Yayasan Word

THE

WORD

OCTOBER, 1909.


Hak cipta, 1909, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Ing pira-pira penting apa donya astral beda-beda saka rohani? Istilah iki asring dipigunakaké bebarengan ing buku lan majalah sing gegayutan karo subyek-subyek kasebut, lan pamakean iki bisa mbingungake pikiran pembaca.

"Donya Astral" lan "jagad spiritual" ora istilah sinonim. Dheweke ora bisa digunakake dening wong sing wis kenal karo topik kasebut. Donya astraline jagad refleksi. Ing jagad iki, jagad fisik lan kabeh tumindak ing jasmani ditliti, lan ing njero astral uga nggambarake pikirane jagad mental, lan liwat jagad mental, ide-ide jagad spiritual. Donya spiritual minangka dunyo ing endi kabeh sing dingerteni kaya saiki, mula ora ana apus-apus sing bisa ditindakake kanggo para makhluk sing urip kanthi sadar. Jagad spiritual yaiku kasunyatan sing mlebu nalika ora mlebu, nanging ngerti lan ngerti. Karakteristik jagad loro yaiku kepinginan lan ilmu. Kepinginan minangka kekuwatan panguwasa ing jagading astral. Kawruh minangka prinsip sing mrentah ing jagad spiritual. Lebah ngenggoni jagading astral minangka kewan sing manggen ing jagad fisik. Dheweke dipindhah lan dipandu kanthi kepinginan. Makhluk liya sing manggoni jagad spiritual lan dheweke kasengsem dening kawruh. Nalika ana wong sing bingung lan ora yakin babagan prekara sing dibutuhake, dheweke ora "mikir spiritual," sanajan dheweke bisa uga psikis. Sawijining wong sing bisa mlebu ing jagad spiritual sing ora ana kekarepan. Dheweke ora mung kepéngin dadi, utawa uga ora ngira, utawa percaya, utawa mikir sing ngerti. Yen dheweke ngerti jagad spiritual, kawruh kasebut ora karo dheweke. Bentenane antarane jagad astral lan jagad spiritual yaiku bedane karo kepinginan lan kawruh.

 

Apa saben organ awak nduweni entitas cerdas utawa ora kanthi otomatis?

Ora ana organ ing awak sing cerdas sanajan saben organ eling. Saben struktur organik ing saindenging jagad kudu eling yen duwe kegiatan fungsional. Yen ora sadhar fungsine, ora bisa ditindakake. Nanging organ ora cerdas yen kanthi intelijen tegese entitas kanthi pikiran. Kanthi intelijen tegese ateges wong sing bisa luwih dhuwur, nanging sing ora asor, katimbang negara manungsa. Organ awak ora cerdas, nanging tumindak ing ngisor pandhuan. Saben organ ing awak dikelola dening entitas sing ngerti fungsi tartamtu organ kasebut. Kanthi fungsi sadar iki, organ nyebabake sel lan molekul lan atom sing nyusun, menehi kontribusi kanggo fungsi organ kasebut. Saben atom mlebu ing dandanan molekul dipimpin dening entitas molekul kasebut. Saben molekul sing mlebu ing komposisi sel dikontrol dening pengaruh sel sing dominan. Saben sel sing nggawe struktur organ diarahake dening entitas sadar organik, lan saben organ minangka bagean komponen organisasi awak diatur dening prinsip formatif koordinat sadar sing ngatur organisasi awak sacara sakabehe. Atom, molekul, sèl, organ kasebut saben-saben sadar ing lingkungan tumindak tartamtu. Nanging ora ana sing bisa diarani luwih cerdas sanajan nindakake pakaryane ing tumindak sing beda kanthi cara mekanis.

 

Yen saben organ utawa bagéyan awak fisik dituduhaké ing atine, mula apa wong sing ora seneng banget ora bakal ngetokaké jenéngé nalika dipatèni?

Pikiran kasebut duwe pitung fungsi, nanging awak duwe jumlah organ sing luwih akeh. Mula, ora saben organ bisa makili utawa diwakili dening fungsi pikiran tartamtu. Organ awak bisa dipérang dadi akeh kelas. Divisi kaping pisanan bisa digawe kanthi mbedakake organ sing duwe, minangka tugas pisanan kanggo perawatan lan pengawetan awak. Antarane kasebut yaiku organ-organ sing ana ing pencernaan lan asimilasi. Organ-organ iki, kayata weteng, ati, ginjel lan limpa ana ing bagean weteng awak. Sabanjure yaiku ing rongga thoracic, jantung lan paru-paru, sing ana hubungane karo oksigenasi lan pembersihan getih. Organ-organ kasebut tumindak sacara ora sengaja lan tanpa kendhali. Antarane organ sing ana gegayutane karo pikiran utamane yaiku awak pituitari lan kelenjar pineal lan organ interior otak liyane. Wong sing uwal saka pikiran, bakal kedadeyan, bakal ditliti nalika mriksa sawetara organ iki kena pengaruh. Insan uga amarga salah siji sababe akeh. Kadhangkala sabab langsung mung fisik, utawa bisa uga amarga sawetara kahanan psikologis sing ora normal, utawa edan bisa uga amarga atine wis ngiwa lan mundur saka wong. Insan bisa uga disebabake dening sawetara sabab fisik, kayata penyakit salah sawijining organ internal otak, utawa kanthi kahanan kelemahane utawa kelenjar tiroid. Yen ana organ sing ana gandhengane karo pikiran, utawa ing endi pikiran bisa ngetrapake awak fisik, wis ilang utawa tumindak sing diganggu, mula pikirane ora bisa tumindak langsung lan liwat awak fisik, sanajan bisa gegayutan karo awake dhewe. . Pikiran kasebut kaya bisiklik sing mesin wis ilang pedal, lan sanajan dheweke, dheweke ora bisa ngilangi. Utawa, pikirane bisa uga diserang kaya rider sing ditarik karo jarane, nanging tangane lan sikile diikat lan tutuke digegur supaya dheweke ora bisa ngarahake kewan kasebut. Amarga sawetara tresno utawa ilang organ awak sing atine ngoperasikake utawa ngontrol awak, pikiran bisa sesambungan karo awak nanging ora bisa nuntun.

Kanca [Persamaan HW]