Yayasan Word

Kekarepan iku penyebab kelairan lan seda, lan pati lan kelairan,
Nanging sawise akeh urip, yen pikiran wis ngatasi kepinginan,
Pengarepan bebas, ngerti dhewe, Gusti Allah sing wungu bakal ujar:
Lair saka rahim mati lan peteng, oh kepinginan, aku melu
Host sing abadi.

-The Zodiac.

THE

WORD

Vol. 2 NOVEMBER, 1905. Ora Ana 2

Hak cipta, 1905, dening HW PERCIVAL.

DESIRE.

OF kabeh kekuwatan sing kudu diperlokake dening manungsa, kepinginan iku paling elek, paling apes, paling mbebayani, lan sing paling penting.

Nalika pikirane wiwit ngasor, mula wedi lan diusir dening kepinginan, nanging liwat asosiasi repulsion kasebut dadi menarik, nganti pikiran pungkasane diapusi lan dielem dadi lali. Bebaya kasebut yaiku yaiku amarga kepinginan dhewe bisa uga duwe pikiran luwih dawa tinimbang sing kudu, utawa bisa milih ngenali dhewe, lan banjur bali menyang peteng lan kepinginan. Mesthine kepinginan kudu menehi ketahanan ing pikiran, yaiku kanthi ndeleng khayalan sing ngerti bakal ngerti.

Kepinginan minangka energi turu ing pikiran universal. Kanthi gerakan pisanan saka pikiran universal, kepinginan awak dadi aktif ing kuman kabeh. Yen disentuh karo napas kepinginan atine wis tangi saka kahanan latin lan ngubengi lan meres kabeh prekara.

Kepinginan iku buta lan budheg. Ora bisa ngrasakake, utawa mambu, utawa ora ndemek. Sanajan kepinginan ora ana pikiran sehat, nanging isih nggunakake indera kanggo ngladeni dhewe. Sanajan buta, ndelok mripat, ndelok lan manut warna lan wujud. Sanajan tuli, ngrungokake lan ngombe ing kuping, swara sing nuwuhake sensasi. Tanpa rasa, durung keruwetan, lan menehi rasa nyenengake liwat telat. Tanpa mambu, durung liwat irung, ambu ora enak sing ngganggu napsu.

Kepinginan saiki ana ing kabeh sing ana, nanging nerangake ekspresi lengkap lan lengkap mung liwat struktur kewan organik sing urip. Lan kepinginan mung bisa ditemoni, dikuasai, lan diarahake supaya nggunakake luwih dhuwur tinimbang kewan nalika ana ing negara kewan sing asli ing awak kewan kewan kasebut.

Kepinginan minangka vakum ora puas sing nyebabake ambegan lan ambegan sing terus-terusan. Kepinginan minangka whirlpool sing bakal nggambarake kabeh urip menyang awake dhewe. Tanpa wujud, kepinginan mlebu lan nggunakake kabeh wujud kanthi swasana sing saya suwe. Kepinginan minangka gurub ing jero organ jinis; kémah-kémah kasebut nyedhaki lumahing indra menyang samodra panguripan lan menteri kanggo tuntutan sing durung tau bisa dirampungake; segawon, murub, geni, nesu karo hawa nafsu lan hawa nepsu, lan mbuwang hawa nafsu lan cita-cita, kanthi mentingake awake dhewe saka vampire iku nggambarake kekuwatan awak sing ngliwati rasa keluwen, metu cinder ing lebu jagad. Kekarepan minangka kekuwatan buta sing nyengkuyung, ngalami stagnates, cilaka, lan seda kanggo kabeh sing ora bisa tetep ana, ngowahi dadi ilmu, lan ngirim dadi kekarepan. Kepinginan yaiku sundel sing nggambarake awake dhewe lan meksa menehi melodi anyar kanggo tarian indra, bentuk anyar lan obyek anyar, draf lan panjaluk anyar kanggo nyenengi napsu lan nggegirisi pikiran, lan cita-cita anyar kanggo mbebasake kapribadhen lan pander kanggo egotisme. Kepinginan minangka parasit sing tuwuh saka, mangan dadi, lan lemak ing pikiran; mlebu kabeh tumindake kasebut wis mbuwang glamor babagan lan nyebabake pikiran mikirake ora bisa dibulag utawa kanggo ngenali karo iteslf.

Nanging kepinginan minangka tenaga sing nyebabake alam bisa ngasilake lan ngasilake kabeh prekara. Yen ora dikarepake, wong lanang bakal nolak lan menehi jinis maneh, lan napas lan atine ora bisa malih; tanpa kepinginan kabeh bentuk bakal kelangan kekuwatan organik sing apik, bakal dadi lebu lan nyemprotake hawa tipis, lan urip lan panginten ora bakal ana desain sing bisa nyemprot lan nggawe kristal lan ngganti; tanpa kepinginan urip ora bisa nanggepi napas lan saya tuwuh lan tuwuh, lan ora duwe materi sing bisa dipikirake bakal nggantungake fungsine, bakal mandheg tumindak lan ninggalake pikiran sing kosong. Tanpa dikarepake ambegan ora bakal nyebabake, alam semesta lan lintang bakal lebur lan bali dadi siji unsur primardial, lan pikiran ora bakal nemokake awake dhewe sadurunge bubar umum.

Pikiran nduweni kepribadian nanging kepinginan ora. Pikiran lan kepinginan dadi sumber saka inti lan zat sing padha, nanging pikiran minangka evolusi sing gedhe sadurunge kepinginan. Amarga kepinginan kasebut gegayutan karo pikiran nduweni kekuwatan kanggo narik kawigaten, pengaruh lan ngapusi pikiran menyang kapercayan. Pikiran ora bisa nindakake tanpa kepinginan, lan uga ora bisa nindakake tanpa pikiran. Kepinginan ora bisa dipateni, nanging pikiran bisa uga nuwuhake kekarepan luwih murah. Kepinginan ora bisa maju tanpa bantuan, nanging pikirane ora bakal bisa ngerti dhewe tanpa diuji kanthi kepinginan. Iki minangka kewajiban pikiran kanggo ngunggahake lan menehi kepinginan, nanging yen kepinginan iku ora nggatekake lan wuta, khayalan kasebut nahan pikiran dadi tahanan nganti pikiran bakal weruh liwat khayalan lan bakal kuwat kanggo nahan lan ngalahake kepinginan. Miturut kawruh iki, pikiran ora mung ndeleng awake dhewe beda lan amarga dibebasake saka ora nggatekke kepinginan kewan, nanging uga bakal miwiti kewan kasebut menyang proses pertimbangan lan uga nambah saka pepeteng menyang pesawat cahya manungsa.

Kepinginan minangka panggung ing obah sadar zat amarga wis ambegan ing urip lan berkembang liwat jinis jinis sing paling dhuwur, ing endi wis tekan acme kepinginan. Liwat panginten bisa uga dadi kapisah saka lan ngliwati kewan, nyawiji karo jiwa manungsa, kanthi intel tumindak kanthi kekarepan gaib lan akhire dadi siji Kesadaran.