Yayasan Word

THE

WORD

SEPTEMBER, 1913.


Hak cipta, 1913, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa sing paling apik kudu ditindakake dening manungsa supaya bisa ngrasakake kepinginan seksual, lan kudu ngupayakake gesang selibat?

Iki kudu gumantung marang motif lan sipat manungsa. Ora luwih becik kanggo nyoba ngrusak utawa mateni kepinginan seksual; nanging mesthi luwih becik kanggo ngontrol lan ngontrol. Yen wong ora duwe obyek utawa luwih unggul tinimbang jinis; yen manungsa dipimpin dening alam kewan; lan yen ana sing urip lan bisa nyenengake, luwih becik mikir babagan kesenengan ing jinis, mokal yen nyoba ngremehake utawa mateni kepinginan seksual - sanajan dheweke bisa "urip celibasi."

Miturut "Dhasar standar," celibacy tegese, "negara wong sing ora omah-omah utawa celibate, utamane wong lanang sing ora omah-omah; ngladeni saka omah-omah; minangka, celibasi kapreta. " Sawijining celibate diarani, "wong sing tetep ora kawin; khususe wong lanang sing sumpah demi sumpah agama. "

Wong sing nduweni kekiyatan sacara fisik lan mental kanggo omah-omah, nanging sing urip celibasi supaya bisa lolos hubungan, tanggung jawab lan akibat saka bebrayan, lan sing ora nduweni kekarepan utawa kepinginan kanggo ngontrol alam kelamin, umume nyiksa. Djalmo manungso, apa dheweke ora luput saka sumpah, manawa dheweke ora nampa dhawuhe lan ana ing papan perlindungan lan proteksi pasamuwan. Kesucian lan kesucian pikirane penting kanggo urip celibasi ing wong sing bakal bisa milih semangat urip kasebut. Ana sawetara celibate, sing ora nikah, sing ora ketagihan pikirane lan tumindak jinis tinimbang wong sing urip ing negara sing wis nikah.

Tiyang ingkang rumaos betah wonten ing ngalam donya lan ingkang fisik, moral, mental ingkang sae kangge palakrama, asring nglirwaaken kuwajiban lan tanggung jawab ingkang syirik kanthi tetep boten nikah. Alesan kanggo wong urip selibat ngirim ora: exemption saka ikatan, tugas, tanggung jawab, legal utawa liyane; sumpah, penebusan, pesen agama; kanggo entuk manfaat; kanggo entuk ganjaran; kanggo nggayuh kaluhuran ing daya temporal utawa spiritual. Alesan kanggo urip celibate kudu: sing ora bisa nindakake kuwajiban wis digawe dhewe lan wishes kanggo nindakake, lan ing wektu sing padha setya marang kuwajiban incumbent kanggo negara nikah; tegese, yen urip bebojoan bakal ora cocog karo apa sing ditindakake. Iki ora ateges manawa sawetara karya sing apik utawa gaya dadi alesan kanggo njaga wong sing ora kawin. Ora ana pendhudhukan utawa profesi minangka jaminan kanggo selibat. Perkawinan ora dadi penghalang kanggo apa sing biasane diarani urip "religius" utawa "spiritual". Kantor agama sing moral bisa diisi uga dening wong bebojoan lan wong jomblo; lan asring karo liyane safety kanggo confessor lan ngakoni saka nalika confessor ora nikah. Wong sing wis omah-omah biasane luwih kompeten kanggo menehi saran tinimbang wong sing durung mlebu negara kawin.

Celibacy perlu kanggo wong sing ditemtokake kanggo nemoni kekebalan. Nanging motif dheweke dadi urip, mesthine bisa ngladeni manungsa sing apik. Pengakuan kasebut ora dadi papan kanggo wong sing bakal mlebu ing dalan kanggo urip abadi; lan nalika dheweke adoh liwat dalan, dheweke bakal duwe karya sing luwih penting. Wong sing cocog karo urip celibasi ora bakal ngerti apa tugase. Wong sing cocog karo urip celibate ora bebas saka kepinginan jinis; nanging dheweke ora nyoba ngremehake utawa mateni. Dheweke sinau babagan cara ngontrol lan ngontrol, Iki dheweke sinau lan nindakake kanthi intelijen lan kepenginan. Siji kudu urip celibasi ing pikirane, sadurunge bisa nyatane. Banjur dheweke urip kanggo kabeh, tanpa cedera awake dhewe utawa wong liya.

Kanca [Persamaan HW]