diwatesi kanthi rinci lan totalitas didaftar kanthi otomatis; lan miturut keadilan keadilan sing ora bisa diwarisake lan universal, mula ora ana banding lan ora luput, dheweke iku sing dipikirake lan disenengi.

Pati iku proses misahake, saka wektu ninggalake awak jasmani kanggo dadi sadar ing negara swarga. Pati ngudani kabeh saka manungsa sing ora saka donya swarga. Ora ana papan ing swarga kanggo para abdine lan bank-banke. Yen manungsa sepi tanpa dheweke ora bisa ana ing swarga. Mung wong kang bisa mlebu ing swarga kang kadunungan swarga, lan kang ora kena ing naraka. Budhak upah lan tanah lan bank tetep ana ing jagad iki. Nèk ana wong sing nganggep dhèwèké nduwèni wektu urip ing bumi, wong kuwi klèru. Dheweke ora bisa duwe. Dheweke bisa nyewa barang, nanging dheweke mung duwe barang sing ora bisa ilang. Apa sing ora bisa ilang dening manungsa bakal mlebu ing swarga, tetep ana ing bumi, lan ing salawas-lawase dheweke ngerti. Dheweke bisa mendhung lan nutupi ing bumi karo barang-barang sing dudu duweke, nanging dheweke isih sadar. Kahanan mental sing dilebokake lan dimangerteni dening manungsa sajrone urip bakal dilebokake lan diweruhi sawise mati, nalika ing urip jasmani dheweke kaganggu karo masalah lan preduli jagad. Ing "dhuwur", utawa swarga, apa sing dheweke sadhar bebas saka rasa wedi lan gangguan. Apa wae sing ngalangi rasa seneng ing jagad iki diilangi saka kahanan kasebut.

Kanca [Persamaan HW]