Yayasan Word

THE

WORD

Vol. 2 DESEMBER, 1905. Ora Ana 3

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

KANGGO.

TANPA panginten diwiwiti kuartal kaping tiga.

Kuarantin pertama: kesadaran (aries), gerakan (taurus), zat (gemini), napas (kanker), ana ing jagad noumenal. Kuarantin kaping loro: urip (leo), wujud (virgo), jinis (libra), lan kepinginan (scorpio), yaiku pangolahan dening kang prinsip jagad noumenal ditulis ing jagad fenomenal sing nyata. Donya fenomenal sing diwujudake disebut swasana kanthi napas lan rampung karo awake dhewe. Kuarantin kaping tiga, diwiwiti kanthi dipikirake, kasusun saka pamikiran (sagittary), individualitas (capricorn), jiwa (akuisisi), lan bakal (pisau).

Amarga urip minangka wiwitan proses ing bangunan awak kanggo indra njaba, mula panginten minangka wiwitan proses ing bangunan awak indra batin.

Pikirane minangka ide sing nyenengake lan kepinginan. Pikiran kasebut kanthi ambegan ngepelake awak sing ora wujud ing manungsa, lan kepinginan muncul minangka massa sing ora ana bentuk, digabung karo napas, diwenehake wujud lan dadi dipikir.

Pikiran mlebu awak mung liwat pusat tartamtu. Watak pikirane bisa dingerteni kanthi fungsi pusat sing mlebu. Nomer lan kombinasi pikirane luwih akeh lan beda tinimbang pirang-pirang mayuta-yuta makhluk sing padha teka, nanging kabeh pikirane bisa diklasifikasikake ana patang kepala. Iki jinis, unsur, emosi, lan intelektual.

Pikiran alam jinis iki ngrangsang lan mlebu menyang pusat kasebut lan, tumindak ing plexus solar lan nggawe awak organ ing weteng, dheweke mundhak kaya ambegan sing panas ing jantung. Yen entuk mlebu, dheweke bakal tuwuh dadi ora cetha ing tenggorokan banjur mlebu menyang sirah ing endi dheweke diwenehi bentuk - minangka cetha lan béda kaya sing diidini. Nalika wong ngrasa rangsangan ing wilayah jinis, dheweke bisa uga ngerti yen ana pengaruh ekstra ing wong. Yen dheweke bakal ngusir utawa ngalihake pikirane, dheweke kudu nolak yen njaluk

Ndhuwur iku entheng, ing ngisor iki urip. Maneh tatanan kasebut diganti, lan saiki, liwat pikirane sing kepengin banget, jagad iki urip lan wujud, jinis lan kepinginan, lan mikir dhewe, diganti alchemy dadi entheng. THE ZODIAC. mlebu ing njero ati, lan kanthi rumangsa ana ing ati, katresnan kanggo wong sing kalebu awak, utawa kanthi ngowahi pamikiran kasebut menyang kesadaran paling dhuwur sing bisa digayuh lan ngundang panemune. Rasa mau banjur bakal dadi salah sawijining gegayuhan lan semangat, banjur katentreman. Luwih gampang kanggo mindhah pikirane tinimbang ngusir. Ora panginten bisa mateni sanalika kaya kala-kala padha dipercaya. Bisa uga diusir, nanging bakal bali miturut hukum siklik. Nanging yen ditampik rezeki saben mbalekake banjur bakal mbuwang kekuwatan lan pungkasane bakal ilang.

Pikiran saka alam unsur ngetik awak liwat pusar lan kulit. Pikirane unsur yaiku kedadeyan nesu, gething, nesu, iri, nafsu, keluwen lan dahaga, lan sing nyenengake limang rasa, kayata gluttony, utawa ndeleng conflagration. Dheweke tumindak ing plexus solar lan ngrangsang wit saraf, kanthi akar ing pusat seks, lan cabang ing plexus solar, utawa muter ing wit saraf, oyod ing otak, karo cabang ing otak, plexus solar.

Pikirane unsur iki ditindakake lan diwenehake kekuwatan karo organ weteng lan mundhak ing jantung, saka ngendi, yen nampa sanksi, dheweke mundhak sirah, njupuk wujud sing tepat lan dikirim saka salah sawijining bukaan kaya mripat utawa cangkeme, yen lagi mudhun, ngganggu awak lan, kanthi mengaruhi kabeh atom, nyebabake bisa nanggepi tumindak. Sembarang kekuwatan unsur utawa pemikiran ala sing bisa mlebu ing pusar bisa diganti kanthi nggunakake pikiran kanthi langsung kanthi mikir kanthi beda, utawa kanthi ngganti pamikiran kasebut dadi katresnan sing ora mentingake kaya sadurunge disaranake; Yen pamikir kasebut bakal dikuatake kanthi kuat, diwenehi wujud miturut kapasitas individu kanggo mikir, lan dikirim menyang jagad iki kanggo tumindak marang wong liya sing bakal ngidini.

Pikiran alam emosional manungsa mlebu ing jero ati kanthi cara mbukak lan pusat ing payudara. Apa pikirane emosional (kadhangkala diarani raos), bisa dingerteni kanthi nimbang-nolak yen ana sawetara wong sing ora bisa ndeleng getih sing nyebar, utawa ndeleng kemiskinan utawa kasangsaran wong liya nalika langsung digandhengake karo kasusahan kaya ngono, nanging lali babagan iki sanalika pemandangan lan swara wis ilang, banjur mania agama, psikisme kebangkitan, semangat gelut, simpati sing ora muni, lan dorongan saka wong akeh sing cepet-cepet. Miturut karakteristik emosi sing asale saka jantung menyang wilayah ngisor, utawa munggah lan dadi wujud ing endhas lan ana wungu kanggo kapinteran lan kekuwatan sing dhuwur. Kabeh jinis pikirane lan pengaruh golek diakoni ing sirah amarga sirah minangka wilayah intelektual ing ngendi kesan diwenehi wujud lan pikiran aktif direnovasi, dijlimet lan dihiasi. Sirah duwe pitu sing mbukak: irung, tutuk, kuping, lan mripate, sing ana ing kulit, ngakoni limang unsur sing ana ing jaman kuna yaiku bumi, banyu, hawa, geni, lan eter, sing cocog karo kita. mambu, ngrasakake, ngrungokake, ndeleng, lan nutul. Unsur lan obyek pangerten tumindak utawa liwat saluran pangerten iki sing wiwit dadi siji utawa luwih saka limang fungsi pikiran. Limang fungsi pikiran mlaku liwat limang pikiran sehat lan pangertèn limang organ lan minangka proses ing pikiran materi.

Sekawan pikiran pikirane asale saka rong sumber: pikiran sing asale saka lan tanpa pikirane. Ditampilake carane kelas telu sing nomer loro teka tanpa, ngrangsang pusat masing-masing lan munggah ing sirah. Kabeh pikirane kasebut minangka bahan lan panganan sing mlebu ing weteng mental kaya panganan fisik dijupuk ing weteng. Banjur panganan mental ngliwati saluran pencernaan sing padha karo kanal alimentary, ing endi tumindak dening organ-organ ing sirah sing duwe fungsi analog kanggo wong-wong sing ana ing wilayah weteng lan panggul. Cerebellum yaiku weteng mental, lan konjumusi terusan cerebrum ing sadawane bahan kanggo pamikiran dipikir, ing proses pencernaan lan asimilasi, sadurunge bisa dikirim saka bathuk, mata, kuping, irung, utawa cangkem, kawangun ing jagad iki, kanthi misi becik utawa ala. Dadi kesan utawa pikirane sing ditampa liwat telung pusat ngisor yaiku saka sumber eksternal lan bisa uga dadi panganan kanggo intelektual supaya bisa wujud.

Pikirane sing asale saka njero bisa ana ing jero ati utawa ing endhase. Yen ana ing njero ati, iku minangka cahya sing stabil sing dadi semangat tanpa cinta kanggo kabeh prekara, nanging sing bisa dadi katresnan emosional lan bisa nanggepi tangisan manungsa, liwat dodo, yen ora diangkat dadi geni saka gegayuhan menyang sirah. Yen digedhekake, bisa dianalisa, disintesis, lan imbang kanthi gerakan universal menyang pamikiran sing njlentrehake limang proses intelektual. Fungsi kaping lima pikiran liwat pikiran sehat banjur bakal dihargai lan dingerteni. Bentuk pamikiran sing asale saka sirah bisa uga diarani mikir minangka rampung kanthi tanpa mental. Serentak kanthi penampilan ing sirah ana tumindak ing wilayah kasebut ing pangkal tulang belakang sing nyebabake sirah kapenuhan ing cahya. Ing cahya iki bisa dingerteni ing jagad pamikiran jero. Sumber pikirane sing asale saka jero yaiku salah sawijine ego utawa luwih Dhuwur. Pikirane kaya mangkene bisa diarani mung dening wong sing wis golek katrangan lan entuk kawicaksanan. Kanggo kabeh liyane, ora dikarepke, kanthi semedi jero, utawa kanthi semangat cita-cita.

Panginten ora pikiran; iku ora kepinginan. Panginten minangka gabungan gabungan kepinginan lan pikiran. Ing pangertosan iki bisa uga diarani pikiran sing andhap asor. Panginten disebabake dening tumindak kepinginan, utawa pikiran kepinginan. Panginten duwe rong arah; sing ana gandhengane karo kepinginan lan pikiran sehat, yaiku nafsu, nafsu, lan ambisi, lan sing ana gandhengane karo pikiran ing gegayuhan.

Ing kubah biru sing dhuwur saka langit sing ora mendhung banjur ana angin lan jisim kaya salah. Saka iki, wujud katon sing saya gedhe lan saya tambah abot nganti surya nganti surem lan cahya srengenge mati. Ribut badai, awan lan bentuk liyane ilang ing pepeteng, ambruk mung karo lampu kilat. Yen pepeteng terus terus, pati bakal nyebar ing salumahing bumi. Nanging cahya luwih permanen tinimbang pepeteng, mega mendhung, udan maneh yen bakal nate peteng, lan asile badai katon. Pikiran digawe kanthi cara sing padha nalika kepinginan dadi kontak karo pikiran.

Saben sel ing awak ngemot materi lan kuman sing dipikirake. Kesan lan pikirane njaba ditampa liwat pusat jinis, unsur, lan emosional; bau, rasa, swara, warna, lan raos (nutul), mlebu ing awak kanthi gapura sensai liwat limang pusat intelektual; pikiran ambegan kanthi irama, lan bebarengan kanthi gerakan kaping pindho ing rong arah sing beda-beda, liwat kabeh awak, lan kanthi mangkono awak tangi lan mbebasake kuman urip; kepinginan menehi arah urip sing munggah karo gerakan kaya vorteks ing jantung, nampa dorongan saka ing dalane nalika munggah. Yen dipikirake gairah, hawa nepsu, utawa nesu, sing entuk lawang lan suturing jantung, jisim kaya muram, murka lan awan bakal munggah ing sirah, bisa uga mindhakake pikiran lan mateni lampu. alesan saka njero ati. Banjur badai gairah bakal nesu, pikirane murub kaya kilat murub bakal sumunar, lan nalika badai semangat tahan hawa nepsu buta kudu dikalahake; yen tetep edan utawa pati iku asil. Nanging kaya alam kasebut, amarah badai kaya ngono bakal enggal ngenteni, lan asile bisa uga ana ing pangerten. Kepinginan sing entuk mlebu ing jantung - yen saka semangat wuta bisa dikalahake - muncul ing geni kanthi warna corong warna-warni menyang tenggorokan, mula menyang cerebellum lan cerebrum ing endi nampa kabeh unsur ing rasa proses pencernaan, asimilasi, transformasi, pangembangan, lan lair. Pusat olfactory menehi ambu lan solidaritas, pusat gustatory nyebabake supaya parched lan pait utawa lembab lan manis, pusat auditory kasebut dadi cathetan sing angel utawa melodi, pusat visual menehi tokoh lan nggedhekake nganggo cahya lan warna. pusat perceptive menehi perasaan lan tujuan, lan banjur lair menyang jagad saka salah sawijining pusat sirah entitas sing wis kawangun, kutukan utawa berkah kanggo manungsa. Bocah kasebut minangka pikiran lan kepinginan. Siklus urip gumantung karo sing nggawe. Saka wong iku golek rezeki. Pikiran sing ora nampa khasiat sing tepat sajrone proses gestasi, utawa sing lair durung diwiwiti, kaya kerangka abu-abu, utawa barang-barang sing ora duwe nyawa, sing mlaku tanpa tujuan nganti digambar menyang swasana wong sing ora kepinginan, ngliwati lan metu saka pikirane kaya memedi liwat omah kosong. Nanging kabeh pikiran sing digawe saka pikiran minangka anak saka pikiran, sing tanggung jawab kanggo dheweke. Dheweke nglumpukake miturut klompok miturut karakter lan nemtokake nasibe urip pangripta. Kaya bocah cilik, pikirake ngasilake rezeki marang wong tuwa. Tekan swasana, ngumumake kehadirane kanthi perasaan sing cocog karo karakterine, lan njaluk perhatian. Yen atine nolak kanggo menehi penghibur utawa ngrungokake tuntutane, iku dipeksa ukum saka siklus mundur nganti siklus ngidini bali. Ing wektu iki ilang kekuwatan lan kurang béda. Nanging yen pikiran nglipur bocah, tetep nganti seger lan urip maneh, kaya bocah sing dikarepake wis puisi, cepet-cepet gabung karo para kanca ing game lan nggawe kamar kanggo pelamar sabanjure. Mangkono manungsa minangka korban pikirane, sing ngejar dheweke sajrone urip, sing nggawe swarga utawa neraka sawise mati, sing nggawe kristal menyang bentuk desain astral sing ngemot kecenderungan keturunan jaman biyen, ing endi dheweke dadi reinkarnasi, lan saka endi wiji pikir lawas njupuk oyod lan musim semi dadi urip lan mbentuk musim lan siklus.

Pikiran nganti siji kluster, ing awan. Pangaribawa saka konstelasi zodiak, gegayutan karo pitung prinsip nemtokake tekane pikirane, lan langkah siklus bali. Nalika dheweke wis nggambarake pikirane tartamtu, nalika dheweke bali menyang urip sawise urip, mula dheweke wis bisa nguatake dheweke, lan supaya dheweke bakal ngrusak kekuwatan ketahanan pikiran lan atom awak, nganti munculé pikirane, swasana ati, emosi lan impulsi iki, nduweni kekuwatan lan terorisme nasib. Pikiran nglumpukake, solidify, crystalize lan dadi wujud fisik, tumindak lan prastawa, sajrone urip wong uga sawijining bangsa. Dadi teka-teki sing ora bisa dikendhaleni kanthi bunuh diri, mateni, nyolong, nesu, uga tumindak kebecikan lan pengorbanan. Mangkono teka swasana ati sing ora bisa dikendhaleni, saka rancor, tumindak jahat, ora prihatin, rasa ragu lan rasa wedi. Mangkono tumeka lair ing jagad iki kanthi sipat kabecikan, loman, humor, utawa tentrem.

Manungsa mikir lan alam nanggapi kanthi nggumunake pikirane kanthi prosesi terus-terusan nalika ndeleng kanthi nggumunake, ora prilaku. Manungsa mikirake rasa semangat, meri lan nesu, lan ngrumus alam lan kanthonge. Manungsa mikirake lan ngrusak alam miturut pamikirane, lan alam nuwuhake kekarepan ing kabeh wujud organik minangka anak saka pikirane. Wit-witan, kembang, kewan, reptil, manuk, yaiku wujud kristalisasi pikirane, dene ing saben sipat sing beda yaiku gambaran lan spesialisasi salah sawijining kepinginan tartamtu. Alam ngasilake miturut jinis sing diwenehake, nanging pikirane wong nemtokake jinis kasebut, lan jinis kasebut mung owah miturut pikirane. Macan, wedhus, merak, parrot, lan manuk dara, tetep bakal terus urip anggere manungsa bakal khusus kanthi karakter pamikirane. Entitas sing ngalami urip ing awak kewan kudu duwe karakter lan bentuk sing ditemtokake dening pikirane manungsa nganti bisa mikir dhewe. Banjur dheweke ora bakal mbutuhake pitulungane, nanging bakal nyiptakake wujud dhewe-dhewe kayadene pikirane manungsa saiki wis ngripta dhewe lan duweke.

Minangka lemniskate, wong ngadeg ing jagading noumenal lan fenomenal. Liwat dheweke, mbedakake zat minangka perkara roh lan mbukak ing jagad fisik iki sajrone pitung kahanan saka roh dadi perkara. Liwat manungsa, sing ngadeg ing tengah-tengah, pitung kahanan kasebut salaras lan dadi zat maneh. Dheweke iku penerjemah sing menehi wujud kanggo sing ora katon nalika ngatur lan nguatake. Dheweke ngganti barang sing solid dadi sing ora katon lan bisa katon maneh - mesthi dipikirake. Dadi dheweke terus ngetrapake lan ngowahi, ngrusak lan ngilangi, ngrusak lan mbangun awak dhewe, kewan lan sayur-sayuran, ciri-ciri bangsa, iklim bumi, konformasi bawana, remaja lan umur lan nom-noman sajrone siklus - mesthi liwat pikirane. Dadi kanthi mikir dheweke nindakake bagean ing karya gedhe kanggo ngganti perkara nganti dadi eling.