Yayasan Word

THE

WORD

JULY, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Carane vegetarianisme nyegah konsentrasi pikiran nalika vegetarianisme wis disaranake supaya bisa entuk konsentrasi?

Vegetarianisme wis menehi saran kanggo tahap pangembangan tartamtu, tujuan supaya bisa ngatasi hawa nafsune, ngontrol kepinginan awak lan saéngga nyegah pikiran saya ganggu. Kanggo ngontrol kepinginan, kudu duwe kepinginan lan supaya bisa nduwe konsentrasi. Bagean sing dipikirake ing awak sing ana ing awak, mengaruhi awak kasebut kanthi pengaruh lan uga kena pengaruh ing awak. Pikiran lan awak reaksi saben liyane. Awak digawe saka panganan reged sing digawa menyang awak, lan awak kasebut dadi latar mburi utawa pengungkit kanggo pikiran. Badan minangka resistensi sing digunakake ing pikiran lan dadi kuwat. Yen awak minangka sayur-sayuran minangka awak kewan, mula bakal reaksi ing pikirane miturut alam lan pikirane ora bakal bisa nemokake kekuwatan utawa pengaruh sing kudu ditindakake lan bisa nggarap kekuwatan lan fakultas. Badan sing dipangan jamur lan susu ora bisa nggambarake kekuatan pikiran. Pikiran sing tumindak ing awak sing dibangun ing susu lan sayuran dadi ora puas, gampang nesu, melankolik, pesimis lan sensitif marang tumindak ala ing jagad iki, amarga kurang kekuwatan kanggo nahan lan nguasai, sing nguasani kekuwatan awak sing kuwat.

Mangan sayuran ngrusak karep, bener, nanging ora bisa ngontrol kepinginan. Awak mung kewan, pikiran kudu digunakake minangka kewan. Ing ngontrol kewan pemilik ora bakal weaken iku, nanging bakal, kanggo njaluk nggunakake paling metu saka iku, tetep sehat lan ing latihan apik. Pisanan entuk kewan sing kuwat, banjur kontrol. Nalika awak kewan wis weakened pikiran ora bisa nangkep liwat sistem syaraf. Wong-wong sing ngerti wis menehi saran vegetarianisme mung kanggo wong-wong sing wis duwe awak sing kuwat, sehat lan otak sehat, lan banjur, mung nalika siswa bisa absen dhewe mboko sithik saka pusat padhet pedunung.

Kanca [Persamaan HW]