Yayasan Word

THE

WORD

MAYU, 1908.


Hak cipta, 1908, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa sing mati urip ing kulawargane, ing komunitas, lan yen ana pemerintah?

Wong-wong sing lunga saka urip iki butuh istirahat sing dawa utawa cendhak, miturut kebutuhane. Dheweke banjur nerusake orane ing negara sawise padha urip ing bumi. Nanging ana prabédan iki, dene urip ing bumi mbutuhake kabeh prinsip konstituen wong bisa saiki ing jagad iki, negara sing mbesuk mung mbutuhake kendharaan sing cocog karo pikiran, ego, lan fungsi.

Wis manungsa urip karo kulawargane utawa ing komunitas ing bumi, miturut kekarepane, mula bakal dadi kekarepane supaya bisa urip kaya ngono. Yen dheweke luwih seneng urip sepi, utawa urip sing disinaoni kanggo sinau utawa riset, mula dheweke ora bakal pengin urip ing antarane liyane; nanging ing kasus apa wae, miturut kekarepane ing urip fisik, mula kekarepane bakal terus sawise mati.

Sawise mati, manungsa, ego, pikiran, terus karo kabeh fakultas, nanging ora nyuda awak fisik lan bentuk awak fisik kasebut. Nang endi wae pikirane lan minat, ora ana wong liya. Nanging, yen pikiran dipisahake saka jagad kanthi angel saka awak fisik, medium ekspresi lan komunikasi karo jagad fisik dipotong lan wong kasebut ora bisa melu awak fisik kulawargane utawa komunitas sing wis nguwasani pikirane. Yen, nanging panginten babagan kulawarga utawa komunitas saya kuwat, dheweke bakal mikir karo dheweke utawa nggayuh dheweke minangka pikirane minangka salah sawijining bisa dipikirake karo kulawargane utawa kanca nalika urip ing jagad iki sanajan dheweke urip ing papan sing adoh. negara. Dheweke ora bakal duwe pikir anyar, utawa ora njupuk informasi babagan kulawarga utawa komunitas sawise tiwas, uga ora ngerti babagan nasib, kaya sing dianggep salah. Sawise pati wong urip ing pikirane sing diduwure nalika urip fisik. Dheweke mikir maneh apa sing dipikirake sajrone urip.

Ana jagad pamikiran, yaiku sawise kabeh jagad sing sejatine urip manungsa sanajan ana ing awak jasmani, amarga jagad kasebut bisa ditrapake nalika nerjemahake menyang jagad pamikiran. Nanging ana jagad liyane sing ana ing antarane jagad pamikiran lan jagad fisik yaiku jagad sing dikarepake (kama loca). Ing jagad kekarepan yaiku gegayuhan lan gegayuhan manungsa. Dadi, sawise pati, ana badan kepinginan manungsa sing kudu dielingi manungsa, yen kepengin ngalami rasa seneng utawa istirahat ing negara sawise mati. Ing kedadean langka, manungsa, pikiran, dadi budak saka kekarepan awake dhewe, saengga bisa uga kerep dadi panggonane kulawarga utawa komunitas kasebut. Nanging, ing kasus kaya ngono, pikiran katon kaya obat-obatan utawa mabuk. Kepinginan bakal dadi faktor sing dominan. Penampakan kaya ngono bakal tumindak padha karo pengaruh obat utawa mabuk. Nanging, gegayuhan kasebut bakal katon kaya wong sing mabuk-mabukan. Mung ana sawetara tampilan awak kepinginan kaya ngono, sing ana ing pikiran. Minangka pikiran sing dikepengini babagan kulawarga utawa urip masarakat minangka cita-cita ing jagad fisik, mula uga pikiran sing padha bakal nyekel kulawarga utawa masarakat ing jagad pamikiran ideal sawise kahanan mati. Nanging yen ing jagad fisik iki, urip sing ideal kayadene ora ayang lan ora jelas lan urip fisik sing nyata lan kasunyatan, saiki kondhisi kasebut bisa diganti; donya sing ideal iku nyata lan fisik kabeh wis ilang utawa mung tetep dadi cita-cita sing abstrak.

Ya, ana pamrentah ing negara pati sawise. Saben negara sawise mati duwe pamrentahan dhewe lan ukum saben negara ngontrol negara kasebut. Hukum negara kepinginan dituduhake kanthi jeneng dhewe: kepinginan. Donya sing becik dipimpin karo pikirane. Saben negara dikendhaleni kanthi otomatis kanthi kepinginan, utawa pemikiran sing becik, saben miturut sifat, lan kabeh miturut keadilan.

 

Apa ana paukuman utawa pahala kanggo pagawean sing wis ditindakake dening wong mati, manawa ing urip utawa sawise mati?

Ya, lan saben tumindak nindakake asil dhewe, miturut tumindak lan miturut motif lan pamikiran sing nyebabake tumindak kasebut. Akeh sing tumindak ing jagad iki ora nggatekake, sanajan tumindak kasebut menehi pahala utawa paukuman. Wong sing narik pemicu bedhil sing durung dingerteni dheweke wis dimuat lan mateni driji, utawa tangane kanca, nandhani asil fisik kaya-kaya dheweke nembak kanthi sengaja kanggo cilaka. Paukuman fisik padha. Nanging dheweke ora nandhang paukuman mental sing bakal duka, sing bakal dialami nalika nindakake tindakan kasebut kanthi ngerti apa sing bakal kelakon.

Iki ditrapake kanggo pitakonan nalika urip ing jagad fisik. Nanging ana sisih liyane yaiku negara pungkasan. Sing ing negara sawise tumindak, mung minangka efek sing nyebabake. Donya iki minangka sebab uga pengaruh, nanging negara-negara sabanjure mung efek. Badan kepinginan terus tumindak sawise mati miturut impetus ngidini nalika urip. Mula, tumindak sing ditindakake dening entitas astral, utawa uga dening pikiran ing jagad sing cocog, mung asil, ora nyebabake. Dheweke dadi akibat minangka pahala utawa paukuman kanggo tumindak sing ditindakake ing jagad fisik. Nanging tumindak kasebut ora bakal diganjar utawa dihukum.

Tembung "ganjaran" lan "paukuman" yaiku istilah teologi. Dheweke duwe makna pribadi lan egois. Apa ing jagad iki utawa liyane, ukum sejatine nerjemake paukuman dadi piwulang sing diwenehake marang pelaku tumindak sing salah. Ganjaran minangka piwulang sing diwenehake marang pelaku tumindak sing bener. Piwulang sing diarani paukuman diwenehake marang pemain sing mulang supaya aja tumindak salah maneh. Reward mulang babagan akibat saka tumindak sing bener.

Ing negara sawise mati, awak kepinginan nandhang sangsara padha karo wong sing napsu, yen ora duwe cara utawa kesempatan kanggo nyukupi napsu. Badan jasmani minangka medium sing nglengkapi napsu awak. Yen awak kepinginan disingkirake utawa mati saka awak fisik nalika mati, napsu tetep, nanging ora duwe cara kanggo ngrameke. Dadi, manawa kepinginan wis kuat lan kanggo kepuasan fisik ana sawise mati keluwen kepinginan, utawa kobong hawa nepsu, nanging tanpa liya kanggo ngrameke utawa nyenengake. Nanging pikirane sing cita-cita kasebut duwur, ngalami kabeh kabungahan sing ngrampungake cita-cita kasebut, amarga ana ing jagad sing ana ide.

Mangkono kita bakal sawise pati nyatakake paukuman utawa penghargaan, utawa luwih diarani, piwulang tumindak sing bener lan salah, minangka asil pikirane, tumindak lan tumindak sing ditindakake nalika urip ing jagad fisik.

 

Apa wong sing mati ngalami kawruh?

Ora, dheweke ora cocog karo istilah kasebut. Kabeh kawruh sing dipikolehi saka pikiran kudu dipikolehi nalika urip ing awak jasmani ing jagad fisik iki. Mangkene kudu entuk kawruh yen kawruh bakal dipikolehi. Sawise mati, kita bisa ngliwati proses pencernaan utawa asimilasi, nanging mung prekara sing dipikolehi ing jagad iki, kanthi teges kaya sapi bisa nguyuh cudha nalika ana ing pamerane, nanging mung sing wis dijupuk saka lapangan. Dadi wong sing tiwas bisa urip utawa ngganggu kepinginan, pikirane, utawa cita-cita kasebut, sing wis digawe, dikembangake lan dihiasi sajrone urip. Kawruh nyata saka kabeh jagad kudu dipikolehi nalika urip ing jagad iki. Entitas ora bisa sawise mati apa sing durung dingerteni sajrone urip. Bisa uga nggedhekake lan urip maneh apa sing wis dingerteni sajrone urip, nanging ora bisa entuk kawruh anyar sawise mati.

 

Apa wong mati ngerti apa sing kedadeyan ing jagad iki?

Sawetara bisa, liyane ora bisa. Iku gumantung apa sing kita maksud karo "wong mati". Badan kepinginan sing kaiket ing bumi mung siji-sijine kelas saka akeh kelas "wong mati" sing bisa ngerti apa sing kedadeyan ing jagad iki. Nanging banjur mung bisa ngerti apa sing kedadeyan amarga ana hubungane karo kepinginan lan kepinginan sing dialami nalika urip, lan kedadeyan sing ana gandhengane. Contone, kepinginan awak wong mendem mung ngerti apa sing kedadeyan ing donya amarga ana hubungane karo kepinginan kanggo ngombe, lan mung nalika dheweke bisa nemokake tetanggan lan wong sing ketagihan ngombe. Dheweke bisa nemokake tetanggan kanthi daya tarik alami kaya seneng, nanging supaya bisa ngalami apa sing kedadeyan, dheweke kudu nindakake liwat awak fisik wong sing ngombe, sing bakal ditindakake kanthi mlebu lan obsessing wong sing ngombe. Nanging kepinginan saka wong mendem ora bakal ngerti apa sing kedadeyan ing jagad politik utawa sastra utawa seni, uga ora ngerti utawa ngerti panemuan astronomi utawa ilmu matematika. Nalika saben wong ngupaya lingkungan sing paling disenengi ing jagad fisik, mula badan kepinginan bakal kepincut karo lingkungan fisik sing cocog karo sifat sing dikarepake.

Pitakonane yaiku, bisa uga ngerti apa sing kedadeyan sanajan ana ing wilayah kasebut? Badan kepinginan biasa ora bisa, amarga ora duwe organ fisik sing bisa ndeleng obyek fisik. Bisa uga rumangsa kepinginan lan cedhak karo obyek ekspresi kasebut, nanging ora bisa ndeleng obyek kasebut kajaba mlebu ing awak manungsa lan nggunakake organ-organ sing bisa dideleng utawa pikiran liya kanggo nyambungake karo jagad fisik. Sing paling apik, awak kepinginan biasa bisa ndeleng mitra astral mung kepinginan saka jagad fisik.

Pikiran sing wis nggawe sesambungan karo awak lan mlebu menyang jagad sing becik ora bakal ngerti apa sing kedadeyan ing jagad fisik. Jagad sing cocog kanggo swarga mau. Iki jagad utawa swarga sing becik bakal mandhek kaya ngono, yen kabeh barang ing jagad fisik wis dingerteni. Cita-cita ing jagad bumi bisa dingerteni kanggo wong sing tilar donya ing jagad sing cocog, nanging mung amarga cita-cita kasebut padha, kayata sing dialami dening pikiran ing jagad sing cocog.

 

Kepiye carane nerangake kasus-kasus ing antarane wong mati sing ana ing impen, utawa kanggo wong-wong sing awake, lan ngumumake yen pati wong-wong tartamtu, umume anggota kulawarga, wis cedhak?

Ngimpi sing ora amarga sebab fisiologis asale saka jagad astral utawa saka jagad pemikiran. Pejah wong sing diumumake ing ngimpi mung tegese wong sing wis mati, wis nyiyapake utawa ngasilake sebab-sebab sing bakal nemoni pati, lan sebab-sebab kasebut disiyapake dibayangke menyang jagading astral. Ing kana dheweke bisa uga katon gambar; kabeh kahanan sing nemoni pati uga bisa dingerteni yen digoleki. Mangkono impen, babagan kematian sing bakal ditindakake, kaya sing diumumake, bisa dideleng dening sapa wae sing duwe hubungan karo pamikiran sing nyebabake gambar kasebut. Ing kasus ing endi sing katon ing ngimpi iku tegese penampilan kasebut ngarahake perhatian wong sing ngimpi nganti sedane mbesuk. Iki bakal ditindakake kanggo nyoba mati, utawa kanggo nyiyapake kedadeyan kasebut, utawa minangka conto sing kudu dieling-eling dening wong sing paling prihatin.

Prinsip sing padha bakal melu ing kasus nalika wong sing wis mati wis ngumumake lan ngumumake sedane wong liya sing wis tangi, kajaba mripate wong liya bakal kepenak karo tampilan kasebut, utawa akal astral cepet-cepet ndeleng rupa. Alasan sing padha bakal ditrapake. Nanging bedane yaiku yen pikiran ndeleng ing impen luwih jelas tinimbang ing urip waking, lan mulane entitas astral ora kudu kandhel, penampilan kasebut kudu luwih jelas lan pikiran fisik sing dimainake supaya bisa dirasakake. Wong sing wis mati, yaiku kedadeyan sing dikarepake utawa ana hubungane karo sapa sing diumumake sedane. Nanging kabeh wong sing diumumake mati ora sok mati kaya sing diumumake. Iki tegese (yen wong ora disenengi kanthi apik) manawa sebab-sebab sing nyebabake pati ora bener-bener diudhari, nanging pati bakal melu kajaba countercauses ditata kanggo nyegah. Yen tumindak sing tepat supaya pati bisa dicegah.

 

Apa wong-wong sing wis mati padha narik kawigaten marang anggota kulawarga nalika isih ana ing bumi, lan padha nonton wong-wong mau; Ngomong ibu sing tilar donya liwat dheweke bocah enom?

Sampeyan bisa uga salah sawijining anggota kulawarga sing wis kepincut bisa kepincut karo wong liya utawa wong liya yen ana kepinginan sing durung rampung sing kuat sajrone urip. Kaya dene umpamane, wong sing pengin menehi bagean kanggo duweke properti liyane sing diduweni sajrone urip kanthi cara tipu daya. Sanalika kiriman kasebut, utawa sing duwe hak nduweni hak, kepinginan bakal kawujud lan pikiran dibebasake saka ikatan sing nyekel. Ing kasus ibu sing ngati-ati marang anak-anake, bisa wae mung yen pikirane kuat banget sajrone urip lan wektu-wektu tiwas amarga njaga pikiran ibune menyang kahanan putrane. Nanging iki kudu diluncurake supaya ibu dibebasake lan bocah-bocah dileksanakake supaya ora bisa takdir. Sawise pindhah menyang jagad utawa swarga sing cocog karo dheweke, ibu sing wis lunga isih ngeling-eling bocah-bocah sing ditresnani. Nanging dheweke mikir babagan bocah-bocah ora bisa diganggu ing kahanan sing cocog, yen negara kasebut ora becik. Yen bocah-bocah nandhang sangsara ora bisa ngerti tanpa nandhang lara, lan penderita ora ana papan ing jagad sing becik. Penderita mbentuk bagean saka piwulang lan pengalaman urip saka pikiran supaya penderita entuk kawruh lan sinau cara urip lan mikir lan tumindak. Apa sing kedadeyan yaiku ibu, sing ngelingake bocah-bocah sing dikasihi, bisa uga mengaruhi dheweke liwat pikirane. Dheweke ora bisa ngawasi dheweke kanggo kesejahteraan fisik, nanging bisa uga kanthi cita-cita sing dhuwur kanggo menehi ide kasebut nalika pikirane lan uripe bakal nanggapi. Kanthi cara iki, ora mung anake wong tuwa sing dibantu dening wong-wong sing wis ninggal, sing ana ing jagad utawa swarga sing becik, nanging kabeh kanca sing ditinggalake bisa mbiyantu wong-wong sing saiki manggon ing jagad iki yen cita-cita wong sing wis ditinggal wis dhuwur lan mulya nalika kontak lan kekancan ing urip fisik.

 

Ing donya mati ana srengenge lan bulan lan bintang padha kaya ing jagad iki?

Ora, mesthi ora. Srengenge lan rembulan lan lintang dadi awak fisik ing alam jasmani. Wong kaya ngono, ora bakal bisa, utawa ora ana sing katon sawise mati; sanadyan pamikiran kasebut bisa dieling-eling sawise mati pikirane bakal beda karo barang-barang. Ahli astronom sing wis dipikirake kanthi lengkap nalika sinau, bisa uga sawise pati isih seneng banget karo subyek, nanging dheweke ora bakal ndeleng bulan lan bintang fisik, nanging mung pikirane utawa ide kasebut. Srengenge lan rembulan lan lintang menehi makhluk sing ana ing bumi telung jinis macem-macem kekuwatan lan intensitas. Cahya jagad fisik kita yaiku srengenge. Tanpa srengenge kita dadi ing pepeteng. Sawise pati, pikiran iku cahya sing madhangi jagad liyane amarga uga bisa madhangi fisik. Nanging nalika pikiran utawa ego godhong awak fisik mula ana ing pepeteng lan seda. Yen pikiran misah saka badan kepinginan, awak kasebut uga ana ing pepeteng lan uga kudu mati. Yen pikiran ngliwati kahanan sing cocog, murup pikiran lan cita-cita urip kasebut. Nanging srengenge fisik, utawa rembulan, utawa lintang, ora bisa ngilangi cahya sawise pati.

 

Apa bisa kanggo wong-wong sing wis mati ngalami pangaribawa tanpa kawruh babagan urip, kanthi menehi saran utawa tumindak?

Ya, ana kemungkinan lan asring kedadeyan entitas sing disembodasi sing kepenginan kuwat lan sing nyawane wis dikethok dening wong-wong sing bisa dirasakake, supaya bisa nindakake kejahatan sing ora bakal ditindakake tanpa pengaruh kasebut. Iki ora ateges tumindak amarga tanggung jawab saka entitas sing ora disenengi, lan uga ora ngarani salah sawijine wong sing nglakoni kejahatan kasebut. Iki tegese mung entitas sing disembodied bakal njaluk utawa kepincut kanggo wong sing paling mungkin dipengaruhi. Sing paling kesengsem kudu dadi medium sing ora duwe gegayuhan luhur utawa kekuatan moral, utawa wong liya sing duwe karep padha karo entitas sing kagum dheweke. Iki bisa lan asring ditindakake tanpa ngerti sapa sing njaluk tumindak. Mangkono uga kanggo pikirane, sing kalebu karakter sing luwih dhuwur, bisa disaranake kanggo wong liya, nanging ing kasus kasebut, ora perlu pindhah menyang wong mati kanggo mikir, amarga pikirane wong urip duwe kekuwatan lan pengaruh luwih akeh tinimbang pamikiran saka wong mati.

Kanca [Persamaan HW]