Yayasan Word

THE

WORD

DESEMBER, 1909.


Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa watu larang regane ditampa ing sasi tartamtu taun? Apa iki disebabake apa-apa sing luwih apik tinimbang sing dianggep wong?

Watu sing padha uga diucapake dening wong-wong sing beda-beda dadi pirang-pirang wulan, lan kabecikan tartamtu ujar manawa asale saka watu-watu tartamtu nalika dipakai ing wulan utawa ing mangsa sing dikandhakake wong-wong iki. bener, lan umume wong paling kamungkinan amarga mewah. Nanging mewah minangka tumindak sing ora normal utawa nggambarake bayangan imajinasi; dene, imajinasi yaiku nggawe gambar utawa fakultas pikiran. Kanthi cara sing padha karo sabab refleksi saka obyek yaiku obyek kasebut dhewe, mula bisa uga akeh kepincut babagan kabecikan watu amarga saka kabecikan ing watu dhewe lan marang kawruh sing sadurunge ana babagan kabecikan watu , nanging sing ana ilmu sing ilang mung bakal dadi fancies, utawa tumindak pikiran sing ora normal, minangka refleksi kawruh kepungkur sing disimpen ing tradhisi manungsa. Kabeh obyek minangka pusat tumindak alam. Sawetara obyek nawakake pusat sing kurang kuat kanggo pasukan supaya bisa tumindak. Iki amarga susunan partikel unsur beda ing proporsi tartamtu. Tembaga sing disiapake lan digawe menyang kawat bakal nawakake garis sing bisa ditrapake listrik menyang arah sing diwenehake. Listrik ora bakal mlaku ing benang sutra, sanajan bakal mbukak kawat tembaga. Kanthi cara sing padha karo tembaga minangka medium utawa konduktor listrik, saéngga watu bisa dadi pusat sing dadi kekuwatan tartamtu, lan amarga tembaga minangka konduktor listrik sing luwih apik tinimbang logam liyane, kayata seng utawa timbal, dadi watu tartamtu luwih apik. pusat kanggo pasukan sing beda tinimbang watu liyane. Watu sing luwih murni luwih becik minangka pusat kekuwatan.

Saben wulan nduwe pengaruh tartamtu kanggo tuwuh ing bumi lan kabeh barang ing bumi, lan yen watu duwe nilai masing-masing minangka pusat kekuwatan, bisa uga dianggep yen watu-watu tartamtu bakal luwih kuat kaya pusat kekuwatan kasebut, ing sajrone wektu nalika pengaruh wulan iki paling kuat. Ora bisa dianggep manawa ana kawruh babagan musim nalika watu nduwe kabecikan tartamtu lan amarga ana sing nate jaman kuna sing ngerti ngutus watu kasebut dadi wulan. Kanggo nempelake nilai tartamtu kanggo watu iku ora ana gunane kanggo wong iki utawa wong sing bisa njupuk informasi saka buku almanak utawa bathi utawa sawetara wong sing duwe informasi sithik kaya awake dhewe. Yen ana sing ngrasakake watu tartamtu kanggo awake dhewe, kajaba saka regane komersial, watu kasebut bisa uga duwe kekuwatan saka utawa kanggo dheweke. Nanging ora ana gunane lan bisa uga mbebayani kanggo nglampahi kabecikan utawa kabecikan sing mentingake watu kasebut sajrone wulan-wulan tartamtu, amarga iki nggawe kecenderungan ing wong kasebut gumantung marang sawetara bab tambahan kanggo mbantu dheweke babagan apa sing kudu ditindakake dhewe. . Kanggo nggegirisi lan ora duwe sebab sing apik kanggo yakin ora cilaka wong liya, nanging ora bisa nulungi, amarga ngganggu pikiran, nempatake perkara sing sensitif, nyebabake wedi saka ngendi golek perlindungan, lan nggawe gumantung saka ekstra tinimbang dhewe kanggo kabeh kahanan darurat.

 

Nduweni berlian utawa watu larang liyane sing beda tinimbang sing diwakili dening standar dhuwit? lan, yèn mangkono, ing babagan apa sing ana gegayutane karo berlian utawa watu liya?

Saben watu nduweni nilai liyane saka nilai komersial, nanging kanthi cara sing ora kabeh wong ngerti nilai komersial saengga ora kabeh wong ngerti nilai watu liyane saka nilai dhuwit. Wong sing ora nggatekake regane intine sing ora ana gandhengane kaya dene kerikil biasa. Nanging panyambung sing ngerti nilaie bakal nglestarekake, supaya bisa nampilake kaendahan kasebut, banjur wenehake setelan sing pas.

Nilai saka watu dhewe gumantung ing pusat apik kanggo daya tarik unsur utawa pasukan tartamtu lan distribusi saka iki. Watu sing beda-beda narik daya sing beda. Ora kabeh pasukan migunani kanggo wong sing padha. Sawetara pasukan mbantu sawetara lan ciloko liyane. Watu sing bakal narik kekuwatan tartamtu bisa mbantu siji lan cilaka liyane. Siji kudu ngerti apa sing apik kanggo awake dhewe, uga ngerti regane siji watu sing dibedakake saka liyane sadurunge dheweke bisa nemtokake kanthi cerdas watu endi sing apik kanggo dheweke. Ora ana alesan maneh yen watu nduweni nilai-nilai tartamtu kajaba nilai dhuwit tinimbang ngira yen watu lode sing diarani watu kasebut nduweni nilai liyane tinimbang sing regane dhuwit. Sawetara watu negatif ing awake dhewe, liyane duwe pasukan utawa unsur sing tumindak kanthi aktif. Dadi magnet nduweni gaya magnetisme sing aktif, nanging wesi alus iku negatif lan ora ana gaya sing tumindak liwat. Watu sing dadi pusat pasukan aktif ora bisa diganti kanthi regane; nanging watu negatif bisa diisi dening individu lan digawe pusat kanggo pasukan kanggo tumindak liwat, ing proses sing padha wesi alus bisa magnetized dening sembrani lan ing siji dadi magnet. Watu-watu sing, kaya magnet, minangka pusat sing ditindakake dening siji utawa luwih pasukan, yaiku sing diatur dening alam utawa sing diisi daya utawa disambungake karo pasukan dening individu. Wong-wong sing nganggo watu sing dadi pusat sing kuat bisa narik pasukan khusus, amarga petir bisa narik kilat. Tanpa kawruh babagan watu-watu kasebut lan nilai-nilaine dhewe-dhewe, upaya nggunakake watu kanggo tujuan kasebut mung bakal nyebabake kebingungan pamikiran lan ora ngerti tahayul. Ora ana alesan kanggo tumindak kanthi fantastis nganggo watu utawa apa wae kanggo tujuan gaib, kajaba ana sing ngerti ukum sing ngatur barang sing bakal digunakake lan sifate wong utawa pasukan sing ana hubungane karo sing bakal digunakake utawa ditrapake. Cara sing paling apik babagan perkara sing ora dingerteni yaiku tetep mbukak mripat lan pikiran lan siyap nampa apa wae sing katon wajar babagan perkara kasebut, nanging ora gelem nampa apa wae.

Kanca [Persamaan HW]