Yayasan Word

Nalika ma wis liwat mahat, ma isih bakal ma; nanging ma bakal united karo mahat, lan dadi mahat-ma.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 11 AGUSTUS, 1910. Ora Ana 5

Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

ADEPT, MASTER lan MAHATMAS.

(Terus.)

Fakultas kasebut ora tumindak kanthi mandhiri lan ora mandhiri, nanging ana kombinasi. Yen salah siji nyoba nggunakake salah sawijining fakultas kanthi eksklusif, pikirane ora nyenengake ing tumindak kasebut lan ora bakal ana ing pangembangane. Mung yen kabeh tumindak lan ing fungsi lan kapasitas sing cocog, atine bakal duwe pangembangan sing paling apik lan lengkap. Fakultas kasebut minangka organ ing pikiran. Kanthi dheweke, hubungane karo jagad, njupuk, owah-owahan, asimilasi, ngowahi prakara dadi awake dhewe lan tumindak lan ngganti prekara jagad iki. Minangka pikiran sehat ngladeni awak, mula fakultas uga nglayani pikiran. Minangka paningalan, pangrungu, lan pikiran liya, ngewangi siji-sijine, lan menehi kontribusi kanggo saben liyane kanggo kesejahteraan umum, ekonomi lan pengawetan awak, saengga fakultas kudu tumindak lan kontribusi kanggo tumindak saben liyane ing olahraga, latihan lan pangembangan saka pikiran minangka kabèh; lan uga badan sing dilestarekake lan ditata kanthi becik minangka abdi sing penting lan migunani kanggo pikiran, uga pikiran, kanthi fakultas terlatih, dikembangake lan artikulasi, dadi abdi sing penting lan penting kanggo manungsa lan alam donya. Minangka upaya sing apik sajrone taun-taun sing kudu ditindakake kudu latihan ing latihan lan nyempurnakake pikiran sehat awak, mula uga kudu ngati-ati banget ing panggunaan lan pangembangan fakultas. Minangka kerugian utawa kerugian saka panca indhake mengaruhi Nilai lan kekuwatan awak, mangkono uga kebejatan tumindak fakultas bakal mbatesi tumindak pikiran.

Kabeh wong nggunakake pikiran sehat, nanging mung kanthi latihan lan pangembangan bisa nggunakake sing paling akeh utawa paling apik. Kabeh wong nggunakake fakultas, nanging ora ana sing nganggep beda lan bedane antarane fakultas dhewe, lan ing antarane fakultas pikiran lan indra awak. Seniman dadi gedhe kanthi kemampuan nggunakake pikiran sehat. A pikiran dadi gedhe lan migunani kanggo jurusan sing dikembangake, lan koordinasi fakultas kasebut.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎ LAMPU TIME IMAGE FOCUS peteng MOTIF KULA
GAMBAR 35.
Fakultas Pikiran lan Tandha Zodiak sing Cocog.

Wong lanang dadi master nalika dheweke wis ngerti cara nggunakake fakultas. Master mung bisa nggunakake fakultas ing kabeh wektu kanthi cerdas lan ngerti dheweke beda karo panca indra, nanging saben wong nggunakake fakultas ing sawetara tingkat. Wiwit wekdal wiwiti ngleksanani lan ngembangake fakultas lan kanggo ngontrol akal, wiwit wektu kasebut, sadar utawa ora sadar marang awake dhewe, mula dheweke dadi master. Badan manungsa nduwe organ-organ khusus sing dilaksanakake panca indera, uga ana pusat lan perangan awak manungsa sing saka endi lan ing ngendi fakultas bisa tumindak lan ditindakake nalika pikiran ana ing awak.

Sawijining wong sing bakal dadi seniman ngerti yen dheweke butuh lan kudu nggunakake organ-organ indera, sing diwujudake. Dheweke ngerti manawa dheweke kudu ngurus bagean awak sing nggawe awake dhewe ngerti; Nanging dheweke ora menehi mripat khusus utawa kupinge; dheweke nglatih kanthi olahraga. Nalika ngukur nada lan jarak lan mbandhingake warna lan bentuk lan ngramalake takeran lan karusakan, paningal dheweke bakal dadi luwih cepet lan mangsuli panggilan kasebut, nganti dheweke luwih unggul ing seni tartamtu. Sanajan ora bisa dimangerteni, dheweke, kudu mahir babagan seni, nggunakake kapinteran. Dheweke nggunakake fakultas, nanging ing layanan saka indra, yaiku sing ditindakake ing sekolah indra. Nanging dheweke kudu nggunakake pikiran sehat kanggo ngladeni pikiran lan para menteri, fakultas.

Mripat ora bisa ndeleng, utawa kuping uga krungu warna lan nada, wujud lan rythm. Pikiran sehat, liwat mripat utawa kuping, ngerteni warna utawa wujud utawa swarane, nanging ora bisa nganalisa, mbandhingake lan uga ora ngerteni. Lampu fakir lan wektu nindakake iki lan dheweke ditindakake kanthi jeneng paningalan utawa swara, lan ora miturut jeneng fakultas cahya lan wektu. Saengga, panca indera kasebut ora bakal nampa kaurmatan amarga dheweke ora dadi fakultas. Kanthi nglatih fakultas kanggo ngladeni indra lan kanthi ngerteni indra minangka prekara sing kudu diajeni, cara ditemokake sing nyebabake sekolah indra, yaiku pandhita.

Ngelingi fakultas minangka béda lan pikiran sing unggul, lan nglatih awake dhewe supaya ngerti fakultas lan tumindak sing beda karo panca indra, lan supaya fakultas ngontrol pikiran sehat, yaiku cara sing nyedhaki sekolah pikiran, yaiku sekolah master.

Fakultas pikiran bisa dilatih kanthi cara sing padha karo cara sing dilatih. Kaya dene indra, cara kanggo nglatih fakultas yaiku kanthi latihan. Dheweke kudu bisa digunakake kanthi indera. Dene fakultas dikembangake sing cocog karo rasa paningalan, mripat lan pangerten ora bisa digunakake. Mung sawise praktik ing pelatihan fakultas cahya wis sukses karo njamin jaminan ing panggunaan sawijining, mula mata bisa digunakake. Nanging malah organ saka paningalan uga pangerten kudu dianggep lan dingerteni dadi subordinatif menyang fakultas cahya. Sawijining siji ora olahraga utawa ngembangake fakultas lampu kanthi lungguh karo mripat ditutup lan nyoba ndeleng prekara. Yen ana sing ndeleng mripat ditutup, dheweke ngembangake rasa batin, clairvoyant utawa astral, lan dudu fakultas sing entheng. Fakultas dilatih dening proses mental lan dudu dening indera utawa organ-organ. Rasane ora kudu diandharake kaya mata sing ditutup kanthi mripat ditutup, utawa kanthi nyegat kuping. Pikiran sehat kudu anteng, ora dikunci.

Siji kudu miwiti nglatih fakultas kanthi sikap pikiran sing tartamtu. Kanggo nglatih fakultas sing entheng, sikap kasebut kudu dadi perhatian, keyakinan, ikhlas lan kepenak.

Cahya fakultas cahya yaiku intelijen, sing nerangake lan madhangi pikiran miturut kemajuan siji. Kanggo ngembangake fakultas pikiran kasebut, bisa uga ngudhari pikirane menyang subjek cahya lan nyoba kanggo ngerteni lan ngerti apa sing ana ing cahya ing saben alam, spiritual, mental, psikic lan fisik. Minangka siji dadi mahir ing latihan kasebut, dheweke bakal nemokake manawa intelijen minangka cahya lan bakal madhangi pikiran nalika fakultas cahya bisa ngerteni.

Sikep pikiran kanggo ngleksanani fakultas wektu yaiku sabar, ketahanan, akurasi lan harmoni. Kabeh fakultas kudu diarahake kanthi dipikirake menyang subyek wektu lan fakultas wektu. Nalika tuwuh ing praktik papat kabecikan kasebut, pikiran bakal dadi kepenak, stimulus, lan owah-owahan bakal entuk pangerten, lan ngganti dhewe bakal duwe makna anyar.

Kanggo golek koordinasi, proporsi, ukuran lan kaendahan, mesthine minangka sikap pikiran nalika ana wong sing pengin olahraga fakultas gambar. Energi pikiran kudu diarahake menyang ide fakultas gambar, nanging ora ana gambar utawa wujud sing kudu digawe dening pikiran nalika fakultas gambar diarani mental dadi operasi. Yen gambar utawa warna utawa tokoh sing digambarake lan katon, pangerten clairvoyant dikembangake lan dudu fakultas gambar. Kanggo mbantu ngundang fakultas gambar dadi panggunaan mandiri, tembung, jeneng lan nomer kudu dikandung lan apik lan proporsi, ukuran lan koordinasi kudu dideleng, amarga jeneng, nomer lan tembung diwujudake utawa ditiru.

Nggoleki keseimbangan, keadilan, dualitas lan kesatuan yaiku sikap mental utawa kahanan sing kudu ditindakake kanggo fakultas fokus, lan kanthi sikap iki, dheweke kudu mbengkongake kabeh fakultas dheweke supaya ngerti apa sing dheweke luwih pentingake ing kabeh perkara. Subyek sing dijupuk, nanging ora ana gandhengane karo pikiran sehat utawa bisa dicapai dening pemahaman sing sensitif. Nalika maju ing praktik, pikiran dheweke bakal dadi luwih jelas, kabut mental bakal dicopot lan dheweke bakal menehi murup ing subjek telusuran.

Kekuwatan, layanan, katresnan lan pangorbanan kudu dadi sikap ing endi sing kudu nyoba latihan lan latihan fakultas gelap. Dheweke kudu nyoba dilaporake babagan rahasia pati. Nalika dheweke njaga sikap sing bener lan terus olahraga, mula dheweke bakal ngerti.

Merdika, tumindak, kejujuran lan ora wedi, kudu dadi kuwalitas sing ndadekake sikap mental sing dibutuhake kanggo latihan lan latihan fakultas motif. Kabeh tenaga pikiran kudu dadi pusat kanggo ngerti tumindak sing dipikirake kanthi bener. Kanthi tujuan iki, latihan kasebut kudu diterusake lan sukses bakal diumumake nalika alam sejatine dicethakake marang dheweke. Kabeh kuwalitas kasebut pancen perlu kanggo ngadhepi sifat sing sejati. Nanging wong sing nggunakake fakultas kasebut kudu nemtokake lan duwe kepinginan sing mantep lan mutusake kanggo ngatasi kesalahan apa wae. Yen niat iki wis mesthi lan tetep ing pikirane, dheweke ora bakal wedi.

Kekarepan, kawruh, awake dhewe lan kekuwatan, nuwuhake sikap supaya pikiran, kanthi kabeh fakultas mbengkongake subyek awake dhewe, nyoba nelpon independen, sadar, fakultas I-am. Minangka proporsi sing bisa digayuh, pikiran bakal entuk daya, lan wong percaya kapercayan liwat pati, lan bisa uga bakal dadi sumber cahya.

Perangan bagean awak sing difokus fakultas fokus sajrone kegiatan normal wis diwenehake. Kanggo ngleksanani lan disiplin fakultas, mula ora prelu ngerti kabeh koresponden bagean awak sing digandhengake, utawa pusat sing dienggo. Perangan lan pusat kasebut bakal dadi jelas karo wong sing bisa nggunakake. Nalika fakultas dingerteni lan tumindak kasebut dadi jelas karo pamikiran, mula awake dhewe bakal nemokake cara kanggo ngleksanani, disiplin lan nggunakake kanthi alami kaya sinau kanggo sinau lan mikir lan menehi ekspresi pikirane. Ora kudu duwe guru utawa guru. Sawijining wong sinau kanthi nulungi awake dhewe lan dheweke dibantu ing upaya kanggo entuk gelar kanggo nemokake awake dhewe.

Ing njaban ati dhewe, ora ana papan sing bisa dadi aspirant kanggo murid ing sekolah guru sing bisa diakoni, lan ora ana wong sing bisa nampa utawa nrima cita-cita kasebut, uga ora ana sing bisa ngenalake dheweke dadi master. Sekolah saka guru minangka sekolah ing jagad. Ora ana sing paling disenengi. Saben murid kudu gumantung marang keunggulane lan ora ditampa tinimbang ora ana kapercayan. Mung pidhato sing bisa dirungokake dening masters lan menehi tanggepan yaiku pikirane lan gegayuhan ati. Pikirane siji bisa didhelikake karo tampilan dhewe, nanging dheweke ujar babagan kasunyatane kanthi ora ana cathetan sing ora mesthi, ing endi pikirane ana tembung.

Jaman wis mateng kanggo wong-wong sing bakal milih dheweke dadi murid ing sekolah master. Janjian kasebut bisa ditindakake kanthi cara liya. Umume wong gelem dadi master, amarga dheweke gelem dadi priya lan pimpinan peradaban gedhe, nanging ora sithik sing gelem cocog lan netepi syarat kasebut. Wong-wong sing janji banget, sing bakal ngarep-arep akeh, mung golek asil lan kaluwihan ing sawetara wektu sing tetep, sing mikir manawa bisa prakteke marang wong liya lan janji janjine supaya bisa nambah, bakal ditindakake wong liya. lan dadi awake dhewe sing paling ora entuk bathi. Ora ana sing bisa milih dheweke dadi murid kanggo wong liya sing milih dheweke dadi master, utawa kanggo masarakat utawa klompok wong, lan duwe janjian kasebut ngasilake kabecikan permanen kanggo sapa wae. Master ora nyelenggarakake omah karo wong lanang. Ana lodges, masyarakat lan klompok wong sing nampa murid lan menehi instruksi rahasia lan sing duwe praktik gaib, nanging iki dudu master sing diomongake ing kaca sadurunge.

Nalika salah siji nunjuk dheweke dadi murid ing sekolah sing dadi guru, dheweke nuduhake yen dheweke ora ngerti apa tegese iki yen dheweke nemtokake wektu kanggo nrima. Janjian awake dhewe kudu ditindakake mung sawise nimbang lan ing wektu sing tenang, lan yen dheweke duwe pangerten yen dheweke ana ing kalanggengan lan dheweke nggawe janjian kanggo kalanggengan, lan ora ana ing wektu. Yen salah siji milih, dheweke bakal urip kanthi yakin, lan sanajan pirang-pirang taun bisa muter tanpa ndeleng bukti liyane tinimbang dandan moral lan nambah kekuatan mental, isih ngerti yen dheweke lagi mlaku. Yen ora, dheweke ora digawe saka barang sing bener. Salah sawijining barang sing bener ora bisa gagal. Ora ana sing nggegirisi. Dheweke ngerti; lan apa sing ngerti ora ana sing bisa ngilangi.

Ora ana prekara sing apik kanggo sing dadi murid, nanging ana akeh perkara sing kudu ditindakake. Barang-barang sithik iku gampang banget, yen ora katon saka sing padha golek perkara gedhe. Nanging ora ana barang sing bisa ditindakake dening para sakabat kajaba kanthi ngasuh bocah cilik.

Kabersihan lan panganan minangka subjek sing gampang lan iki sing kudu dingerteni. Mesthi wae dheweke bakal njaga awake dhewe lan nganggo sandhangan sing resik, nanging sing luwih penting dheweke tetep resik. Resik saka ati yaiku kabersihan sing dimaksud. Resik saka ati wis menehi saran kanggo kabeh abad. Ing saben lapangan wis menehi saran. Yen siswa saka gaib nyuda, mula kudu ngerti manawa ati sing resik dudu kiasan; iku kemungkinan fisik lan bisa uga dadi fakta fisik. Murid sing ditunjuk dhewe dadi murid sing ditampa ing sekolah master, nalika sinau babagan carane lan wiwit ngresiki ati. Akeh urip sing perlu kanggo sinau carane miwiti ngresiki ati. Nanging yen ana sing ngerti kepiye lan wiwit ngresiki ati, dheweke ora ngerti babagan iki. Sawise dheweke sinau kerja kasebut minangka murid sing ditampa, dheweke ngerti cara kasebut lan dheweke nuli ngresiki. Proses reresik nutupi kabeh wektu pengikut.

Yen murid wis ngresiki ati, pakaryane kaya ngono wis rampung. Dheweke nembus mati nalika urip lan lair dadi master. Dheweke butuh banget kanggo lair. Dheweke lair saka sajroning ati. Sawise lair saka njabaning, dheweke isih tetep ana, nanging dadi mastere. Nalika dheweke urip ing jero ati dheweke urip karo hukum-hukum jaman, sanajan dheweke wis ngatasi wektu. Ati sing kuat dibutuhake. Mung ati sing kuwat. Ora ana obat-obatan, obat-obatan, utawa obat-obatan. Mung siji spesifik, siji sing dibutuhake. Ora ana apotektial, utawa kultus utawa organisasi, sing ora ana utawa ora ngobati utawa cepet, ora bisa menehi. Prasaja iki yaiku: Kejujuran sing sederhana. Wong kudu dadi dokter dhewe lan kudu golek. Yen bisa uga wis ora diweruhi suwene, nanging bisa ditemokake ing jero ati. Perlu akeh telusuran kanggo nemokake, nanging yen ditemokake lan digunakake, asil kasebut bakal mbayar maneh.

Nanging kejujuran ing reged, jinis sing dikarepake karo hukum lan hukum moral ing jagad iki, dudu prasaja sing dibutuhake dening murid. Umume reged dibutuhake kanggo entuk intine, sing gampang. Yen kejujuran ditrapake ing jero ati, mula saya ganti jantung. Perawatan kasebut mesthi bakal cilaka, nanging bakal nindakake kanthi becik. Siji-sijine sing nyoba, ngerti kasusahan lan alangan lan kekuwatan sing dibutuhake kanggo nemokake lan nggunakake kejujuran. Sapa sing wis jujur, lan mesthi gelo nalika takon karo kejujuran, ora kudu nyoba.

Nalika sethithik tinamtu babagan kejujuran yaiku dening aspirant sing ditrapake ing atiné, mula dheweke ora bakal goroh. Nalika dheweke wiwit mandheg, dheweke bakal ujar kanthi bener. Nalika wiwit bisa ngucapake, mula dheweke bisa ndeleng kaya saiki. Nalika dheweke wiwit ndeleng prekara-prekara mau, mula dheweke bakal ngerti kepiye. Nalika dheweke wiwit ngerti kepiye kedadeyan kasebut, dheweke nyoba nggawe kabeh kasebut. Iki dheweke nindakake karo awake dhewe.

Supaya bisa disimpulake.