Yayasan Word

Obahe bebas saka wujud, nanging wujud ora bisa obah kanthi obah. — T.

THE

WORD

Vol. 1 MAYU, 1905. Ora Ana 8

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

TINDUNGAN.

MOTION yaiku ekspresi eling.

Tujuan obah yaiku ngundhakake bahan kanggo eling.

Gerakan nyebabake prelu eling.

Tanpa obah ora bakal ana pangowahan.

Gerakan ora dirasakake dening indera fisik.

Gerak minangka ukum sing ngontrol gerakan kabeh awak.

Gerakan awak minangka tujuan obah.

Kabeh gerakan bisa asal-usul ing siji-sijine, terus-terusan gerakan.

Dewa kasebut dicethakake liwat gerakan, lan manungsa urip lan obah lan tetep urip ing Dewa - yaiku gerakan - kanthi fisik lan spiritual. Iki minangka gerakan sing bisa nggegirisi awak fisik, njaga kabeh perkara sing obah, lan menehi inspirasi kanggo saben atom kanggo nindakake pakaryan kanthi rencana nyata.

Ana gerakan sing menehi atom supaya bisa pindhah. Ana gerakan sing nyebabake dheweke kumpul dadi wujud minangka molekul. Ana gerakan sing miwiti kuman urip ing njero, ngrusak wujud molekuler lan ngembang lan mbangun menyang struktur sel sayur. Ana gerakan sing nglumpukake sel, menehi arah liyane lan ngowahi dadi jaringan kewan lan organ. Ana gerakan sing nganalisa, ngenali, lan menehi individualisasi prekara. Ana gerakan sing nyusun, gawe sintesis, lan harmoni prakara. Ana gerakan sing nyawiji lan ngrampungake kabeh masalah dadi zat sing paling utama.

Liwat pitung sejarah sejarah jagad iki, jagad, lan manungsa, bola-bali diulang maneh dening manungsa manungsa sajrone siklus inkarnasi. Gerak-gerak kasebut nuduhake awake dhewe: nalika tangi saka wektu istirahat ing jagad swarga jiwa wong tuwa; ing owah-owahan negara-negara masalah nalika sesambungan karo gelombang emosi manungsa lan karo wong tuwa sing kudu nyedhiyakake awak fisik; ing transmigrasi liwat proses sing dibutuhake kanggo bangunan awak fisik; nalika lair awak fisik menyang jagad iki lan inkarnasi ing njero; ing pangarep-arep, wedi, tresna, sengit, ambisi, gegayuhan, lan perang karo masalah nalika ana ing jagad fisik lan sadurunge mati awak fisik; ing mandheg awak fisik nalika mati lan ngliwati jagad astral; lan mbaleni maneh ing jubah saka wong tuwa, kajaba wis mbebasake awake dhewe saka pamrih kasebut kanthi netepi ukum-ukum kasebut lan kanthi tetep, percaya-mikir lengkap lan lengkap babagan kesadaran tinimbang kabeh perkara.

Pitu gerakan ing inti akar siji homogen nyebabake munculna universal, jagad, lan wong lanang. Liwat pitung gerakan kabeh manifestasi duwe wiwitan lan pungkasan, saka karangan sing paling kasukman ing lengkungan mudhun siklus menyang bentuk bahan paling grossest, banjur bali menyang aring munggah siklus kasebut menyang intelektual spiritual sing paling dhuwur. Pitung gerakan kasebut yaiku: gerakan mandhiri, gerakan universal, gerakan sintetis, gerakan centrifugal, gerakan statis, gerakan sentripetal, gerakan analitik. Nalika gerakan-gerakan kasebut mlaku-mlaku lan liwat manungsa, uga bisa uga, kanthi skala sing luwih gedhe, apa bisa mlaku lan liwat alam semesta. Nanging kita ora ngerti babagan aplikasi universal nganti pisanan bisa ngerteni lan ngapresiasi tumindak lan hubungane karo kompleks sing diarani manungsa.

Gerak Diri yaiku rasa kesadharan ing saindenging inti. Iku penyebab nyata, abadi, ndasari, lan nyata. Obahe dhewe yaiku gerakan sing ngobahake awake dhewe lan menehi dorongan menyang gerakan liyane. Minangka pusat kanggo gerakan liyane, dadi keseimbangane, lan minangka ekspresi sing paling dhuwur babagan kesadharan lan bahan. Kanggo manungsa, pusat gerakan diri kasebut ing sisih ndhuwur sirah. Tekanane tumindak ing ndhuwur lan ing sisih ndhuwur awak.

Gerakan Universal yaiku gerakan sing ora diwujudake kanthi nyata. Iki minangka gerakan sing nerjemake zat dadi bahan lan semangat. Kanggo manungsa, pusat kasebut ana ing njaba lan ndhuwur awak, nanging gerakan kasebut ndemek sisih ndhuwur sirah.

Gerak Sintetik minangka gerakan archetypal utawa becik sing kabeh gegayutan padha harmoni. Gerakan iki ngematake desain lan menehi arah babagan masalah ing koncretion, lan uga ngatur prakara ing proses sublimasi. Gerakan sintetik sing ora ana ing njero awak, nanging gerak ing sisih tengen sirah sisih ndhuwur lan ing sisih tengen.

Gerak Centrifugal nyopir kabeh perkara saka sawijining pusat ing sawijining tumindak. Iki stimulasi lan meksa kabeh materi kanggo tuwuh lan ekspansi. Gerakan tengah sentir dadi telapak tangan tengen. Bidange tumindak ing awak manungsa yaiku ing sisih tengen endhase lan batang awak lan sisih kiwa sisih kiwa, kanthi kurva rada saka ndhuwur sirah menyang tengah ing antarane pinggul.

Gerak statis nglindhungi wujud dening penahanan sementara lan menehi imbangan saka gerakan centrifugal lan sentripetal. Gerakan iki bisa nyelehake partikel utawa awak sing partikel. Minangka sinar srengenge sing mili menyang kamar sing gelap menehi wujud partikel sing ora katon, nanging njupuk visibilitas nalika ngliwati wates sinar, supaya keseimbangan gerakan statis lan ngidini dadi interaksi saka sentripugal lan sentripetal gerakan kanggo wangun sing pasti, lan ngatur saben atom miturut desain sing dikatutake kanthi gerakan sintetik. Minangka manungsa, pusat gerakan statis minangka pusat awak fisik sing tegak lan operasinya ditindakake liwat kabeh awak.

Gerak Centripetal nggambar kabeh perkara saka jarak menyang tengah ing lingkungan tumindak. Iku bakal kontrak, akeh banget, lan nyerep kabeh perkara sing ana ing njero ruangan, nanging dikendhaleni karo sentris lan imbang kanthi gerakan statis. Gerakan tengah sentripetal yaiku telapak tangan kiwa. Bidhang tumindak ing awak yaiku sisih kiwa endhas lan batang awak lan bagean sisih tengen, ing kurva rada saka ndhuwur sirah menyang tengah ing antarane pinggul.

Gerak Analitis nembus, nganalisa, lan ngrampungake prekara. Iki menehi identitas kanggo perkara, lan keprigelan kanggo mbentuk. Pusat gerakan analitik ora ana ing awak, nanging gerakan kasebut tumindak ing sisih kiwa sirah sisih ndhuwur lan sisih kiwa.

Gerakan mandhiri nyebabake gerakan universal ngganti zat sing ora pati ngerti dadi perkara spiritual, lan gerakan dhewe nyebabake gerakan sintetik menehi arah lan ngatur miturut rencana universal, lan iku gerakan dhewe sing nggawe sentrifugal lan kabeh gerakan liyane ing giliran padha nindakake fungsi sing kapisah lan khusus.

Saben gerakan kasebut mung tumindak, nanging saben gerakan bakal nahan jiwa ing jagade dhewe-dhewe, yen isih Glamour ana, lan bakal nggawe tautan anyar ing rantai sing ngikat jiwa menyang roda rebirth. Siji-sijine gerakan kasebut sing bakal mbebasake jiwa saka roda rebirth yaiku gerakan mandiri, ilahi. Inti, gerakan mandhiri, yaiku dalan mardika, dalan sing nolak, lan apotheosis pungkasan -Kesadaran.