Yayasan Word

THE

WORD

DESEMBER, 1908.


Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Menapa kadhangkala nyariosaken bilih Yesus minangka salah satunggaling penyelamat umat manungsa lan manawi tiyang ingkang sampun sepuh ugi dados penyelamat, tinimbang ngendika bilih piyambakipun inggih punika Juruwilujeng jagad, kados ingkang dipunkuwaosi dening sedaya Kakristenan?

Pernyataan iki amarga sawetara panyebab. Sawetara nggawe statement amarga wis krungu digawe dening wong liya; sawetara, sing kenal karo sajarah wong-wong jaman kuna, amarga sejarah bangsa kuno nyathet fakta sing padha duwe akeh penyelamat. Para penyelamat saka macem-macem bangsa beda-beda miturut kabutuhan wong-wong sing padha teka, lan bab tartamtu saka sing bakal disimpen. Mangkono uga ana wong sing kaslametake nylametake wong-wong saka pageblug utawa keluwen, utawa saka pambrontakan saka mungsuh utawa kéwan liar. Liyane Juruwilujeng muncul kanggo mbebasake wong sing dheweke teka saka kabecikan kanggo mulang basa, seni lan ilmu sing perlu kanggo peradaban, utawa kanggo nepangi pikiran lan pangerten. Sapa sing maca babagan sistem-sistem agama ing donya mesthi bakal ngerti menawa para penyelamat muncul ing abad utawa rong èwu taun sadurungé tanggal nalika Yesus kasebut wis lair.

Yen Gusti Yesus ngandika minangka Juruwilujeng donya dening kabeh Christendom, deklarasi kasebut bakal dadi manifesto kamardikan lan kesuwur kabeh Christendom, nanging untung kanggo Christendom iki ora dadi. Ing pungkasan taun, utamane, donya kulon wis dadi lan wis luwih dikenal kanthi sejarah lan kitab-kitab bangsa-bangsa liya, lan perasaan sing luwih apik lan sesambetan apik dituduhake marang balapan lan agama liyane. Donya kulon wis sinau babagan toko-toko kawicaksanan sing ana ing khazanah sastra rakyat kuno. Semangat sing lawas saka sawetara wong sing dipilih dening Gusti Allah utawa dipilih dhewe kanggo disimpen saka nomer ora akeh wis suwe wis sirna lan ing panggonan sing bakal teka pangenalan keadilan lan hak-hak kabeh.

 

Apa sampeyan bisa mangsuli manawa ana wong sing ngrayakake kelahiran penyelamat ing utawa kira-kira dina sing kaping pitu ing sasi Desember (ing wektu kasebut srengenge dikatutake kanggo mlebu tanda Capricorn?

Dina kaping XNUMX ing sasi Dhésèmber dadi wektu bungah banget ing Mesir, lan dianakaké pésta kanggo ngurmati ulang taun Horus. Ing antarane ritus lan upacara sing diwènèhaké ing kitab-kitab suci Cina, festival agama-agama lawas liyane dituruti kanthi rapet. Sajrone minggu pungkasan ing Desember, ing wektu solstice mangsa, toko lan pengadilan ditutup. Upacara religius banjur dianakake lan diarani festival Syukur Tie Tien. Mithras Persia diarani mediator utawa penyelamat. Padha ngrayakake ulang tahune ing tanggal XNUMX Desember kanthi bungah banget. Kasunyatan bilih ing wekdal punika srengéngé mandheg lajeng wiwit wangsul ngalor sasampunipun lelampahan ingkang suwé wonten ing sisih kidul, sarta kacariyosaken patang dasa dinten dipun kasumanggakaken kangge ngaturaken panuwun lan kurban. Wong Romawi ngrayakake tanggal XNUMX Desember kanthi festival gedhe kanggo ngurmati Bacchus, amarga ing wektu iku srengenge wiwit bali saka solstice mangsa. Ing jaman salajengipun, nalika kathah upacara Persia dipuntepangaken ing Roma, dinten ingkang sami dipunresmikaken minangka festival kangge ngurmati Mithras, roh srengenge. Umat ​​Hindu duwe enem riyaya berturut-turut. Ing tanggal XNUMX Desember, wong dekorasi omah karo garlands lan kertas gilt lan nggawe hadiah kanggo kanca lan sederek. Dadi bakal katon yen ing tanggal iki wong-wong ing jaman kuna uga padha nyembah lan bungah. Sing ana ing wektu solstice mangsa ora mung kacilakan utawa kebetulan. Luwih masuk akal yen, ing kabeh kebetulan sing katon ing jaman kepungkur, ana bebener sing ndasari makna mistik sing jero.

 

Punika ngandika dening sawetara sing lair saka Kristus iku lair spiritual. Yen mangkono, ngapa Natal sing dirayakake kanggo awak jasmani kanthi mangan lan ngombé, kanthi cara sing baku, sing paling kontroversi saka spiritualitas kita?

Alesan kanggo iki tanggal bali menyang Kristen ing abad-abad awal. Ing upaya kanggo medharake doktrin-doktrin kasebut kanthi kapercayan para pagan lan kafir, dekne kabeh nyakup festival-festival kasebut menyang kalender dhewe. Iki njawab maksud ganda: kepenak adat istiadat wong kasebut lan mimpin wong-wong mau kanggo ngira yen wektu iku kudu suci kanggo iman sing anyar. Nanging, nalika nganakake pésta lan pesta, roh sing nulak kasebut ilang lan mung simbol paling brutal sing ditahan saka wong-wong ing sisih lor, Druid lan Romawi. Werna kopi sing dileboni lan lisensi sing dileksanakake; kerem lan mabuk sing ana ing wektu kuwi. Kanthi wong-wong awal, penyebab sukacita kasebut amarga pengakuan Sun sing wis ngliwati titik paling ngisor ing dalane lan wiwit tanggal 25 Desember wiwit perjalanane, sing bakal nyebabake bali musim semi lan bakal nylametake saka kadhemen lan sepi mangsa. Mèh kabèh pagawean kita ing mangsa Natal sing asalé saka jaman kuna.

 

In 'Moments with Friends,' saka Vol. 4, kaca 189, Punika ngandika Natal tegese 'Lair saka cahya sing ora katon cahya, Sang Kristus Prinsip,' kang, minangka terus, 'kudu lair ing manungsa.' Yen mangkono, adhedhasar yen lair fisik Yesus uga ing tanggal 25 sangalas?

Ora, ora supaya tindakake. Ing kasunyatan kasebut ing "Moments with Friends" ing ndhuwur disebutake yen Gusti Yesus iku dudu badan fisik. Sing iku badan sing béda-béda saka fisik-sanadyan kasebut lair liwat lan saka fisik. Cara iki lair ana sing disedhiyakake lan bédané ana ing antarane Gusti Yesus lan Sang Kristus. Yesus minangka badan sing njamin kabebasan. Ing kasunyatan, ora bisa ditemokake dening wong liya nganti ora ana enteke Gusti Yesus utawa awak sing ora langgeng. Iku badan sing ora langgeng iki, Yesus, utawa kanthi jeneng apa wae sing dikenal kanggo wong-wong jaman kuna, sing Juruslamet saka manungsa lan ora nganti diwasa dheweke disimpen saka pati. Hukum sing padha apik saiki uga. Sapa sing mati ora dadi abadi, mula dheweke ora bisa mati. Nanging sing wis dadi abadi ora bisa mati, mula dheweke ora abadi. Mulane wong kudu nampa pati tanpa pati sadurunge mati, utawa maneh reinkarnasi lan terus reinkarnasi, nganti disimpen saka pati dening badan langgeng Yesus. Nanging Kristus ora dadi badan, kaya Yesus. Kanggo kita lan kanggo kita, Kristus minangka asas lan ora manungsa utawa badan. Mulane wis ngandika yen Kristus kudu lair ing jero. Iki tegese, kanggo wong-wong sing ora abadi, sing pikirané ditlusuri manut pranatan Kristus lan bisa ngerti apa sing bener.

 

Yen Gusti Yesus utawa Sang Kristus ora urip lan mulang kaya kang wus daktindakake, kepriyé manawa kasalahan kaya mangkono bisa dumadi nganti pirang-pirang abad lan kudu dianggep bener?

Kasalahan lan ora nggatekke dumadi nganti diganti dening pengetahuan; Kanthi kawruh, kamulyan ora katon. Ora ana papan kanggo loro. Tanpa kawruh, manawa materi utawa kawruh rohani, kita kudu nrima fakta kasebut. Ngomong fakta dadi beda ora bakal nggubah. Ora ana fakta ing sajarah babagan lair saka Gusti Yesus utawa Kristus. Istilah Yesus lan Kristus dumadi pirang-pirang abad sadurunge lair kasebut. Kita ora duwe cathetan sing kaya mengkono nalika dheweke wis dilahirake. Sing siji sing wis urip-lan sing nyebabake gangguan lan pengakuan kaya karakter penting-kudu diabaikan dening para sejarawan periode kasebut ora absurd. Sang Prabu Herodhes dhawuh nyebabake anak-anak akeh sing bakal dipateni, supaya dheweke ora bisa urip. Pilatus diproklamasèkké déning Gusti Yésus, lan Gusti Yesus ngandika menawa wis wungu sawisé panyalibané. Ora ana acara sing luar biasa sing dicathet dening para sejarawan wektu kuwi. Cathetan sing mung ana yaiku sing ana ing Injil. Ing pasuryan kasebut, kita ora bisa nganggep kelahiran sing asli dadi asli. Paling apik sing bisa dilakoni iku kanggo menehi panggonan ing mitos lan legenda ing donya. Sing kita terus ing kesalahan kita bab lair mestine lan pati Yesus ora aneh. Iku masalah adat lan pakulinan karo kita. Saliyane, yen ana kesalahan, dumunung karo bapak-bapak gereja-gereja awal sing ngaku-ngaku lan mbenerake dogma saka lair lan pati Gusti Yesus.

 

Apa sampeyan ngandharake yen sejarah kekristenan iku ora mung dongeng, yen urip Kristus iku mitos, lan meh ing taun 2,000 donya wis pracaya karo mitos?

Donya iki ora pracaya marang kekristenan wiwit taun 2,000. Donya ora pracaya Kristen saiki. Kristen piyambak ora pracaya cukup ing ajaran Yesus kanggo manggon satus soko wong. Kristen, uga negara liya, nglawan ajaran Yesus ing urip lan karya. Ora ana piwulang siji-sijine Yesus sing bisa diamati dening wong Kristen. Minangka prabédan antarane kasunyatan lan fable, kita wis kasebut sing ora ana bukti babagan sajarah lair lan urip Yesus. Fabel lan mitos sing dianut déning akeh wong Kristen dadi basis agama-agama kafir, nanging iman Kristen ana ing kelas sing padha. Minangka prakara kasunyatan, agama Kristen kurang akurat tinimbang duwe akeh agama gedhe ing donya. Iki ora ateges menawa Kristen iku palsu, utawa kabeh agama palsu. Ana pepatung lawas sing ana ing saben mitos ana logo. A mitos minangka narasi sing ngandhut bebener sing penting. Iki bener saka Kristen. Kasunyatan bilih kathah tiyang ingkang sampun kaparingaken dhumateng kagiyatan awal lan ing jaman kita kanthi kapitadosan ing panguwaos lan nylametaken kekiyatanipun Yesus kedah gadhah kekuwatan rahasia; iki dumunung kekuatane. Penampilan guru utawa pengajaran gedhe miturut hukum tartamtu, hukum siklus, utawa mangsa. Nalika jaman mbiyen, Yesus minangka siklus utawa mangsa kanggo ngumumake lan ngembangake bebener sing mentas diwiwiti. Kita pitados bilih ing wekdal samangke wonten ing antawisipun tiyang ingkang saged ngrampungaken gesangipun, lair saking badan Yesus ingkang sampun kasebut, ingkang sampun ngrumaosi, piyambakipun paring dhawuh babagan kekekalan dhateng tiyang ingkang dipunanggep saged nampi lan mangertos lan ana ing kono ana sawatara kang diarani para sakabate. Sing ora ana sejarah iki amarga dheweke ora dikenal karo wong sing ora ngerti misteri bab urip langgeng. Sasampunipun nampi lan ngajar murid-muridipun sawetawis wekdal, piyambakipun lajeng medal, lan ajaranipun dipunwiwiti déning murid-muridipun. Alesan kanggo terus-terusan ing kapercayan saka Kristus lan ajaran-ajaranipun yaiku ana ing wong sing nduweni keyakinan ing kemungkinan kamulyan. Kepercayaan laten iki nemokake ekspresi ing ajaran sing pasamuwan nyimpang menyang wangun saiki.

Kanca [Persamaan HW]