Yayasan Word

Tudung Isis nyebar ing saindenging jagad. Ing jagad iki minangka busana jiwa sing katon lan diwakili dening rong makhluk lawan jenis.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 6 OCTOBER, 1907. Ora Ana 1

Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

TAHAN ISIS.

ISIS dikandhakake wis prawan-bojo-ibu-ibu. Dheweke diarani ratu swarga, operator urip, ibune kabeh sing urip lan menehi wujud lan mbalekake maneh.

Isis dikenal kanthi pirang-pirang jeneng liyane lan dipuja sacara umum dening umat manungsa wiwit jaman Mesir ing saindenging tanah Mesir. Kabeh pangkat lan kelas padha karo nyembah Isis. Abdi ing sangisore pethine, sing uripe umume diuncalake ing watu piramida; kaendahan sing wis diresiki, sing urip dadi impen sing nyenengake amarga musik lan kembang sing harum, didandani nganggo minyak wangi lan disenengi udhara sing nyenengake, sing saben raos dirangsang dening seni lan kepinteran saka balapan lan kepenak karo produk umur. pikiran lan usaha; ahli astronomi-tukang sihir sing saka papane ing piramida mirsani gerakan para wisatawan swarga, ngukur laju lan kecepatan lelungane, ngitung wektu kasebut katon ing papan ing saindenging sejarah, lan uga ngerti asal usul, alam lan pungkasan: kabeh padha nyembah marang Isis, nanging masing-masing miturut kelas lan jenis lan saka ilmu pengetahuan.

Budhak sing dijaluk tumindak kanthi gaya ora bisa ndeleng "ibune sing welas asih," mula dheweke nyembah obyek sing bisa dideleng lan diparingi suci kanggo dheweke: gambar saka watu, sing bakal diwutahake. ngudhari jiwane lan ndedonga supaya dibebasake saka ikatan saka taskmaster. Dipendhem saka kerja lan kesulitan, nanging ngerti Isis ora luwih becik tinimbang abdi sing nandhang lara, kaendahan, abdi sing seneng banget, nyuwun marang Isis sing ora katon liwat simbol kembang lan kuil lan bosen sing Isis nglajengake hadiah kasugihan sing disenengi suparis. Ing gerakan badan-badan langit, ahli astronomi-ahli sihir bakal weruh hukum lan dalan srengenge. Ing kana, dheweke bakal maca ukum lan sejarah nggawe, pengawetan lan karusakan: bakal nyaritakake pikiran lan impuls manungsa lan maca takdir dinasti sing diwarisake dening tumindak manungsa. Kanggo ngrasakake harmoni sajrone tumindak sing ora nyenengake, ukum sajrone kebingungan lan kasunyatan sing katon, para ahli astronomi-ahli silap mata nyritakake ukum Isis marang para pamrentah ing negara, lan banjur netepi ukum kasebut miturut sipat lan kapinteran. Deleng tumindak hukum sing ora bisa diganti lan harmoni liwat kabeh wujud sing ana, para astronom-magis ngurmati ukum kasebut, tumindak kasebut lan nyembah siji kasunyatan ing bentuk sing diasilake dening Isis sing ora katon.

Para budak lara lan senenge ngerti Isis mung kanthi bentuk lan pikiran; wong wicaksana ngerti Isis minangka produsen terus lan nyengkuyung samubarang kabeh.

Kamanungsan wis owah sithik wiwit dina Khem kuno. Kepinginan, cita-cita kasebut, lan gegayuhan kasebut beda-beda mung jurusan, ora apa-apa. Prinsip-prinsip prinsip padha karo karo gisik. Cara lan wujud dhewe wis owah. Jiwa sing melu urip ing Mesir bisa uga mlebu ing arena ing jaman modern. Isis ora tilar donya ing Mesir sanajan dheweke ora ana sing lair. Sembah-sembah ing jaman saiki kaya saiki.

Tambang cilik ing njero bumi ndedonga marang gambar Maryane kanggo ngeculake dheweke saka rantai kerja. Chaser kenikmatan phantom ndedonga kanggo terus kesenengan. Wong wicaksana ndeleng hukum lan tatanan liwat keadilan sing ora dingerteni lan kebingungan lan tumindak cocog karo siji-sijine kasunyatan sing dheweke sinau kanggo ndeleng kabeh penampilan. Isis kayadene kaya jaman biyen nalika jaman Khem. Dina iki Isis disembah karo para pemilihé minangka brahala, sing cocog, utawa nyata, kaya saiki. Jeneng lan wujud agama wis owah nanging ibadah lan agama padha. Wong ndeleng lan nyembah Isis miturut sipat, karakter lan derajat pembangunan. Kayane nyembah marang Isis miturut kepinteran rakyat Mesir, mula saiki cocog karo kepinteran bangsa jaman saiki. Nanging sadurunge munggah peradaban kita menyang titik sing cocog karo kamulyan lan kawicaksanan Mesir, umat kita dadi saya mundhak ing ibadah ing Isis kaya wong-wong Mesir ing dekadehe Mesir. Saliyane kekarepan saka indera, kekuwatan dhuwit, politik, lan pendhidhikan uga nyegah ilmu pengetahuan babagan Isis nganti saiki kaya jaman Mesir.

Wong sing ngerti Isis kudu ngliwati kudhatan menyang alam Isis sing ora pati rame; nanging kanggo kabeh wong Isis ora mung dikenal nalika dheweke, akeh banget dilapisi lan ditutupi kandel.

Nanging sapa Isis lan apa kudune? Mitos saka Veil Isis bisa nerangake. Crita kasebut kanthi mangkono:

Isis, ibune sing ora apik, alam, ruang, nggawe kudung sing apik sing kabeh bisa uga diarani bisa urip lan ana. Isis wiwit ing jagad immaterial dheweke kanggo nenun lan nalika dheweke ngudhari nganggo tekstur kudune, luwih alus tinimbang sinar matahari, babagan ketuhanan. Terus liwat jagad sing luwih abot, jilbab ditenun saksampune nganti tekan mudhun lan ngrampungake manungsa lan jagad iki.

Banjur kabeh makhluk ndeleng lan ndeleng saka bagean jilbab sing ana ing kono, kaendahane Isis liwat tekstur kerudung dheweke. Banjur ditemokake ing jero sihir katresnan lan kalanggengan, pasangan sing abadi lan ora bisa dipisak, yaiku para allah sing paling dhuwur sujud ing pamujaan.

Wong liya nyoba nyelehake pengawetan abadi kasebut supaya bisa dirasakake lan dirasakake ing jilbab. Iki nyebabake kudung dibagi; ing sisih siji, ing wanita liyane. Ing papan katresnan lan kalanggengan, kudung ditemokake kanggo wong liya anané ora nggatekke lan mati.

Banjur ora nggatekke mendhung awan sing surem lan surup babagan jilbab sing ora disenengi dening manungsa sing ora disenengi, manawa bakal nyoba nglanggar ing jilbab. Pati uga nambah rasa wedi ing pepeteng, sing ora nggatekake, supaya manungsa bisa uga ora bisa nemoni awake dhewe lan bebaya kang tanpa wates sajrone ngupayakake nggambarake kalanggengan ing lipatan jilbab. Mula, katresnan lan kalanggengan, saiki didhelikake saka manungsa kanthi ora nggatekake lan mati. Nglirwakake dadi peteng pandhangan lan mati nambah rasa wedi, sing nyegah nemokake katresnan lan kekarepan. Lan fana, wedi yen bisa ilang banget, ngrangkul lan nempuh nyedhaki jilbab lan surak-surak metu menyang pepeteng supaya bisa njamin awake dhewe.

Isis isih ngadeg ing kudhung ngenteni nganti visi anak-anake bakal cukup kuwat kanggo nusuk lan ndeleng kaendahane ora resik. Katresnan isih ana kanggo ngresiki lan ngresiki pikiran saka rereged lan lambunge awake dhewe lan kesrakat, lan nuduhake sesrawungan karo kabeh sing urip. Kekebalan kanggo wong sing mandheg ora mandheg, nanging sing katon terus liwat kudune Isis, lan saliyane. Banjur nemokake katresnan dheweke rumangsa padha karo kabeh, dadi pembela, sponsor kanggo, lan penyelamat utawa sadulure, Isis lan kabeh anak-anake.

Isis, murni lan ora suci, minangka bahan primordial homogen ing saindhenging papan tanpa wates. Jinis minangka jilbab Isis sing menehi visibilitas pentinge sanajan bakal dadi sesanti makhluk. Saka pamikiran lan tumindak para manungsa lan jagad sing wis canthol, yaiku Isis (alam, inti, ruang) tetep nggumunake awake dhewe, jagad iki ngasilake manut karo hukum sebab lan akibat. Dadi Ibu Isis miwiti obah ing alam sing ora katon lan alon-alon digawe kabeh sing wis melu evolusi kepungkur; saengga jagad kita dibentuk saka ora katon kaya mega digambar metu saka langit tanpa mendhung. Wiwitane makhluk ing jagad iki entheng lan lembab; mboko sithik dheweke dadi badan lan wujud nganti pungkasane padha karo awake dhewe. Nanging nalika jaman semana, para dewa mlaku bumi karo manungsa, lan manungsa uga padha karo para dewa. Dheweke ora ngerti jinis kaya saiki, amarga awake dhewe ora rumangsa jilbab, nanging mboko sithik bisa dingerteni amarga kekuwatan banjur dadi tentrem. Penglihatan saka makhluk sing ora duwe jinis kurang mendhung tinimbang awake dhewe; padha bisa ndeleng tujuan ukum lan makarya miturut; nanging, amarga manungsa waé, luwih prelu dijupuk prekara-prekara kadonyan, lan sesuai karo hukum alam, paningal dheweke ditutup menyang jagad batin, lan luwih mbukak menyang jagad njaba; dheweke nggawe jinis lan dadi makhluk biasa sing saiki dak alami iki.

Ing jaman biyen, badan-badan kita diproduksi nganggo hukum alami. Dina iki awake dhewe digawe amarga kepinginan, lan asring asring ana gandhengane karo kekarepan saka wong-wong sing ngasilake. Kita ngadeg ing awak kita ing ngisor ngisor busur keterlibatan lan ing busur munggah siklus evolusi. Dina iki kita bisa miwiti pendakian, saka lipatan paling kasar lan paling angel menyang lembaran kerah Isis sing paling entheng lan paling tipis, lan malah nembak jilbab kabeh, munggah ing ndhuwur iku, lan ndeleng Isis dhewe, lan ora katon ing pirang-pirang bentuk aneh sing kita nglairake supaya bisa, nerjemake jilbab.

Miturut hukum sing jagad iki dipimpin kabeh makhluk sing teka ing jagad iki kanthi tumindak Isis. Dheweke kudha kanggo kudune sing kudu ditrapake nalika lelungan ana ing kene. Tudung Isis, jinis, dikalahake lan dirajut dening nasib, sing diarani jaman biyen diarani Anak-anak Keperluan.

Tudung Isis nyebar ing saindenging jagad, nanging ing jagad iki diwujudake dening rong makhluk lawan jenis. Jinis kasebut minangka gegambaran sing ora katon yaiku sandhangan sing ditrapake dening makhluk sing ora duwe form kanggo entuk mlebu ing jasmani lan melu urusan. Kanthi tumindak para lawan, semangat lan masalah minangka lutung lan tenunan, manawa kudung kanthi bertahap dadi sandhangan saka jiwa; nanging warp lan woof minangka instrumen lan materi sing terus diowahi lan disiapake kanthi tumindak pikiran sing dikarepake. Panginten minangka asil tumindak pikiran babagan kepinginan lan liwat pamikiran (♐︎) perkara jiwa sing urip (♌︎) diarah dadi wujud (♍︎).

Jiwa njupuk kudung Isis amarga tanpa iku dheweke ora bisa ngrampungake siklus lakune liwat jagad sing wujud; nanging nalika njupuk jilbab, dheweke dadi akeh ing lipatan kasebut lan ora bisa ndeleng tujuane nenun, apa wae sing disenengi.

Jiwa dhewe ora duwe jinis; nanging nalika ngagem jilbab kasebut kelakon padha jinis. Siji sisih jilbab katon minangka wong lanang, sisih liyane minangka wanita, lan saling gegambaran lan ngowahi jilbab nundha kabeh kekuwatan sing dimainake. Banjur, digawe lan tuwuh sentimen kudung.

Sentimen seks yaiku gamut emosi manungsa sing ngliwati saben fase urip manungsa, saka kekarepan sing sithik, emosi emosi mistik, lan kabeh praupan puisi sing ngladeni budaya manungsa. Sentimen lan moral saka jilbab Isis dipamerake padha karo tukang biji sing tuku bojone utawa nambah nomer kasebut kanthi jupuk; kanthi tumindak kaksi; dening kapercayan yen saben jinis digawe dening liyane; lan dening wong-wong sing nerjemahake tujuan jinis miturut kabeh pangerten sing fantastis. Kabeh sentimen sing nambah nilai utawa narik kawigaten kanggo saben jinis liyane. Nanging sentimen sing katon paling disenengi kanggo akeh wong sing nganggo jilbab yaiku anggepan babagan piwulang jiwa kembar, sing diwenehake miturut pirang-pirang bentuk miturut sifat lan kekarepan saka wong sing percaya. Cukup, iki, yen lanang utawa wadon mung setengah manungsa. Kanggo ngrampungake lan nyampurnakake makhluk kasebut, setengah liyane dibutuhake lan bisa ditemokake ing salah sawijining jinis lawan. Yaiku perangan loro iki digawe mung siji lan nyata kanggo saben liyane, lan kudu ngliwati siklus kaping nganti dheweke bakal ketemu lan dadi siji lan bisa dadi siji. Nanging alangan kasebut, pangerten hebat iki digunakake minangka alesan kanggo ora nggatekake kode moral lan tugas alam.²

Kapercayan jiwa kembar minangka salah sawijining alangan paling gedhe kanggo kemajuan jiwa, lan bantahan tumrap emosi kembar bakal ngrusak awake dhewe nalika dideleng kanthi tenang kanthi alesan akal dening wong sing durung nemokake pangrasane jiwane utawa setengah liyane lan sing dudu kakehan ngasorake saka jerone ula jinis.

Tembung seks duwe sewu tegese beda-beda kanggo akeh sing krungu. Kanggo saben wong kasebut cocog karo keturunan awak, pendhidhikan, lan pikiran. Kanggo siji iki tegese kabeh hawa nafsu awak lan kewan sing bakal dikepengini, marang sentimen simpati lan katresnan sing luwih diresiki kaya sing ditampilake karo pengabdian bojo lan bojo, lan tanggung jawab urip.

Gagasan babagan seks digawa ing jagad agama, sing dikabdi para pengabdi sing ora ana gusti, maha kuwoso lan maha kuwasa - yaiku, minangka bapak lan nitahake kabeh perkara - lan ibune sing welas asih, sing dikepengake karo wong sing mursid kanggo mantu kanggo dheweke karo Gusti Allah, Sang Rama utawa Sang Putra. Mangkono ide jinis dikandhakake dening pikiran manungsa, ora mung dadi pamrentah ing bumi kasar iki, nanging uga ngluwihi kabeh jagad lan malah ana ing swarga, papan sing ora kena. Nanging apa ana wong ngandhut jinis ing pangerten sing paling asor utawa paling dhuwur, kudune Isis iki kudune kudune nandhang mata. Manungsa mesthi njlentrehake apa sing ana ing njaba tabir saka sisih jilbab sing dideleng.

Mula ora bakal kaget yen pikirane manungsa wis kesengsem banget tumrap pikirane jinis. Wis suwe saya tuwa ngrampungake prekara sing wis diwujudake, lan pikiran sing kudu nggarap macem-macem owah-owahan bentuk prekara kudu dikatutake.

Lan jinis liyane, kudung Isis, mboko sithik ditenun nganti kabeh lan ana jinis sing dikarepake, lan kepinginan jinis dadi tetep lan isih ana. Nalika pikiran luwih ngalami jinis, visi kasebut diwarnai jilbab. Iki ndeleng awake dhewe lan liyane liwat kudung, lan kabeh pikirane isih ana lan bakal diwarnai nganggo kudung nganti sing kudung kudune sinau mbedakake antarane sing duwe lan kudung.

Mangkono kabeh sing nggawe manungsa, dibungkus kudung Isis.

Tudung digunakake kanggo akeh tujuan lan biasane digandhengake karo wanita. Alam diucapake minangka feminin, lan wujud lan tumindak sing diwakili wanita. Alam pancen nate nganggo tenung babagan awake dhewe. Dening veil wanita digunakake minangka watu dandanan, kain pengantin, duka-duka gubug lan nglindhungi saka angin lan bledug sing dhuwur. Alam uga wanita nglindhungi, ndhelik lan nggawe dheweke narik kawigaten nganggo tudung.

Sejarah tenun lan ngagem jilbab Isis nganti saiki, uga ramalan babagan masa depan, wis digarisake lan menehi saran ing urip bebrayan manungsa wiwit lair nganti kapinteran sing wis diwasa lan umur tuwa. Nalika lair bocah dijaga dening wong tuwa; iku ora duwe pikiran utawa ora peduli. Badan awak alus sing alon-alon alon njupuk formulir sing luwih jelas. Daginge dadi kuwat, balunge dadi kuwat, lan sinau nggunakake indera lan awak; iku durung ngerti nggunakake lan tujuan jinis, kudung sing dibungkus. Negara iki nggambarake bentuk urip awal; makhluk-makhluk ing jaman kasebut ora ngira marang kudung Isis, sanajan padha manggon ing kandhane. Badane saya gedhe karo urip, dheweke nanggapi lan tumindak kanthi unsur lan pasukan kanthi alami lan kanthi bungah nalika bocah-bocah ngguyu lan dolanan ing srengenge. Bocah cilik ora mikir karo kudung sing dipakai, nanging saiki durung sadar. Iki minangka jaman keemasan bocah-bocah kaya dene manungsa. Mengko bocah kasebut sekolah lan nyiyapake awake dhewe kanggo pakaryan ing ndonya; awak tuwuh lan berkembang dadi enom, nganti mripate kabuka - lan ndeleng lan sadar saka kudung Isis. Banjur jagad ganti. Cahya srengenge kelangan warna-warni, bayangan katon tiba ing kabeh, awan dikumpulake ing endi wae sing ora katon sadurunge, surup katon ing bumi. Para pemuda wis nemokake jinis kelamin kasebut lan misale ora cocog karo para pemakai. Iki amarga kasunyatan sing ana pikiran anyar wis dadi wujud lan diwujudake ing indra, yaiku cabang saka wit pengetahuan.

Mitos lawas Adam lan Hawa ing Taman Eden lan pengalaman karo ula kasebut malih, lan pait "kejatuhan manungsa" luwih ngalami. Nanging pangertosan sing diarani dosa dadi rasa kepenak; mendhung sing katon mendhung ing jagad iki enggal-enggal menehi jurang lan warna pelangi warna. Sentimen kudung katon; kesalahan abu-abu dadi lagu katresnan; ayat diwaca; puisi kasusun saka misteri kudung. Tudung ditampa lan wutuh - minangka jubah saka kosok, jubah sentimen sing alus, jubah tugas sing migunani.

Bocah-bocah jaman balapan wis mateng dadi tanggung jawab awal nalika balapan saiki wis ana. Sanajan asring ora bisa dirampok, mboko sithik, lan ora bisa dipercaya, nanging, tanggung jawabe kudung dijupuk. Umume manungsa nganti saiki kayadene bocah lanang lan wadon. Dheweke teka ing jagad iki, urip, omah-omah, lan ngliwati urip tanpa ngerti sebabé tekane lan uga ora dadi tujuan, utawa tujuane ora tetep; urip minangka taman sing disenengi, pendhudhuk kosok balok, utawa seminare wong enom ing ngendi dheweke sinau sithik lan duwe wektu sing apik tanpa mikir banget kanggo masa depan, kabeh miturut kepinginan lan lingkungane. Nanging ana anggota kulawarga sing ndeleng kasunyatan sing luwih angel ing urip. Dheweke rumangsa duwe tanggung jawab, dheweke ngrasakake tujuan, lan ngupayakake supaya luwih jelas lan tumindak sesuai karo.

Manungsa, sawise urip liwat siram pisanane, wis nganggep peduli lan tanggung jawab saka kulawarga, amarga melu kerja lan ngetren ing urusan umum, wis menehi layanan ing negarane nalika dheweke kepengin, ngrasa. pungkasan manawa ana sawetara tujuan misterius sing bisa digunakake lan ana ing jilbab sing didandani dheweke. Dheweke bisa uga asring ngrebut pandelengan lan misteri sing dirasakake. Kanthi umur saya tambah, kapinteran bakal dadi luwih kuwat lan sesanti luwih jelas, nyedhiyakake manawa api-api isih turu ana ing jilbab lan ora ngobong awake dhewe, lan nyedhiyakake manawa api-api kasebut ora nyusoni, nyebabake asap munggah lan bakal mendhet sesanti lan nyemplung pikiran.

Nalika api-api hawa nepsu dikendhaleni lan jilbab tetep ora tetep, kain dheweke dadi resik lan diresiki dening tumindak saka pikiran sing mikirake jagad sing cocog. Pikiran kasebut banjur ora diwatesi saka jilbab. Pamikiran kasebut ora bebas saka langka lan tenung jilbab lan sinau kanggo mikirake barang-barang amarga ora minangka wujud lan kecenderungan sing diwenehake dening jilbab. Saengga wis tuwa bisa dadi kawicaksanan tinimbang mlebu kabisan. Banjur, nalika intelektual dadi kuwat lan ketuhanan luwih jelas, kain saka kudung bisa uga rusak supaya bisa disisihake kanthi eling. Nalika lair liyane kudung dijupuk maneh, sesanti bisa dadi kuwat lan kekuwatan cukup gedhe nalika urip awal, kanggo nggunakake pasukan sing ditahan ing jilbab kanggo tujuan sing pungkasane dituju, lan pati bisa diatasi.

Tudung Isis, jinis, nggawa menyang manungsa kabeh kasangsaran, kasangsaran lan pengarep-arepe. Liwat kudung Isis tekan lair, penyakit, lan seda. Tudung Isis ndadekake kita ora nggatekake, nggawe iri, sengit, bengok lan wedi. Kanthi ngagem jilbab kasebut kepengin banget, cita-citan, hipokrit, cidra lan cita-cita sing bakal ditindakake.

Apa jinis iki, kudu disingkirake, ditolak, utawa ditekan supaya nyisihake jilbab sing nyingkirake kita ing jagad pengetahuan? Nolak, nolak utawa nyuda jinis siji yaiku nyingkirake cara sing luwih gedhe. Kasunyatan manawa kita nganggo kudung kudu nyegah kita nolak; kanggo nolak jinis bakal nolak kewajiban lan tanggung jawab, nyuda jinis siji yaiku nyoba ngapusi lan ngrusak cara sinau kawicaksanan saka piwulang sing dianggep piwulang lan tanggung jawab seks, lan ngerteni wujud sing ditampilake Isis kita minangka gambar ing kudune lan minangka pelajaran pelajaran babagan urip.

Dakkandhani nganggo kudung, nanging aja nganti ngagem jubah kasebut minangka barang urip. Tanggung jawab tanggung jawab jilbab, nanging aja nganti kewirangan supaya ora ilang tujuane lan dadi mabuk karo puisi kerudung. Tindakake tugas kudung, nganggo jilbab minangka instrumen tumindak, nanging ora ana gandhengane karo instrumen lan asil tumindak. Tudung ora bisa digugur, kudu dicopot. Kanthi madeg kanthi tetep, bakal sirna lan ndadekake kesatuan ngerti karo sing ngerti.

Tudung nglindhungi lan ngeculake saka pikiran lan entitas manungsa sing bakal mbebayani amarga ora nggatekke babagan kekuwatan jilbab. Jilbab saka seks nyegah pikiran ora bisa ndeleng lan sesambungan karo kekuwatan lan entitas sing ora bisa dideleng, lan sing kaya manuk ing wengi, kepincut karo cahya dheweke menyang alam sing nyata. Tudung seks uga dadi pusat lan papan dolanan kanggo pasukan alam. Liwat arak-arakan kasebut kanggo nggayuh gelar-topik babagan macem-macem kerajaan. Kanthi jilbab saka jinis, jiwa bisa mlebu alam, nonton operasional dheweke, dadi ngerti proses proses transformasi lan transmisi saka kerajaan menyang kerajaan.

Ana pitung tahap ngembangake manungsa lumantar jilbab Isis. Papat wis lulus, kita ana ing kaping lima, lan loro durung teka. Pitu tahap yaiku: kesucian, inisiatif, pemilihan, panyaliban, transmutasi, pamurnian lan sempurno. Liwat pitung tahap iki, kabeh jiwa kudu ngliwati wong sing durung entuk rilis saka siklus reinkarnasi. Iki minangka pitung tahap sing kudu ana hubungane karo jagad sing wis diwujudake, tandhani yen tumindak jiwa dadi masalah kanggo entuk pengalaman, ngatasi, mulang, lan njaluk kebebasan saka prekara sajrone ngrampungake perjalanan evolusi.

Kanggo sing ngerti babagan tandha-tandha saka zodiak, iku bakal dadi pitulung kanggo mangerteni tahapan utawa derajat sing kasebut, kanggo ngerti kepiye pitu ditrapake lan dimangerteni dening zodiak, lan uga ngerti apa pratandha kasebut? sing kudune Isis ditrapake. Ing Tokoh 7, zodiak dituduhake karo rolas tandha ing urutan sing wis biasa. Tudung Isis diwiwiti saka tandha gemini (♊︎) ing jagad sing ora dikepengini lan umume mudhun saka dununge ora ana liwat tandha pisanan saka jagad iki, kanker (♋︎), napas, sing pisanan muncul liwat jagad spiritual, liwat masalah roh saka tandha leo, (♌︎), urip. Dadi keturunan lan luwih abot ing keturunan liwat jagading astral, sing diwakili dening tandha virgo (♍︎), wujud, pungkasane tekan titik paling rendah ing tanda libra (♎︎), jinis. Banjur dadi munggah arc evolusi, cocog karo kurva mudhun, liwat tandha scorpio (♏︎); sagittary (♐︎), dikira; capricorn (♑︎), kepribadian; ana mburi kabeh gaweyan pribadi lan tugas individu. Ngliwati maneh menyang fase sing ora diweruhi banjur ing tahap sing padha, nanging ing pungkasan pesawat sing beda-beda saka pesawat kasebut wiwit ing aquarius tandha, ♒︎.

♈︎ ♉︎ ♊︎ ♋︎ ♌︎ ♍︎ ♎︎ ♏︎ ♐︎ ♑︎ ♒︎ ♓︎
GAMBAR 7.

Tudung Isis dilabuhi ndhuwur sing dhuwur lan spiritual uga sing asor lan sensual. Diwiwiti ing tandha saka gemini (♊︎), bahan, unsur primordial homogen, kanthi cepet diikat, lan mudhun mudhun ing sapu. Isis ing pesawat dhuwur dheweke ora bisa ndeleng mripat, minangka mripat sing ora bisa ngusir alam sing ora ana ing alam nyata; nanging nalika sawijining jiwa wis nglewati kabeh tahap, mula, saka sudut pandang aquari (♒︎), jiwa, rumangsa Isis amarga dheweke ana ing gemini (♊︎), immaculate, murni, ora resik.

Nitik saka pitung tahap dituduhake dening pratandha. Kanker (♋︎), ambegan, iku tahap utawa jurusan sing dicritakake kanggo kabeh wong utawa kudu sesambungan karo jagad fisik; iku jagad sing ora kena ditindhes utawa diapusi, tataran ora lali. Ana ego kasebut ing negara spiritual lan kaya dewa, tumindak sesuai karo hukum universal sing ambegan lan metu saka awake, perkara, urip, utawa tahap utawa tahap sabanjure, leo (♌︎), lan kaya ngono ing kudung, perkara-perkara roh ndadekake awake wujud.

Urip minangka masalah spiritual, ana ing tahap wiwitan jinis. Yen ana ing tahap inisiatif urip wong loro jinis. Ing tandha ing ngisor iki, wujud, virgo (♍︎), padha mlebu ing tahap pamilihan, lan badan sing saiki wis dadi kapisah ing jinis. Ing tahap iki wujud fisik manungsa dijupuk, lan kedadeyan pikiran. Banjur wiwit panggung utawa tingkat panyaliban, ing endi ego ngliwati kabeh kasusahan sing dadi penyelamat ing saben agama ujar wis tahan. Iki minangka tandha keseimbangan lan keseimbangan ing endi sing sinau kabeh piwulangan babagan urip fisik: ngalami awak ing jinis kelamin iku sinau kabeh piwulang sing bisa mulang. Liwat kabeh inkarnasi iku sinau liwat kinerja pakaryan kabeh hubungan kulawarga lan kudu tetep urip ing jinis kelamin, ngliwati kabeh derajat liyane. Badan fisik mung manungsa sing ana ing tingkat iki, nanging manungsa minangka balapan ana ing tandha sabanjure, scorpio (♏︎), kepinginan, lan tingkat transmutasi. Ing tandha iki, ego kudu nularake kepinginan saka sesambungan seksual (♎︎) sejatine, dadi tujuan urip sing luwih dhuwur. Iki minangka tandha lan jurusan sing kabeh kudu kepinginan lan nesu, sadurunge bisa ndeleng saka pesawat kasebut wujud lan kekuwatan jero sing ana ing njero lan mburi tampilan fisik.

Gelar sabanjure yaiku ing babagan sing dibentuk kepinginan. Iki ditindakake kanthi dipikirake, (♐︎). Banjur arine lan kekuwatan urip bisa dirasakake lan dituntun dening pamikiran, liwat aspirasi menyang tahapan manungsa pungkasan, ing endi manungsa dadi abadi. Tahap terakhir lan kaping pitu yaiku kesempurnaan, ing tandha capricorn (♑︎), dadi individu; ing endi sing wis ngatasi kabeh hawa nepsu, nesu, kesombongan, meri lan pirang-pirang piala, sawise diresiki lan ngresiki pikiran saka kabeh pikiran sing sensitif, lan ngerti yen ana ketuhanan sing ora bisa dirobati, manungsa kudu nindakake kekebalan, liwat ruwatan sing sampurna. Kabeh panggunaan lan tujuan jilbab Isis banjur jelas, lan mbiyantu sing isih abadi mbantu kabeh wong sing isih berjuang amarga ora nggatekke ing lipit ngisor kudung.


² Deleng Sabda, Vol. 2, Ora. 2, "Jinis."