Yayasan Word

THE

WORD

NOVEMBER, 1912.


Hak cipta, 1912, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Carane kewan hibernating urip tanpa pangan lan ketoke tanpa hawa sajrone periode hibernasi sing suwe?

Ora ana organisme kewan sing bisa urip tanpa pangan. Kabutuhan lan fungsi organisme nemtokake jinis panganan sing dibutuhake. Kewan hibernasi ora bisa urip tanpa pangan utawa biasane tanpa hawa, sanajan ora prelu njupuk panganan menyang organ pencernaan supaya bisa urip nalika ana wulan hibernasi. Kewan ngembang kanthi paru-paru biasane ambegan, nanging respirasi ora luwih sithik kanggo njaga awak nalika arus urip sing sithik banget.

Jinis kewan lan kebiasaan kasebut diatur miturut undang-undang ekonomi tartamtu kanggo pengawetan makhluk alam. Panganan perlu kanggo pangopènan saben struktur awak, lan peradaban manungsa wis nggawe manawa interval sing bisa dijupuk dadi luwih cendhak. Manungsa wis biasa mangan telung utawa luwih dina sedina ora ngerti utawa ngormati kepriye kewan bisa lunga dina utawa minggu tanpa panganan, lan ana sawetara sing bisa urip ing mangsa mangsa tanpa mangan. Kewan sing ana ing negara liar mbutuhake panganan kurang saimbang tinimbang manungsa. Panganan sing dipangan kewan alam yaiku nyukupi kebutuhan lan supaya panganan sing dipangan kanggo nyukupi kebutuhan awak.

Nanging panganan manungsa uga kudu nyedhiyakake energi sing dibutuhake kanggo kegiyatan otak lan kekarepane. Miturut ekonomi alam, panganan sing dipangan panganan bakal nambah energi lan nambah kekuwatane. Biasane dheweke ngeculake tenaga sing gedhe banget. Apa luwih saka kewan sing dipangan kanggo nyukupi kabutuhan saiki, disimpen ing awak amarga energi akeh, lan yen entuk pangan ora cukup kanggo kabutuhan.

Nalika nyedhaki musim dingin, kewan-kewan sing hibernat saya tambah lemak lan siyap kanggo miwiti turu ing musim dingin. Kadhemen ngilangi pasokan panganan, mbeku lemah lan didorong menyang wadhah. Banjur padha kumpul utawa melu awake menyang posisi sing paling becik njaga panas lan nglindhungi saka kadhemen. Ngambakake ambegan, nomer lan dawa respirasi diatur kanggo jumlah bahan bakar sing dibutuhake supaya tetep nyawane urip. Panganan sing digunakake ora saiki kanggo kegiyatan otot, nanging kanggo nyedhiyakake organisme kanthi energi sing dibutuhake supaya tetep ora bisa dilalekake, liwat wektu turu lan turu suwe. Pangan utawa bahan bakar minangka energi keluwih sing disimpen ing awak sajrone gajih lan digambar nalika mbutuhake hibernasi miturut kebutuhan awak.

Nalika bumi cenderung menyang srengenge, sinar srengenge, tinimbang nyawang permukaan bumi kaya ing musim salju, saiki nyerang luwih langsung menyang bumi, nambah arus magnet lan wiwiti sapiran lan aliran banyu ing wit. Pengaruhe srengenge uga nyegerake kewan-kewan sing turu nalika turu, masing-masing miturut sifate, lan minangka pasokan panganan digawe srengenge.

Sirkulasi getih ndadekake respirasi amarga oksigen sing dibutuhake getih lan kedadeyan paru-paru. Nambah ambegan nyebabake tambah sirkulasi. Sirkamane aktif kaya ambegan kasebut cepet lan jero. Kegiatan awak nggawe getih lan sirkulasi aktif nambah jumlah respirasi, kabeh nggunakake energi sing diwenehake karo panganan. Inaktivitas kewan nyuda sirkulasi. Ing kewan hibernasi, sirkulasi kasebut mandhap kanthi minimal lan ambegan kasebut ora angel dirasakake. Nanging ana kewan sing mandheg ing sirkulasi lan respirasi lan fungsi organ kasebut ditundha.

 

Bisa kewan karo paru urip tanpa napas? Yen mangkono, kepiye cara urip?

Sawetara kewan sing duwe paru-paru urip tanpa ambegan. Kewan kaya ngono urip kanthi nundha fungsi organ-organ sing mbutuhake pasokan panganan lan kanthi mertandhingake prinsip animasi sing ana sajroning prinsip urip, prinsip segara sing ora katon lan urip sing ora nyata, liwat prinsip formatif magnetik koordinasi prinsip fisik awak. Mboten asring menawi taun-taun ing koran kasebut ora menehi sawetara bukti sing ana gandhengane karo nemokake kewan sing urip sajrone wektu sing gedhe banget tanpa ambegan. Kerep panyerat artikel minangka salah sawijine krungu kasunyatan kayata apa sing ditulis, lan dheweke bisa uga njlèntrèhake minangka kasus pertama sing direkam. Nyatane, ana pirang-pirang kasus sing wis dikonfirmasi, ing jurnal ilmiah sing misuwur. Ora pirang-pirang wulan kepungkur ana salah sawijining kertas esuk menehi akun penemuan sing luar biasa. Ana pesta panjelajah kanggo nggoleki spesimen tartamtu kanggo kapentingan ilmu. Dheweke duwe kesempatan kanggo ngethok bagean rock. Ing salah sawijining potongan kasebut, batu padhet dibukak lan mbeberake toad sing wis dipasang ing jisim padat kasebut. Langsung bocah kasebut dadi tujuan sing paling penting. Nalika ndeleng nalika lagi dipasang ing ruangan watu cilik sing wis dikepung nganti pirang-pirang abad, ana salah sawijining pesta kasebut kanggo ndeleng apa sing disensifikasi, lan dhadha kasebut kaget kabeh kanthi ngeculake metu saka kuburane. Anggota sing nglaporake panemuan kasebut ujar manawa dheweke wis ngrungokake lan maca babagan kasus kasebut, nanging mesthi mamang kemungkinan dheweke nganti dheweke wis nyekseni kedadean kasebut. Ing wektu laporan toad kasebut urip lan ora sehat. Ing kesempatan liyane, dilaporake dening wong-wong sing nggawe repot manawa nalika ngethok stratu bathi ing sisih pinggir banyu biyen, nalika watu kasebut dadi bagian saka kadal kadal, lan dicekel nalika mula nyusup kanthi kesed.

Kewan sing ditemokake urip ing antarane batu karang utawa dikepungake ing parang padhet, utawa sing wis dadi wit, utawa dikubur ing lemah, yaiku kewan sing ana hibernate, nanging uga bisa nundha kabeh fungsi organik kanthi ngilangi sumber udhara lan ing wektu sing padha, nyopot sambungan fisik karo pusat saraf tartamtu lan dilebokake menyang kontak eterik. Iki ditindakake kanthi nggulungake lambung menyang tenggorokan lan ngisi wutah udhara kanthi lidah. Ilat supaya mbaleni maneh terus menyang laring lan mandhegake angin utawa trakea ing mburi ndhuwur. Kanthi ilat kasebut dadi rong tujuan. Iki masang plug ing angin, lan bisa ngalangi udhara menyang paru-paru, lan, banjur diselehake, nggawe batere sing saiki urip mili menyang awak sajrone sirkuit tetep ditutup. Yen pasokan hawa dipateni saka paru-paru, getih ora bisa diobati; oksigenasi getih mandheg; tanpa nyediakake getih ora bisa nindakake fungsi. Biasa ing kahanan kasebut, mati sawise, amarga ambegan saiki rusak, nanging napas kudu terus swinging kanggo mesin fisik supaya tetep mlaku. Nanging yen pasokan hawa dipotong saka paru-paru sambungan luwih subtle tinimbang ambegan digawe ing antarane awak fisik lan samodra panguripan, awak fisik bisa tetep urip sajrone ana hubungane karo urip digawe lan awak tetep sepi

Selama ilat dijaga ing posisi sing diterangake, kewan kasebut bakal urip; nanging ora bisa obah, amarga napas hawa perlu kanggo kegiatan fisik, lan ora bisa ambegan nalika ilat mandheg nyepetake udhara. Yen ilat ngilangi sesambungan karo aliran uripe subtle rusak, nanging saiki urip fisik diwiwiti kanthi ayunan.

Kajaba saka kasunyatan yen toads lan kadal kasebut ditemokake kanthi urip ing watu padhet, akeh spekulasi sing diudhari, kepiye carane, ora kasebut, dheweke tekan kono. Babagan carane toad utawa kadal bisa dilebokake ing watu, ing ngisor iki bisa uga nuduhake rong cara sing bisa ditindakake.

Nalika titah ditemokake ing watu pembentukan banyu ing tebing kali, bisa uga, sajrone wektu ora aktif fisik, banyu mundhak lan nutupi lan ana celengan saka banyu sing dienggoni ngubengi awak kewan lan sapiturute. dipenjara iku. Nalika kewan ditemokake ing watu sing asale saka watu, mula yen ana ing negara quiescent kanthi fisik, dheweke mandheg ing dalan lan ditutupi dening banyu sing nyametake saka batu molten sing mili saka gunung berapi. Bantahan bisa ditindakake manawa ora ana toad utawa kadal kadal ana ing banyu lan bakal nandhang simpenan kanggo nglumpukake dadi massa watu, lan uga ora bisa nahan panas lan bobot bathi molten. Bantahan kasebut bakal ilang akeh sing penting kanggo wong sing wis ngawasake kabiasaan toads lan kadal, nalika dheweke kelingan panas sing angel dikepengini, lan nalika ngerti yen ora ngganggu fisik lan sesambungan karo subtler saiki gesang, dheweke ora bisa dilindhungi kahanan fisik lan sensasi.

 

Ora ana èlmu sing nyinaoni hukum sing bisa urip tanpa pangan lan hawa; manawa mangkono, wong bisa urip, lan apa angger-anggering Toret?

Miturut ilmu modern, ora ana hukum sing kaya ngono, amarga ora ana hukum sing dingerteni karo ilmu modern. Yen manungsa bisa urip kanthi suwe tanpa pangan lan hawa ora diakoni dening ilmu resmi. Ora, miturut ilmu, bisa uga ana undang-undang sing ngidini manungsa urip tanpa pangan lan udhara, kabeh bukti sengaja, nganti ilmu wis ngrumatake ukum lan resmi disetujoni. Nanging, wong urip suwe, tanpa pangan lan dipotong saka hawa, miturut saksi sing dipercaya, lan uga nyathet ing rekaman umum. Ing India ana pirang-pirang cathetan ing jaman modhèrn, lan akun lan legenda mundur pirang-pirang abad, anané yogis sing amarga praktik tartamtu bisa lan nundha fungsi raga lan tetep tanpa udhara kanthi suwe. Meh kabeh wong Hindu wis ngrungokake utawa nyekseni kinerja kasebut. Salah sawijining akun kasebut bakal nggambarake.

Kanggo mbuktekake manawa manungsa bisa entuk kekuwatan luar biasa biasane dianggep ora mungkin, ana yogi Hindu sing ditawakake kanggo nduduhake sawetara petugas Inggris yen dheweke bisa urip kanthi suwe tanpa pangan utawa hawa. Wong Inggris ngusulake kahanan uji coba, sing ditampa, mula dingerteni, ora ana sing diarani yogi chelas, murid, sing nyiapake dheweke kanggo ngrawat kasebut. Ing wektu kasebut, akeh wong sing nglumpuk dadi saksi kanggo nindakake kekarepan sing bakal ditindakake. Diubengi dening para pamirsa sing gedhe, yogi lungguh meditasi nganti para murid sing nekani dheweke ndeleng pangowahan tartamtu sing dialami dheweke. Banjur padha dilebokake ing dawane keranda sing ditutupi lan banjur dilebokake ing pethi leden. Tutupe cadhi dilebokake lan disegel hermetik lan diturunake luwih saka enem kaki menyang lemah. Bumi banjur dicemplungake ing pethi, lan wiji suket ditandur ing sandhuwure. Prajurit tetep njaga terus-terusan ing papan kasebut, uga minangka papan sing apik kanggo pengunjung. Wulan kepungkur, suket tuwuh dadi sod sing abot. Ing wektu sing disepakati kabeh pihak sing ana gandhengane, lan pamirsa akeh banget, amarga pawarta saka wonder kasebut nyebar adoh. Suket ditliti kanthi tliti. Sod kasebut dikethok lan dicopot, lemah dibukak, pethi leden digedhekake, segel rusak lan tutup dicopot, lan Yogi katon goroh nalika wis diselehake. Dheweke nguja diilangi. Murid-muridé nyapu sikilé, nyulik mripat lan candhi, narik lan ngumbah ilat. Ora suwe ambegan diwiwiti, pulsa ngalahake, swara sing ngetokake saka tenggorokan Yogi, mripate muter lan mbukak lan dheweke banjur lungguh. Mung bedane ing Yogi yaiku dheweke katon luwih sithik tinimbang ing wektu interup lan dikubur. Kasus iki kacathet ing salah sawijining laporan pemerintah.

Wong-wong sing ngaku kenal karo praktik-praktik sing dibutuhake supaya bisa mlebu kahanan kaya ngono, nyatakake yen Yogis nyiapake awake dhewe kanthi latihan napas tartamtu lan perawatan perawatan saka lidah lan tenggorokan. Iki diucapake dening dheweke uga nyatakake ing buku-buku sing gegayutan karo subjek "Yoga," kanthi meditasi lan latihan ing ambegan, inhalasi lan nahan nafas, operasi organ-organ fisik bisa uga dilereni lan awak isih tetep urip. . Diarani prayoga kanggo salah sawijine sing kepengin weruh supaya bisa mbalekake teluk menyang tenggone. Kanggo nggawe fisik iki, bisa dikandhakake yen sesambungan ing antarane rahang ngisor lan lidah kudu dipotong utawa rusak. Banjur Yogi mestine bakal narik - utawa sing diarani "susu" - ilat kasebut supaya bisa digunakake kanggo dawa sing dibutuhake. Gurune nuduhake dheweke kepiye.

Apa Yogis sing wis sinau kanggo niru kewan hibernating lan nggawe pola trance alami kewan tartamtu, nanging kahanan lan proses padha, sanajan Yogi kekurangan endowment alam sing diolehake kanthi praktik, utawa cara gawean. Ilat toad utawa kadal ora mbutuhake operasi kanggo menehi dawa, lan kewan-kewan kasebut ora butuh latihan napas kanggo nyambungake aliran batin. Musim lan papan bakal nemtokake kapan dheweke bakal mlebu. Apa kewan sing bisa ditindakake kanthi endowmen alam, manungsa uga bisa sinau. Bentenane yaiku manungsa kudu nyukupi pikiran, apa sing dheweke kekurangan ing alam.

Kanggo manungsa supaya bisa urip tanpa ambegan, dheweke kudu nggawe nafas psikis. Nalika ambegan psikis mili ambegan fisik mandheg. Nafas psikologis kadang-kadang diindhuksi ora sengaja dening sikap mental utawa gangguan, utawa bisa uga kena pengaruh dening magnetisme utawa pikiran liyane, kayadene trance magnetik utawa hipnotis. Nalika wong, miturut kekarepan dhewe, ngliwati negara sing urip tanpa ambegan, dheweke nglakoni latihan fisik lan napas kaya sing diterangake utawa, kajaba kanggo ambegan alami, tanpa gerakan fisik. Ing prakara pisanan dheweke bisa ngubungi nafas psikologis saka awak fisik ing ngisor iki. Ing kasus kaping pindho dheweke nyritakake napas psikologis menyang fisik saka awake dhewe ing ndhuwur. Cara pertama yaiku kanthi cara panca indra, nomer loro yaiku kanthi cara pikiran. Cara pertama mbutuhake pangembangan indra batin, metode kaloro rampung nalika siji sinau nggunakake pikiran kanthi cerdas, kanthi mandhiri.

Akeh gelar materi lan luwih saka siji awak mlebu ing pambangunan manungsa. Saben badan utawa kelas materi diwenehake saka jagad iki kalebu pawarta. Nanging sumber urip utama yaiku kalebu salah sawijining awak sing nularake nyawa menyang wong liya. Yen pasokan urip dijupuk liwat fisik digunakake lan ditransfer menyang psikis. Nalika pasokan utama teka liwat psikis kasebut pindhah lan terus urip fisik. Hukum yaiku manawa manungsa bisa njaga awake awak kanthi napas sing bisa diwenehake.

Kanca [Persamaan HW]