Yayasan Word

THE

WORD

NOVEMBER, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa Memori?

Memori minangka reproduksi kesan miturut kualitas, atribut, utawa fakultas sing ana ing sing kesan sing digawe. Memori ora ngasilake subyek utawa prekara utawa prastawa. Memori ngasilake kesan sing digawe dening subyek utawa prekara utawa prastawa. Kabeh proses sing dibutuhake kanggo reproduksi kesan kalebu ing istilah memori.

Ana papat jinis memori: memori rasa, memori pikiran, memori kosmis, memori tanpa wates. Memori tanpa wates yaiku sadar kabeh negara lan kedadeyan ing kalanggengan lan wektu. Memori kosmik yaiku ngasilake kabeh kedadeyan alam semesta ing kalanggengane. Memori pikiran yaiku ngasilake utawa nyemak kanthi mikir babagan owah-owahan sing wis diwiwiti wiwit asale. Ora ana keuntungan sing praktis sing asalé saka takon babagan memori ing alam tanpa wates lan kosmis. Dheweke kasebut ing kene kanggo ngrampungake. Memori sing kuat yaiku ngasilake kanthi indera kesan sing digawe.

Memori sing digunakake dening manungsa yaiku memori rasa. Dheweke durung sinau nggunakake lan ora ngerti telung liyane - memori bathi, memori kosmis, lan memori tanpa wates - amarga pikirane dilatih nggunakake memori pangerten mung. Memori sing kuat yaiku kewan lan tanduran lan mineral. Yen dibandhingake karo manungsa, jumlah pikiran sing ngasilake memori sing mandheg ing kewan lan tanduran lan mineral. Memori rasane manungsa bisa diarani memori pribadine. Ana pitung pesan kenangan sing bisa dadi memori memori lengkap. Ana pitung pikiran kanthi kapribadian manungsa sing lengkap. Pitu kenangan utawa pesenan kenangan pribadhi yaiku: memori penglihatan, memori swara, memori rasa, memori bau, memori sentuhan, memori moral, "Aku" utawa memori identitas. Pungkasan indra kasebut kalebu memori sing bisa ditampilake ing manungsa saiki. Mangkono memori pribadhi diwatesi kanggo wektu saka wong sing ngeling-eling ngasilake impresine sing sepisanan ing jagad iki, kanggo ngasilake impresine sing digawe nalika momen sadurunge. Cara ndhaptar kesan lan ngasilake kesan sing didaftar liwat pandeleng, swara, rasa, mambu, sentuhan, pikiran moral lan "Aku", lan proses rumit lan interminglings kanggo nuduhake karya sing rinci "memori , ”Bakal dawa lan banget canggih. Nanging survey bisa dijupuk sing bisa menarik lan menehi pangerten babagan memori pribadine.

Seni fotografi nggambarake memori pemandangan - kepiye kesan saka barang sing ditampa lan direkam lan kepiye kesan yen bisa diterbitake maneh saka rekaman. Piranti fotografik minangka aplikasi mekanik babagan paningalan lan tumindak ndeleng. Deleng yaiku operasi mekanisme mripat lan koneksi, kanggo ngrekam lan ngasilake impresine sing dicethakake lan digawe kanthi gampang. Nalika motret obyek, lensa ora ditemokke, lan ngowahi menyang obyek kasebut, apent diaphragm disetel kanggo diakoni jumlah cahya sing tepat, fokus kasebut ditemtokake kanthi jarak lensa saka obyek sing bakal dijupuk; watesan wektu kanggo cahya - saka film utawa piring sensitif siap nampa kesan obyek kasebut sadurunge diwenehake, lan kesan, gambar kasebut dijupuk. Mbukak kelopak mata mbukak lensa ing mripat; iris, utawa diafragma mata, kanthi otomatis nyetel awake dhewe kanthi intensitas utawa ora ana cahya; murid mripat ngembang utawa kontrak kanggo fokus garis visi obyek sing cedhak utawa adoh; lan obyek kasebut katon, gambar dijupuk saka rasa, nanging fokus ditrapake.

Proses pandhangan lan fotografi padha-padha. Yen obyek kasebut obah utawa yen lensa obah utawa fokus fokus, bakal ana gambar sing cethek. Rasa paningalan ora minangka salah sawijining aparat mekanik ing mripat. Rasa panemu minangka perkara sing béda, dadi béda saka mekanisme mata mung piring utawa film adoh saka kamera. Iki minangka pangerten, sing beda karo hubungane karo mekanisme mripat, sing nyathet kesan utawa gambar obyek sing ditampa liwat aparat mekanik ing mripat.

Deleng yaiku njupuk cathetan sing bisa diterbitake kanthi memori sing katon. Memori pandhuan dumadi ing mbuwang utawa nyithak layar ing layar visi gambar utawa kesan sing direkam lan dibenerake kanthi disumurupi nalika ndeleng obyek kasebut digawe. Proses memori penglihatan digambarake kanthi nyithak gambar saka film utawa piring kasebut sawise dikembangake. Saben wong ngeling-eling babagan print anyar digawe, saengga. Yen ora duwe memori gambar sing jelas, amarga ing wong sing ndeleng, pangerten sing katon, ora maju lan ora bisa didadekake. Yen pangerten pandhangan wis dikembangake lan dilatih, bisa uga ngasilake adegan utawa obyek sing bisa dicritakake kanthi cetha lan realisme saiki.

Cithakan fotografik, sanajan dijupuk kanthi warna, bakal salinan utawa gambaran memori sing katon nalika dilatih kanthi becik. Eksperimen sithik bisa gawe uwong yakin salah sawijining memori sing bisa dingerteni utawa pangeling-eling liyane sing bisa dadi memori pribadine.

Ayo dipateni lan genti menyang tembok utawa meja sing akeh obyek. Saiki dheweke kudu mbukak mripat kanggo sekedhik sekedhik lan nutup, mula nalika iku nyoba ndeleng kabeh sing mripate diuripake. Cacahe perkara sing dheweke deleng lan béda karo dheweke ndeleng, dheweke bakal ngerti yen durung ngerti. Praktek sethithik bakal nuduhake kepiye carane bisa ngasilake memori sing dideleng. Dheweke bisa uga menehi cahya suwe utawa cendhak, kanggo ndeleng apa sing bisa dideleng. Nalika nggambar langsir ing mripate sawetara obyek sing dideleng kanthi mripate bakal katon katon mripate. Nanging obyek kasebut bakal dadi saya surem lan pungkasane bisa ilang lan mula dheweke ora bisa ndeleng barang-barang kasebut lan paling apik mung nduwe pikiran sing bisa dideleng karo dheweke. Luntur saka gambar kasebut amarga ora bisa ndelok saka rasa sing bisa nyepengake kesan kasebut. Kanthi ngeling-eling babagan penglihatan utawa gambar kanggo ngasilake obyek saiki kanthi mripat ditutup utawa kanggo ngasilake adegan utawa wong sing kepungkur, memori gambar bakal dikembangake, lan bisa uga dikuatake lan dilatih kanggo ngasilake feats sing nggumunake.

Garis memori ringkes iki bakal digunakake kanggo nunjukake apa pangeling-eling pangerten liyane lan cara kerjane. Minangka fotografi nggambarake memori pemandangan, phonografi minangka ilustrasi rekaman swara lan ngasilake rekaman minangka kenangan swara. Rasa swara kasebut beda karo saraf auditory lan radhang kuping amarga pangerten panemu beda karo saraf optik lan aparat mata.

Contrivances mekanik bisa diprodhuksi kanggo nyalin rasa lan ambune lan rasa tutul amarga kamera lan phonografi minangka kontra, sanajan salinan lan salinan sing ora dingerteni - organ-organ manungsa sing ana hubungane karo paningalan lan pikiran sehat.

Memori pangertèn moral lan memori pangertèn "Aku" minangka rong indera sing khas manungsa, lan amarga lan bisa ditindakake kanthi anané pikiran sing ora mati sing nggunakake kapribaden. Miturut pangertèn moral pribadine sinau hukum urip, lan kanggo ngasilake iki minangka memori moral ngendi pitakonan saka bener lan salah. Memori pangertèn "Aku" mbisakake kapribaden kanggo ngenali awake dhewe sing ana hubungane karo acara apa wae ing adegan utawa lingkungan sing wis urip. Ing sapunika pikiran ingkang sampun kawujud punika botên gadhah pangeling-eling ingkang nglangkungi ingatan kapribaden, lan pangeling-eling ingkang sagêd dipun wastani namung ingkang dipun namaakên saha ingkang dados kapribaden sadaya, ingkang winates ing ingkang katingal, utawi ingkang dipun rungu. utawa mambu, utawa ngrasakake, utawa kena, lan kang aran bener utawa salah minangka mrihatinake dhewe minangka eksistensi kapisah.

In Sabda Desember bakal mangsuli pitakon, "Apa sing nyebabake memori," lan "Apa sing nyebabake wong lali jenenge dhewe utawa ing pundi dheweke urip, sanajan memori kasebut bisa uga ora ana pengaruh liya."

Kanca [Persamaan HW]