Yayasan Word

THE

WORD

JULY, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa penyakit lan apa hubungane karo bakteri?

Penyakit awak minangka kondhisi yen konstitusi jaringan siji utawa luwih organ awak ora normal kanggo tingkat sarjana yen fungsi organ utawa organ cacat utawa fungsi siji organ dibuwang saka normal hubungane karo liyane utawa organ liyane. Asile yaiku unsur-unsur ing alam ora ana hubungane karo unsur-unsur manungsa - yaiku koordinasi lan prinsip formatif awak.

Penyakit disebabake mangan, ngombe, napas, tumindak lan tumindak sing ora bener. Penyakit minangka penghalang kanggo nyipta normal unsur-unsur sing nyusun lan nggarap organ-organ awak sing normal.

Bakteri kalebu jamur, tanduran mikroskopis, umume kaya rod, lan lance kaya tali. Bakteri dikandhakake uga minangka penyebab akeh penyakit infèksius lan uga penyakit konstitusional.

Nalika bakteri ana akeh penyakit, nanging bakteri dudu penyebab penyakit. Bakteri berkembang sawise syarat-syarat pamarike diwenehake, lan kahanan kasebut ditindakake kanthi cara mikir, tumindak, napas, mangan lan ngombe. Bakteri ing jumlah cekap kanggo ngasilake penyakit ora bisa ana ing ngendi manungsa ora menehi lemah sing subur kanggo panyebaran kasebut ing awake. Biasane, meh seragam, putrefaction lan fermentasi ing sistem pencernaan lan ekskresi minangka panyebab utama kahanan ing endi bakteri nemokake panginepan lan pangembangan sing sarujuk.

 

Apa kanker lan bisa disembuhkan, lan yen bisa disembuhkan, apa ngobati?

Kanker minangka jeneng sing diwenehake menyang sekumpulan wutah anyar sing mbebayani ing awak manungsa, sing tuwuh kanthi biaya jaringan normal, lan biasane mbebayani. Kanker minangka salah sawijining penyakit sing saya tambah kanthi kemajuan peradaban. Peradaban nimbulaké penyakit, sanajan langkah-langkah pencegahan lan perawatan kuratif sing ngalami penyakit sing wis jaman biyen. Sing cedhak karo urip manungsa yaiku mode kewan lan alam sing luwih sithik bakal dadi penyakit; nanging awak sing luwih dhuwur lan luwih adoh dicopot saka kahanan sing gampang, luwih gampang kena penyakit. Kanthi advance wektu, bentuk penyakit ngalami sadurunge ora dingerteni, lan penyakit sing kedadeyan asring dadi luwih asring. Perkembangan pikiran sing luwih dhuwur luwih gampang kena penyakit bakal awak nandhang sangsara utawa padha karo kahanan fisik. Ing sangang-pirang abad pungkasan ana penyakit anyar, sing dikenal banjur dadi la grippe, nggawe penampilan lan nyebar kanthi cepet ing bagean-bagean sing paling gedhe ing jagad iki. Ing cara sing padha, kasus kanker dikandhakake saya mundhak.

Ana sel kanker sing fisik. Ana akeh iki ing saben manungsa, nanging biasane mengko dikembangake, lan mula tetep ora diweruhi. Ana luwih kuman kanker, lan ora fisik, nanging astral. Kuman biasane ana ing awak astral, nanging laten; tegese, ora nyebabake pangembangan sel kanker. Kahanan tartamtu dibutuhake kanggo aktifitas lan tikel kuman kanker. Kaloro kahanan kasebut sing asring ditliti yaiku kahanan awak fisik sing umure, yaiku karakteristik umur patang puluh taun lan ndhuwur, lan kahanan mental sing paling apik digambarake amarga rasa wedi. Mula, rasa wedi lan umur udakara patang puluh taun luwih milih produksi kuman kanker lan pangembangan lan pangembangan sel kanker.

Kanker bisa ditambani lan diobati. Jawaban kanggo pitakonan iki lan perawatan kanker wis digarisake "Moments with Friends" ing Jeksa Agung bisa ngetokake THE WORD, September, 1910, Vol. XI., No.6.

Kanca [Persamaan HW]