Yayasan Word

THE

WORD

OCTOBER, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Kepiye manawa masalah sing wis mbingakake kabeh upaya lan ora bisa nemokake solusi sajrone njaga wektu kudu ditindakake sajrone turu utawa langsung tangi?

Kanggo ngatasi masalah, kamar pikirane otak ora bisa dibentuk. Yen ana gangguan utawa alangan ing kamar otak sing dipikirake, proses ngatasi masalah sing ana ing masalah iki disegah utawa mandheg. Sanalika gangguan lan alangan wis ilang, masalah kasebut wis dirampungake.

Pikiran lan otak minangka faktor kanggo ngatasi masalah, lan karya kasebut minangka proses mental. Masalah kasebut bisa uga ditrapake karo asil fisik, amarga bahan apa sing kudu digunakake lan metode konstruksi apa sing kudu ditindakake kanthi mbangun jembatan supaya bisa duwe bobot paling sithik lan paling gedhe; utawa masalah bisa uga ana ing subyek sing abstrak, kayata, kepiye pamikiran dibédakake lan kepiye gegayutan karo kawruh?

Masalah fisik ditindakake dening pikiran; nanging kanthi mikir babagan ukuran, warna, bobote, panca diarani muter lan mbantu pikiran ngrampungake masalah kasebut. Solusi masalah utawa bagean saka masalah sing ora fisik yaiku proses mental sing pikiran ora prihatin lan ing endi tumindak pikiran bisa ngganggu utawa nyegah pikiran supaya ngrampungake masalah kasebut. Otak minangka papan pertemuan ing pikiran lan pikiran sehat, lan kanggo masalah sing gegayutan karo fisik utawa sensin, bisa uga pikiran lan pikiran sehat bisa digunakake ing otak. Nanging nalika pikiran kerja ing masalah-masalah saka subjek abstrak, paningal ora kuwatir; Nanging, obyek ing jagad njaba dibayangke liwat indera menyang kamar pikirane otak lan ana gangguan utawa ngrusak pikiran ing sawijining pakaryan. Sanalika atine bisa menehi fakultas kanggo ngatasi masalah sing bakal diresiki, gangguan utawa pikirane njaba sing ora dikatutake ora dikecualekake saka kamar pikirane otak, lan solusi kanggo masalah kasebut langsung katon.

Ing wayah awan, pikiran sehat mbukak, lan pemandangan lan swara sing ora ana gandhengane lan kesan sing ora ana gandhengane saka njaba saka jagad menyang ruangan pemikiran ing otak lan ngganggu karya pikiran. Nalika indera wis ditutup menyang jagad njaba, nalika lagi turu, pikirane kurang gampang diganggu. Nanging banjur turu biasane ngilangi pikiran saka indera lan biasane nyegah pikiran mbalekake ilmu babagan sing wis ditindakake nalika ora ana pikiran. Yen pikiran ora ngilangi masalah, masalah kasebut dilalekake yen ninggalake rasa sehat nalika turu, lan solusi kasebut digawa bali lan ana hubungane karo pikiran sehat.

Sing turu wis ngatasi masalah sing ora bisa ngatasi ing awake, tegese atine wis turu nalika ora bisa tangi. Yen dheweke ngimpi wangsulan, prekara sing bakal ana, kalebu obyek sing sensitif. Yen ngono, pikirane, ora bakal ngilangi masalah kasebut, terus ngimpi proses pikirane sing wis dipikirake nalika siyaga; proses pertimbangan mung ditrapake saka pikiran sehat njaba menyang pikiran sehat batin. Yen subjek ora prihatin karo obyek sing sensitif, wangsulan kasebut ora bakal diimpi, sanajan ing turu jawaban kasebut bisa langsung teka. Nanging, ora biasane jawaban kanggo masalah sing bakal diimpi utawa teka nalika turu.

Wangsulan kanggo masalah bisa uga katon sajrone turu, nanging wangsulan biasane teka sajrone nalika pikirane maneh sesambungan karo pikiran sehat, utawa sanalika tangi. Wangsulan kanggo masalah alam sing abstrak ora bisa diimpi, amarga pikiran sehat digunakake ing ngimpi lan pikiran sehat bakal ngganggu utawa nyegah pemikiran sing ora abstrak. Yen pikirane turu lan ora ngalamun ngatasi masalah, lan wangsulane ngerti yen awake wis siyaga, mula pikirane bisa enggal tangi enggal wangsulane.

Pikiran kasebut ora turu ing turu, sanajan ora ana impen utawa eling babagan kegiatan mental. Nanging kegiatan saka turu ing turu, lan nalika ora ngalamun, biasane ora bisa diweruhi ing negara sing tangi, amarga ora ana jembatan sing dibangun ing antarane negara-negara ing pikiran lan negara-negara sing tangi utawa impen; Nanging siji bisa entuk asil kegiatan kasebut ing bentuk impetus tumindak ing negara tangi. Kreteg sementara antara negara-negara mental lan sensori dibentuk dening wong sing turu turu kanthi permasalahan sing dipikirake nalika fokus. Yen dheweke wis ngetrapake pikirane kanthi cekap ing upaya kanggo fokus ing solusi saka masalah nalika siyaga, gaweyane bakal terus turu, lan turu bakal kreteg lan dheweke bakal siyaga lan bisa ngerteni solusi, yen dheweke wis ngrampungake sajrone turu.

Kanca [Persamaan HW]