Yayasan Word

THE

WORD

MUNGKUL 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Magnetism, mesmerism, lan hypnotism related, lan yen mangkono, kepiye carane?

Magnetisme kewan minangka kekuwatan sing ana gegayutane karo magnetisme sing katon ora ana ing awak, kayata lodestones lan wesi sembrani. Daya sing padha diangkat dadi kekuwatan sing luwih dhuwur ing awak kewan. Magnetisme kewan minangka operasi tenaga kasebut liwat awak kewan sing nduweni sifat strukture tartamtu, sing ana hubungane karo polarisasi, supaya struktur bisa ngindhuksi banjur dadi saluran sing nggunakake gaya magnet menyang awak fisik liyane.

Mesmerisme minangka jeneng sing diwenehake kanggo aplikasi magnetisme kewan, sawise Mesmer (1733-1815), sing ditemokake maneh banjur mulang lan nulis babagan kekuwatan sing diarani magnetisme kewan.

Kadhang Mesmer, magnetisme kewan digunakake kanthi alami; kala-kala dheweke nggunakake pikiran sing gegayutan karo magnetisme kasebut. Carae diarani mesmerisme. Dheweke ngunjuk magnetisme minangka daya cairan ing pucuk drijine menyang awak pasien, saéngga nyebabake turu, diarani sawise turu mesmer, lan asring ngobati obat sabanjure. Dheweke asring nyelehake pasien kasebut, nalika pasien ngalami pengaruh mesam, menyang negara sing beda, sing nyatakake Mesmer menehi jeneng sing beda. Cara lan variasi kasebut disebutake dening akeh panulis babagan topik kasebut.

Hipnotisme yaiku, miturut jeneng, panyebab turu. Hipnotisme mandhiri minangka panyebab turu amarga tumindak saka pikiran dhewe nalika siji utawa sebagian mateni prinsip sadar saka sesambungan karo pusat sadar ing otak. Hipnotisme umume yaiku operasi siji pikiran marang liyane, kanthi tanpa bantuan magnetisme kewan, supaya turu saka subjek hipnotis disebabake tumindak operator kasebut nalika ngganggu kabeh utawa sebagian karo sesambungan prinsip sadar lan pusat ing endi tumindak kasebut ing otak subjek. Turu hipnotis, asil saka gangguan karo sesambungan prinsip sadar lan pusat sing ditindakake kanthi sadar, beda karo turu normal.

Ing turu normal prinsip intelijen utawa sadar bisa adoh saka pusat sadar ing otak, saengga alam bisa ndandani awak lan mulihake keseimbangan antara sel. Prinsip sadhar bisa uga ngunjungi pusat-pusat saraf saraf, utawa bisa uga ngluwihi pusat kasebut. Yen prinsip sadar tetep ana siji utawa luwih saka pusat sing nyambungake karo ndeleng, ngrungokake, mambu, ngrasakake, mula impen sing turu, lan impene yaiku pemahaman sing sensitif, yaiku babagan fisik utawa saka jagad sing ana gandhengane karo fisik. Ing ngalamun turu tanpa prinsip prinsip sadar tetep sadar, nanging amarga dicopot saka indera, manungsa ora ngerti carane nginterpretasi apa sing dingerteni.

Nggawe turu hipnotis minangka gangguan karo prinsip sadar liyane, sing ora bisa utawa ora nolak gangguan kasebut. Yen prinsip sadar saka subjek diusir saka pusat eling, kanthi sesambungan nalika tangi, subyek kasebut tiba turu hypnotic, yaiku turu sing ora sadar utawa separo, miturut jarak sing luwih gedhe utawa luwih sithik. Hipnotizer wis sukses ing nyopir prinsip sadar subjek. Sajrone turu hipnotis bisa nyebabake subjek kasebut ndeleng utawa ngrungokake utawa ngrasakake utawa mambu utawa ngrasakake sensasi sing bisa dialami nalika tangi, utawa dheweke bakal nyebabake subyek kasebut utawa ujar apa sing dikarsakake hipnotisis utawa ujar. Nanging, siji-sijine, dheweke ora bisa meksa sawijining tumindak tumindak maksiat sing bakal nesu karo pangerten moral saka subyek ing negara kasebut.

Pikirane operator kasebut nggayuh prinsip sadar saka subyek, lan subjek bakal nanggapi lan manut pamikiran lan arah hipnotizer, miturut kajelasan lan kekuwatan pamikiran hipnotizer lan jurusan sing dikepengini. karo organisme otak subjek.

Jawaban kanggo hubungane karo hubungan magnetisme kewan, mesmerisme, lan hipnotisme yaiku magnetisme kewan, minangka kekuwatan alam sing beroperasi saka awak menyang awak, kudu ana hubungane karo awak manungsa; mesmerisme minangka metode aplikasi magnetisme kewan; hipnosis minangka panggunaan kekuwatan siji pikiran sing ditindakake kanthi pikiran liyane. Bisa kanggo pikiran ngasilake efek magnet kanthi ngarahake aliran magnetisme kewan. Hipnotis bisa nemtokake subyek menyang tundhuk hipnotis kanthi makarya kanthi magnetisme kewan ing subyek kasebut; nanging ing magnetisme alam lan kekuwatan hipnotik beda karo saben liyane.

 

Kadospundi magnetisme kewan bisa diaktifake, lan apa gunane bisa dilebokake?

Magnetisme kewan bisa ditanduri kanthi nggawe badan dadi magnet lan pusat sing bisa digunakake kanggo gaya urip universal, amarga magnetisme narik kawigaten. Wong lanang bisa nggawe awak sing apik kanggo urip universal kanthi nyebabake organ-organ ing awak supaya fungsine kanthi alami lan normal lan kanthi nyegah kakehan mangan, ngombe, turu, lan ngontrol alam sensual. Kelebihan kasebut nyebabake rusak baterei panyimpenan, yaiku bentuk awak fisik sing ora katon, sing kadhangkala diarani awak astral. Kelainan kakehan ngidini awak mbentuk dadi kuwat lan nyebabake polarisasi lan penyesuaian molekul kanthi bertahap. Nalika digawe kanthi wujud awak dadi reservoir gaya magnet.

Sawetara panggunaan magnetisme kewan yaiku kanggo mbangun magnetisme pribadi, nggawe awak kuwat lan sehat, kanggo nambani penyakit ing wong liya, kanggo ngasilake turu magnetik - sing ora bisa disalahake minangka turu hipnotis - lan kanthi mangkono clairaudience lan clairvoyance, lan utterances sunnat, lan kanggo gawé efek gaib, kayata daya jimat lan amulets karo daya Magnetik. Salah sawijining panggunaan sing paling penting kanggo magnetisme kewan yaiku kanggo terus nguatake lan polarisasi awak sing ora katon supaya bisa dibangun maneh lan diregenerasi lan bisa uga diabadi.

Kanca [Persamaan HW]