Yayasan Word

THE

WORD

AGUSTUS, 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Mangga menehi definisi immortality lan negara sedhela carane kabaptis bisa ngrambah?

Kekebalan yaiku negara sing ngerti salah sawijining identitas liwat kabeh negara, kahanan lan owah-owahan.

Kalanggengan kudu digayuh kanthi intelektual, kanthi nggunakake kapinteran. Kalanggengan ora bisa digayuh dening kapercayan buta yen ana kedadeyan sing ora ana sawise mati, lan uga ora ana wong sing bisa mlebu kekebalan kanthi hadiah, sih, pusaka. Kalanggengan kudu ditindakake kanthi kerja keras, karo kapinteran.

Kekebalan kudu entuk lan entuk sadurunge mati, sajrone urip ing awak fisik ing jagad fisik iki. Sawise kalanggengan pati ora bisa diraih. Kabeh pikiran sing wis kawin sing anyar bakal urip dadi abadi. Yen kalanggengan ora ngalami sadurunge mati, awak mati lan pikirane bali menyang bumi ing awak fisik sing anyar, sawise wektu lan nganti ora ngalami kawujud.

Cara kanggo kalanggengan yaiku supaya mandheg ngenalake awake dhewe karo awak fisik, utawa kanthi kepinginan lan emosi, pribadine. Dheweke kudu ngenalake awake dhewe kanthi pengalaman sing ora ana; yaiku, karo awake. Nalika dheweke mikir babagan iki lan ngenalake awake dhewe, kekebalan katon cedhak. Kanggo sukses ing prekara kasebut, wong kudu ngetrapake persediaan babagan komponen lan unsur sing wis diramalake sadurunge. Sawise persediaan iki, dheweke kudu mriksa apa sing bisa diganti, lan apa tetep. Sing sapa tetep, lan ora tundhuk karo wektu lan papan, yaiku awake dhewe; kabeh liyane transitory.

Bakal ditemokake yen dhuwit, tanah, barang antik, duweke, posisi, fame lan apa wae sing kaya ngono, sing paling disenengi dening jagad, kalebu barang transitory, lan ora ana sing sithik utawa ora ana sing nyoba dadi abadi. Barang-barang sing regane ora bisa ditrapake, dudu saka panca indra.

Kanan motif lan tengen pikirane ing saben dinane, ing kabeh tahap fase saben dinane, ora ana sing nggarap mlaku-mlaku, yaiku perkara sing bisa dianggep. Iki dudu urip paling gampang sing ngasilake asil sing paling cepet. Urip ing pertapa, adoh saka pedhuli lan godaan, ora menehi cara utawa kahanan. Sawijining wong kangelan, pacoban, panggodha, nanging bisa ngatasi lan tetep ngontrol dheweke lan tetep cocog karo intine sing cerdas dadi ora abadi, bakal suwe lan luwih sithik tekan tujuane.

Sikap pikiran sing luwih migunani yaiku wong sing golek ngerti awake dhewe pisah saka awak, pisah saka pribadine, kepinginan, emosi, rasa, lan kasenengan lan kasangsarane. Dheweke kudu ngerti awake dhewe sing kapisah lan merdika saka kabeh iki, sanajan katon nyentuh awake dhewe lan kadhangkala katon dadi awake dhewe. Sikapipun kedahipun, bilih piyambakipun punika tanpa wates, gesang kados tanpa wates, ing kalanggengan, tanpa wates lan pembagian wektu, utawa tetimbangan papan. Yaiku kahanan kang langgeng. Dheweke kudu biasa ndeleng iki minangka kasunyatan. Banjur dheweke bisa ngerti. Kanggo apik iku ora cukup, lan kanggo prate babagan, guna lan childish.

 

Apa manungsa lan ora seneng refleksi saka awake dhewe? Yen ngono, kepiye cermin? Yen ora, saka ngendi iki seneng lan ora seneng

Tembung "jiwa manungsa" digunakake kanthi promiscuously lan akeh fase bagean sing ora katon saka aspek sing diarani wong. Jiwa bisa uga tegese kahanan pra-natal, utawa bayangan sing ora apik sawise mati, utawa prinsip universal sing ana ing awake sajrone urip. Jiwani manungsa dianggep minangka pikiran - prinsip pamikiran, lampu sadar ing awak. Tiyang lan senenge manungsa ora kalebu refleksi saka pikiran. Seneng lan ora seneng amarga tumindak atine kanthi kepinginan.

Yen atine mikirake sawetara kepinginan sing disenengi; kepinginan liyane disenengi atine. Sing dadi pikiran sing mikirake kepinginan, kepinginan; sipat pikiran sing mikir adoh saka kepinginan lan pikiran sehat, kekarepan kasebut ora seneng. Kanthi cara iki dikembangake seneng lan seneng karo pikiran lan kepinginan. Sing seneng lan seneng-seneng iku asale lan apike pikiran lan kepinginan. Bojone wong seneng lan ora seneng lair lan dikembangke ing njero awake. Banjur, dheweke ngetokake rasa seneng lan ora seneng marang dheweke. Kekarepan lan seneng-seneng sing digawe ing wong siji bakal nggawe luwih seneng lan ora seneng karo wong sing ketemu; Lan wong-wong mau nyebabake wong liya seneng lan ora seneng marang wong liya sing padha seneng lan seneng-senenge. saengga jagad kebak kasugihan lan ora seneng. Kanthi cara iki bisa uga dikandhakake manawa jagad iki minangka gegambaran babagan seneng lan seneng karo manungsa.

Apa kita seneng karo jagad lan barang-barang ing jagad iki? Utawa kita ora seneng karo dheweke? Ora bermanfaat kanggo nyoba mandheg utawa ora seneng. Mesthine manungsa ora gelem nampani karo pikirane apa sing ngerti yen ora bener. Dadi dheweke ora seneng karo sing pantes. Luwih becik manungsa seneng lan mikir babagan apa sing dingerteni bener, lan kudu ditindakake. Kanthi cara iki, dheweke seneng duwe kekuwatan lan kekuwatane. Yen dheweke ngrawat seneng lan ora seneng karo awake dhewe, wong liya uga bakal nindakake, lan jagad iki bakal owah kanthi seneng lan ora seneng.

Kanca [Persamaan HW]