Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 10 PEMBANGUNAN, 1910. Ora Ana 5

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

ING mbalikake pikiran saka indera menyang subjek sing diwartakake, panemune bisa mbedakake bedane ing antarane sekolah pamrentah, lan sekolah master. Sekolah ing kontrol ngontrol utawa nyoba ngontrol pikiran lan pikiran kanthi pikiran sehat. Sekolah saka master ngontrol pikiran lan pikiran sehat dening fakultas. Kanggo nyoba ngontrol pikiran kanthi panca indra kaya ngrebut lan nyoba ndorong jaran nganggo sirahe menyang kreta. Yen sopir ndadekake jaran iku maju, mula dheweke mundur; yen nyopir jaran mundur, dheweke bakal maju nanging ora bakal tekan pungkasane perjalanan. Yen, sawise menehi piwulang jaran lan sinau kanggo nyetir, mula kudu mbalikke proses kasebut, kemajuane bakal alon, amarga ora mung kudu sinau dhewe lan mulang jaran kanthi cara sing bener, nanging loro-lorone kudu ngerteni apa sing wis disinaoni. Wektu sing dienggo dadi mahir yaiku wektu sing digunakake kanggo sinau supaya bisa mundur jaran mundur. Sawise murid dadi pandhita lan sinau kanggo mindhah pikiran kanthi indera, meh ora bisa dheweke njupuk cara sing luwih apik kanggo ngarahake indra kanthi pikiran.

Siswa sing ditunjuk menyang sekolah guru kasebut nyinaoni sinau saka indera lan obyek indra menyang subjek sing dadi objek refleksi kasebut. Subyek apa sing ditampa liwat indera minangka obyek, dirasakake minangka subjek kanthi ngowahi pamikiran saka indera kasebut menyang sing diwujudake. Ing nindakake aspirant kasebut milih kanggo milih murid dadi pikiran; nanging dheweke ora nglalekake pikiran sehat. Dheweke kudu sinau ing dheweke lan liwat dheweke. Nalika ngalami liwat indera, mula pikirane, tinimbang ora ngrasakake pengalaman, dadi ndukung apa sing diwulang pengalaman. Nalika dheweke sinau apa sing diwulang pengalaman kasebut banjur dadi mikir ing kabutuhan indra kanggo pengalaman pikiran. Banjur bisa uga mikir babagan sebab-sebab sing ana. Mikir bab sebab-sebab orane ndadekake murid, sing ditetepake ing sekolah guru, nyetel lan nyritakake pikiran ing pikiran, supaya dheweke mbedakake beda antarane pikiran lan indera lan ngidini dheweke ndeleng modus tumindak saben. Aspirasi muride ing sekolah guru bakal duwe pengalaman sing padha karo siswa sing diangkat menyang sekolah indra. Nanging ora nyoba nggambarake pikiran lan nyawiji pikiran kanthi pikiran sehat, kaya nginep ing ngimpi, ndeleng tokoh utawa lanskap astral lan nyoba terus ndeleng lan ngalami, dheweke takon lan ngerti apa tegese impen kasebut? lan apa sing nyebabake lan nuduhake apa sing diarani tokoh utawa lanskap babagan apa dheweke. Kanthi mangkono, dheweke ngasah fakultas pamikiran, mriksa pambukaan fakultas psikis, nyuda kekuwatan saka pikiran sing ana ing pikiran, misahake pikirane saka indera, lan sinau yen pikiran ora bakal bisa ditindakake. indra kudu digarap pikiran. Kanthi cara iki dheweke dadi luwih percaya lan pikirane tumindak luwih bebas lan luwih bebas saka indera. Dheweke bisa uga terus ngimpi, nanging subyek sing diimpi dheweke dianggep ora kaya ngimpi; Dheweke bisa mandheg ngimpi, nanging subjek-impen impen banjur bakal dadi papan kanggo ngimpi lan saiki ana ing pikirane minangka impen kanggo visi astral dheweke. Pikirane dirujuk menyang subyek panca indra kasebut tinimbang ing barang-barang sing digoleki. Apa pikiran sehat psikologis bisa dingerteni, banjur ngasilake sing padha karo sing dirasakake. Aspirita sinau nganggep pikiran sehat minangka mirrors sing ora sampurna; apa sing diwujudake, minangka refleksi. Kaya nalika ndeleng refleksi ing pangilon, dheweke bakal nedahake perkara sing nuduhake, saengga ndeleng obyek sing dipikirake dadi subyek kasebut. Liwat paningalan dheweke ndeleng obyek kasebut, nanging pikirane ora ana ing obyek kasebut mung minangka refleksi.

Yen aspirant nemokake makna lan sebab apa wae obyek indra, dheweke bakal tinimbang nganggep obyek kasebut babagan apa sing dikepengini lan pangerten sing ngandhani apa kasebut, nimbang pangertene minangka pangilon mung apa sing ora sampurna utawa pangilon sing bener, lan obyek kasebut minangka refleksi sing ora sampurna utawa bener. Pramila dheweke ora bakal nyelehake nilai sing padha karo obyek utawa indra kaya dheweke duwe theretofore. Dheweke bisa uga nggambarake pangerten lan obyek luwih saka sadurunge, nanging nilai sing paling dhuwur bakal diwenehake marang subjek lan perkara sing bakal dirasakake.

Dheweke ngrungokake musik utawa bising utawa tembung lan nyoba ngormati dheweke kanggo maksud kasebut, tinimbang cara ngrasakake pangrungon. Yen dheweke ngerti apa tegese lan sababe, mula dheweke bakal nate ngrungokake pangrungon minangka juru pandhuan sing ora sampurna utawa bener utawa dewan swara utawa pangilon, lan musik utawa bengok utawa tembung minangka interpretasi sing ora sampurna utawa bener utawa gema utawa refleksi. Dheweke bakal ngormati prekara-prekara utawa wong sing ora bakal ana masalah iki amarga dheweke ngerti hubungane. Yen dheweke bisa ngrasakake sejatine jagad psikologis apa tembung lan tegese, mula dheweke ora bakal menek tembung lan jeneng kaya saiki, sanajan saiki dheweke bakal luwih akeh.

Rasane seneng banget karo panganan, rasa, rasa pait, kepenak, asin, asam, gabungan iki ing panganan, nanging kanthi rasa, dheweke nyoba ndeleng apa sing kalebu refleksi kasebut ing jagad pamikiran kasebut. Yen dheweke ngerti apa sing ana utawa kabeh, mula dheweke bakal ngerti kepiye, dheweke utawa kabeh, mlebu lan menehi kualitas sensai, yaiku linga sharira. Dheweke bakal luwih seneng regane, luwih sithik minangka nyathet sejatine sing nuduhake.

Ing mambu dheweke nyoba ora kena pengaruh karo obyek sing mambu, nanging kanggo dipikir ing pikirane, makna lan karakter saka ambu lan asal usul. Yen dheweke bisa ndeleng ing jagad mikir babagan apa sing mambu, dheweke bakal ngerti makna sing narik kawigaten saka mungsuh lan hubungane karo bentuk fisik. Banjur, ambu ora objektif bakal duwe kekuwatan sing luwih apik tinimbang dheweke, sanajan rasa mambu bisa uga kasengsem.

Rasa rekaman perasaan lan ngrasakake obyek kanthi suhu lan sentuhan. Minangka aspirant mikir babagan subjek suhu lan sentuh, babagan nyeri lan kesenengan lan sebab-sebab kasebut, mula ora nyoba panas utawa kadhemen utawa nyoba nyegah rasa lara utawa ngupaya kesenengan, dheweke sinau ing jagad mental babagan apa tegese subjek kasebut. ing awake dhewe lan ngerti obyek kasebut ing jagad pikiran mung dadi refleksi. Rasa banjur luwih sensitif, nanging obyek krasa kurang daya marang dheweke nalika dheweke ngerti apa sing ana ing jagad pamikiran kasebut.

Aspirasi sing sejati ora nyoba nolak utawa mlayu utawa ngilangi indera; dheweke ngupayakake supaya para juru basa lan reflektine pamikir sejatine. Kanthi mangkono, dheweke sinau supaya misahake pikirane saka indera. Mangkono pikirane entuk luwih bebas tumindak ing jagad mental lan tumindak bebas saka indera. Meditasi semono uga ora diwiwiti utawa ora nggatekake akal utawa obyek kanggo awake dhewe. Dheweke nyoba miwiti semedi karo pikirane ing awake dhewe (pikirane sing abstrak), ora kanthi pikiran sehat. Amarga pikirane dadi luwih jelas ing pikirane, dheweke luwih apik bisa ngetutake proses pamikiran ing pikiran liyane.

Ana uga cenderung kanggo mbantah nanging yen dheweke rumangsa seneng kanthi bantah utawa mikir babagan liyane karo sapa sing dianggep minangka mungsuh, dheweke ora bakal maju dadi murid. Ing wicara utawa argumentasi murid sing ditunjuk dhewe menyang sekolah master kasebut kudu ngupayakake supaya bisa ngucapake kanthi cetha lan saestu, supaya bisa mangerteni lan ngerti obyek sing bener saka pitakonan. Tujuane ora kudu ngatasi sisih liya. Dheweke kudu gelem ngakoni kesalahane dhewe lan sing bener saka statement liyane yaiku yen bakal ngadeg dhewe. Kanthi mangkono, dheweke dadi kuwat lan ora wedi. Yen ana wong sing nyoba duwe pamrentahan, dheweke ora bisa ndeleng apa sing bener lan sing bener, amarga tujuwane kanggo mbantah ora cocog karo sing bener. Nalika negesake menang, dheweke nate nyandhang apa sing bener. Nalika dadi bantahan kanthi wuta ing sisih tengen, dheweke luwih kepengin menang tinimbang ndeleng sing bener lan dheweke wedi ora kalah. Sing sapa nggoleki mung sing bener lan ora wedi, amarga ora bisa ilang. Dheweke nggoleki sing bener lan ora kelangan apa-apa yen nemu hak liyane.

Amarga cita-cita kasebut bisa ngarahake pikirane kanthi kuat, kekuwatan mikir bisa dadi jelas. Iki minangka tahap mbebayani ing dalan menyang pengikut. Nalika dheweke mikir kanthi jelas, dheweke ndeleng manawa ana wong, kahanan, kahanan lan lingkungan, bisa uga diganti kanthi pikirane. Miturut sipat wong liya, dheweke ngerti yen pikirane piyambak, tanpa tembung, bakal nyebabake dheweke nanggapi utawa ngalang-alangi dheweke. Pikirane bisa mengaruhi wong-wong mau. Kanthi panginten dheweke bisa mengaruhi penyakit awak, kanthi ngarahake mikir babagan utawa ngilangi penyakit kasebut. Dheweke nemokake manawa bisa uga nambah kekuwatan marang pikiran wong liya, kanthi nggunakake hipnotisme utawa tanpa tumindak. Dheweke ngerti yen kanthi mikir dheweke bisa ngganti kahanan, supaya bisa nambah penghasilan lan nyedhiyakake kabutuhan utawa kemewahan. Owah-owahan papan lan lingkungan uga bakal ora dingerteni kanthi cara sing ora dikarepke lan ora dingerteni. Aspirasi sing amarga pikirane nyebabake wong liya tumindak miturut pikirane, sing ngobati penyakit awak, nyebabake cilaka awak, utawa kanthi pikirane ngarahake pamikiran lan tumindak wong liya, mula bakal mandhegake kemajuan ing dalan menyang murid, lan kanthi terus usaha kanggo ngobati, marasake awakmu, ngarahake lan ngontrol pikirane wong liya, bisa uga nempuh awake dhewe ing salah sawijining macem-macem makhluk inimical kanggo manungsa - ora dianggep ing artikel iki babagan adepts, master lan mahatmas.

Aspirasi sing entuk dhuwit kanthi mikir, lan liya saka cara liya sing diakoni minangka cara bisnis sing sah, ora bakal dadi murid. Sapa sing kepengin nggenteni kahanan lan mikirake mung, tanpa nindakake sing paling apik kanggo nggarap kahanan sing dikarepake, dheweke sing nyoba ngganti kahanan lan lingkungane kanthi kepengin lan pengin pangowahan kasebut, dheweke ngerti yen ora bisa nggawa iki owah-owahan babagan alami lan yen digawe, dheweke bakal ngganggu kemajuane. Dheweke bakal duwe pengalaman kanggo nuduhake yen nalika dheweke kepengin banget lan pengin ngganti kahanan utawa papan, pangowahan bakal teka, nanging kanthi mangkono, dheweke bakal duwe liyane lan ora preduli babagan prekara sing bakal dibantah, sing bakal dianggep ora disenengi. ngupaya supaya sadurunge. Yen dheweke ora mandheg kepengin banget tumrap pangowahan kasebut lan ora mandhegake pikirane supaya bisa entuk, dheweke ora bakal dadi murid. Dheweke bisa uga katon entuk apa sing digoleki; kahanan lan kahanan dheweke bisa uga apik banget, nanging mesthi ora bisa ditemtokake kegagalan, lan biasane ing jaman saiki. Pikirane bakal dadi bingung; pepenginane kesel lan ora bisa dikendhaleni; dheweke bisa dadi wrut gemeter utawa mungkasi infami utawa edan.

Nalika murid sing ditunjuk dhewe nemokake manawa ana kekuwatan mikir lan bisa nindakake tumindak kanthi mikir, iku tandha manawa dheweke kudu ora nindakake. Panggunaan kanggo nggayuh kaluwihan fisik utawa psikis, dadi dheweke ora mlebet ing sekolah sing dadi guru. Dheweke kudu ngatasi pikirane sadurunge bisa digunakake. Sapa sing mikir yen dheweke wis ngatasi pikirane lan bisa nggunakake tanpa gawe piala, pancen awake dhewe cidra lan ora cocog mlebu misteri jagad pamikiran kasebut. Nalika murid sing ditunjuk dhewe nemokake manawa bisa menehi dhiri marang wong liya lan ngontrol kahanan kanthi cara mikir lan ora, mula dheweke ana ing dalan sing bener tumrap murid. Kekuwatan pikirane mundhak.

Ketahanan, keberanian, kegigihan, tekad, pemahaman lan semangat kudu diarepake yen kepengin dadi murid, nanging sing luwih penting tinimbang iki bakal dadi bener. Luwih becik, tinimbang cepet-cepet. Ana ora kudu cepet-cepet dadi master; senajan wong kudu ora nemoni kesempatan kanggo maju, dheweke kudu nyoba urip ing kalanggengan tinimbang ing jaman saiki. Dheweke kudu nggoleki babagan motif sing dipikirake. Dheweke kudu motif motif kanthi rega apa wae. Luwih becik dadi pas ing awal, tinimbang salah ing pungkasane lelampahan. Kanthi kekarepan sing maju kanggo maju, kanthi terus-terusan ngontrol pikirane, kanthi ati-ati motif-motif kasebut, lan kanthi keputusan lan tumindak sing ora sopan saka pikirane lan motif nalika salah, aspirant wis cedhak karo murid.

Ing sawetara wektu sing ora dikarepke sajrone meditasi, ana pikirane; sirkulasi awak mandheg; pancainane isih santai; dheweke ora menehi resistensi utawa kesengsem kanggo pikiran sing tumindak kasebut. Ana sing nyegerake lan ngumpul kabeh pikirane; kabeh pikirane dicampur dadi siji. Panginten mandheg, nanging dheweke sadar. Wayahe katon kaya-kaya. Dheweke ngadeg ing njero. Dheweke wis mlebu kanthi sadar menyang sekolah sing dadi guru, pikiran, lan dadi murid sing ditampa kanthi bener. Dheweke ngerti salah sawijining pamikiran lan kabeh pikirane katon pungkasane. Saka panginten iki dheweke nyawang kabeh pikiran liyane. Banjir cahya sing ana ing cahya kabeh lan nuduhake kahanan kasebut. Iki bisa uga nganti pirang-pirang jam utawa dina utawa bisa uga diwiwiti sajrone menit, nanging sajrone wektu murid anyar kasebut nemokake dheweke dadi murid ing sekolah guru.

Sirkulasi awak wiwit maneh, fakultas lan pikiran sehat, nanging ora ana perselisihan. Cahya sing nyalurake kaya kabeh perkara liyane. Radiance unggul. Gething lan ora setuju ora duwe papan, kabeh kalebu simfoni. Pengalamane ing jagad terus, nanging dheweke wiwit urip anyar. Urip iki urip ing njaba urip njaba.

Sabanjure urip yaiku sakabehe. Apa wae sing ana ing awake dhewe, saiki dheweke ngerti yen dheweke isih kaya bocah; nanging dheweke ora wedi. Dheweke urip karo kapercayan bocah nalika siap sinau. Dheweke ora nggunakake fakultas psikik. Dheweke duwe urip dhewe kanggo urip. Ana akeh tugas sing kudu ditindakake. Ora ana master sing tampil kanggo nuntun lakune. Miturut lampu dhewe, dheweke kudu ndeleng cara kasebut. Dheweke kudu nggunakake fakultas kanggo ngrampungake tugas-tugas urip kaya dene wong liya. Sanajan dheweke ora dipimpin, nanging dheweke ora bebas. Dheweke ora duwe kekuwatan utawa ora bisa nggunakake kajaba dadi wong biasa kanggo ngalangi alangan utawa kahanan urip fisik. Dheweke ora ketemu bebarengan karo murid liya sekolah guru; lan uga ora nampa pitunjuk babagan apa sing bakal ditindakake. Dheweke mung ana ing jagad iki. Ora ana kanca utawa hubungan sing bakal ngerti dheweke; jagad ora bisa mangreti. Dheweke bisa dianggep wicaksana utawa sederhana, kaya sing sugih utawa miskin, alami utawa aneh, dening wong sing ketemu. Saben wong ndeleng dheweke dadi apa sing dikarepake dening awake dhewe, utawa kaya ngono.

Murid ing sekolah guru ora diwenehi aturan sing kudu urip. Dheweke mung siji aturan, siji set instruksi; iki yaiku nalika dheweke nemokake lawang kanggo murid. Aturan iki minangka salah sawijining pikiran sing mlebu; panemu kasebut bisa dipikirake karo pikirane liyane. Pikirane kaya iki yaiku kanthi cara sinau babagan cara. Dheweke bisa uga ora tumindak saka pamikiran iki. Bisa uga arang bisa tumindak saka pamikiran kasebut; nanging dheweke ora bisa lali. Nalika dheweke bisa ndeleng, ora ana masalah sing angel banget kanggo ngatasi, ora ana masalah sing angel dialami, ora ana kasangsaran sing nyebabake rasa kenthel, ora ana kasusahan sing abot banget, ora bakal bungah banget, ora ana posisi sing dhuwur banget utawa sithik kanggo diisi. ora ana tanggung jawab sing abot banget. Dheweke ngerti cara kasebut. Miturut pikirane iki dheweke isih nate mikir kabeh pikiran liyane. Pepadhang iku tumandang, pepadhang kang nyirami jagad iki lan nuduhake kabeh kayadene.

Sanajan murid anyar ora ngerti manawa ora ana murid liya, sanajan ora ana master sing bakal nemoni dheweke, lan sanajan dheweke katon ijen ing jagad iki, dheweke ora dhewekan. Dheweke bisa uga ora dirasakake dening wong lanang, nanging dheweke ora dingerteni dening para bendara.

Murid ora kudu ngarepake instruksi langsung saka master sajrone wektu tartamtu; iku ora bakal teka nganti dheweke wis siyap nampa. Dheweke ngerti yen dheweke ora ngerti kapan wae bakal kelakon, nanging dheweke ngerti yen bakal kelakon. Murid kasebut bisa terus nganti pungkasan urip sing dadi murid tanpa sadar kanthi rapat karo murid liyane; nanging sadurunge urip saka saiki, dheweke bakal ngerti gurune.

Sajrone urip minangka murid dheweke ora bakal bisa nyana pengalaman awal kaya para siswa ing sekolah sing nampa piwulang kasebut. Yen wis cocog, dheweke mlebu hubungan pribadi karo wong liya ing set murid lan ketemu karo bendarane, sing wis ngerti. Ora ana sing aneh ing pertemuane bendarane. Yaiku alam kaya biyunge sing ngerti babagan ibu lan bapak. Murid kasebut ngrasakake rasa hormat banget marang gurune, nanging ora wani nyembah marang dheweke.

Murid sinau yen liwat kabeh gelar, sekolah saka guru ing sekolah ing jagad iki. Dheweke ndeleng manawa bendara lan murid njaga manungsa, sanadyan bocah cilik, manungsa ora ngerti babagan iki. Murid anyar ndeleng manawa master ora nyoba ngalahake manungsa, uga ora ngganti kahanan manungsa.

Murid kasebut diwenehake minangka pakaryane supaya ora dingerteni ing gesang manungsa. Dheweke bisa dikirim maneh ing jagad maneh kanggo urip karo wong lanang, kanggo nulungi wong-wong mau kanthi nindakake angger-angger sing cocog karo kepenginane manungsa. Nalika nindakake, dheweke dituduhake dening gurunya babagan karma tanah utawa tanah sing dituju, lan dadi penolong sadar babagan penyesuaian karma sawijining bangsa. Dheweke ndeleng manawa ana bangsa minangka individu sing luwih gedhe, yen bangsa ngetrapake sawijining subjek, mula bakal dipimpin dhewe dening para punggawane, manawa yen urip kanthi perang, iku uga bakal mati dening perang, kaya sing ngrawat wong sing dikalahake. Mangkono uga bakal dirawat nalika ditawan, manawa jamane dadi bangsa bakal padha karo industri lan perawatan marang para subjek, utamane lemah, miskin, ora duwe daya tahan, lan uripe bakal tahan yen wis mrentah kanthi tentrem lan keadilan.

Kanggo kulawargane lan kanca-kancane, murid kasebut ndeleng hubungane sing ditindakake ing dheweke sadurunge urip; Dheweke ndeleng pakaryan, asil saka kabeh kasebut. Kabeh iki dheweke weruh, nanging ora kanthi mripat psikis. Pikirane yaiku tegese makarya lan pikirane sing dingerteni kaya-kaya. Nalika murid terus maju, bisa uga kanthi mikir babagan obyek sing bisa ditelusuri maneh saka sumber kasebut.

Kanthi meditasi ing awake lan bagian sing beda, dheweke sinau macem-macem panggunaan sing bisa ditrapake saben organ. Kanthi manggon ing saben organ, dheweke ndeleng tumindak ing jagad liyane. Kanthi manggon ing cairan awak dheweke sinau babagan sirkulasi lan distribusi banyu bumi. Kanthi ngepang ing hawa awak, dheweke ngerti arus ing eter ruang. Kanthi nggambar ambegan bisa uga weruh kekuwatan, utawa prinsip, asal usul, lan tumindak. Kanthi nggambarake awak kanthi lengkap, dheweke bisa mirsani wektu, miturut susunan, kumpul, hubungan, owah-owahan lan transformasi, ing telung jagad sing wis kawujud. Kanthi semedi ing awak fisik kanthi ringkes bisa uga mirsani susunan alam semesta. Kanthi semedi ing awak bentuk psikis, dheweke bakal bisa ndeleng jagad impen, kanthi refleksi lan kepinginan. Kanthi nggambarake badan pikir, dheweke ngerti jagad swarga lan cita-cita jagad manungsa. Kanthi semedi lan mangertos awak, murid sinau babagan carane ngrawat saben awak kasebut. Apa sing sadurunge dheweke krungu babagan kesucian awak fisik, supaya dheweke bisa ngerti babagan awake dhewe, mula saiki dheweke ngerti. Ngerteni dening pengamatan lan semedi babagan owah-owahan sing ditindakake ing awak fisik kanthi proses pencernaan lan asimilasi panganan lan wis nemokake hubungan antara fisik, psikis lan mental lan alchemisasi panganan dadi esai, lan ndeleng rencana ing. pakaryan karo pangolahane, mula bisa kerja.

Nalika netepi angger-angger ing negarane, ngrampungake tugas posisi kanggo kulawarga lan kanca-kanca, mula dheweke cerdas bisa makarya lan ing awake, sanajan dheweke wis nate nyoba sadurunge. Ing meditasi lan pengamatan, pamikiran lan fakultas pikirane wis digunakake, dudu fakultas pikiran psikis. Murid kasebut ora ngontrol kendhali elemen, ora ngarahake ombak angin, ora nyoba telusuran banyu, ora bakal nglewati ing bumi, amarga kabeh sing dheweke weruh ing awake dhewe. Dheweke nonton kursus lan alam miturut pikirane. Dheweke nyoba ora ngganggu kekuwatan kasebut ing njaba awake dhewe, nanging ngarahake lan ngontrol tumindak ing badan miturut rencana universal. Nalika ngontrol tumindak ing awak dheweke ngerti manawa bisa ngontrol pasukan kasebut ing awake dhewe, nanging dheweke ora nyoba. Ora ana aturan sing diwenehake marang dheweke, amarga aturan kasebut katon ing tumindak pasukan. Lumrahe sadurunge balapan fisik katon lan sejarah diweruhi, amarga dheweke kenal karo awak fisik, badan psikis, awak lan awak nafas. Badan fisik, wujud lan urip sing bisa uga dingerteni. Awak ambegan durung bisa ngerti. Dheweke ngluwihi dheweke. Mineral, tanduran lan kewan ditemokake ing bentuk dheweke. Essay sing disusun saka iki bisa uga katon ing sekresi awak.

Siji bab sing ana ing dheweke, yaiku pakaryan sing kudu dikendhaleni. Iki minangka kepinginan unsur sing ora duwe kabentuk, yaiku prinsip kosmik lan dheweke tanggung jawab kanggo ngatasi. Dheweke ndeleng manawa ora ana bedane tumrap wong sing nyoba keluwen lan mateni, kayadene kanggo wong sing mangan lan wareg. Ing ngisor kudu diatasi dening sing luwih dhuwur; murid kasebut nggayuh kekarepane nalika ngontrol pikirane. Dheweke rumangsa kepinginan kasebut ora bisa duwe apa-apa tanpa pamikir kanggo ngolehake. Yen pamikiran iku saka kepinginan, kepinginan bakal nuntun pamikiran; nanging yen pikirane dipikir utawa sejatine, kekarepane kudu nggambarake. Kepinginan katon gaya kanthi dipikirake nalika dipikirake tenang karo awake dhewe. Ora kepenak lan kerusuhan, mula kepinginan disegerake lan dikalahake nalika murid kasebut terus ngetrapake pikirane lan nggawa fakultas ing pikirane. Dheweke terus mikirake awake dhewe ing jagad mental; mangkono dheweke ngontrol kepinginan kanthi pikirane.

Yen dheweke tetep ing jagad iki kanggo nindakake tugas lan ing antarane manungsa, dheweke bisa ngisi posisi sing penting utawa ora jelas, nanging dheweke ora ngidini mbuang. Dheweke ora nyenengi disertasi oratory utawa dawa, kajaba menehi saran. Adicara wis dikontrol, uga minangka kabiasaan urip lan pamikiran liya, nanging kanggo ngontrol kabiasaan, dheweke kudu ora bisa dianggep kaya jabatane. Nalika dheweke bisa urip tanpa kepengin banget lan tanpa getun nalika nilar donya iki, nalika dheweke nrima wektu iku ana ing kalanggengan, lan kalanggengan kasebut liwat wektu, lan bisa urip ing kalanggengan nalika ing wektu, lan yen gilirane urip durung diwarisake, dheweke ngerti yen wektu tumindak njaba rampung lan wektu tumindak batin diwiwiti.

Gaweane rampung. Pemandangan pindhah. Sisihané ing tumindak drama kasebut wis urip. Dheweke pensiun ing mburi adegan. Dheweke dadi pensiun lan ngliwati proses sing bisa dianakake karo siswa sing dadi adeptif. Badan utawa balapan sing ana ing wong biasa sing dicampur karo fisik sing disiapake ing jagad iki dadi béda. Para mitra fisik kuwat lan sehat. Organisasi gemetere wis apik banget ing papan swara awak lan nanggapi pikirane sing paling entheng lan paling angel kanggo pikirane. Harmoni saka pamikiran muter liwat saraf awak lan ngrangsang lan ngarahake esensi awak liwat saluran sing nganti saiki durung dibukak. Sirkulasi prinsip seminal diowahi dadi saluran kasebut; urip anyar diwenehake kanggo awak. Badan sing katon umure, bisa dibalekake maneh ing kesegaran lan kehebatan lanang. Esensial penting ora digambar maneh kanthi kepinginan kanggo tumindak ing jagad fisik njaba, dipimpin kanthi mikir kanthi mikir kanggo mlebu menyang jagad pamikiran sing luwih dhuwur.

Kanggo terus.