Yayasan Word

Saka sajroning jagad iki wis ambegan luwih apik, kembar mistik, lan liwat jinis sing diwujudake nemokake awake dhewe. Liwat katresnan lan pangorbanan saiki wis ngrampungake misteri sing luwih gedhe: wis ditemokake, kaya Kristus, kaya Jiwa, dhewe liwat kabeh: yen I-am-You-and-You-art-I.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 2 NOVEMBER, 1906. Ora Ana 5

Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

Bener.

Kaya sing diwakili dening tandha aquarius zodiak ana ing pesawat sing padha karo zat (gemini), nanging bedane tingkat pangembangan menyang prestasi pungkasan meh ora bisa diwilang. Iki prabédan awal saka dualitas saka kesatuan, ing jagad sing ora diprakarsani, lan nggayuh kesatuan cerdas kesadharan ing jiwa.

Intine yaiku oyod primordial sing ora ana gunane, yaiku ing wiwitan evolusi, ana ambegan (kanker) dadi manifestasi lan dadi alam lan alam sing katon lan ora katon lan kabeh wujud. Banjur kabeh sirna lan pungkasane dirampungake (liwat capricorn) menyang zat akar asli (gemini), supaya bisa ambegan maneh menyang manifestasi lan rampung maneh. Mangkono uga ing wiwitan saben urip ing bumi, sing diarani manungsa urip ambegan saka bahan minangka masalah roh, njalari wujud sing katon lan kajaba dheweke ngalami kalanggengan sing ora sadhar ing urip kasebut, materi sing dikepengini dirampungake liwat macem-macem negara menyang inti saka jagadé kudu dibuwang maneh nganti dheweke nemoni kekebalan, lan nyawiji lan dadi siji.

Nalika zat dihirup minangka roh-materi iku lumebu ing samodra panguripan, sing ora katon lan ora bisa dideteksi dening indra fisik, nanging bisa ditemokake ing tumindake ing bidange dhewe, yaiku bidang pikiran, (leo). - sagitary). Roh-materi minangka urip tansah seeking expression. Iku lumebu ing wangun siro saka kuman, lan ngembangaken, precipitates, lan mbangun dhewe lan wangun siro dadi visibilitas. Iku terus kanggo precipitate lan nggedhekake wangun kang develops menyang jinis, expression paling aktif saka duality ing donya manifested. Liwat kepinginan seksual dikembangake nganti tingkat sing paling dhuwur, lan kanthi tumindak ambegan kasebut digabung dadi pikiran. Kepinginan bakal tetep ana ing bidange dhewe yaiku bidang wujud lan kepinginan (virgo-scorpio), nanging liwat pamikiran bisa diowahi, diowahi lan dikembangake.

Jiwa minangka istilah sing digunakake kanthi cara sing ora sopan lan ana ing ngendi-endi. Panganggone bakal nuduhake yen iku kualitas sing ora ditemtokake kanggo nduweni kualifikasi lan diwarnai dening tembung sadurunge utawa ing ngisor iki; contone, nyawa donya, nyawa kewan, nyawa manungsa, nyawa gaib, nyawa universal, nyawa mineral. Jiwa ana ing samubarang kabeh kaya kabeh ana ing nyawa, nanging kabeh ora ngerti anane nyawa. Jiwa ana ing kabeh prakara nganti tingkat lengkap sing prakara siap kanggo ngandhut lan ngerteni. Yen digunakake kanthi cerdas, kabeh panggunaan umum lan sembarangan sing diarani istilah kasebut saiki bisa dimangerteni kanthi pasti. Mangkono nalika ngomong babagan jiwa unsur, tegese atom, kekuwatan, utawa unsur alam. Miturut jiwa mineral, kita nemtokake wangun, molekul, utawa magnetisme sing nahan utawa nyawiji atom utawa unsur sing dumadi. Miturut jiwa sayur-sayuran, tegese urip, kuman, utawa sel sing ngetokake pasukan dadi wujud lan nyebabake wujud ngembang lan tuwuh dadi desain sing teratur. Kita nyebut jiwa kewan, kepinginan utawa energi utawa geni laten, digawe aktif kanthi kontak karo napas, sing ngubengi, manggon, ngontrol, ngonsumsi, lan ngasilake wujude. Jiwa manungsa minangka jeneng kanggo bagean utawa fase pikiran utawa individualitas utawa prinsip I-am-I sing sadar diri sing incarnates ing manungsa lan sing berjuang karo kepinginan lan wujud kanggo kontrol lan penguasaan. Jiwa ilahi universal yaiku kerudung, jubah, lan kendaraan sing cerdas kabeh saka ngarsane Kesadaran Siji sing ora bisa dingerteni.

Nyawa ora inti sanajan jiwa minangka pungkasane lan pangembangan zat sing paling dhuwur, loro lawan nglawan pesawat sing padha; nyawa ora ambegan sanajan nyawa tumindak liwat ambegan ing awake awak kabeh; nyawa ora urip lan saliyane sing ngelawan urip (leo-akuisari) nanging jiwa minangka prinsip perpaduan ing kabeh wujud urip; jiwa ora wujud sanajan jiwa nyritakake kabeh wujud kanggo saben liyane ing urip lan urip lan bisa duwe. Jiwa ora jinis sanajan jiwa nggunakake jinis minangka simbol, dualitas, lan ing ngarsane minangka androgine gaib ing saben manungsa, supaya pikiran bisa ngimbangi lan padha karo masalah spiritual liwat jinis lan ngrampungake jiwane. Nyawa ora kepéngin, nanging jiwa iku katresnan tanpa pamrih sing dikarepake yaiku aspek sing ora tenang, kerusuhan, sensitif, ora pati cetho. Nyawa ora dikira yen jiwa nggambarake awake dhewe kanthi ngira yen kabeh urip lan bentuk ngisor bisa uga mundhak luwih dhuwur. Nyawa ora awake dhewe nanging jiwa minangka kawicaksanan ing awake dhewe sing ndadekake individu kanggo ngurmati pribadine lan nggedhekake identitas lan ngenalake awake dhewe karo kabeh kapribadhen liyane lan kanthi mangkono bisa nemokake ekspresi katresnan sing sampurna sing dikepengini karo individu.

Jiwa minangka prinsip intelijen sing cerdas sing nginterpretasi, nyambung, lan ana hubungane saben atom ing alam semesta kanthi kabeh atom liyane lan kabeh. Nalika nggandhengake lan ngubungake atom lan ana hubungane karo kerajaan, mineral, kewan, lan kerajaan manungsa sing sadar, uga ana hubungane karo kerajaan-kerajaan sing ora katon, donya karo jagad, lan kabeh.

Minangka jiwa prinsip manungsa minangka manungsa ing manungsa, kesadaran ndadekake kabeh jagad kabeh lan wong egois dadi Kristus. Jiwa minangka prinsip sadar sing nggawa kepenak kanggo wong sing susah, luwih kesel, semangat kanggo aspirant sing berjuang, kawicaksanan kanggo wong sing ngerti, lan tentrem kanggo wong wicaksana. Jinis minangka kabeh prinsip sadar, kudune ilahi kesadaran. Jiwa eling marang kabeh perkara nanging mung awake dhewe mandhiri bisa uga ngerti awake dhewe lan minangka jiwa. Jiwa minangka prinsip cinta universal sing kabeh tetep disimpen.

Jiwa tanpa wujud. Iku padha karo Kristus lan Kristus ora duwe wujud. "Sang Kristus" yaiku Jiwa sing nduwe fungsi kanggo awake dhewe.

Ora sadar yen ana jiwa, wong sing ora ngerti lan egois lan ganas padha nglawan, sanajan bayi lagi berjuang nglawan upaya ibune kanggo ngeculake. Nanging nyawa minangka ati-ati karo kabeh wong sing nolak minangka ibune murup bayi cilik.

Nalika wong romantis nulis babagan katresnan sing nyebabake wong lanang utawa wadon ngorbanake awake dhewe kanggo wong sing ditresnani, wong enom lan pembantu seneng lan bungah nalika maca. Wong tuwa mikirake kekuwatan lan kaluhuran karakter pahlawan. Wong enom lan tuwa bakal mikir lan nyambungake awake dhewe karo karakter kasebut. Nanging nalika wong wicaksana nulis babagan katresnan sing njalari Sang Kristus utawa "slamet jagad" liyane kanggo ngorbanake awake dhewe kanggo wong sing ditresnani - kamanungsan - para mudha lan prawan bakal gumeter nalika mikir lan nganggep minangka subyek sing kudu dianggep sawise tuwa. , utawa dening wong sing kesel utawa liwat urip, nalika pati wis cedhak. Wong tuwa ngurmati lan mikirake Juruwilujeng kanthi rasa kagum agama, nanging ora enom utawa tuwa bakal nyambungake awake dhewe karo tumindak utawa wong sing nindakake, kajaba mung percaya lan entuk bathi kanthi tumindak "Juruwilujeng". Nanging katresnan utawa kurban dhiri saka pacangan kanggo wong sing ditresnani utawa ibu kanggo anak, iku prinsip sing padha, sanajan tanpa wates ditambahi, sing ndadekake Kristus nyerahake pribadine lan ngembangake individualitas saka wates sempit. pribadine winates ing sakabehe lan liwat kabeh manungsa. Katresnan utawa pengorbanan iki ora ana ing pengalaman wong lanang utawa wadon biasa, mula dheweke nganggep minangka manungsa sing luwih dhuwur lan ngluwihi dheweke, lan dudu jinise. Jenise yaiku katresnan manungsa marang wong lanang lan wadon lan wong tuwa lan anak lan kurban lan kanggo saben liyane. Pangorbanan diri minangka semangat katresnan, lan katresnan seneng kurban amarga liwat kurban katresnan nemokake ekspresi lan rasa seneng sing paling sampurna. Ing idea padha ing saben, prabédan iku pacangan lan ibu tumindak impulsively déné Kristus tumindak intelligently, lan katresnan iku luwih lengkap lan immeasurably luwih.

Kanggo tujuan mbangun individualitas, I-am-I-ness, mundhakaken materi menyang negara ing ngendi iku sadar dhewe lan identitas minangka individualitas, kanggo tujuan egois dikembangake. Nalika individualitas wis digayuh, mula rasa egois wis dadi tujuane lan kudu ditinggalake. Jiwa-materi wis ora roh-materi. Iku manunggal dadi siji zat, saiki sadar minangka Aku-Kowe-lan-Kowe-Aku. Ing kana sing matèni lan sing dipatèni, wong tuna-susila lan vestal, wong bodho lan wong wicaksana iku siji. Sing ndadekake wong-wong mau dadi siji yaiku Kristus, Jiwa.

Kandhange awake dhewe yaiku katresnan. Ngalahake egois kanthi katresnan. Katresnan sing sithik, katresnan manungsa, ing jagad cilik dhewe, yaiku asmara katresnan yaiku Sang Kristus, Jiwane.

Jiwa pisanan ngumumake anane ing manungsa minangka kalbu, ing single swara Swara tunggal ing tengah-tengah swara sing jembar ing jagad kasebut nyebabake dheweke tumindak ora egois lan nggawe sesambungan karo manungsa. Yen swara siji ditututi nalika dirasakake bakal ngomong liwat saben tumindak urip; jiwa banjur bakal mbukak awake dhewe liwat swara kamanungsan ing dheweke minangka jiwa kamanungsan, persaudaraan universal. Dheweke banjur bakal dadi sedulur, banjur bakal ngerti kesadharan I-am-You're-and-You're-art-I, dadi "penyelamat jagad," lan dadi siji kanthi jiwa.

Kesadaran jiwa kudu ditindakake nalika individualitas diwujudake ing awak manungsa lan urip ing jagad fisik iki. Ora bisa ditindakake sadurunge lair utawa sawise mati utawa ing njaba awak fisik. Iki kudu ditindakake ing njero awak. Siji kudu dadi eling nyawa ing awak fisik dhewe sadurunge nyawa bisa dikenal kanthi lengkap ing njaba awak fisik. Iki diarani ing editorial babagan masalah "Sex," (libra). Sabda, jilid II, nomer 1, ing paragraf wiwitan kaca 6.

Dikandhakake dening guru-guru sing isih urip, lan ing sawetara kitab suci, yen roh sing dikepengini, dheweke milih mbukak awake dhewe. Iki tegese mung ing wong-wong sing nduweni kabugaran fisik, moral, mental, lan spiritual, lan ing wektu sing tepat, jiwa bakal dikenal minangka wahyu, cahya, lair anyar, baptis, utawa katerangan. Wong kasebut banjur urip lan ngerti babagan urip anyar lan karya nyata, lan duwe jeneng anyar. Mangkono iku nalika Gusti Yesus dibaptis-yaiku, nalika pikiran gaib kanthi incarnated-dheweke dadi lan disebut Kristus; banjur miwiti pelayanane. Mangkono uga Gautama nalika semedi ing sangisore wit Bo - wit suci ing awak fisik - entuk katerangan. Tegese, jiwa wis dicethakaké ana ing dheweke, lan dheweke diarani Buddha, sing madhangi, lan dheweke miwiti pelayanane ing antarane manungsa.

Ing wayahe tartamtu ing urip individu, ana sumur saka sajroning sadar kesadharan, saka urusan cilik manungsa sajagad sajrone jagad kerjo menyang jagad ruangan sing rame, ngubengi, ndhukung, lan ngluwihi jagad cilik miskin iki. Ing ambegan, sekedap, cepet-cepet wektu, lan ruangan njero ruangan mbukak metu saka njero. Luwih luwih gedhe tinimbang srengenge pirang-pirang srengenge mbukak kanthi surem sing ora buta utawa ngobong. Donya karo segara sing ora kepenak, bawana gedhe, dagang cepet-cepet, lan akeh warna whirlpool peradaban; ara-ara samun sing sepi, kebon mawar, gunung sing nduwe salju salju endhone, manuk, kewan galak, uga pria; papan ilmu, kesenengan, ibadah; kabeh wujud ing srengenge lan bumi lan rembulan lan lintang-lintang diganti lan dadi mulya lan gaib dening kaendahan gaib lan cahya tanpa bayangan sing sumunar kabeh saka dununge ing njero jiwa. Banjur brahala cilik, sengit, meri, sesok, prides, greeds, hawa nepsu bumi cilik iki ilang ing katresnan lan kekuwatan lan kawicaksanan sing ngetrapake ing dunyo, ing jero lan njaba wektu. Wong sing wis ngerti amarga bakal dadi adoh banget. Nanging dheweke ndeleng cahya, dheweke wis rumangsa kekuwatan, dheweke wis keprungu swarane. Lan sanadyan durung dibebasake, dheweke ora bakal nggeguyu lan nggresel lan nemplek ing salib wesi sanajan bisa ditanggung. Wiwit saiki urip bakal dadi eri lan papan sing garing ing bumi dadi tegal lan tanduran sing subur; kanggo nggambar saka pepeteng sing bakal ngrusak, nggronjal, nyusup, lan nglatih supaya ngadeg lan tahan cahya; ngrewangi bisu sing mandeng lan mlaku nganggo tangan lan sikil ing bumi supaya ngadeg kanthi tegak lan nyedhaki munggah cahya. urip kanggo nyanyi lagu gesang menyang jagad; kanggo ngrampungake beban; kanggo nyumelangake ati saka wong-wong sing kepengin, api korban yaiku katresnan nyawa; kanggo menehi server-wektu sing nyanyi lagu ing rasa nyeri lan kesenengan sing tajem lan seneng-seneng, lan sing ngetren-eling awake dhewe ing salib wesi, lagu jiwa sing paling anyar: katresnan saka pengorbanan . Mangkono dheweke urip kanggo nulungi wong liya; lan nalika urip, tumindak, lan tresna kanthi tenang, dheweke ngatasi urip kanthi dipikirake, wujud kanthi ilmu, jinis karo kawicaksanan, kepenginan kanthi kersan, lan entuk kawicaksanan, dheweke nyerah awake ing korban katresnan lan ngliwati urip dhewe dadi uripe manungsa kabeh.

Sawise pisanan ndeleng cahya lan ngrasakake kekuwatan lan krungu swara kasebut, mula ora langsung mlebu ing jagad jiwa. Dheweke bakal manggon akeh urip ing bumi, lan ing saben urip bakal mlaku meneng lan ora dingerteni liwat dalan sing wujud nganti tumindak tanpa mokal bakal nyebabake alam jiwa maneh mbukak metu saka njero nalika dheweke bakal nampa katresnan sing ora seneng, kekuwatan urip , lan kawicaksanan sing bisu. Banjur dheweke bakal ngetutake wong-wong sing ora pati mati sing wis lelungan sadurunge ing dalan Kesadharan sing tanpa mati.