Panganggit Pangarang kanggo:

Pikir lan DININI




Buku iki didiktikiake kanggo Benoni B. Gattell nalika interval antarane taun 1912 lan 1932. Wiwit iku wis ditindakake maneh lan maneh. Saiki, ing 1946, ana sawetara kaca sing durung diganti. Kanggo nyegah pengulangan lan kerumitan kabeh kaca wis dibusak, lan aku wis nambah akeh bagean, paragraf lan kaca.

Tanpa pitulungan, mesthine manawa karya kasebut wis ditulis, amarga angel kanggo aku mikir lan nulis ing wektu sing padha. Awake mesthi tetep nalika aku mikir perkara kasebut dadi wangun lan milih tembung sing cocok kanggo mbangun struktur wangun: lan, aku pancen ngucapke matur nuwun kanggo dheweke kanggo karya sing wis rampung. Aku uga kudu ngakoni kantor-kantor jenis kanca, sing kepengin tetep ora disebutake, amarga saran lan pitulung technical kanggo ngrampungake karya.

Tugas sing paling angel yaiku kanggo menehi syarat kanggo ngandhakake subyek sing dirawat maneh. Kesengsemanku wis ditemokake kanggo nemokake tembung lan frasa sing paling bisa ngemot makna lan atribut saka realitas tanpa jasmani tartamtu, lan nuduhake hubungan sing ora bisa dipisahake karo awak sadar ing awak manungsa. Sawise owah-owahan aku pungkasane ditetepake ing istilah sing digunakake ing kene.

Akeh subjek ora digawe minangka cetha kaya aku arep dadi, nanging owah-owahan sing digawe kudu cukup utawa dadi ora ana telu, amarga ing saben maca owah-owahan liyane mesthine dianjurake.

Aku ora nganggep preach kanggo sapa waé; Aku ora nganggep aku dadi juru pidato utawa guru. Yen aku ora tanggung jawab marang buku iki, aku luwih seneng yen pribadiku ora dijenengi minangka penulis. Kabecikan saka subyek babagan aku nyedhiyakake informasi, ngilangi lan mbebasake aku saka dhiri pribadhi lan nglarang pangrima sedhih. Aku wani nyatakake pernyataan sing aneh lan nggumunake kanggo awake dhewe sadar lan immortal sing ana ing saben awak manungsa; lan aku ngajak supaya individu bakal nemtokake apa sing dikarepake utawa ora bakal dilakoni karo informasi sing diwenehake.

Wong pikir kudu stress yen kudu ngandhani sawetara pengalaman sing ana ing negara-negara sing dadi sadar, lan acara-acara ing uripku sing bisa mbantu kanggo nerangake kepiye carane bisa aku kenal lan nulis barang sing kaya mangkono varians karo kepercayaan saiki. Padha ngomong iki perlu amarga ora ana bibliografi sing ditambahake lan ora ana referensi sing ditunjuk kanggo mbuktekake statement kasebut. Sawetara pengalaman saya ora kaya apa sing aku krungu utawa maca. Pendhaftaran dhewe mikir babagan urip manungsa lan donya sing kita manggon ing wis dicethakaké kanggo kula subyek lan fénoména aku wis ora ketemu kasebut ing buku. Nanging bakal ora ana alesan kanggo ngira yen perkara kasebut bisa, nanging ora dingerteni kanggo wong liya. Ana kudu sing ngerti nanging ora bisa ngomong. Aku ora duwe prasetya. Aku ora nduweni organisasi apa wae. Aku ora ngandel marang pamedhar wangsulane. kanthi mantep sajrone awake, ora turu utawa kanthi trance. Aku ora tau utawa ora tau kepengin dadi pengalamane.

Apa aku wis ngerti babagan nalika mikir babagan subjek, ruang materi, konstitusi materi, intelijen, wektu, dimensi, penciptaan lan eksteriorisasi pikiran, bakal, mesthi, wis mbukak alam kanggo eksplorasi lan eksploitasi ing mangsa ngarep . Miturut wektu iku, tumindak sing bener kudu dadi bagéan saka urip manungsa, lan kudu terus ngalami èlmu lan panemuan. Banjur peradaban bisa dilanjutake, lan Kamardikan lan Tanggung Jawab bakal dadi aturan urip individu lan Pemerintah.

Punika sketsa sawetara pengalaman gesang kawula:

Irama iku kawruh pisanan saka hubungan karo donya fisik kasebut. Mengko aku bisa ngrasakake ing njero awak, lan aku bisa krungu swara. Aku ngerti makna swara sing digawe saka voices; Aku ora weruh apa-apa, nanging aku, minangka perasaan, bisa njaluk makna saka sembarang tembung-swara ditulis, dening irama; lan perasaane menehi wujud lan warna obyek sing diterangake kanthi tembung. Nalika aku bisa nggunakake pangertene nggoleki lan bisa ndeleng obyek, aku nemokake formulir lan penampilan sing aku, minangka perasaan, wis felt, dadi ing persetujuan babagan karo apa aku wis ditahan. Nalika aku bisa nggunakake indra paningal, pangrungu, rasa lan mambu lan bisa njaluk lan njawab pitakonan, aku nemokake aku dadi wong manca ing donya aneh. Aku ngerti aku ora awak sing urip, nanging ora ana sing bisa ngomong sapa utawa apa aku utawa saka ngendi aku teka, lan akèh wong sing aku takon kaya pracaya iku badan sing padha urip.

Aku nyadari yen aku ana ing awak sing aku ora bisa bebas. Aku ilang, piyambak, lan ing kahanan nyilem. Wektu kedadeyan lan pengalaman sing diulang-ulang nggawe aku yakin yen ora ana sing katon; sing ana owah terus; yen ora ana barang sing langgeng; wong sing kerep ngandhani apa sing dianggep bener. Anak-anak main game sing disebut "make-believe" utawa "ayo ndalang." Anak-anak sing diputer, lanang lan wadon wis nggawe pracaya lan pretense; Prasaja sawetara wong sing bener lan tulus. Ana gaweyane manungsa, lan penampilan ora ana. Panampilan ora digawe pungkasan. Aku takon dhewe: Kepiye carane kudu digawe sing bakal tahan, lan digawe tanpa sampah lan kelainan? Liyane bagean saka aku mangsuli: First, ngerti apa sing sampeyan pengin; waca lan terus-terusan ing atine formulir sing arep sampeyan pengin. Banjur mikir lan bakal ngomongake sing katon, lan apa sing sampeyan pikirake bakal dikumpulake saka atmosfer sing ora kasedhiya lan mbenerake lan mbentuk formulir kasebut. Aku ora banjur mikir ing tembung iki, nanging tembung iki nyatakake apa sing aku pikirake. Aku yakin, aku bisa nglakoni, lan banjur nyoba lan dawa banget. Aku gagal. Mungkasi aku felt disgraced, mudhun, lan aku isin.

Aku ora bisa nylametake acara. Apa krungu wong ngomong bab-bab sing kedadeyan, utamane bab pati, ora kaya ngono. Tiyang sepuh kula tiyang Kristen saleh. Aku krungu maca lan nyatakake yen Gusti Allah nitahake jagad; sing nyiptakake nyawa langgeng kanggo saben awak manungsa ing jagad; lan sing nyenengake sing ora manut marang Gusti Allah bakal kacemplungake ing naraka lan bakal diobong ing geni lan welirang ing salawas-lawase. Aku ora pracaya tembung kasebut. Iku koyok banget kanggo kula kanggo ngira utawa pracaya manawa Gusti Allah utawa bisa nggawe donya utawa wis digawe kula kanggo awak kang aku urip. Aku wis ngobong driji nganggo padhas blitz, lan aku percaya yen awak bisa diobong nganti mati; nanging aku sumurup, yen aku, apa sadaraku, ora bisa diobong lan ora bisa mati, yen geni lan welirang ora bisa mateni aku, sanadyan pain saka sing ngobong iku nggegirisi. Aku ngerteni bebaya, nanging aku ora wedi.

Wong ora ngerti 'apa' utawa 'apa', bab urip utawa bab pati. Aku ngerti yen kudu ana alasan kanggo kabeh sing kedadeyan. Aku pengin ngerti rahasia urip lan pati, lan urip ing salawas-lawase. Aku ora ngerti apa, nanging aku ora bisa kepengin. Aku sumurup, yen ora ana wayah wengi lan urip lan pati, lan ora ana jagad, kajaba ana wong wicaksana sing ngatur donya lan wengi lan dina, urip lan pati. Nanging, aku nemtokake tujuanku kanggo nemokake wong-wong wicaksana sing bakal bisa ngomong babagan carane aku kudu sinau lan apa sing kudu dakkandhakake, supaya dipercaya karo rahasia urip lan pati. Aku malah ora mikir babagan iki, tegese tenan, amarga wong ora ngerti; dheweke bakal percaya yen aku bodho utawa ora ngerti. Aku kira pitung taun ing wektu kuwi.

Lima belas taun utawa luwih. Aku wis ngelingi wawasan sing beda ing urip lanang lan bocah-bocah wadon, nalika padha tansaya lan diganti dadi lanang lan wadon, utamane nalika remaja, lan utamane saka aku. Pandanganku wis diganti, nanging tujuanku - kanggo nggoleki wong-wong sing wicaksana, sing ngerti, lan saka aku bisa sinau ing rahasia urip lan pati - ora owah. Aku yakin yèn wis ana; donya ora bisa, tanpa wong-wong mau. Ing urutan acara aku bisa ndeleng manawa ana kudu dadi pemerintah lan manajemen donya, kaya sing kudu dadi pemerintah negara utawa manajer bisnis apa wae kanggo terus. Sawijining dina, ibuku takon apa aku pracaya. Tanpa hesitation aku ngomong: Aku ngerti tanpa mangu yen kaadilan aturan donya, sanadyan uripku dhewe dadi bukti yen ora, amarga aku ora bisa ndeleng ora bisa nglampahi apa sing aku sengaja ngerti, lan apa sing paling aku kepéngin.

Ing taun sing padha, ing spring saka 1892, aku maca ing kertas Minggu sing Madam Blavatsky tartamtu wis murid saka wong wicaksana ing Timur sing diarani Mahatmas; sing liwat urip pirang-pirang ing bumi, padha wis olèh kawicaksanan; sing padha nduweni rahasia urip lan pati, lan sing padha nyebabake Madam Blavatsky kanggo mbentuk Society Theosophical, ing ngendi ajaran kasebut bisa diwenehake marang masyarakat. Ana kuliah ing wayah sore. Aku lunga. Mengko aku dadi anggota Persatuan. Ing statement sing ana wong wicaksana - dening apa wae jeneng padha disebut - ora kaget kula; sing mung bukti langsung babagan apa aku wis mesthine perlu kanggo kamajuan manungsa lan arah lan pituduh alam. Aku maca kabeh babagan aku. Aku mikir dadi murid saka salah sijine wong wicaksana; nanging terus mikir nggawa kula mangertos manawa cara nyata ora nganggo aplikasi resmi kanggo sapa wae, nanging dadi pas lan siap. Aku ora weruh utawa krungu saka, utawa aku wis kontak karo, 'sing wicaksana' kayata aku wis ngandhut. Aku ora duwe guru. Saiki aku duwe pangerten sing luwih becik babagan perkara kasebut. 'Wicaksana' sejatine yaiku Triune Selves, ing The Realm of Permanence. Aku ora duwe hubungan karo kabeh masyarakat.

Saka Nopember saka 1892 Aku melu pengalaman nggoleki lan krusial, ing ngisor iki, ing musim semi saka 1893, ana acara paling luar biasa ing uripku. Aku nyabrang 14th Street ing 4th Avenue, New York City. Mobil lan wong padha cepet-cepet mbukak. Nalika mlaku munggah menyang curbstone sudhut timur laut, Cahya, luwih gedhe tinimbang sekumpulan massa sing dibukak ing tengah sirahku. Ing wektu utawa titik kasebut, kalanggengan padha ditahan. Ora ana wektu. Jarak lan dimensi ora ana ing bukti. Alam iki dumadi saka unit. Aku sadar unit-unit alam lan unit minangka Intelligence. Ing jero lan njaba, supaya ngomong, ana sing luwih gedhe lan luwih cilik; sing luwih gedhe ngluwihi Lampu Kurang, sing ngungkapake macem-macem unit. Lampu ora ana ing alam; padha Lampu minangka Intelligence, Sadar Lights. Dibandhingake karo pepadhang utawa pepadhang saka cahya kasebut, cahya srengenge ing sakupenge minangka kabut sing padhet. Lan ing lan liwat kabeh Lampu lan Unit lan obyek Aku sadar Presensi Kesadaran. Aku sadar Kesadaran minangka Ultimate lan Absolute Reality, lan sadar saka hubungan saka samubarang. Aku ora ngalami sensasi, emosi, utawa ecstasy. Tembung gagal bener kanggo njlèntrèhaké utawa nerangaké KONSIOUSNESS. Iku bakal dadi sia-sia kanggo nyoba deskripsi saka kamulyan luhur lan daya lan urutan lan hubungan ing poise saka apa aku banjur sadar. Kaping patang taun sabanjure patbelas taun, kanggo wektu sing suwe, saben-saben aku weruh Sadar. Nanging ing wektu iku aku ora sadhar ora luwih saka aku wis sadar ing wayahe pisanan.

Sedaya sadar Kesadaran punika satunggaling tembung ingkang dipunginakaken ingkang kula pilih minangka ukara ingkang ngandharaken wekdal ingkang paling kuat lan luar biasa ing gesang kawula.

Kesadaran ana ing saben unit. Mulane ing ngarsane Kesadaran ndadekake saben sadar unit minangka fungsi sing ditindakake ing derajat sing dadi sadar.

Kang sadar Kesadaran ngandhakake 'ora dingerteni' marang wong sing wis dadi sadar. Banjur bakal dadi tugas kanggo menehi ngerti apa sing bisa dilakoni saka Sadar.

Sing paling penting kanggo ngelingi Kesadaran iku mbisakake wong bisa ngerti babagan subjek, kanthi mikir. Pikiran iku pancen cedhak saka Cahaya Sadar sajroning subyek pikiran. Sedhela nyatakake, pikiran saka papat tahap: milih subyek; nyepakake Sadar Cahya ing subyek; ngarahake cahya; lan, fokus cahya. Nalika Lampu fokus, subyek kasebut dikenal. Kanthi cara iki, Thinking and Destiny wis ditulis.

Tujuan khusus saka buku iki yaiku: Kanggo nyathet awak sadar ing badan manungsa, kita bisa dadi bagian sing ora bisa dipisahake kanthi tritunggal, Triune Selves, sing ana ing jero lan ing wayah wengi. ing Realm of Permanence; yen kita, awak sadar saiki ing awak manungsa, gagal ing tes penting, lan kanthi mangkono ngangkut diri kita saka Tanah sing Permanen menyang donya temporal iki manungsa lan wadon donya lair lan pati lan re-eksistensi; yen kita ora duwe memori iki amarga kita sijine dhéwé dadi turu hypnotic, kanggo ngimpi; kita bakal terus ngimpi liwat urip, liwat pati lan maneh urip; yen kita kudu terus nindakake iki nganti kita de hypnotize, tangi, awak dhewe metu saka hypnosis menyang kang kita sijine dhéwé; sing, sanajan suwe, kita kudu tangi saka impen kita, dadi sadar diri kita minangka awak kita dhewe, banjur regenerate lan mulihake badan kita kanggo urip langgeng ing omah kita - The Realm of Permanence saka kang kita teka - kang nyedhaki donya iki saka kita, nanging ora katon dening mata kena. Banjur kita bakal kanthi sengaja njupuk panggonan kita lan terus kita bagean ing Ordo Kemajuan Langgeng. Cara kanggo ngrampungake iki dituduhake ing bab sing tindakake.

Ing tulisan iki manuskrip karya iki nganggo printer. Ana wektu sethithik kanggo nambah apa sing wis ditulis. Sajrone pirang-pirang taun persiapan wis sering dijaluk aku nulis ing teks sawetara interpretasi ayat-ayat Kitab Suci sing katon ora bisa dikerteni, nanging sing, ing cahya saka apa sing wis kasebut ing kaca iki, nggawe raos lan duwe makna, lan , ing wektu sing padha, ndhukung statement sing digawe ing karya iki. Nanging aku ora gelem menehi perbandingan utawa nuduhake korespondensi. Aku kepéngin supaya karya iki bisa diadili kanthi becik.

Ing taun kepungkur aku tuku volume sing ngemot Kitab Injil Leluhur lan Buku-buku Paling Apik Eden. Nalika maca kaca-kaca buku kasebut, ngerteni carane akeh perangan aneh lan liya sing bisa dimangerteni bisa dipahami nalika wong ngerti apa sing ditulis ing kene bab Triune Self lan telung bagean; babagan regenerasi awak fisik manungsa dadi badan fisik sing langgeng, langgeng, lan Realm of Permanence, sing ing tembung Yesus yaiku "Kratoning Allah".

Panjalukan maneh wis digawe kanggo penjelasan bab-bab Alkitab. Mbokmenawa uga bisa ditindakake lan uga para pembaca Thinking and Destiny bakal diwenehi bukti kanggo ndhukung pernyataan-pernyataan tartamtu ing buku iki, sing bukti bisa ditemokake ing Prajanjian Anyar lan ing buku kasebut ing ndhuwur. Mulane aku bakal nambah bagean kelima ing Bab X, Gods lan Agama, ngurusi masalah kasebut.

HWP

New York, Maret 1946

Terusake kanggo Pengenalan ➔