Yayasan Word

THE

WORD

AGUSTUS, 1910.


Hak cipta, 1910, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa sing diarani Rahasia Masyarakat nduweni pengaruh kanggo nyegah utawa mindhah pikiran ing evolusi?

Keanggotaan ing masyarakat rahasia bakal nyegah pikiran utawa nulungi babagan pangembangan kasebut miturut alam lan pangembangan pikiran tartamtu kasebut lan jinis Rahasia sing dadi anggota. Kabeh masyarakat rahasia bisa diklasifikasikake ing rong kepala: wong-wong sing tujuane yaiku nglatih pikiran lan awak kanggo psikologis lan tujuan spiritual, lan wong-wong sing duwe keuntungan fisik lan material. Kadhangkala masarakat dadi awake dhewe ing kelas sing kalebu kelas katelu, sing didadekake saka masyarakat sing mulang babagan perkembangan psikis lan ngaku komunikasi karo makhluk spiritual. Kacariyosaken fénoména aneh sing diprodhuksi ing bunder lan lungguhé. Dheweke uga ngaku duwe lan bisa menehi sapa sing dikandhani cocog, kaluwihan fisik kanggo wong liya. Kabeh kasebut kudu mlebu kelas loro, amarga obyek kasebut bakal ditemokake sensual lan fisik.

Masyarakat rahasia saka kelas siji kurang luwih dibandhingake karo kelas loro; sawetara iki mung persentase cilik sing nulungi pikiran ing pangembangan spiritual. Ing kelas kapisan iki kalebu masyarakat badan agama sing nyoba mbantu anggotane kebangkrutan lan kabuktian spiritual - sing ora duwe prekara kayata latihan politik utawa instruksi militer utawa instruksi babagan metode bisnis - lan uga organisasi dhasar filosofi lan agama. Wong-wong sing duwe kapercayan agama utamane bisa entuk manfaat kanggo dadi komunitas rahasia ing iman kasebut yen obyek kasebut ora ngidini pikiran tetep disimpen ing pepeteng lan ora nyegah supaya entuk kawruh. Sadurunge salah sawijine kapercayan gabung karo rahasia iman dheweke kudu nggoleki kanthi objektif lan metodee. Ana akeh komunitas rahasia ing saben agama gedhe. Sawetara masyarakat rahasia kasebut supaya anggotane ora nggatekake babagan kawruh babagan urip, lan dheweke milih prejanjene marang agama liyane. Masyarakat rahasia sing kaya ngono bisa nimbulaké gawe piala ing pikirane saben anggota. Latihan prasangka lan nggatekke nggatekke, bisa uga dadi kuwat, stultify lan mendhung yen bakal mbutuhake akeh rasa lara lan kasusahan kanggo mbenerake kesalahan sing bisa ditindakake. Wong-wong sing duwe kapercayan agama babagan agama, bisa uga duwe kabegjan kanggo ndhelikake masyarakat rahasia agama kasebut yen obyek lan metode masyarakat kasebut setuju karo persetujuan saka pikiran kasebut, lan sajrone pikiran tartamtu ana utawa lagi sinau ing agama tartamtu kasebut. Agama-agama ing donya makili sekolah-sekolah sing beda-beda ing ngendi sawetara pikiran bisa dilatih utawa sinau kanggo pembangunan spiritual. Yen ana wong sing ngrasakake agama duwe kepinginan spiritual, dheweke kalebu ing kelas kasukman sing dituduhake agama kasebut. Nalika agama ora nyukupi apa sing umume diarani panganan spiritual batin, utawa nalika mula takon "kabeneran" agamane, iku tandha manawa dheweke ora kalebu maneh utawa dheweke wis dipisah saka . Yen ana wong sing ragu-ragu, yen dheweke ora puas lan nolak piwulang agamane tanpa alesan liya tinimbang ora bisu lan ora ngreti, iki minangka tandha yen pikirane ditutup cahya lan spiritual kasukman. gesang kasukman. Ing sisih liya, yen pikirane rumangsa manawa agama tartamtu utawa agama sing lair dheweke sempit lan sempit lan yen ora marem utawa mangsuli pitakon-pitakon babagan urip sing dikarepake atine ngerti, iki minangka tandha yen pikiran saya maju lan tuwuh saka kelas kasebut sing dituduhake agama kasebut lan nuduhake manawa pikirane njaluk prekara sing bakal nyukupi panganan mental utawa spiritual sing dibutuhake kanggo terus tuwuh.

Masyarakat rahasia kelas kapindho dumadi saka organisasi sing objektif yaiku entuk bathi politik, sosial, finansial lan mersani. Ing kelas iki teka masyarakat fraternal lan masyarakat sing apik, wong-wong sing kanthi rahasia diatur nggulingake pamaréntahan, utawa wong-wong sing nyampur awake dhewe kanggo tujuan ngejar, mateni utawa indulgensi sing sensual. Sawijining siji bisa uga ngerti apa ana sing bakal nulungi utawa mbatalake pamikiran dheweke yen ngerti tujuane lan obyek.

Gagasan rahasia yaiku ngerti utawa duwe barang sing ora diduweni dening wong liya, utawa nuduhake kawruh karo sawetara. Kekarepan kawruh iki kuwat lan narik kawigaten kanggo wong sing durung berkembang, enom lan pikiran sing tuwuh. Iki dituduhake dening kepinginan sing wong kudu dadi kagungane sing eksklusif lan angel kanggo mlebu lan sing bakal excite admiration utawa meri utawa awe wong sing ora duwe. Malah bocah-bocah seneng duwe rahasia. Bocah wadon cilik bakal nganggo pita ing rambute utawa ing bangkekan kanggo nuduhake yen dheweke duwe rahasia. Dheweke dadi obyek meri lan kagum kabeh bocah-bocah wadon cilik liyane nganti rahasia kasebut dikenal, banjur pita lan rahasia ilang regane. Banjur bocah wadon cilik liyane kanthi pita liyane lan rahasia anyar minangka pusat atraksi. Kajaba masyarakat politik, finansial lan ganas utawa kriminal, umume rahasia masyarakat rahasia ing jagad iki, ora ana regane utawa ora pati penting kaya rahasia bocah wadon. Nanging sing dadi kagungane wong-wong mau bisa uga dilengkapi karo "play," kang minangka mupangati kanggo wong-wong mau minangka rahasia cah wadon kanggo dheweke. Minangka pikiran diwasa ora pengin rahasia maneh; iku nemokake yen wong-wong sing pengin rahasia iku durung diwasa, utawa pikiran lan tumindake nggoleki pepeteng kanggo nyingkiri pepadhang. Pikiran sing wis diwasa kepengin nyebarake ilmu pengetahuan, sanajan dheweke ngerti yen ilmu ora bisa diwenehake kanggo kabeh. Nalika balapan maju ing kawruh, panjaluk masyarakat rahasia kanggo pangembangan pikiran kudu nyuda. Masyarakat rahasia ora perlu kanggo kemajuan pikiran ngluwihi umur bocah wadon sekolah. Saka sisi bisnis lan sosial lan sastra, urip biasa nduweni kabeh rahasia sing perlu kanggo dipecahake pikiran lan pikiran bakal maju liwat tahapan enom. Ora ana masyarakat rahasia sing bisa nggedhekake pikiran ngluwihi pangembangan alam utawa ora bisa ndeleng rahasia alam lan ngrampungake masalah urip. Sawetara organisasi rahasia ing donya bisa entuk manfaat kanggo pikiran yen pikiran ora mandheg ing permukaan, nanging bakal nembus makna nyata saka ajarane. Organisasi kasebut yaiku Ordo Masonik. Sawetara pikiran saka organisasi iki entuk manfaat liyane saka bisnis utawa sosial. Nilai nyata simbolisme lan piwulang moral lan spiritual meh ilang kabeh.

Organisasi saestu rahasia sing migunani kanggo pikiran ing pembangunan ora dikenal minangka rahasia, lan uga ora dikenal karo jagad iki. Iki kudu gampang lan biasa kaya urip alami. Lawang menyang masyarakat rahasia kasebut dudu kanthi ritual. Iki kanthi tuwuh, liwat gaweyan dhewe ing pikiran. Iki kudu ditambani, ora mlebu. Ora ana sing bisa ngeling-eling organisasi kasebut yen kanthi upaya mandiri terus tuwuh. Yen pikiran tuwuh dadi kawruh babagan urip sing dikepengini pikiran kanggo nyingkirake ora nggatekke kanthi ngilangi awan, ora nemokake rahasia lan mbuwang cahya ing kabeh masalah urip lan mbantu pikiran liyane ing pambentukan lan pangembangan alam. Ngandel marang masarakat rahasia ora bakal mbiyantu pikiran sing kepengin tuwuh dadi awake dhewe.

 

Apa bisa kanggo njupuk apa-apa? Napa wong nyoba entuk apa-apa? Kepiye wong sing katon entuk apa-apa, kudu mbayar apa sing diwenehake?

Kabeh wong kanthi rumangsa rumangsa ora ana sing entuk apa-apa lan dalil kasebut salah lan upaya ora pantes; durung, nalika dheweke mikir babagan kasebut karo sawetara obyek kang kepinginan, pangadilan sing apik ora digatekake lan dheweke duwe kuping sing gelem ngrungokake saran lan rumangsa ora percaya yen bisa lan he bisa uga njaluk apa-apa. Urip mbutuhake bali utawa akun mung kanggo kabeh ditampa. Keperluan kasebut adhedhasar hukum kabutuhan, sing nyedhiyakake sirkulasi urip, pangopènan bentuk lan transformasi awak. Sapa sing nyoba golek apa-apa sing ora bakal ana ing ngarsane, ngganggu sirkulasi urip lan distribusi formulir miturut hukum alami, lan dheweke nggawe awake dhewe minangka alangan ing awak alam. Dheweke mbayar paukuman kasebut, uga alam sing uga kabeh badan sing diatur dening ukum lan digawe kanggo ngasilake sing dijupuk utawa yen dheweke kabeh ditekan utawa dicopot. Yen dheweke mbantah iki kanthi mbantah manawa dheweke entuk mung apa sing bakal teka ing dheweke, bantahan kasebut gagal amarga yen dheweke entuk apa-apa, mesthine bakal teka tanpa usahane, mula dheweke ora butuh. upaya sing ditindakake kanggo entuk. Yen samubarang kasebut ora bisa ditemokake kanthi nyata, kayata apa sing diarani kacilakan lan kasempatan utawa kanthi warisan, kabeh kasebut kedadeyan lan miturut hukum sing ditindakake alam, lan kanthi cara iki sah lan miturut hukum. Ing kabeh kasus liyane, kayata nampa keuntungan fisik lan sensual kanthi mung pengin, utawa mung mikir, utawa kanthi njaluk tuntutan miturut frasa sing dikenal minangka hukum turah mbrawah utawa hukum opulence, mokal kanggo entuk soko apa-apa sanajan siji katon kanggo golek apa-apa. Salah sawijining sebab kenapa wong nyoba golek apa-apa, amarga sanajan dheweke rumangsa yen iki ora bisa dadi bener, dheweke ngerti manawa wong liya wis nate dianggep apa sing ditindakake dening wong liya, lan amarga dikandhakake dening wong liya wong sing entuk apa-apa kanthi mung kepengin njaluk utawa nuntut lan nuntut nganti dheweke duwe. Alasan liyane yaiku amarga pikirane ora cukup diwasa lan cukup pengalaman ngerti yen ora bisa entuk apa-apa, sanajan kabeh alangan, indonsi utawa prekara sing bisa ditindakake. Alasan liyane yaiku amarga wong sing nganggep bisa entuk apa-apa yen ora jujur. Ing pangolahan bisnis biasa paling gedhe yaiku wong-wong sing percaya yen bisa nglanggar undang-undang lan bisa entuk apa-apa, nanging iki amarga tujuane nggawe masarakat luwih cidra tinimbang awake dhewe. Dadi, menehi rencana kanthi cepet-cepet utawa sawetara skema liyane lan nyurung wong liya minangka ora jujur ​​nanging kurang pengalaman tinimbang awake dhewe. Umume wong sing melu rencana kasebut asring dituduhake dening schemer babagan carane entuk apik kanggo sawetara wong liya lan nerangake carane uga bisa entuk cepet. Yen iki jujur ​​ora bakal digatekake ing skema kasebut, kanthi narik kawigaten lan tumindak cidra ing duplo lan liwat cara ora jujur, skema kasebut entuk apa sing diwenehake para korban.

Wong sing entuk apa-apa, kudu mbayar apa sing diwenehake. Yen ana wong sing bisa metu saka udhara lan tiba ing kandhange minangka asil saka ujar hukum ukum utawa gedung universal utawa babagan hukum opulence, utawa apa ora, padha kaya cendhak- sing katon tanpa liya sing tuku regane kanthi kredit, ora ngira-ngira nalika rampung. Kaya sing ora duwe sumber daya sing tuku kredit, prilaku sanguine kasebut asring njaluk apa sing ora dibutuhake banget; kayadene para pembeli sing ora dipikirake, tuntutan "hukum regane" ngimpi lan mewah bakal ditindakake kanthi cara sing entuk - nanging dheweke nemokake bangkrut nalika waktune teka. Utang ora bisa dingerteni, nanging ukum kasebut bisa mbayar. Sapa sing njaluk kesehatan fisik lan kasugihan fisik kanthi nuntut lan nuntut kasebut saka "hukum sing akeh," utawa saka "mutlak," utawa saka apa wae, lan entuk apa sing dituntut, tinimbang njupuk legitimasi ing dunyo. ing endi sing diduweni, kudu ngasilake apa sing wis dipikolehi ditambah karo kepentingan sing dituntut kanggo panggunaan kasebut.

Siji bisa mbenerake gangguan saraf lan mulihake awak menyang kesehatan kanthi sikap pikiran; nanging bakal ditemokake manawa gangguan saraf ana umume kasus sing diterusake lan diterusake dening pikiran sing kuwatir. Yen sikap sing tepat dijupuk dening masalah gangguan saraf wis didandani lan awak nerusake fungsi alami. Iki minangka obat sing sah, utawa luwih gampang nyebabake penyakit, amarga obat kasebut diatasi kanthi ngobati masalah kasebut. Nanging ora kabeh penyakit lan kesehatan kurang apik amarga pikiran sing kuwatir. Kesehatan lan penyakit biasane ditrapake kanthi mangan panganan sing ora bener lan nyenengake rasa napsu lan kepinginan sing ora sah. Kahanan fisik lan properti diwenehake kanthi ndeleng manawa perlu kanggo kerja, lan banjur kerja kanggo wong-wong mau miturut cara fisik sing sah.

Sampeyan bisa nyebabake penyakit sing ditindakake amarga panganan sing ora bener ilang, lan bisa uga entuk dhuwit lan kaluwihan fisik liyane kanthi pratelan lan nuntut saka tembung apa wae sing disenengi utawa digunakake. Iki bisa uga amarga pikiran duwe daya kanggo tumindak ing pikiran liyane lan nyebabake kahanan sing dikarepake lan amarga pikiran duwe kekuwatan lan bisa uga tumindak miturut kahanan materi sing ana ing bidange dhewe, lan perkara iki bisa ditindakake. giliran bisa tumindak utawa nggawa kahanan sing dikarepake dening pikiran; bisa uga amarga pikiran bisa nguwasani awak lan nyebabake penyakit fisik ilang kanggo sawetara wektu. Nanging ing saben cilik ngendi atine nglawan hukum alam kanggo nggawa asil fisik hukum nuntut readjustment, lan reaksi asring luwih abot saka alangan asli. Dadi, yen kesehatan diklaim lan yen sarat fisik kanggo kesehatan fisik ora diwenehake, pikiran bisa uga meksa ngilangake pertumbuhan sing ora sehat, kayata tumor. Nanging kanggo obat kasebut, pambayaran obat kasebut dijaluk dening alam kanggo nyoba nyegah ukum dheweke. Kanthi meksa nyebarake tumor, masalah tumor bisa uga - kaya nalika wong sing ora duwe hukum dipeksa ninggalake omah-omahé dening para reformis sing campur tangan lan bodho - didorong kanggo golek panggonan ing bagean liya saka komunitas, ing ngendi iku bakal nggawe cilaka luwih akeh. luwih angel kanggo nemokake lan nambani. Nalika kasebar kanthi paksaan mental, tumor kasebut bisa ilang saka siji bagean awak minangka tumor lan katon maneh ing bagean awak liyane minangka lara utawa kanker.

Nalika siji mekso lan diwenehake karo barang-barang fisik kanthi nuntut saka "mutlak" utawa "gudang sing mutlak," dheweke bakal nikmati dheweke nalika sawetara gambler seneng entuk bathi. Nanging ukum kasebut nuntut manawa ora mung bakal mulihake apa sing durung ditampa kanthi jujur, nanging kudu mbayar panggunaane. Pembayaran iki dijaluk nalika demander bener-bener makarya kanggo obyek sing dikarepake - lan sing ilang nalika ora bisa ditindakake; utawa pambayaran bisa ditindakake sawise dheweke entuk properti tartamtu lan ilang kanthi ora disangka; utawa dheweke bisa uga njupuk wong-wong mau nalika dheweke rumangsa paling ngerti. Alam mbutuhake pembayaran ing koin utawa sing padha karo utang sing dikontrak.

Nalika pikiran nyoba nggawe awake dhewe dadi abdi kanggo awak kanthi cara sing ora sah, lan laku jina saka pesawat dhewe menyang fisik, hukum-hukum jagad mental mbutuhake pikiran supaya dicabut kekuwatan. Dadi pikiran ilang kekuwatane lan salah sawijine fakultas canggih. Pembayaran sing dibutuhake miturut ukum digawe yen pikiran wis ngalami kekuwatan, kasangsaran lan kasusahan sing nyebabake wong liya entuk obyek sing dikarepake, lan nalika wis ngupayakake kegelapan mental sing ana, ing upaya kanggo mbenerake salah lan mbalekake awake dhewe minangka pikiran kanggo tumindak tumindak dhewe. Umume wong sing katon entuk apa-apa amarga ora kudu ngenteni urip liyane sing kudu dibayar. Pembayaran biasane dijaluk lan diakoni saiki. Iki bakal bisa ditemokake manawa ana sing nyumurupi riwayat wong sing nyoba golek apa-apa kanthi apa-apa lan sing katon sukses. Dheweke minangka penjahat mental sing dipenjara kanthi mandhiri ing bangunan dhewe.

Kanca [Persamaan HW]