Yayasan Word

THE

WORD

AGUSTUS, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa cara sing apik kanggo nyambungake negara-negara sing tangi lan ngalamun supaya ora ana interval nalika sleeper ora sadar?

Subyek paneliten iki minangka salah siji sing biasane ora dianggep. Wong-wong sing wis ngira-ngira iku umume ngira iki ora dadi sengaja. Nanging subyek kasebut penting. Senadyan interval sing ora ana sadar antara tangine lan ngalamun ora bisa dilalekake manawa manungsa ora luwih saka wong, bisa dipendhet luwih akeh. Ing negara sing wis ana, wong wis ngerti babagan bab, lan kanthi cara tartamtu, dheweke wis sadar. Ing negara ngalamun, dheweke wis sadar kanthi cara sing beda.

Manungsa nyata minangka asas sadar, cahya sing sadar ing awak. Dheweke, minangka prinsip sadar, kontak ing negara sing ngadhepi awak pituitari, yaiku kelenjar sing ditondoi ing tengkorak. Ing alam pituitari, dheweke ngandhani informasi babagan operasi ora ditindakake kang ditindakake ing awak, kayata napas, digesting, ngresikake, lan asil operasional minangka nikmat utawa nyenengake. Ing pikiran, kanthi saraf, nggawe prinsip sadar weruh bab-bab ing donya. Alam tumindak ing asas sadar iki saka jero lan saka tanpa. Sajrone negara waking, saka ing jero minangka kanggo kondisi awak manungsa; saka tanpa minangka obyek pangertèn pangertèn ing donya. Alam tumindak marang dheweke liwat sistem syaraf simpatik, stasiun rekaman, ing otak, yaiku badan pituitari. Sawijining manungsa nduwèni kekuwatané ing awaké liwat sistem saraf pusat, sing dadi pusat pituitary. Prinsip sadar bisa ditemokake karo alam liwat awak pituitaria, lan bereaksi ing alam lan bisa ditahan ing awak liwat awak pituitari sing padha.

Awak pituitari iku papan lan pusat saka prinsip sadar sing nemu pengaruh saka alam lan saka prinsip sadar sing ngontrol, tumindak utawa tumindak marang alam kanthi sistem syaraf pusat. Lampu kilat kontak ing negara sing ngadeg ing awak pituitri bakal ngganggu lan ngatasi fungsi awak sing ora diweruhi lan alami. Lampu kilat sing ana ing badan pituitari nyebabake galur ing operasi alam awak, lan ngalang-alangi pasukan urip kanggo mbiyantu jaringan, organ, lan mesin awak, lan njaga kanthi cepet. Lampu kilat nyedhiyakake kabeh awak ing tension, lan yen ketegangan terus nganti cukup suwe bakal tindakake, amarga ora ana daya urip sing bisa lumaku nalika awak ana ing ketegangan ing ngisor pengaruh sing kelip-kelip iki. Kanggo njaga awak, mesthine supaya awak duwe wektu nalika ora diganggu, lan nalika bisa ngaso lan ngobati. Kanthi mekaten, periode ingkang dipunsebat saré dipun damel kanggé awak. Turu nyedhiyakake kondisi kanggo awak ing ngendi pasukan urip bisa mlebu, ndandani, lan nyusoni. Turu bisa dimanfaatake nalika cahya saka prinsip sadar ora bakal bisa nyelapake awak pituitari.

Prinsip sadar yaiku bagian saka pikiran; iku bagean saka pikiran sing kontak awak. Kontak kasebut digawe liwat sistem saraf tengah lan diatur dening badan pituitari. Waking minangka negara sing asil saka sambungan sing ana ing antarane sistem saraf pusat lan sistem saraf simpatik karo pusat umum, badan pituitari. Saklawasé prinsip sadar sing nyedhiyakake cahya ing badan pituitari wong bakal awake-yaiku, weruh donya. Sakliyane tayangan kasebut diwenehake marang prinsip sadar liwat sistem syaraf simpatik, prinsip sadar terus murup cahya ing badan pituitari lan ngatasi kabeh awak fisik. Nalika awak kepenak saka exhaustion lan kekurangan kekuatan vitale, dheweke ora bisa nampa pengaruh saka alam lan bisa uga ora ngirimake menyang badan pituitri, sanajan pikiran bakal ana ing kono. Kaya mengkono awak wis kesel, nanging pikiran kepengin dadi awake. Tahap liyane yaiku ing ngendi pikiran dhewe ora peduli karo tayangan sing bisa ditampa saka alam lan siap kanggo mundur. Ing kasus kasebut, turu bakal kasil.

Turu turu nalika saklar sing nyambungake loro set syaraf ing awak pituitika diuripake supaya sambungan kasebut rusak.

Sawise hubungan kasebut rusak, prinsip sadar ana ing negara ngimpi, utawa ing negara bab ora ana memori sing disimpen. Impen bakal kedadeyan nalika prinsip sadar kelip-kelip, kaya asring, ing saraf-saraf sing gegandhèngan karo otak. Yen prinsip sing sadar ora ndadekake saraf kasebut ora ana impen.

Sajrone jam tangi, asas sadar ana ing intermiten, kontak kaya lampu kilat karo awak pituitari. Kontak lampu kilat iki minangka wong sing nyebut panganiaya, nanging nyatane ora sadar. Nanging, nalika adoh, lan sajrone kabeh iku wong ing kondisi saiki bisa ngerti dhewe, supaya, kanggo tujuan, bakal disebut kesadaran. Punika minangka basis sing dumunung ing njagong. Dheweke ora bakal duwe sadar utawa weruh apa-apa yen donya njaba ora tumindhak marang dheweke. Nalika dheweke dikembangake kanthi alam, dheweke sadar kanthi maneka warna cara, lan total sensasi sing nyenengake utawa nyenengake yaiku apa sing diarani piyambak. Ing residuum saka total tayangan dikubengi dening alam kang ngenali minangka awake. Nanging iku ora. Kesimpulan saka sakabèhé pengaruh iki ngalang-alangake dheweke ora ngerti apa utawa dheweke. Minangka dheweke ora ngerti sapa, dheweke ora bakal menehi informasi akeh marang wong rata-rata, nanging isih ana regane yen makna kasebut diwujudake.

Ana, nalika wong dadi turu, ana wektu peteng ing antarane sing sadar ing negara sing wis tangi lan sadar ing negara ngalamun. Periode peteng iki, nalika wong ora sadar, disababaké déning break nalika sambungan kasebut dimateni lan cahya saka prinsip sadar ora ana maneh ing awak pituitari.

Wong sing ora ngerti apa-apa kajaba impression ditampa liwat pikiran ing negara sing wis tangi utawa negara ngimpi, mesthi, ora sadar marang dheweke, kaya sing diarani, nalika ora ana rasa pangertèn sing ditampa, uga ing waking utawa ing ngalamun. Cahya sing sadhar kudu ngerti dhewe kajaba saka pikiran ing tangine utawa ngimpi, supaya wong bisa uga sadar. Yen cahya ora sadar dhewe lan negara sing béda-béda saka apa sing dikenal minangka negara sing ngadhepi lan ngimpi, mula ora bisa ngalami periode sadar antarane negara loro kasebut. Sanajan manungsa ora bisa terus-terusan, dheweke bisa ngetang interval sajrone dheweke ora sadar, supaya dheweke bisa ngerteni yen dheweke ora ana sing ngaso.

Sadurunge jawaban kanggo pitakonan bisa dingerteni yen bukti kasebut kudu dimangerteni, senadyan bukti kasebut ora bisa diwujudake. Nalika bukti kasebut dimangertèni, wong sing kepéngin dadi sadar sajroning wektu peteng antarane waking lan negara ngalamun bakal ngerti yèn kondisi sadar ora bakal urip ing wektu sing mung ana, kajaba sing kondhisi sadar ana sajroning tangi lan negara ngimpi; ing tembung liya, yen wong kudu luwih saka wong sing awake dhewe ngarani, nanging sing sejatine mung residuum saka total pangaruh kang pancen nggawe ing pikiran sadar pikiran. Panjenenganipun kedah sadar bilih piyambakipun minangka pikiran sadar ing pikiran, ingkang béda-béda saking pangertosan bab-bab ingkang sinerat.

Kanca [Persamaan HW]