Bab I Pikir lan DININI


PURWAKA




Bab iki pisanan saka Thinking and Destiny wis dituduhake kanggo sampeyan mung sawetara subyek sing ditrapake. Akeh subjek bakal katon aneh. Sawetara wong bisa ngelingi. Sampeyan bisa nemokake manawa kabeh mau bisa ngrangsang konsentrasi. Nalika sampeyan dadi akrab karo pikirane, lan mikir cara liwat buku kasebut, sampeyan bakal nemokake manawa dadi luwih cetha, lan sampeyan ana ing proses ngembangake pangerten bab tartamtu nanging saiki misterius kanyatan urip-lan utamané bab sampeyan dhewe.

Buku kasebut nerangake tujuan urip. Tujuane ora mung kanggo nemokake rasa seneng, entuk kene utawa suwe. Ora ana sing nylametake nyawa. Tujuan sejati urip, tujuan sing bakal ngilangake pangertèn lan akal, yaiku: saben kita bakal sedhih banget ing derajat sing luwih dhuwur ing awake dhewe; yaiku, sadar alam, lan ing lan liwat lan ngluwihi alam. Miturut alam kasebut, kabeh iku bisa digawe kanthi sadar liwat panca indera.

Buku iki uga ngenalke sampeyan dhewe. Iku ndadekke sampeyan pesen bab sampeyan dhewe: awak aneh sampeyan manggon ing awak. Mbok menawa sampeyan wis tansah ngenali awak lan minangka awak; lan nalika sampeyan nyoba mikir dhewe, mula sampeyan mikir mekanisme awak sampeyan. Miturut kekuwatan sampeyan wis ngandika badan sampeyan minangka "Aku", minangka "aku". Sampeyan wis biasa nggunakake ekspresi kasebut minangka "nalika aku lair," lan "nalika aku mati"; lan "Aku weruh aku ana ing kaca," lan "aku ngaso," "Aku nyemplung," lan ing salawas-lawase, nalika ing kasunyatan, awakmu sampeyan ngomong. Kanggo mangerteni apa sing sampeyan kudu ndelok kanthi luwih cetha bab bédané antara awakmu lan awak sing sampeyan urip. Kasunyatan sing nggunakake istilah "awakku" minangka siap nalika sampeyan nggunakake salah siji sing diarani mung bakal nyatakake yen sampeyan ora sakabehe ora siap kanggo nggawe prabédan penting iki.

Sampeyan kudu ngerti yen sampeyan ora awak; sampeyan kudu ngerti yen awakmu dudu sampeyan. Sampeyan kudu ngerti iki amarga, nalika sampeyan mikir babagan iki, sampeyan éling sing awak banget beda saiki saka apa nalika, ing kanak-kanak, sampeyan pisanan dadi sadar saka iku. Sajrone taun sing sampeyan wis manggon ing awak sampeyan wis ngerti sing wis ganti: ing maringaken liwat kanak-kanak lan remaja lan muda, lan menyang kondisi saiki, wis owah-owahan banget. Lan sampeyan kenal yen awak wis diwasa ana owah-owahan sing owah-owahan ing tampilan donya lan sikap sampeyan marang urip. Nanging sajrone owah-owahan iki sampeyan tetep sampeyan: sing, sampeyan wis sadar dhewe minangka dhiri sing padha, sing padha aku, kabeh nalika. Refleksi sampeyan ing bebener iki prasaja meksa sampeyan mangerteni yen sampeyan mesthi ora lan ora bisa dadi awak sampeyan; tinimbang, yen awak sampeyan minangka organisme fisik sing manggon ing sampeyan; mekanisme alam sing urip; kewan sing sampeyan pengin mangerteni, olahraga lan master.

Sampeyan ngerti carane awak teka ing donya iki; nanging carane sampeyan teka menyang awak sampeyan ora ngerti. Sampeyan ora teka menyang nganti sawetara wektu sawise dilahirake; taun, mungkin, utawa pirang-pirang taun; nanging ing kasunyatan iki sampeyan ora ngerti apa-apa utawa ora, amarga memori sampeyan wiwit awak sawise sampeyan wis teka ing awak sampeyan. Sampeyan ngerti babagan materi sing awakmu wis diganti; nanging apa sing sampeyan ora ngerti; sampeyan durung ngerti babagan apa sing ana ing awakmu. Sampeyan ngerti jeneng sing awakmu dibedakake saka awak liyane; lan iki wis sampeyan sinau minangka jeneng sampeyan. Apa sing penting yaiku, sampeyan kudu ngerti, ora sing sampeyan minangka kepribadian, nanging apa sampeyan minangka individual-conscious dhewe, nanging durung sadar minangka dhewe, identitas unbroken. Kowe ngerti yen awakmu urip, lan sampeyan bisa mikir yen bakal mati; kanggo nyatane yen saben awak manungsa urip mati ing wektu iki. Awakmu wis diwiwiti, lan bakal rampung; lan wiwit wiwitan nganti pungkasan iku tundhuk marang hukum donya fenomena, owah-owahan, wektu. Nanging, sampeyan ora kanthi cara sing padha tundhuk marang hukum sing nyebabake awak. Senadyan awakmu ngganti materi sing diarani wiwit saka sampeyan ngowahi kostum sing nganggo sandhangan, identitasmu ora owah. Sampeyan pancen sampeyan padha karo sampeyan.

Nalika sampeyan nerangake bebener iki sampeyan nemokake, nanging sampeyan bisa nyoba, sampeyan ora bisa mikir yen sampeyan dhewe bakal rampung, luwih saka sampeyan bisa mikir yen sampeyan dhewe tau duwe awal. Iki amarga identitas sampeyan ora ana guna lan ora ana enteke; sing nyata, Pribadi sing sampeyan aran, langgeng lan ora ana owah-owahan, salawase ngluwihi jangkah fenomena owah-owahan, wektu, pati. Nanging apa iki identitas misteri sampeyan, sampeyan ora ngerti.

Nalika sampeyan takon dhewe, "Apa aku ngerti aku iki?", Ing ngarsane identitas sampeyan bakal mbantu sampeyan njawab kanthi cara kaya mangkene iki: "Apa wae sing aku, aku ngerti yen paling ora aku ngerti; Aku ora ngerti apa-apa. "Lan terus saka kasunyatan iki sampeyan bisa ngomong:" Mulane aku ngerti yen aku. Aku ngerti, aku iki aku; lan aku ora liya. Aku sumurup manawa iki identitasku sing aku sumadya-iki beda Iman lan tingkah-tingkahe sing aku cetha banget - ora owah ing saindhenging uripku, sanadyan kabeh liya sing aku sumurup katon kaya owah-owahan. "Mengkono saka iki sampeyan bisa ngomong:" Aku durung ngerti apa iki misterius tanpa cetha aku; nanging aku sumurup manawa ing awak manungsa iki, sing aku sumadya sajrone jam tangi, ana sing ana sadar; apa sing dirasakake lan dikarepake, nanging ora owah; ana sing nyenengake lan nyebabake awak supaya bisa tumindak, nanging jelas ora awak. Cetha bab iki sing eling, punapa mawon, punika kula. "

Mangkono, kanthi mikir, sampeyan nganggep awak ora maneh minangka awak sing nduweni jeneng lan ciri-ciri tartamtu liyane, nanging minangka awak sadar ing awak. Awake dhewe ing awak disebut, ing buku iki, ing doer-in-the-body. Doer-in-the-body iku subyek sing buku kasebut utamane. Mulane sampeyan bakal nemokake iku mbiyantu, nalika sampeyan maca buku, kanggo mikir dhewe minangka pelaku sing diwakili; kanggo ndeleng dhewe minangka pelaku immortal ing awak manungsa. Nalika sampeyan sinau mikir dhewe minangka pelaku, minangka pelaku ing awak sampeyan, sampeyan bakal njupuk langkah penting kanggo mangerteni misteri dhewe lan liyane.

Sampeyan ngerti awakmu, lan kabeh liyane sing alami, kanthi sarana. Iku mung kanthi sarana awakmu sing bisa nindakake ing donya fisik. Sampeyan fungsi kanthi mikir. Pikirane sampeyan diwenehake dening perasaan lan kepinginanmu. Rasa lan kepinginan lan pikiran sampeyan pancen kawujud ing aktivitas fisik; kegiatan fisik namung ekspresi, eksteriorisasi, kegiatan utama panjenengan. Awakmu karo panca indera iku instrument, mekanisme, sing didorong dening perasaan lan kepinginan; iku mesin alam individual.

Pangerten sampeyan makhluk urip; unit-unit alam sing ora katon; iki gaya wiwitan sing ngrambah struktur kabeh awak; padha entitas sing, sanadyan ora ngerti, wis sadar minangka fungsi. Pancinganmu minangka sentra, pemancar saka pangaruh antarane obyek alam lan mesin manungsa sing sampeyan operasi. Pangertèn iku duta utamané menyang pengadilan. Awake lan indra awakmu ora duwe daya tumindak sukarela; ora luwih saka sarung tangan sing sampeyan bisa aran lan tumindak. Luwih, kekuwatane sampeyan, operator, awak sing sadar, penggawe awak sing diwujudake.

Tanpa sampeyan, pelaku, mesin ora bisa ngrampungake apa-apa. Aktivitas ora ana ing awakmu-gawe bangunan, pangopènan, ndandani jaringan, lan liya-ditrapake kanthi otomatis dening mesin pernafasan individu amarga fungsi lan karo mesin alam gedhe saka owah-owahan. Karya rutinitas alam ing awak sampeyan terus saya campur tangan, nanging, kanthi pikiran sing ora seimbang lan ora duwe aturan: karya iki disebabake lan ora bisa dipungkiri supaya sampeyan bisa nyebabake perasaan lan hawa nepsu sing ora bisa dilakoni tanpa sampeyan kontrol sadar. Mulane, supaya alam bisa diijini kanggo nyalurake mesin sampeyan tanpa campur tangan pikirane lan emosi, diwenehake supaya sampeyan bisa nerusake; alam ing awak sampeyan nyedhiyakake yen jaminan sing ngemu sampeyan lan pancen bebarengan bisa dipirsani, sebagian utawa nganti rampung. Ngaso utawa ngeculake indra iki turu.

Nalika awakmu turu, sampeyan ora bisa nutul; ing rasa tartamtu sampeyan adoh saka. Nanging saben-saben sampeyan awakmu awake dhewe langsung sadar yen dadi "Aku" yen sampeyan ana sadurunge sampeyan ninggal awak ing turu. Awakmu, apa awake utawa turu, ora ngerti apa-apa. Apa sing dikarepake, sing mikirake, sampeyan dhewe, pelaku sing ana ing awakmu. Iki katon nalika sampeyan mikir yen sampeyan ora mikir nalika awak lagi turu; paling ora, yen sampeyan mikir ing wektu turu, sampeyan ora ngerti utawa elinga, nalika sampeyan awake panca indera awak, apa sing sampeyan pikirake.

Turu bisa jero utawa ngimpi. Turu jero iku negara sing sampeyan mbatalake menyang dhewe, lan ing endi sampeyan ora bisa dideleng karo pikiran sehat; punika negara ing endi panca indra wis mandheg anggone nindakake minangka akibat dipisahake saka kekuwatan sing dienggo, kekuwatane sampeyan, pelaku. Ngimpi yaiku negara bagian saka detasemen parsial; negara ing endi sing pancen sampeyan diuripake saka obyek njaba alam kanggo dienggo ing alam, tumindak sajrone obyek-obyek sing ditemokake sajrone wakefulness. Nalika, sawisé turu, sampeyan mlebu ing badan, sampeyan banjur awake ndhelik ing pikiran lan miwiti tumindak liwat maneh minangka operator cerdas mesin sampeyan, mikir, ngomong, lan tumindak minangka perasaan- lan- kepinginan sing sampeyan. Lan saka habitat kekal sampeyan langsung ngenali dhewe lan karo awak sampeyan: "Aku wis turu," sampeyan ngomong; "Saiki aku awake."

Nanging ing awak lan awakmu, awake dhewe ganti awake lan turu saben dina; liwat urip lan liwat pati, lan liwat negara sawise pati; lan saka urip kanggo urip liwat kabeh urip-identitas lan perasaan identitasmu isih ana. Identitas sampeyan iku banget nyata, lan tansah ana karo sampeyan; nanging misteri kang ora bisa dipahami intelejen. Sanadyan ora bisa ditindakake dening pancenge sampeyan pancen kepingin weruh. Sampeyan wis ngerti babagan iki minangka perasaan; sampeyan duwe rasa identitas; perasaan saka I-ness, of selfness; sampeyan aran, tanpa pitakonan utawa rasional, sing sampeyan dhewe identik béda sing terus liwat urip.

Iki rasa ngarsane identitas sampeyan supaya mesthi sampeyan ora bisa mikir yen sampeyan ing awak tau bisa dadi liyane saka dhewe; sampeyan ngerti yen sampeyan tansah padha sampeyan, terus-terusan poto sing padha, pelaku sing padha. Nalika sampeyan ngeset awak kanggo ngaso lan turu, sampeyan ora bisa mikir yen identitasmu bakal rampung sawise sampeyan ngendhalekake awak ing awak lan nglilani; sampeyan bisa kanthi manawa yen sampeyan maneh dadi sadar ing awak lan miwiti dina anyar ing kegiatan, sampeyan bakal isih padha sampeyan, poto sing padha, sing padha doer.

Karo turu, supaya mati. Pati kasebut minangka turu sing ditemtokake, sawijining pensiun sakdurungé saka donya manungsa. Yen ing wayahe pati sampeyan wis ngerti perasaan sampeyan, kanthi rasa sayang, sampeyan uga bakal sedhela yen turu dawa ora bakal nyebabake terus-terusan identitas panjenengan luwih saka turu ing wayah wengi. . Sampeyan bakal aran sing liwat mangsa sing ora dingerteni sampeyan bakal terus, sanajan sampeyan wis terus dina sawise dina liwat urip sing mung pungkasan. Iki dhewe, iki sampeyan, sing sadar ing saindhenging gesang panjenengan saiki, yaiku awak kang padha, sing padha karo sampeyan, sing uga sadar yen terus-terusan saben dina liwat saben mantan nyawa.

Sanadyan jaman kepungkur sampeyan misteri kanggo sampeyan saiki, urip sadurunge sampeyan ana ing bumi ora kepenak luwih gedhe tinimbang urip saiki. Saben esuk ana misteri bali menyang awakmu sing ora aktif saka sampeyan-ora-ngerti-endi, nyedhaki dheweke kanthi cara sing ora ngerti, lan maneh dadi sadar babagan donya iki nalika lair lan pati lan wektu. Nanging iki kedadeyan kaya mangkono, wis suwe dadi alam, sing ora kaya misteri; Iku kedadeyan umum. Nanging ora ana bedane karo tata cara sing ditindakake nalika, ing awal saben re-eksistensi, sampeyan ngetik awak anyar sing wis digawé kanggo sampeyan miturut alam, dilatih lan digawe siap dening tuwane utawa biyung minangka anyar panggonan ing donya, topeng anyar minangka kepribadian.

Kapribaden yaiku persona, topeng, ing ngendi aktor, pelaku, ngandika. Mulane luwih saka awak. Kanggo dadi kepribadian, awak manungsa kudu digawe awake dening ngarsane penonton ing kono. Ing drama urip sing wis suwe, si pelaku njupuk lan nganggo kepribadian, lan dheweke bisa nindakake lan ngucapake tembung kasebut. Minangka pribadine, pelaku mikir dhewe minangka kepribadian; yaiku, penyamar mikirake dhewe minangka bagean sing diputer, lan lali dhewe minangka sadar immortal ing topeng.

Sampeyan perlu mangertos bab re-existence lan takdir, yen ora mungkin kanggo nyathet beda-beda ing alam lan karakter manungsa. Kanggo nerangake yen ora kakehan lair lan stasiun, kasugihan lan kemiskinan, kesehatan lan panyakit, akibat saka kacilakan utawa kasempatan iku minangka penghinaan kanggo hukum lan kaadilan. Kajaba iku, kanggo ngubungake Intelligence, genius, inventiveness, hadiah, fakultas, kakuwasan, kabecikan; utawa ora weruh, ora keprungu, ora sopan, kelemahane, sloth, kosok, lan gedhe utawa cilik saka karakter kasebut, minangka teka saka keturunan fisik, sing nentang kawruh lan akal sehat. Heredity wis nggawe karo awak; nanging karakter digawe dening pikiran siji. Hukum lan kaadilan kudu ngwasani jagad lan lair, ora bisa dileksanakake maneh; lan hukum lan kaadilan dumadi ing urusan manungsa. Nanging efek ora tansah langsung tindakake sabab. Sowing ora langsung diterusake dening panen. Uga, asil saka tumindak utawa pamikiran bisa uga ora katon nganti sawise periode interval sing dawa. Kita ora bisa ndeleng apa sing kedadeyan antarane pamikiran lan tumindak lan asile, luwih saka kita bisa ndeleng apa sing kedadeyan ing antarane mangsa lan wektu panen; nanging saben dhiri ing awak manungsa ndadekake hukum dhewe minangka nasibe dening apa sing dikira lan apa sing dilakoni, senadyan ora ana sing ngerti nalika nyatakake hukum; lan ora ngerti nalika resep bakal diisi, minangka nasibe, saiki utawa ing mangsa ngarep ing bumi.

A dina lan umur ing ateges padha; padha periode sing terus-terusan saka eksistensi terus-terusan ing ngendi pelaku nglakokaké takdir lan saldo akun manungsa karo urip. Wengi lan pati, uga akeh banget: nalika sampeyan mlampah adoh supaya badanmu leren lan turu, sampeyan bakal melu pengalaman sing meh padha karo sing bakal kowe tindak nalika sampeyan ninggalake awak ing pati. Impian saben dinane, uga, bakal dibandingake karo negara-negara sawise-mati sing bisa sampeyan lewati: loro-lorone fase aktivitas subyektif saka pelaku; ing loro sampeyan manggon sajrone pamikiran lan tumindak sampeyan, pangertenmu isih ana ing alam, nanging ing negara bagian alam. Lan ing wayah wengi turu jero, nalika panca indera ora bisa dilakoni - rasa lali sing ora ana ing babagan apa-apa - cocog karo wektu sing ora ngenteni ing ambang dunya fisik nganti saiki, nyambungake karo pikiran sampeyan ing awak anyar: awak bayi utawa awak anak sing wis digawé kanggo sampeyan.

Nalika sampeyan miwiti urip anyar sampeyan sadar, kaya ing kabut. Sampeyan aran yen sampeyan ana sing beda lan mesthi soko. Perasaan aku utawa ningkah iki mbokmenawa mung bab sing nyata sing sampeyan sadar sajrone wektu sing cukup. Kabeh liya iku misteri. Kanggo sawetara sampeyan bingung, mbokmenawa malah nandhang susah, kanthi awak anyar sing aneh lan lingkungan sing ora biyasa. Nanging nalika sampeyan sinau cara operate awak lan nggunakake pancet sing sampeyan cethek mbaka sethithik kanggo ngenali dhewe karo. Kajaba iku, sampeyan dilatih dening manungsa liya kanggo aran awak sampeyan dhewe; sampeyan digawe kanggo aran sing awak.

Mulane, nalika sampeyan teka kanthi luwih kuwat ing pikiran awak sampeyan, sampeyan dadi kurang lan ora sadar yen sampeyan beda-beda saka awak sing sampeyan manggoni. Lan nalika sampeyan tuwuh saka jaman kanak-kanak, sampeyan bakal kelangan tutul kanthi praktis kabeh sing ora bisa ditrima dening indra, utawa bisa dimangerteni saka segi indra; sampeyan bakal dikritik mental ing donya fisik, mung sadar fenomena, khayalan. Ing kahanan kasebut, sampeyan kudu dadi misteri seumur hidup kanggo sampeyan.

Misteri sing luwih gedhe yaiku Self dhewe sing luwih gedhe sing ora ana ing awak; ora ana ing donya utawa ing lair lan pati; nanging sing, kanthi sedya abadi ing Realm of Permanence, kabeh sing dumadi, iku dumunung karo sampeyan kabeh saklawasé urip, liwat kabeh intermedes turu lan mati.

Panelusuran saben manungsa kanggo apa sing bakal kepenak ing kasunyatan bisa nggoleki atine nyata; identitas, rasa keprihatinan lan aku-ness, sing saben-saben ana sadar, lan ngrasa lan kepéngin ngerti. Dadi, sesambungan sing sejatine kanggo identifikasi minangka Self-knowledge, goal sejati sing ora diakoni manungsa. Iku permanen, kesempurnaan, pangujan, sing katon nanging ora ditemokake ing hubungan manungsa lan usaha. Luwih, Pribadi sing nyata yaiku penasihat lan hakim sing tansah ngucapake ati lan ati, minangka hak lan akal, minangka hukum lan kaadilan-tanpa wong sing luwih cilik tinimbang kewan.

Ana tuladha dhewe. Iku saka Triune Self, ing buku iki diarani amarga iku salah siji unit indivisible saka trinitas individu: saka bagean, part thinker, lan bagean doer. Mung bagian saka bagian doer bisa nglebokake awak kewan lan gawe awak manungsa. Sisih sing diwatesi yaiku sing diarani doer-in-the-body. Wonten ing saben manungsa, pelaku ingkang dipunwastani minangka bagéyan saking Triune Self, ingkang minangka unit ingkang benten antawis Triune. Pemikir lan pawongan saka saben Triune Self ana ing Eternal, Realm of Permanence, sing ngluwihi donya manungsa kita, lahir lan mati lan wektu. Sing nggawe awak-awak-awak dikontrol dening pancenge lan awak; Mulane ora bisa nyumurupi kasunyatan pemikir sing saiki wis tau ngerteni bagian-bagian saka Triune Self. Iku ilang; obyek saka panca indra nuli, gulungan daging tetep. Ora bisa ngerteni wujude obyèk kasebut; Iku wedi kanggo mbebasake saka gulungan dhiri, lan ngadeg piyambak. Nalika doer sing diwujudake mbuktikake menawa dheweke seneng lan siap ngilangi glamor saka ilusi rasa, pemikiran lan pemikire tansah siap menehi Light ing dalan kanggo pengetahuan. Nanging pelaku sing nampilake panemune para pemikir lan pemikir katon ing luar negeri. Identitas, utawa Prinsip nyata, tansah dadi misteri kanggo mikir manungsa ing saben peradaban.

Plato, sing paling misuwur lan wakil filsuf Yunani, dipigunakaké minangka piwulang marang para pengikuté ing sekolah filsafat, Akademi: "Ngerti dhéwé" -gnothi seauton. Saka tulisan kasebut bakal katon yen dheweke nduweni pangerten babagan Pribadi sing sejati, sanajan ora ana tembung sing digunakake dheweke wis dikirimake ing basa Inggris minangka luwih nyukupi saka "jiwa". Plato nggunakake cara pitakon babagan nemtokake Dhewe nyata. Ana seni gedhe ing eksploitasi karaktere; ing ngasilaken efek dramatisipun. Metode dialektika iku sederhana lan penting. Pembaca sing mentas males, sing luwih seneng nglipur saka sinau, bakal paling mungkin mikir Plato ngremenake. Temenan cara dialektik iku kanggo nglatih pikiran, supaya bisa ngetutake alesan, lan aja lali karo pitakonan lan jawaban ing dialog; liyane ora bakal bisa ngadili kesimpulan sing ngrambah ing bantahan. Pancen, Plato ora ngidini ngatonake murid karo massa kawruh. Luwih cetha yen dheweke dimaksudkan supaya disiplin pikiran ing pikirane, supaya kanthi pikiran dhewe dheweke bakal diwenehi pepadhang lan mimpin kawruh babagan subjek. Iki, cara Socratic, minangka sistem dialektik saka pitakonan lan jawaban kang pinter, manawa bisa diarani mesthi bisa mbantu wong sinau; lan ing latihan pikiran kanggo mikir kanthi jelas Plato wis rampung mbok menawa luwih saka guru liyane. Nanging ora ana tulisan sing mratelakake marang kita yen dheweke ngandhakake pikiran apa, utawa pikiran apa; utawa apa Diri sing nyata, utawa cara kanggo mangerteni babagan kasebut. Siji kudu katon luwih.

Piwulang kuno India sumebar ing pernyataan sing misterius: "sing artine sampeyan" (tat tvam asi). Piwulang ora ndadekake, nanging, apa "sing" utawa apa "sampeyan" iku; utawa ing cara apa "sing" lan "sira" ana hubungane, utawa carane diidentifikasi. Nanging yen tembung-tembung kasebut nduweni arti, kudu diterangake ing istilah sing bisa dingerteni. Substitusi kabeh filsafat India-kanggo njupuk pandangan umum saka sekolah-sekolah dasar-misale jek manawa ana ing manungsa ana barang kang langgeng sing tansah ana sing dadi bagian saka sawijining barang sing komposit utawa universal, kaya dhedhrasi segara Banyu minangka bagéan saka samodra, utawa minangka tanduran minangka pepadhang sing asalé saka lan asale; lan, luwih-luwih, sing ana ing pawongan kasebut, yaiku panjaluk sing diwujudake, kaya sing kasebut ing sekolah-sekolah utama, atman, utawa purusha, sing dipisahake saka sejatine universal, mung dening kudhi ilusi, maya, kang nyebabake pelaku ing manungsa mikirake dhewe minangka kapisah lan minangka individu; Dadi, guru-guru kasebut ngandharake, ora ana keperawanan manawa saka barang universal sing universal, diarani Brahman.

Pengajaran punika, salajengipun, bilih fragmen ingkang dipunwujudaken saking Brahman universal sedaya tundhuk wonten ing manungsa lan kadadosan kasangsaran, tanpa sadar bilih identitas ingkang sami kaliyan Brahman universal; katindakake kanggo roda wedhus lan pati lan re-embodiments ing alam, nganti, sawise umur dawa, kabeh fragmen mboko sithik bakal re-united ing Brahman universal. Panyebab utawa kabutuhan utawa kabutuhan Brahman arep ngliwati prosedur iki sing nyenengake lan nglarani minangka fragmen utawa tetes ora, nanging dijelasake. Ora ana sing nerangake carane Brahman sejatine sejatine sing bisa diasilake utawa bisa menehi manfaat; utawa kepiye wae pecahan kasebut; utawa carane alam wis benefitted. Kabèh kewujudan manungsa bakal katon tanpa cobaan utawa alesan.

Nanging, cara sing dituduhake dening individu sing mligi kanthi bener, nggoleki "isolasi," utawa "pembebasan" saka watesan mental saiki menyang alam, bisa kanthi usaha heroik narik massa, utawa ilusi alam, lan terus maju umum kabur saka alam. Kebebasan bakal ditampa, wis ngandika, liwat laku yoga; Kanggo liwat yoga, kasebut, pikiran bisa ditindakake yen atman, purusha-pelaku sing diwujudake sinau kanggo nyuda utawa numpes perasaan lan kepinginane, lan nyebabake rasa ilusi ing pikiran sing wis suwe banget; saéngga dibebasake saka kabutuhan eksistensi manungsa sing luwih lanjut, pungkasane bakal dibalekake menyang Brahman universal.

Ing kabeh iki ana kasunyatan, lan mulane akeh sing apik. Yogi sinau kanggo ngontrol awak lan ngadhepi perasaan lan kepinginane. Dheweke bisa sinau kanggo ngontrol indra-indra kasebut ing titik ing ngendi bisa, kanthi sengaja, bakal nyathet negara-negara bagian interior kanggo sing biasa ditemokake dening indra manungsa sing ora dimanfaatake, lan kanthi mangkono bisa aktif kanggo njelajah lan bakal kenal karo negara ing alam sing misteri kanggo paling manungsa. Panjenenganipun, sanadyan, bisa ngalami tingkat keprigelan sing luwih dhuwur tinimbang sapérangan pasukan alam. Kabeh iku ora bisa dipisahake dening individu tinimbang massa sing gedhe sing ora disiplin. Nanging senadyan sistem yoga purports kanggo "mbebasake," utawa "ngisolasi," awake dhewe sing diwujudake saka ilusi-ilusi sing ana ing indra-indra, mesthi jelas yen ora nate ngetokake siji-sijine ngluwihi wates alam. Iki jelas amarga kesalahpahaman babagan pikiran.

Pikiran sing dilatih ing yoga yaiku akal pikiran, akal. Iku alat sing khusus kanggo pelaku sing diterangake ing kaca-kaca mengko minangka pikiran-pikiran, kene sing benten saka rong pikiran liyane sadurungé ora dibedakake: pikiran kanggo perasaan lan kepinginan saka pelaku. Pikiran-pikiran iku mung cara sing bisa didelakake dening panca indera kasebut. Fungsi awak-pikiran diwatesi kanthi tegas ing panca indera, lan kanthi mangkono ketat ing alam. Liwat manungsa ngelingi alam semesta kanthi aspek fenomenal: donya wektu, ilusi. Sanadyan, sanadyan murid mundhut kapinteran, ing wektu sing padha bukti, dheweke isih gumantung marang indra-indra, isih ana ing alam, ora dibebasake saka kabutuhan terus-terusan ing awak manungsa. Saliyane mangkono, adhedhasar pelaku uga minangka operator mesin awak, ora bisa ngisolasi utawa mbebasake saka alam, ora bisa ngerteni dhasare dhewe utawa Pribadi sing sejatine, kanthi mung mikirake pikiran; kanggo subyek kasebut mesthine misteri kanggo intelektual, lan bisa dimangerteni mung liwat fungsi sing koordinasi kanthi bener saka pikiran-pikiran karo pikiran perasaan lan kepinginan.

Ora klebu pikiran sing dikarepake lan kepinginan ditindakake ing sistem pikirane Wétan. Bukti iki bisa ditemokake ing papat buku Pahatjali's Yoga Aphorisms, lan ing macem-macem komentar ing karya kuna. Patanjali mbokmenawa paling misuwur lan wakil filsuf India. Tulisan-tulisan kasebut penting banget. Nanging misale jek menawa ajaran sing bener wis salah utawa ora ditahan; kanggo sutras delicately subtle sing jenenge bakal ngalang-alangi utawa nggawe mokal tujuan banget sing padha ostensibly intended. Carane paradoks kaya iki bisa ditindakake kanthi ora ditliti nganti pirang-pirang abad mung bisa diterangake ing cahya saka apa sing dicakake ing bab iki lan bab sabanjure bab perasaan lan kepinginan ing manungsa.

Teori Wétan, kaya filosofi sanès, ngurmati misteri saka sadar diri ing awak manungsa, lan misteri saka hubungan antarane awak lan awak, lan alam, lan alam semesta sacara sakabèhané. Nanging guru-guru India ora nerangake yen dheweke ngerti apa sing dadi atmane, yaiku atman, purusha, pelaku sing diwenehake, sing beda karo alam: ora ana bedane beda antarane doer-in-the-body lan awak yaiku alam. Gagal ndeleng utawa nedahake pembedaan kasebut kanthi jelas amarga kesalahpahaman universal utawa kesalahpahaman saka perasaan lan kepinginan. Perlu supaya raos lan kepinginan diterangake ing titik kasebut.

Wondene raos lan kepinginan ngenalaken salah satunggaling subjek ingkang paling penting lan adoh ing buku punika. Makna lan nilai ora bisa ditemtokake. Pangerten lan nggunakake perasaan lan kepinginan bisa uga kasebut titik balik tumuju kemajuan individu lan Kemanusiaan; bisa mbebasake wong sing nindakake piwulang saka pikiran palsu, kapercayan palsu, tujuan palsu, lan ngalamunake ing pepeteng. Iku mbuktekaken kapercayan palsu sing wis suwe ditampa kanthi wuta; kepercayaan sing saiki dadi pangaruh banget ing pikiran manungsa sing katon ora ana sing ngira-ngira iku.

Iki kabeh: Kabeh wong wis diajokake pracaya yen pancaran awak lima, lan perasaan kuwi salah sawijining indra. Ing pikiran, kaya sing kasebut ing buku iki, yaiku satuan alam, makhluk dhasar, sadar minangka fungsi nanging ora wicaksana. Ana mung papat senses: panorama, pamrih, rasa, lan mambu; lan kanggo saben pangertene ana organ khusus; nanging ora ana organ khusus kanggo ngrasa amarga perasaan-senadyan rasane dumadi liwat awak-dudu awak, dudu alam. Iku salah sijine rong aspek saka doer. Kéwan uga duwé rasa lan kepéngin, nanging kéwan iku modifikasi saka manungsa, kaya sing diterangaké ing pungkasan.

Sing padha kudu dikandhani saka kepinginan, aspek liyane saka pelaku. Rasa lan kepinginan kudu tansah dianggep bebarengan, amarga padha ora bisa dipisahake; sanadyan bisa ana tanpa liyane; padha kaya rong ukara arus listrik, loro-lorone saka koin. Mulane buku iki nggunakake istilah senyawa: perasaan-lan-kepéngin.

Rasa lan kepinginan saka pelaku minangka daya sing cerdas, kanthi alam lan pikiran sing dipindhah. Ana ing energi kreatif sing ana nang endi wae saiki; tanpa kabeh urip bakal mandheg. Rasa lan kepinginan yaiku seni kreatif sing ora ana wiwitan lan tanpa wates kang bisa ditemokake, disusun, dibentuk, digawa, lan dikontrol, manawa liwat lembaga sing nglakoni tugas ing badan manungsa utawa wong-wong sing dadi Pemimpin donya, utawa Intelligence gedhe. Rasa lan kepinginan ing kabeh aktivitas cerdas.

Ing awak manungsa, perasaan-lan-kepinginan yaiku daya sadar sing ngolah mesin alam kasebut. Ora ana siji-sijine papat. Rasa, aspek pasif pelaku, yaiku ing awak sing ngrasa, sing ngrasa awak lan ngrasa pangaruh sing ditularake ing badan dening panca indera, minangka sensasi. Salajengipun, saged ing derajat ingkang benten nganggep nada supersensory, kadosta swasana, atmosfer, premonisi; bisa ngrasa apa sing bener lan apa sing salah, lan bisa ngrasakake perihal ati. Desire, aspek aktif, yaiku daya eling sing nerusake awak sajrone tumindak tujuane. Doer iku fungsi bebarengan ing loro aspek: mangkono saben kepinginan teka saka perasaan, lan saben raos ngasilake kepinginan.

Sampeyan bakal njupuk langkah penting ing dalan kanggo mangerteni awak sadar ing awak nalika sampeyan mikir dhewe minangka perasaan cerdas saiki liwat sistem saraf sukarela, sing béda karo awak sing sampeyan rasa, lan bebarengan minangka daya sadar saka kepinginan sing surem liwat getih, nanging sing ora getih. Rasa lan keinginan kudu nyiptakake rasa papat. Pangerten babagan panggonan lan fungsi perasaan-lan-kepinginan yaiku titik pemisahan saka keyakinan manawa kanggo akeh abad wis nyebabake para pelaku ing manungsa nganggep awake dhewe minangka manungsa. Kanthi pangerten babagan perasaan lan keinginan ing manungsa, filsafat India saiki bisa dilanjutake kanthi apresiasi anyar.

Piwulang wétan ngenali kasunyatan bilih kanggo bisa mangerteni kawruh awak ing awak, salah siji kudu dibebasake saka ilusi indra, lan saka pikiran palsu lan tumindak sing akibat saka kegagalan ngontrol perasaan lan kepinginan dhewe . Nanging ora ngluwihi kesalahpahaman sejati sing raos minangka salah sawijining indra awak. Nanging, para guru ngandhakake yen tutul utawa perasaan iku pangertèn kalima; kepinginan sing uga saka awak; lan sing loro raos lan kepéngin iku bab alam ing awak. Miturut hipotesis iki, dheweke ngandhani yen purusha, utawa atman-sing nggawe, ngeling-ngeling-ngeling-eling kudu ngrusak perasaan, lan kudu ngancurake, "mateni," kepinginan.

Ing cahya apa sing wis ditampilake ing kene bab perasaan-lan-kepinginan, bakal katon yen ajaran Timur menehi saran sing ora mungkin. Dadi ora bisa mati dhewe ing awak ora bisa nyirnakake. Yen bisa kanggo awak manungsa urip tanpa perasaan-lan-kepéngin, awak bakal dadi mekanisme sing bisa ditindhes.

Kajaba saka misinipun babagan perasaan lan keinginan para guru India, ora ana bukti sing nduweni pengetahuan utawa pangerten saka Triune Diri. Ing statement sing ora dijelasake: "Kowe kuwi," kudu disimpulake yen "kowe" sing ditangani yaiku atman, purusha-individu sing diwujudake; lan sing "sing" karo "sira" sing diidhentifikasi mangkono iku universal universal, Brahman. Ora ana bedane antarane penyaji lan awak; lan uga ana kegagalan sing cocog kanggo mbedakake antara Brahman universal lan alam universal. Liwat doktrin Brahman universal minangka sumber lan pungkasan saka kabeh individu sing diwujudake, mayuta-yuta wong sing ora ditliti ora ditindakake kanthi ora ngerti kabeneran sing nyata; lan uga wis bisa nyana, malah kanggo nuwuhake rasa, bakal ilang ing Brahman universal sing dadi barang sing paling larang, sing bisa duwe: identitas nyata, pribadi sing gedhe dhewe, lan liya-liyane.

Sanajan cetha yèn filsafat Wétan cenderung ngélingi pelaku ing alam, lan ora ngerti jati dirié, pratelan kasebut ora mungkin lan ora bisa dipahami manawa ajaran kasebut bisa diandharake tanpa mangerteni; sing padha bisa dilestarekake kanthi niat supaya wong bisa tetep saka bebener, lan supaya dadi penakluk. Luwih becik, yen wujud sing wis ana, nanging uga bisa uga, mung sisa-sisa sistem sing lawas banget sing wis suwe ditemokake saka peradaban ilang lan meh lali: ajaran sing uga wis bener-bener nepsake; sing bisa ditemokake lan dikarepake minangka dhemite sing abadi; sing nuduhaké panuntuning dalan kanggo kawruh babagan Self Real. Ciri umum saka formulir sing ana kasebut nyedhiyakake kemungkinan kasebut; lan ing sajroning jaman, ajaran asli ora bisa dipisahake karo doktrin Brahman universal lan doktrin-doktrin paradoxis sing bakal mbungkem rasa lan kepinginan sing ora bisa ditemtokake minangka sesuatu sing ora patut.

Ana barang sing ora bisa didhelikake: Bhagavad Gita, sing paling berharga saka perhiasan India. Mutiara India ora ngluwihi rega. Bebener sing diwenehake dening Krishna kanggo Arjuna sing luhur, ayu, lan langgeng. Nanging wektu sajarah sing adoh ing ngendi drama kasebut disetel, lan doktrin-doktrin Veda kuno, sing wis dikeprukake lan ditepungi, nggawe angel banget kanggo mangerteni apa karaktere Krishna lan Arjuna; kepiye carane hubungane karo siji liyane; apa kantore saben liyane, ing utawa metu saka awak. Pengajaran ing baris iki sakjerone diwenehi teges, lan bisa dadi gedhe. Nanging dicampur lan diklumpukake dening teologi kuno lan doktrin-doktrin kitab suci sing tegesé sengaja didhelikake, lan nilai sejatine disatheté.

Amarga anané kekuwatan umum ing filsafat Wétan, lan kasunyatan sing katon dadi kontradiktif dhéwé minangka panuntun dhasar kawruh sing ana ing awak lan dhasar sing nyata, ajaran kuno India katon kaya lan ora bisa ditampa . Siji bali menyang Kulon.

Mengenai Kristen: Asal-usul lan sejarah Kristen asline nyata. Sastra sing gedhé wis berkembang wiwit berabad-abad kanggo ngandharaké apa ajaran, utawa apa sing dianggep asline. Saka wiwitan wis akeh ajaran saka doktrin; nanging ora ana tulisan sing nuduhake kawruh apa sing bener lan diwulang ing wiwitan.

Perumpamaan lan pitutur ing Injil mrodhuksi bukti kamulyan, kesederhanaan, lan bebener. Nanging sanajan wong-wong sing diwenehi pesen anyar diwenehi ora ngerti. Buku kasebut langsung, ora dimaksudake kanggo mislead; nanging ing wektu sing padha padha nyatakake yen ana makna jero sing kanggo milih; ajaran rahasia sing dimaksud ora kanggo saben wong nanging kanggo "sapa sing bakal pracaya." Mesthi, buku-buku kasebut kebak misteri; lan kudu diarani sing padha jengkel ajaran sing dikenal kanggo sawetara miwiti. Sang Rama, Sang Putra, Sang Roh Suci: iki misteri. Misteri, uga, yaiku Perjamuan Romawi lan kelahiran lan urip Yesus; uga marang panyaliban, pati, lan kebangkitan. Misteri, mesthi, iku swarga lan neraka, lan Iblis, lan Kratoning Allah; amarga ora ana manawa subyek kasebut bisa dipahami sajroning indra, tinimbang minangka simbol. Menapa malih, ing saindhenging buku wonten frasa lan istilah ingkang tegesipun boten saged dipunginakaken kanthi harfiah, nanging dumunung ing pangertosan mistik; lan liya-liyane kanthi jelas bisa duwe arti mung kanggo kelompok sing dipilih. Luwih, ora cukup anggone mratelakake yèn pasemon-pasemon lan mukjijat-mukjijat bisa uga gegayutan minangka bebener harfiah. Misteri ing saindhenging-nanging ora ono misteri sing dicethakaké. Apa kabeh misteri iki?

Tujuane Injil sing jelas banget yaiku ngajarake pemahaman lan urip ing sajroning batin; urip interior sing bakal ngasilake awak manungsa lan kanthi mangkono bisa nelukake pati, mulihake badan jasmani menyang urip langgeng, negara saka apa sing diarani "tiba" dadi "dosa asli". Ing sawijining wektu mesthi kudu wis ana sistem piwulang sing jelas sing bisa nggawe cetha babagan carane wong bisa manggon urip interior kaya mangkene: kepiye wong bisa, kanthi cara mengkono, golek kawruh babagan Pribadi sing sejati. Anane ajaran rahasia kuwi disaranake ing tulisan-tulis Kristen awal kanthi referensi kanggo rahasia lan misteri. Menapa malih, kados pundi caranipun parables punika allegories, similes: crita sederhana lan tokoh wicara, minangka kendaraan kanggo ngirim ora mung conto moral lan ajaran etis, nanging uga tartamtu batin, kabeneran langgeng minangka bagéan saka sistem instruksi mesthi. Nanging, Injil, sing saiki ana, ora nduweni sambungan sing bakal dibutuhake kanggo mbentuk sawijining sistem; Apa sing wis teka kanggo kita ora cukup. Lan, bab misteri-misteri ing ngendi ajaran kasebut mesthine disembunyikan, ora ana kunci utawa kodhe sing dikenal wis diwenehake marang kita sing bisa dibukak utawa dijlentrehake.

Ekspoitor ablest lan paling jelas saka doktrin-doktrin awal sing kita kenal yaiku Paulus. Tembung kasebut digunakake kanggo nggawe makna kang jelas marang wong sing padha ditangani; nanging saiki tulisan-tulisan kasebut kudu diinterpretasikake ing jaman saiki. "Surat kapisan Paulus ing Korintus," ing bab limalas, nyatakake lan ngelingake ajaran tartamtu; piwulang tartamtu babagan urip ing salebeting interior. Nanging kudu dianggep yen ajaran kasebut ora setya nulis-sing bisa dingerteni-utamane yen wis ilang utawa wis ditinggal metu saka tulisan-tulisan sing wis teka. Ing kabeh acara, "Way" ora ditampilake.

Kenapa bebener sing diwenehi ing wangun misteri? Alesan bisa uga yaiku angger-angger periode kasebut nglarang panyebaran doktrin-doktrin anyar. Piwucal saka piwulang utawa piwulang sing aneh bisa uga bisa dihukum pati. Pancen, legenda yaiku yen Gusti Yesus nandhang pati kanthi panyaliban kanggo piwulang marang bebener lan cara lan urip.

Nanging dina iki, wis ngandika, ana kebebasan wicara: siji bisa nyatakake tanpa wedi marang pati apa sing pracaya marang misteri urip. Apa wae sing mikir utawa ngerti babagan konstitusi lan fungsi awak manungsa lan awak sadar sing manggon, bebener utawa panemu sing bisa dimangerteni bab sesambungan antarane awake dhewe lan Pribadi sing sejatine, iki ora perlu didhelikake, saiki, ing tembung misteri sing mbutuhake tombol utawa kode kanggo pangerten. Ing jaman modern, kabeh "pitunjuk" lan "tirai", kabeh "rahasia" lan "inisiasi," ing basa misteri khusus, kudu bukti ora ngerti, ora sopan, egotisme, utawa komersialisme.

Sanadyan kesalahane lan bagean lan sektarianisme; Sanadyan macem-macem interpretasi saka doktrin-doktrin mistisé, kekristenan wis nyebar menyang kabèh negara. Mbok menawa luwih saka iman liyane, ajarane wis mbantu ngganti donya. Ana kudu bener ing ajaran kasebut, nanging bisa didhelikake, sing meh rong ewu taun, wis ngrambah manah manungsa lan awake manungsa.
Bebener kang langgeng ana ing babagan kamanungsan, ing kamanungsan sing sakabehe kabeh pangerja ing awak manungsa. Kabeneran iki ora bisa ditindhes utawa diilangi. Apa wae umur, ing filsafat utawa iman apa wae, bebener bakal katon lan muncul maneh, punapa wae wujud sing diowahi.

Siji wangun sing tartamtu saka bebener iki diluncurake yaiku Freemasonry. Tatanan Masonik minangka lawas minangka umat manungsa. Wis ajaran gedhe; luwih gedhe, nyatane, tinimbang sing diapresiasi dening Masons sing njaga kustodiane. Pranatan iki wis ngreksa informasi kuna sing trep banget babagan mbangun awak langgeng kanggo wong sing sadar sing ora langgeng. Drama misterius pusat iki gegayutan karo mbangun candi sing wis rusak. Iki penting banget. Candi minangka simbol awak manungsa kang kudu dibangun, regenerasi, dadi badan jasmani sing bakal langgeng, langgeng; awak sing bakal dadi panggonan sing cocok kanggo para pelaku sing ora sadar. "Sabda" sing "ilang" yaiku tukang nggoleki, ilang ing awak manungsa-reruntuhan kuil sing gedhe banget; nanging sing bakal ditemokake minangka awak wis diwenehi regenerasi lan pelaku ngontrol iku.

Buku iki nggawa sampeyan luwih cahya, luwih cahya ing pikiran sampeyan; Cahya kanggo nemokake "Way" liwat urip. Cahya sing ndadekke, Nanging, ora cahya alam; iku cahya anyar; anyar, amarga, sanajan wis ana ngarsane karo sampeyan, sampeyan wis ora dikenal. Ing kaca kasebut kasebut ing Cahaya Sadar ing; punika Cahya ingkang saged nunjukaken samukawis punika, inggih punika Cahya Inti ingkang kagayuh kaliyan panjenengan. Iku amarga saka cahya Cahaya iki sing bisa sampeyan pikirake nggawe pikiran; pikirane kanggo ngiket sampeyan menyang obyek alam, utawa mbebasake sampeyan saka obyek alam, kaya sing sampeyan pilih lan bakal. Pemikiran sing nyata yaiku nyekel lan ngrembuyung Cahaya Sadar ing babagan pikiran. Miturut pikirane sampeyan nggawe nasibe sampeyan. Pemikiran sing bener yaiku cara kanggo mangerteni dhewe. Apa sing bisa nuduhake cara sampeyan, lan bisa nggawa sampeyan ing dalan, yaiku Cahaya Intelijen, Cahaya Sadar ing. Ing bab sabanjure kasebut diwenehi carane Cahaya iki kudu digunakake supaya bisa duwe Cahya sing luwih akeh.

Buku nuduhake yen pikirane iku nyata, makhluk nyata. Mesthi bae, sing digawe manungsa iku pikirane. Buku kasebut nuduhake proses-proses mental sing dianggep pikirane; lan akeh pamikiran sing luwih tahan tinimbang awak utawa otak sing digawe. Iku nuduhake yen pikirane wong mikiraken potensial, prints biru, desain, model saka kang mbangun metu bahan nyata sing karo kang wis diganti ing pasuryan alam, lan digawe apa sing disebut cara urip lan kang peradaban. Pikiran iku minangka gagasan utawa wujud saka ngendi lan marang peradaban sing dibangun lan dikelola lan dimusnahake. Buku kasebut nerangake carane pikirane manungsa sing ora katon eksterior minangka tumindak, obyek lan acara saka urip individu lan bebarengan, nggawe nasibe liwat urip sawise urip ing bumi. Nanging uga nuduhake carane wong bisa sinau mikir tanpa nggawe pikirane, lan kanthi mangkono ngontrol nasibe dhewe.

Tembung pikiran sing kerep dipigunakaké minangka istilah kabeh sing bisa digunakake kanggo kabeh jinis pikirane, kanthi ora sengaja. Iku umume mestine wong duwe pikiran siji-sijine. Benere telu atine sing beda lan beda, yaiku cara kanggo mikir karo Cahaya Sadar, sing digunakake dening pelaku sing diwakili. Iki, sing kasebut sadurunge, yaiku: pikiran-pikiran, pikiran-pikiran, lan pikiran-pikiran. Pikiran iku pancen fungsi sing cerdas. Mulane pikiran ora bisa dianggep bebas saka pelaku. Fungsi saben telu atine gumantung marang perasaan lan keinginan sing diwujudake, sing nglakoni.

Pikiran-pikiran iku sing umum diarani minangka pikiran, utawa akal. Punika fungsi perasaan-lan-kepinginan minangka penggerak alam fisik, minangka operator mesin manungsa, lan kanthi mangkono diarani awak-pikiran. Iku pikiran sing mung ditemtokake lan sing tumindak ing tahap kanthi lan liwat panca indera awak. Mangkono iku piranti kanthi cara kang bisa ditindakake dening pelaku lan bisa tumindak marang lan ing lan liwat perkara fisik dunya.

Pikiran lan pikiran-ati iku fungsi saka perasaan lan kepinginan tanpa mangerteni utawa karo donya fisik. Iki loro pikiran sing meh rampung submerged ing lan kontrol lan subordinated dening pikiran awak. Mulane sacoro-oyane kabeh pamikiran manungsa wis digawe kanggo nggayuh pikiran pikiran-pikiran, sing nggabung karo pelaku menyang alam lan nyegah pemikiran dhewe minangka sing béda saka awak.

Sing dina sing saiki disebut psikologi ora ilmu. Psikologi modern wis ditetepake minangka pangerten prilaku manungsa. Iki kudu ditrapake supaya tegese pangertosan saka pengaruh saka obyek lan gaya alam sing digawe liwat panca indrana marang mekanisme manungsa, lan respon saka mekanisme manungsa kanggo tayangan sing ditampa. Nanging sing ora psikologi.

Ora ana psikologi kayadene ilmu, nganti ana sawetara pemahaman apa jiwa, lan pikiran apa; lan pangerten saka pangolahan pikirane, babagan fungsi pikirane, lan penyebab lan asil saka fungsie. Psikolog ngakeni yen dheweke ora ngerti apa iku. Sadurunge psikologi bisa dadi èlmu sing bener mesthine kudu sawetara pangerten saka fungsi interrelated saka telu pikiran saka pelaku. Iki minangka pondasi kang bisa dikembangake ilmu pengetahuan sing bener saka pikiran lan hubungan manungsa. Ing pages kasebut, dituduhake carane perasaan lan kepinginan sing ana hubungane langsung karo jenis kelamin, sing njelasake manawa aspek rasio didominasi dening kepinginan lan ing wanita, aspek kepinginan didominasi dening perasaan; lan ing saben manungsa, fungsi saka badan-pikiran saiki sing luwih dominan luwih cedhak karo siji utawa liyane, miturut jinis awak kang dadi fungsi; lan dituduhake maneh, yen kabeh hubungan manungsa gumantung marang fungsi awak-pikiran pria lan wanita ing sesambungan kasebut.

Psikolog modern seneng ora nggunakake tembung tembung, senadyan wis umum dienggo ing basa Inggris nganti pirang-pirang abad. Alesan kanggo iki yaiku kabeh sing wis ditulis babagan apa jiwa utawa apa sing dilakoni, utawa tujuan sing dilakoni, wis ora cetha, banget ngrasa lan mbingungake, kanggo njamin studi ilmiah babagan subyek. Nanging, para ahli psikologi saiki wis dijupuk minangka subyek saka pandangane mesin kewan manungsa lan prilaku. Wis suwe dipahami lan disepakati dening wong-wong ing umum, nanging wong iku kalebu "badan, jiwa, lan roh." Ora ana sing mangu yen awak iku organisme kéwan; nanging babagan roh lan jiwa ana akeh ketidakpastian lan spekulasi. Ing subyek-subyek penting, buku iki tegas.

Buku kasebut nuduhake yen jiwa sing urip iku nyata lan asli. Iku nuduhake yen sawijining tujuan lan fungsi sawijining nduweni kapentingan gedhe ing rencana universal, lan iku ora bisa diresiki. Punika dipunsebataken bilih ingkang dipunsebat jin punika satunggaling satunggaling satunggaling alam - satunggaling unsur, satunggaling unsur; lan entitas sadar nanging ora wicaksana iki paling maju kabeh unit alam ing gaweyan awak: iku unit pokok senior ing organisasi awak, wis ngembang ing fungsi kasebut sawise magang sing dawa ing fungsi sing luwih akeh tinimbang ngemot alam. Kanthi mangkono jumlah kabeh hukum alam, unit iki layak kanggo tumindak minangka manajer umum alam otomatis ing mekanisme badan manungsa; kaya mangkene iki ngladèni wong sing langgeng liwat kabeh pagawéan sing saiki kanthi mbentuk sawijining badan aweh sing anyar kanggo wong sing teka, lan njaga lan ndandani badan kasebut sajrone nasibe wong sing mbutuhake, sing ditemtokake dening pelaku mikir.

Unit kasebut diarani ambegan. Aspek aktif saka wangun ambegan yaiku ambegan; ambegan iku urip, roh, awak; iku ngremesake struktur kabeh. Aspèk liyane saka wangun ambegan, yaiku aspek pasif, yaiku wujud utawa model, pola, jamur, miturut struktur fisik sing dibangun ing wujud, wujud nyata kanthi tumindak napas. Mangkono, loro-lorone aspek sing diwenehi ambegan nuduhake urip lan wujud, kanthi struktur sing ana.

Dadi pernyataan manungsa sing dumadi saka awak, jiwa, lan roh bisa diarani kanthi gamblang minangka makna awak jasmani sing dumadi saka materi kasar; yen roh iku urip ing awak, ambegan urip, ambegan gesang; lan yen jiwa iku wujud utama, model sing ora kadhangkala, struktur sing katon; lan kanthi mangkono sing nyawa urip minangka ambegan terus-terusan sing wujud, njaga, ndandani, lan mbangun manéka awak manungsa.

Wujud ambegan, ing fase tartamtu sawijining fungsi, kalebu sing psikologi wis disebut pikiran subconscious, lan semaput. Ngatur sistem syaraf sing ora disenengi. Ing karya iki bisa ditrapake miturut pengaruh sing ditampa saka alam. Iki uga nglindhungi gerakan sukarela awak, kaya sing diwenehake dening pemikirane doer-in-the-body. Dadi fungsi minangka penyangga antara alam lan pendhudhuk immortal ing awak; sebuah automaton kanthi tulus nanggapi pengaruh obyek lan daya alam, lan pemikiran saka pelaku.

Awakmu kanthi harfiah dadi asil pamikiranmu. Apa wae sing bisa dituduhake saka kesehatan utawa penyakit, sampeyan nggawe kanthi pikirane lan perasaan lan pengin. Jaman saiki awakmu kuwi ekspresi jiwa sing ora bisa rusak, ambeganmu; Mulane ana exteriorization pikirane akeh urip. Iku rekaman sing bisa ditemokake ing pikiran lan tumindak minangka pelaku, nganti saiki. Ing kasunyatan iki dumunung kuman kaluhuran lan kalanggengan awak.

Ora ana apa-apa sing aneh banget saiki ing idea yen manungsa bakal sedina kanggo nyumurupi kabecikan; sing pungkasane bakal bisa ngrampungake kondisine sing asal saka dheweke. Tuladhane piwulangan ing macem-macem formulir wis umum saiki ing Kulon kanggo meh rong ewu taun. Sak wektu iku wis nyebar ing saindenging jagad supaya atusan yuta pangerja, sing ana ing bumi liwat abad, wis dibalekake menyang kontak karo ide kasebut minangka bebener sing didunung-deleng. Sanadyan isih ana pangerten cilik, lan isih kurang mikir babagan; sanadyan wis kliru kanggo ngilangi raos lan kepinginan saka wong sing beda; lan sanadyan bisa dianggep maneka warna ing jaman saiki kanthi rasa ora bisu, levity, utawa rasa sentimental, idea iki minangka bagéyan saka pola pikir umum ing jaman saiki, lan mulané patut ditimbang.

Sawetara pernyataan ing kitab iki, mesthine bisa uga katon aneh, malah fantastis, nganti cukup pikirane wis diwenehi. Kayata: idea yen awak fisik manungsa bisa digawe ora langgeng, langgeng; bisa diresmikake lan dibalekake dadi negara kasampurnan lan urip langgeng saka sing wis dawa banget nyebabake dheweke tiba; lan, luwih, idea sing negara kasampurnan lan urip langgeng bakal bisa, ora sawise pati, ora ing sawetara adoh adoh akhire, nanging ing donya fisik nalika siji urip. Iki bisa uga arang banget aneh, nanging nalika dipriksa kanthi cerdas, iku ora katon ora sopan.

Apa sing ora sopan yaiku yen awak jasmani manungsa kudu mati; isih luwih ora klebu nyathet yaiku proposisi sing mung dying sing bisa urip salawas-lawase. Para ilmuwan wis pungkasan ngandhani yen ora ana alesan kenapa urip awak ora bisa diterusake tanpa wates, sanajan ora menehi katrangan babagan iki. Mesthine, awak manungsa tansah tundhuk marang pati; nanging padha mati amarga ora ana usaha sing cukup kanggo ngasilake maneh. Ing buku iki, ing bab The Great Way, kasebut nyatakake yen awak bisa diwenehi regenerasi, bisa dibalekake dadi kesempurnaan lan dadi kuil kanggo Triune Diri sing lengkap.

Daya jaran iku misteri liya sing kudu dilakoni. Sampeyan kudu dadi berkah. Nanging, wong asring nyebabake mungsuh, Iblis, sing langgeng karo dheweke lan saka dheweke ora bisa oncat. Buku iki nuduhake carane, kanthi mikir, nggunakake minangka daya gedhe kanggo apik kang ngirim; lan carane kanthi pangerten lan kontrol dhiri kanggo ngasilake awak lan ngrampungake tujuan lan cita-cita sajrone prestasi sing durung maju.

Saben manungsa minangka misteri ganda: misteri ing awake dhewe, lan misteri awak ing dheweke. Dheweke duwe lan kunci lan kunci misteri ganda. Awak kunci, lan kunci ing kunci. Tujuan buku iki yaiku kanggo mangerteni carane sampeyan ngerti dhewe minangka kunci misteri dhewe; carane nemokake awak ing awak; carane nemokake lan mangerteni sejatine dhiri minangka Wawasan Saru; carane nggunakake dhewe minangka tombol kanggo mbukak kunci sing awak sampeyan; lan, liwat awak, carane ngerti lan ngerti misteri alam. Sampeyan ana ing, lan sampeyan operator, mesin awak pribadi alam; tumindak lan bereaksi karo lan gegayutan karo alam. Nalika sampeyan mecah misteri dhewe minangka pelaksana saka Self-knowledge lan operator mesin awak sampeyan, sampeyan bakal ngerti-ing saben rinci lan kabeh-sing fungsi saka unit awak sampeyan minangka hukum alam. Sampeyan banjur bakal ngerti sing dikenal uga minangka hukum alam sing ora dingerteni, lan bisa kerja kanthi harmoni karo mesin alam gedhe liwat mesin awak sing ana ing awak sampeyan.

Misteri liya iku wektu. Wektu tansah ana minangka topik biasa obrolan; nanging nalika wong nyoba kanggo mikir babagan lan ngomong apa iku pancene, dadi abstrak, ora pati ngerti; ora bisa ditahan, siji ora bisa nangkep; iku eludes, lolos, lan ngluwihi siji. Apa durung diterangake.

Wektu iku owah-owahan unit, utawa massa saka unit, ing hubungan sing siji liyane. Definisi prasaja iki ditrapake nang endi wae lan ing saben negara utawa kondisi, nanging kudu dipikir lan diterapake sadurunge bisa ngerti. Pelaku kudu ngerti wektu nalika ing awak, awake. Wektu katon beda ing donya lan negara liyane. Kanggo wektu pelaku sadar, mesthi ora kaya nalika awake kaya nalika ing impen, utawa nalika lagi turu, utawa nalika awak mati, utawa nalika ngliwati negara sawise mati, utawa nalika nunggu bangunan lan lair awak anyar bakal diwenehi ing bumi. Saben wektu kasebut nduweni "Awal," kanthi sukses, lan pungkasan. Wektu kaya crawl ing kanak-kanak, mbukak ing muda, lan balapan ing tau nambah kacepetan nganti pati awak.

Wektu iku web owah-owahan, dirajut saka langgeng kanggo awak manungsa ganti. Alat tenun sing tenunan web iku wangun ambegan. Ing pikirane awak yaiku pembuat lan operator tenun, pemintal web, lan panen sing disebut "kepungkur" utawa "saiki" utawa "mangsa". Pikirane nggawe tenanan wektu, mikir muter ing wayah wektune, mikir mbayangake selimut wektu; lan pikiran-pikiran sing nindakake pikiran.

CONSCIOUSNESS minangka misteri liya, paling gedhe lan paling penting ing kabeh misteri. Tembung khayal punika unik; iku tembung Inggris sing diciptakaké; sampeyan padha karo ora katon ing basa liya. Nanging, nilai lan makna sing paling penting ora dikarepake. Iki bakal katon ing nggunakake sing tembung digawe kanggo ngawula. Kanggo menehi sawetara conto umum sing nyalahi panggunaan: Iki diarani ekspresi kaya "eling," lan "eling"; lan kayadene eling kewan, kesadaran manungsa, fisik, paranormal, kosmik, lan jenis eling. Lan diterangake minangka kesadaran normal, lan kesadaran sing luwih jero lan luwih jero lan luwih jero, njaba lan njaba; lan eling lan parsial. Mention uga krungu saka wiwitan kesadaran, lan owah-owahan eling. Siji krungu wong ngomong yen padha ngalami utawa nyebabake wutah, utawa ekstensi, utawa ekspansi, kesadaran. Penyalah gunaan banget umum tembung kasebut ing frasa kaya: kelangan kesadaran, kanggo nahan eling; kanggo ngrampungake, nggunakake, kanggo ngembangake kesadaran. Lan siji krungu, luwih saka maneka negara, lan pesawat, lan derajat, lan kondisi kesadaran. Kesadaran banget gedhe supaya dadi layak, winates, utawa diwenehake. Gegayutan kanggo kanyatan iki buku iki nggunakake tembung: dadi sadar, utawa minangka, utawa ing. Kanggo nerangake: apa wae sing sadar iku uga sadar bab tartamtu, utawa minangka apa, utawa sadar ing tartamtu derajat kang sadar.

Kesadaran iku pungkasan, Realitas final. Kesadaran iku kanthi ngetrapake samubarang samubarang wis ana sadar. Misteri kabeh misteri, iku ngluwihi pangerten. Tanpa apa-apa bisa dadi sadar; ora ana sing bisa mikir; ora ana, ora entitas, ora ana pasukan, ora ana unit, bisa nindakake fungsi apa wae. Nanging Consciousness dhewe ora nindakake fungsi: ora tumindak kanthi cara apa wae; iku ngarsane, nang endi wae. Lan amarga saka ngarsane, kabeh samubarang wis samesthine diwaca. Kesadaran ora dadi sebab. Sampeyan ora bisa dipindhah utawa digunakake utawa kanthi cara apa wae kena pengaruh apa-apa. Kesadaran ora asil apa-apa, utawa ora gumantung apa-apa. Ora nambah utawa ngilangi, ngluwihi, ngluwihi, kontrak, utawa ganti; utawa beda-beda miturut samubarang cara. Sanajan ana derajat kaetung ing sadar, ora ana derajat Kesadaran: ora ana pesawat, ora ana negara; ora ana gelar, bagean, utawa variasi manawa ana; iku kabeh nang endi wae, lan ing samubarang kabeh, saka unit alam primordial menyang Intelligence Agung. Kesadaran ora nduweni sifat, ora ana sifat, ora ana atribut; ora duwe; ora bisa dimiliki. Kesadaran ora tau wiwit; ora bisa mandheg. Kesadaran IS.

Ing kabeh urip ing bumi sampeyan wis ora bisa ditemokake, nggoleki utawa nggoleki wong utawa apa sing ilang. Sampeyan ora ngerti yen sampeyan bisa nemokake apa sing dawa sampeyan, sampeyan bakal kepenak, wareg. Kurang ngelingi saka umur mundhak; padha karo perasaan saiki sing dilalekake liwat; padha nandhang lara-lorone donya sing ngendhihake treadmill sing tansah ngeremake pengalaman lan kekuwatan lan kesangsaran gaweyan manungsa. Sampeyan bisa uga wis ngupaya maremake perasaane karo kulawarga, dening perkawinan, anak, antarane kanca; utawa, ing bisnis, kasugihan, ngulandara, panemuan, kamulyan, panguwasa, lan daya-utawa kanthi apa wae rahasia sing ora ditemokake ing atimu. Nanging ora ana apa-apa saka pikiran sing bener bisa ngilangi kekarepan sing. Alesane yaiku yen sampeyan wis ilang-yaiku bagean sing ilang nanging ora bisa dipisahake saka Triune Diri sing langgeng. Ing jaman kepungkur, sampeyan, minangka rasa lan kepinginan, sing nglakoni panggawe, ninggalaken pamikir lan ngenali bagian Triune. Dadi sampeyan ilang dhewe amarga, tanpa mangerteni Triune Pribadi, sampeyan ora bisa ngerti dhewe, rindu, lan sampeyan ilang. Mulane sampeyan wis kaping sepi. Sampeyan wis lali akeh bagéan sing kerep diputer ing donya iki, minangka kepribadian; lan sampeyan uga wis lali karo kaendahan nyata lan kekuwatan sing sampeyan padha sadar nalika karo pemikir lan Knower ing Realm of Permanence. Nanging, minangka pelaku, sampeyan kepéngin nyuda rasa lan kepénginmu ing badan sing sampurna, supaya awakmu bakal bebarengan karo pemikir lan sapérangan, minangka Triune Self, ing Realm of Permanence. Ing tulisan kuno ana allusion marang keberangkatan kasebut, kanthi frase kaya "dosa asli," "jatibaké manungsa," kaya saka negara lan dunyo kang puas. Negara lan alam sing wis ilang kasebut ora bisa mandheg; bisa ditampa dening wong urip, nanging ora sawise mati dening wong mati.

Sampeyan kudu ora aran piyambak. Pemikir lan pemikir sampeyan bareng karo sampeyan. Ing samodra utawa ing alas, ing gunung utawa ing sisih kidul, ing cahya srengenge utawa ing bayang-bayang, ing kerumunan utawa ing kesadharan; ngendi wae sampeyan, sampeyan mikir tenan lan ngerti Dhiri karo sampeyan. Pribadi sampeyan bakal njaga sampeyan, saengga sampeyan bakal ngijini sampeyan direksa. Pemikir lan pemikir sampeyan tansah siap kanggo bali, nanging suwe bisa nggolek sampeyan kanggo nggolek lan ngubengi path lan dadi pungkasan maneh kanthi sengaja ing ngarep karo wong-wong mau minangka Triune Dhewe.

Ing wektu iki sampeyan ora bakal, sampeyan ora bisa, wareg karo apa wae sing kurang saka Kawruh dhiri. Sampeyan, minangka perasaan-lan-kepéngin, minangka pelaku tanggung jawab saka Triune Pribadi; lan saka apa sing wis digawe kanggo dhewe minangka takdir sampeyan kudu sinau ing loro piwulang gedhe sing kabeh pengalaman urip kanggo mulang. Pawulangan kasebut yaiku:

Apa sing kudu dilakoni;

lan,

Apa ora kudu.

Sampeyan bisa nguripake piwulang iki kanggo akeh urip sing dikarepake, utawa sinau kanthi cepet nalika sampeyan arep-arep kanggo sampeyan; nanging ing wektu sampeyan bakal sinau.