Yayasan Word

THE

WORD

OCTOBER, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Unsur minangka entitas ing sangisore tataran manungsa; awak saka unsur dumadi saka siji saka papat unsur. Mula saka iku tembung unsur, teges utawa kagolong unsur. Para filsuf abad pertengahan sing dikenal minangka Rosicrucians mbagi unsur kasebut dadi papat kelas, ngubungake saben kelas karo salah siji saka papat unsur sing dianggep minangka bumi, banyu, hawa, lan geni. Mesthi wae sing kudu dieling-eling yen unsur-unsur kasebut ora padha karo unsur-unsur kasar kita. Bumi, umpamane, dudu apa sing kita deleng ing saubengé, nanging unsur primitif sing adhedhasar bumi sing padhet. Rosicrucian diarani unsur bumi, gnomes; sing saka banyu, undines; sing saka, hawa, sylphs; lan sing saka geni, salamanders. Saben bagean saka salah siji unsur diwenehi arah dening pikiran kuat manungsa, pikiran iki njupuk wujud ing karakteristik unsur alam lan katon minangka entitas kapisah saka unsur, nanging kang awak saka unsur kasebut. Unsur-unsur sing ora digawe dening pamikiran manungsa ing periode evolusi iki dianggep minangka wujud, amarga kesan ing jaman evolusi. Penciptaan unsur amarga pikiran, manungsa utawa universal. Unsur-unsur sing dikenal minangka unsur bumi ana ing pitung kelas, yaiku sing manggon ing guwa-guwa lan gunung-gunung, ing tambang lan kabeh panggonan ing bumi. Dheweke dadi pembangun bumi kanthi mineral lan logam. Undines manggon ing sumber banyu, kali, segara, lan ing kelembapan udhara, nanging mbutuhake kombinasi unsur banyu, hawa lan geni kanggo ngasilake udan. Umumé mbutuhake kombinasi loro utawa luwih kelas unsur kanggo ngasilake fenomena alam. Dadi kristal dibentuk kanthi kombinasi unsur bumi, udara, banyu, lan geni. Mangkono uga karo watu larang regane. Sylphs urip ing udhara, ing wit-witan, ing kembang ing lapangan, ing shrubs, lan ing kabeh kerajaan sayur-sayuran. Salamander iku saka geni. A geni teka menyang orane liwat ngarsane salamander a. Geni ndadekake salamander katon. Nalika ana geni, kita bakal weruh siji bagéan saka salamander. Unsur geni sing paling ora material. Papat iki gabung karo siji liyane kanggo ngasilake geni, badai, banjir, lan lindhu.

 

Apa tegese 'unsur manungsa'? Apa ana bedane antarane lan pikiran ngisor?

Unsur manungsa yaiku entitas sing ana hubungane karo manungsa nalika dheweke nerbitake pisanan lan uga nggandhengake saben inkarnasi ing bangunan awak. Iki terus-terusan kabeh kedadeyan pikiran nganti tekan, kanthi sesambungan dawa karo pikiran, nampa sinar utawa sinar sadarum. Mula banjur ora ana unsur manungsa, nanging pikiran sing luwih ngisor. Saka unsur manungsa iku asile linga sharira. Unsur manungsa yaiku apa ing Madame Blavatsky "Secret Doctrine" sing diarani "bharishad pitri," utawa "leluhur lunar," dene wong Ego, saka pitri aglandyang, saka keturunan surya, putrane Sun.

 

Apa ana unsur ngontrol hawa nafsu, liyane ngontrol kekuatan sing penting, liyane ngontrol fungsi awak, utawa ngontrol unsur manungsa kabeh iki?

Unsur manungsa ngontrol kabeh mau. Sharinga linga yaiku automaton sing nindakake kekarepan unsur manungsa. Pitriad pitri ora mati karo mati awak, kaya dene linga sharira. Lira sharira, anaké, diprodhuksi saka kanggo saben inkarnasi. Bharishad kasebut minangka ibune sing dikerjakake dening pikiran reinkarnasi utawa Ego, lan saka tumindak iki ngasilake sharira linga. Unsur dhasar ngontrol kabeh fungsi sing kasebut ing pitakon, nanging saben fungsi ditindakake dening unsur sing kapisah. Unsur saben awak awak ngerti lan mung ngontrol organisme kasebut, lan nindakake fungsine, nanging ora ngerti apa-apa fungsi organ liyane, nanging unsur manungsa ndeleng kabeh fungsi kasebut ditindakake. lan ana gandhengane kanthi harmoni. Kabeh tumindak tanpa gegayutan awak kayata napas, pencernaan, kringet, kabeh dikontrol dening unsur manungsa. Iki minangka fungsi buddhic ing awak fisik saka unsur manungsa. Ing Editorial ing "eling," Tembung, Vol. Aku, kaca 293, lagi ujar: “Negara sing kalima yaiku pikiran manungsa utawa aku-aku. Sajrone jaman ora kapetung, atom sing ora bisa dilacak sing nuntun atom liyane menyang mineral, liwat sayur-sayuran, lan nganti kewan, pungkasane bisa nggayuh negara sing dhuwur, sing bisa ditampilake siji kesadaran. Dadi entitas individu lan duwe refleksi Kesadaran ing jero, mikir lan ngomongake awake dhewe kaya aku, amarga aku minangka simbol Siji. Entitas manungsa duwe pedoman minangka badan kewan sing teratur. Entitas kewan meksa saben organine kanggo nindakake fungsi tartamtu. Entitas saben organ ngarahake saben sel kanggo nindakake pakaryan tartamtu. Urip saben sel nuntun saben molekul dadi wutah. Desain saben molekul kasebut ndadekake saben atom dadi wujud sing tertib, lan Kesadaran ngematake saben atom kanthi tujuan dadi sadar. Atom, molekul, sel, organ, lan kewan, kabeh ana ing sangarepe pikiran - kahanan prekara awake dhewe - fungsi sing dipikirake. Nanging pikiran ora bisa nggayuh awake dhewe, yaiku pangembangan sing lengkap, nganti wis ngalahake lan ngontrol kabeh kepinginan lan kesan sing ditampa liwat indra, lan pusat kabeh mikir babagan Kesadaran kaya sing ditampilake ing awake dhewe. "Bharishad minangka jiwa benang awak mung kaya agrianwatta pitri minangka benang jiwa pikiran. "Apa ana unsur sing ngontrol kepinginan?" Ora. Wujud jinis hubungan sing padha karo Ego kaya dene sharinga ing unsur manungsa. Mung yen sharinga linga yaiku automaton awak, kama rupa iku automaton hawa nafsu sing gumanggu. Kang dikarepake jagad iki mindhahake bentuk tingkah. Saben serangan elemen sing ngliwati bentuk kama. Dadi sharira linga dipindhah lan mindhahake awak miturut impulses utawa dhawuhe unsur manungsa, sipat rupa, utawa Ego.

 

Ngontrol unsur pokok padha karo tumindak sadar lan fungsi awak sing ora sadhar ing awak?

Ora ana kedadeyan utawa fungsi sing ora sadar. Amarga sejatine manungsa bisa uga ora sadhar marang fungsi utawa tumindak ing awake dhewe, unsur dhasar organ utawa fungsi kasebut mesthi eling, yen ora bisa tumindak. Unsur sing padha ora mesthi nindakake kabeh fungsi utawa tumindak awak. Kayata, unsur manungsa presiden nglawan awak kanthi wutuh, sanajan ora bisa sadhar saka tumindak kapisah getih abang sing kapisah lan individu.

 

Apa unsur-unsur ing entitas sing umume berkembang, lan bakal kabeh utawa ing antarané évolusi dadi wong?

Jawaban ya pancen kanggo pitakonan loro. Badan manungsa minangka sekolah sekolah kanggo kabeh elemen. Ing awak manungsa kabeh kelas kabeh unsur nampa pelajaran lan pitunjuk; lan awak manungsa minangka universitas sing apik saka kabeh unsur lulusan miturut jurusan kasebut. Unsur manungsa njupuk tingkat kesadaran diri lan uga nalika Ego, dadi presiden liyane unsur sing dadi manungsa, lan kabeh unsur ngisor, uga kaya Ego ing awak saiki.

Kanca [Persamaan HW]