Yayasan Word

Diri Jasa lan Dhiri Roh ora bakal bisa ketemu. Salah siji saka wong loro kudu ilang; ora ana papan kanggo loro.

Ala, sayang, yen kabeh wong kudu nduwe Alaya, dadi siji karo Jiwa sing Agung, lan yen duwe, Alaya ora bisa dadi luwih gampang!

Delengen kaya rembulan, sing dibayangke ing ombak sing tenang, Alaya dibayangke dening cilik lan gedhe, dicerminake karo atom paling cilik, nanging durung tekan jantung kabeh. Sithik, sithik sing sithik bisa entuk bathi kanthi hadiah, boon sing paling apik kanggo sinau bebener, pemahaman sing bener babagan perkara sing ana, kawruh babagan sing ora ana!

—Juru sepi.

THE

WORD

Vol. 1 JUNE, 1905. Ora Ana 9

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

GAMPANG.

AS tembung nggambarake, "zat" yaiku sing ngandhani utawa ana ing ngisor. Apa sing diwatesi inti, utawa alam semesta sing nyata.

Tembung, "mulaprakriti," sing digunakake dening Aryan kuno, nuduhake makna dhewe luwih sampurna tinimbang tembung kita. "Mula" tegese oyod, "Prakriti" alam utawa prekara. Mula, yaiku Mulaprakriti. sing asal usul utawa akar sing asale saka alam utawa prekara. Wis ing babagan iki kita nggunakake bahan tembung.

Substance abadi lan homogen. Minangka sumber lan asal saka kabeh manifestasi. Substance duwe kamungkinan kanggo ngenali dhewe karo, lan mula, kesadaran. Intine ora dadi masalah, nanging akarine sumber apa wae. Intine ora diwedeni, amarga pikiran ora bisa dirasakake. Nanging kanthi meditasi, pikirane bisa mlebu ing kahanan inti lan bisa dirasakake. Sing dirasakake dening panca indra dudu bahan, nanging sub bagean saka gerakan paling murah saka zat, ing macem-macem kombinasi.

Liwat eling zat pancen saiki. Kesadaran sing isih ana ing inti yaiku gerakan awake dhewe. Obahe awak minangka panyebab bahan liwat gerakan kasebut. Intine mesthi padha, nanging bahan, nanging diterjemahake liwat gerakan universal dadi prakara spiritual. Masalah spiritual minangka atom. Masalah spiritual minangka wiwitan universal, jagad, lan manungsa. Sesambungan ing interaksi babagan semangat semangat gerakan diterjemahkan menyang negara utawa kahanan tartamtu. Zat siji dadi loro, lan dualitas iki unggul sajrone kabeh manifestasi. Saka sing paling kasukman nganti paling akeh materi ing siklus mudhun mudhun, banjur bali menyang gerakan universal.

Masalah rohani dadi loro lawan utawa cagak sing ora bisa kapisah, saiki ana ing kabeh manifestasi. Ing pamindhahan pisanan saka bahan-bahan roh katon minangka semangat. Kapitu pitu metu utawa mudhun minangka masalah reged. Bab sing penting yaiku aspek zat, sing digeser, dicetak, lan dibentuk dening pucuking awake dhewe sing diarani roh. Roh yaiku aspek bahan sing obah, tenaga, lan bentuk polong liyane sing diarani prakara.

Ing gerakan metu utawa mudhun, yaiku zat, nanging saiki dadi perkara rohani dualitas, kagum, lan diwenehi arahan, dorongan lan takdir, saka kerajaan-kerajaan ngisor nganti manungsa, kanthi gerakan sintetik. Yen prekara-prekara roh banjur padha imbang bisa ngenalake awake dhewe kanthi gerakan awake dhewe, yaiku ekspresi zat sing paling dhuwur, lan abadi, substansial, lan gaib. Yen, Nanging, pikiran utawa analitis gagal dadi seimbang lan dikenalake kanthi gerakan mandhiri, bola-bali lan terus-terusan ngejak wektu tumindak lan evolusi sing terus-terusan.

Saben badan utawa wujud minangka kendharaan kanggo prinsip sing ana ing ndhuwur, lan uga prinsip menehi informasi menyang awak utawa wujud ing ngisor iki. Pangembangan spiritual dumadi saka ngowahi barang saka ngisor nganti derajat sing luwih dhuwur; saben vesture minangka kendaraan kanggo refleksi utawa ekspresi eling. Rahasia entuk ora mung kanggo nggawe bangunan lan dadi rapet karo badan utawa bentuk, nanging kanggo menehi kendharaan kendharaan mung minangka cara kanggo nggayuh obyek pungkasan saka kabeh upaya - kesadaran.

Eling ora ana bedane karo lempung lempung tinimbang juru ngluwari jagad iki. Eling ora bisa diganti, amarga ora owah. Nanging kendharaan sing dikandhakake kesadaran bisa diganti. Dadi prekara sing ana ing kahanan fisik lan awake dhewe ora bakal bisa nggambarake lan nyebutake kesadaran, kaya dene klambi Buddha utawa Kristus.

Universitas teka lan dadi dina ing wektu sing ora ana watese, supaya perkara kasebut bisa digarap saka negara sing paling ringkes lan ora maju kanthi jembar paling dhuwur: saka gandum saka pasir utawa sprite alam, menyang archangel utawa universal Dewa sing ora jeneng. Siji-sijine tujuan saka tumindak minangka bahan sing dadi semangat, lan evolusi perkara roh menyang zat yaiku: panemu Kesadaran.