Yayasan Word

Saka sajroning jagad iki wis ambegan luwih apik, kembar mistik, lan liwat jinis sing diwujudake nemokake awake dhewe. Liwat katresnan lan pangorbanan saiki wis ngrampungake misteri sing luwih gedhe: wis ditemokake, kaya Kristus, kaya Jiwa, dhewe liwat kabeh: yen I-am-You-and-You-art-I.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 2 NOVEMBER, 1906. Ora Ana 5

Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

Bener.

Kaya sing diwakili dening tandha aquarius zodiak ana ing pesawat sing padha karo zat (gemini), nanging bedane tingkat pangembangan menyang prestasi pungkasan meh ora bisa diwilang. Iki prabédan awal saka dualitas saka kesatuan, ing jagad sing ora diprakarsani, lan nggayuh kesatuan cerdas kesadharan ing jiwa.

Intine yaiku oyod primordial sing ora ana gunane, yaiku ing wiwitan evolusi, ana ambegan (kanker) dadi manifestasi lan dadi alam lan alam sing katon lan ora katon lan kabeh wujud. Banjur kabeh sirna lan pungkasane dirampungake (liwat capricorn) menyang zat akar asli (gemini), supaya bisa ambegan maneh menyang manifestasi lan rampung maneh. Mangkono uga ing wiwitan saben urip ing bumi, sing diarani manungsa urip ambegan saka bahan minangka masalah roh, njalari wujud sing katon lan kajaba dheweke ngalami kalanggengan sing ora sadhar ing urip kasebut, materi sing dikepengini dirampungake liwat macem-macem negara menyang inti saka jagadé kudu dibuwang maneh nganti dheweke nemoni kekebalan, lan nyawiji lan dadi siji.

Yen zat wis ambegan amarga perkara roh iku mlebu segara uripe, sing ora katon lan ora bisa dideteksi dening indra fisik, nanging bisa uga dingerteni ing tumindak kasebut ing pesawat dhewe, yaiku pesawat pikir, (leo -Sampeyan). Masalah spiritual minangka urip pancen kepengin nuntut ekspresi. Iki mlebu ing bentuk germa sing ora katon, lan ngembang, nyemprot, lan mbentuk dhewe lan sing ora katon dadi visibilitas. Nanging terus nggegirisi lan berkembang dadi jinis, ekspresi dualitas sing paling aktif ing jagad iki. Liwat kekarepan seks dikembangake nganti paling dhuwur, lan kanthi tumindak napas digabung menyang pikir. Kepinginan bakal tetep ing pesawat dhewe yaiku pesawat bentuk lan kepinginan (virgo-scorpio), nanging kanthi mikir bisa diganti, ngrubah lan dikembangake.

Jiwa minangka istilah sing digunakake kanthi cara sing ora pati jelas lan umume. Panggunaan kasebut bakal nuduhake yen iki minangka kualitas sing ora dikepengini supaya bisa mumpuni lan diwarnai nganggo tembung sadurunge utawa nderek; contone, nyawa donya, nyawa kewan, jiwa manungsa, jiwa gaib, jiwa universal, jiwa mineral. Jiwa ana ing kabeh perkara nalika kabeh ana ing jiwa, nanging kabeh perkara ora sadhar karo ngarsane nyawa. Jiwa saiki ana ing kabeh perkara nganti kabeh prekara wis siyap kanggo mikir lan ngerti. Yen digunakake kanthi cerdas, kabeh panggunaan umum lan ora jelas sing digunakake ing istilah iki bisa dingerteni kanthi definisi. Mangkono nalika ngomong babagan jiwa unsur, kita tegese minangka atom, kekuatan, utawa unsur alam. Kanthi jiwa mineral, kita nunjuk bentuk, molekul, utawa magnetisme sing nahan utawa nyawiji atom utawa unsur sing kalebu. Miturut jiwa sayur, tegese urip, kuman, utawa sel sing dadi pasukan dadi wujud lan nyebabake wujud supaya bisa berkembang lan ngrancang dadi rancangan sing teratur. Kita nyebat jiwa jiwa, kepinginan utawa energi utawa geni sing aktif, digawe kanthi kontak karo ambegan, sing ngubengi, nginep, ngontrol, ngonsumsi, lan ngasilake maneh. Jiwa manungsa minangka jeneng kanggo bagean utawa fase pikiran utawa awake dhewe utawa sadar prinsip prinsip I-am-I sing dadi manungsa lan sing berjuang karo kepinginan lan wujud kanggo ngontrol lan keprigelan. Jiwa ketuhanan universal minangka cerdas kabeh kudha, vesture, lan kendharaan saka pangerten sing ora bisa dingerteni.

Nyawa ora inti sanajan jiwa minangka pungkasane lan pangembangan zat sing paling dhuwur, loro lawan nglawan pesawat sing padha; nyawa ora ambegan sanajan nyawa tumindak liwat ambegan ing awake awak kabeh; nyawa ora urip lan saliyane sing ngelawan urip (leo-akuisari) nanging jiwa minangka prinsip perpaduan ing kabeh wujud urip; jiwa ora wujud sanajan jiwa nyritakake kabeh wujud kanggo saben liyane ing urip lan urip lan bisa duwe. Jiwa ora jinis sanajan jiwa nggunakake jinis minangka simbol, dualitas, lan ing ngarsane minangka androgine gaib ing saben manungsa, supaya pikiran bisa ngimbangi lan padha karo masalah spiritual liwat jinis lan ngrampungake jiwane. Nyawa ora kepéngin, nanging jiwa iku katresnan tanpa pamrih sing dikarepake yaiku aspek sing ora tenang, kerusuhan, sensitif, ora pati cetho. Nyawa ora dikira yen jiwa nggambarake awake dhewe kanthi ngira yen kabeh urip lan bentuk ngisor bisa uga mundhak luwih dhuwur. Nyawa ora awake dhewe nanging jiwa minangka kawicaksanan ing awake dhewe sing ndadekake individu kanggo ngurmati pribadine lan nggedhekake identitas lan ngenalake awake dhewe karo kabeh kapribadhen liyane lan kanthi mangkono bisa nemokake ekspresi katresnan sing sampurna sing dikepengini karo individu.

Jiwa minangka prinsip intelijen sing cerdas sing nginterpretasi, nyambung, lan ana hubungane saben atom ing alam semesta kanthi kabeh atom liyane lan kabeh. Nalika nggandhengake lan ngubungake atom lan ana hubungane karo kerajaan, mineral, kewan, lan kerajaan manungsa sing sadar, uga ana hubungane karo kerajaan-kerajaan sing ora katon, donya karo jagad, lan kabeh.

Minangka jiwa prinsip manungsa minangka manungsa ing manungsa, kesadaran ndadekake kabeh jagad kabeh lan wong egois dadi Kristus. Jiwa minangka prinsip sadar sing nggawa kepenak kanggo wong sing susah, luwih kesel, semangat kanggo aspirant sing berjuang, kawicaksanan kanggo wong sing ngerti, lan tentrem kanggo wong wicaksana. Jinis minangka kabeh prinsip sadar, kudune ilahi kesadaran. Jiwa eling marang kabeh perkara nanging mung awake dhewe mandhiri bisa uga ngerti awake dhewe lan minangka jiwa. Jiwa minangka prinsip cinta universal sing kabeh tetep disimpen.

Jiwa tanpa wujud. Iku padha karo Kristus lan Kristus ora duwe wujud. "Sang Kristus" yaiku Jiwa sing nduwe fungsi kanggo awake dhewe.

Ora sadar yen ana jiwa, wong sing ora ngerti lan egois lan ganas padha nglawan, sanajan bayi lagi berjuang nglawan upaya ibune kanggo ngeculake. Nanging nyawa minangka ati-ati karo kabeh wong sing nolak minangka ibune murup bayi cilik.

Nalika para penyiar nulis babagan katresnan sing nyebabake wong lanang utawa wadon kanggo ngladeni awake dhewe kanggo awake dhewe sing ditresnani, wong enom lan bocah wadon seneng banget. Wong tuwo mikirake kekuwatan lan kaluhuran karakter pahlawan. Loro enom lan tuwa bakal mikir lan nyambungake awake dhewe karo karakter kasebut. Nanging nalika pandhuan nulis babagan katresnan sing njalari Sang Kristus utawa "juru ngluwari jagad" liyane kanggo ngurbanake awake kanggo wong sing ditresnani - manungsa - pemuda lan bocah wadon bakal giris karo pikirane lan nganggep manawa bakal dadi konsideerd nalika wis tuwa , utawa dening wong-wong sing kesel utawa liwat karo urip, nalika mati wis cedhak. Wong tuwa dadi wedi lan mikirake juru ngluwari kanthi nggumunake agama, nanging ora ana sing enom utawa tuwa ora bakal nyambung karo tumindak utawa wong sing nindakake, kajaba mung percaya lan entuk bathi kanthi tumindak "penyelamat." katresnan utawa pengorbanan diri saka pacangan kanggo wong sing ditresnani utawa ibu kanggo anake, iku prinsip sing padha, sanajan tanpa wates ditambani, sing meksa Sang Kristus nyasar kapribaden lan nggedhekake kepribadian saka wates sempit winates pribadine menyang kabèh lan liwat kabeh manungsa. Katresnan utawa korban iki ora kalebu pengalaman wong lanang utawa wanita biasa, lan mula dheweke nganggep manawa ora duwe manungsa lan ngluwihi dheweke, lan ora kalebu jinis. Sing jinis yaiku katresnan manungsa kanggo wanita lan wong tuwa lan bocah lan anak lan korban kanggo saben liyane. Kurban dhiri minangka semangat katresnan, lan katresnan seneng karo kurban amarga liwat korban katresnan nemokake ekspresi lan rasa seneng sing paling sampurna. Gagasan kasebut padha-padha, beda karo pacangan lan ibune tumindak kanthi ati-ati, dene Sang Kristus tumindak kanthi cerdas, lan katresnan luwih lengkap lan luwih gedhe.

Kanggo tujuan kanggo nggawe kapribadian, I am am-I-ness, mundhakake prakara menyang negara sing bisa dingerteni saka awake dhewe lan identitase minangka awake dhewe, amarga mentingake awake dhewe. Yen keprigelan wis diraih, mula rasa egois wis nate duwe tujuan lan kudu ditinggalake. Jeksa Agung bisa ngetokake spiritual ora dadi masalah. Gabung dadi siji bahan, saiki sadar minangka I-am-You-and-You-I. Ing kana wong sing matèni lan sing dipatèni, sing laku béjana lan watu, wong bodho lan wicaksana siji. Sing ndadekake dheweke dadi Kristus, Jiwane.

Kandhange awake dhewe yaiku katresnan. Ngalahake egois kanthi katresnan. Katresnan sing sithik, katresnan manungsa, ing jagad cilik dhewe, yaiku asmara katresnan yaiku Sang Kristus, Jiwane.

Soul pisanan ngumumake ngarsane ing manungsa minangka kalbu, swara siji. Swara siji ing saindenging swarane pirang-pirang jagad iki nyebabake dheweke tumindak tanpa mikir lan awake dhewe gumathut karo manungsa. Yen swara siji dituruti nalika dirasakake, bakal ngucapake saben tumindak; jiwa banjur bakal mbukak awake dhewe liwat swarane manungsa ing awake minangka jiwa manungsa, persaudaraan universal. Dheweke banjur bakal dadi sadulur, banjur bakal ngerti kesadharan I-am-You-and-You-You, dadi "penyelamat saka jagad iki," lan dadi siji.

Dadi sadar jiwa kudu ditindakake nalika awake dhewe ngalami manungsa lan urip ing jagad fisik iki. Ora bisa ditindakake sadurunge lair utawa sawise mati utawa ana ing njaba awak fisik. Sampeyan kudu rampung ing awak. Siji-sijine kudu sadar jiwa ing awake dhewe sadurunge jiwa bisa dingerteni ing njaba jasmani. Iki diarani ing editor babagan masalah "Sex," (libra). (Waca Sabda, volume 2, No. 1, p. 4.)

Iki didhawuhi dening guru sing isih urip, lan ana ing sawetara kitab suci, manawa ing sing dikarepake roh, kepethuk kanggo mbukak awake dhewe. Iki tegese mung kanggo wong sing nduweni kemampuan fisik, moral, mental, lan spiritual, lan ing wektu sing tepat, jiwa bakal dikenal minangka wahyu, cahya, kelahiran anyar, baptis, utawa katerangan. Wong banjur urip lan sadar urip anyar lan karyane nyata, lan duwe jeneng anyar. Dadi, nalika Gusti Yesus kabaptis, tegese, nalika pikiran gaib kanthi nyata - dheweke dadi lan diarani Kristus; banjur miwiti pelayanane. Mangkono uga Gautama nalika medhit ing ngisor wit Bo - wit suci ing awak fisik. Yaiku, jiwa ngungkapake awake dhewe, lan dheweke diarani Buddha, sing menehi pencerahan, lan dheweke wiwit nindakake pelayanan ing wong.

Ing wayahe tartamtu ing urip individu, ana sumur saka sajroning sadar kesadharan, saka urusan cilik manungsa sajagad sajrone jagad kerjo menyang jagad ruangan sing rame, ngubengi, ndhukung, lan ngluwihi jagad cilik miskin iki. Ing ambegan, sekedap, cepet-cepet wektu, lan ruangan njero ruangan mbukak metu saka njero. Luwih luwih gedhe tinimbang srengenge pirang-pirang srengenge mbukak kanthi surem sing ora buta utawa ngobong. Donya karo segara sing ora kepenak, bawana gedhe, dagang cepet-cepet, lan akeh warna whirlpool peradaban; ara-ara samun sing sepi, kebon mawar, gunung sing nduwe salju salju endhone, manuk, kewan galak, uga pria; papan ilmu, kesenengan, ibadah; kabeh wujud ing srengenge lan bumi lan rembulan lan lintang-lintang diganti lan dadi mulya lan gaib dening kaendahan gaib lan cahya tanpa bayangan sing sumunar kabeh saka dununge ing njero jiwa. Banjur brahala cilik, sengit, meri, sesok, prides, greeds, hawa nepsu bumi cilik iki ilang ing katresnan lan kekuwatan lan kawicaksanan sing ngetrapake ing dunyo, ing jero lan njaba wektu. Wong sing wis ngerti amarga bakal dadi adoh banget. Nanging dheweke ndeleng cahya, dheweke wis rumangsa kekuwatan, dheweke wis keprungu swarane. Lan sanadyan durung dibebasake, dheweke ora bakal nggeguyu lan nggresel lan nemplek ing salib wesi sanajan bisa ditanggung. Wiwit saiki urip bakal dadi eri lan papan sing garing ing bumi dadi tegal lan tanduran sing subur; kanggo nggambar saka pepeteng sing bakal ngrusak, nggronjal, nyusup, lan nglatih supaya ngadeg lan tahan cahya; ngrewangi bisu sing mandeng lan mlaku nganggo tangan lan sikil ing bumi supaya ngadeg kanthi tegak lan nyedhaki munggah cahya. urip kanggo nyanyi lagu gesang menyang jagad; kanggo ngrampungake beban; kanggo nyumelangake ati saka wong-wong sing kepengin, api korban yaiku katresnan nyawa; kanggo menehi server-wektu sing nyanyi lagu ing rasa nyeri lan kesenengan sing tajem lan seneng-seneng, lan sing ngetren-eling awake dhewe ing salib wesi, lagu jiwa sing paling anyar: katresnan saka pengorbanan . Mangkono dheweke urip kanggo nulungi wong liya; lan nalika urip, tumindak, lan tresna kanthi tenang, dheweke ngatasi urip kanthi dipikirake, wujud kanthi ilmu, jinis karo kawicaksanan, kepenginan kanthi kersan, lan entuk kawicaksanan, dheweke nyerah awake ing korban katresnan lan ngliwati urip dhewe dadi uripe manungsa kabeh.

Sawise pisanan ndeleng cahya lan ngrasakake kekuwatan lan krungu swara kasebut, mula ora langsung mlebu ing jagad jiwa. Dheweke bakal manggon akeh urip ing bumi, lan ing saben urip bakal mlaku meneng lan ora dingerteni liwat dalan sing wujud nganti tumindak tanpa mokal bakal nyebabake alam jiwa maneh mbukak metu saka njero nalika dheweke bakal nampa katresnan sing ora seneng, kekuwatan urip , lan kawicaksanan sing bisu. Banjur dheweke bakal ngetutake wong-wong sing ora pati mati sing wis lelungan sadurunge ing dalan Kesadharan sing tanpa mati.