Yayasan Word

THE

WORD

JUNE, 1906.


Hak cipta, 1906, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Ing kumpul sawetara sore kepungkur pitakon: Apa teosofis sing vegetarian utawa panen daging?

A theosophist bisa dadi pemakan daging utawa vegetarian, nanging vegetarianisme utawa mangan daging ora bakal nggawe wong teosofi. Sayange, akeh wong sing ngira yen sine qua non kanggo urip spiritual yaiku vegetarianisme, dene pernyataan kasebut bertentangan karo piwulang para instruktur spiritual sing sejati. ”Ora sing mlebu ing cangkem sing najiské wong, nanging sing metu saka cangkem, kuwi sing najiské wong,” kandhané Yésus. (Mat. xvii.)

“Aja ngandel yen lungguh ana ing alas kang peteng ndhedhet, ing kesunyian kang gumunggung lan adoh saka manungsa; Aja ngandel yen urip ing oyod lan tetuwuhan. . . . Duh penyembah, iki bakal nuntun sampeyan menyang tujuan pembebasan pungkasan, "ujare Voice of the Silence. A theosophist kudu nggunakake pertimbangan sing paling apik lan tansah diatur kanthi alesan kanggo njaga kesehatan psikis lan mental. Ing babagan panganan, pitakonan pisanan sing kudu ditakoni dhewe yaiku "Pakanan apa sing dibutuhake kanggo njaga kesehatan awak?" Nalika dheweke nemokake iki kanthi eksperimen, mula dheweke njupuk panganan sing pengalaman lan pengamatan nuduhake dheweke paling cocog karo kabutuhan fisik lan mental. Banjur dheweke ora mangu-mangu babagan panganan apa sing bakal dipangan, nanging mesthi ora bakal ngomong utawa mikir babagan meatarisme utawa vegetarianisme minangka kualifikasi teosofi.

 

Kepiye para ahli teori nyata nganggep awake dhewe dadi ahli teori lan isih mangan daging nalika kita ngerti yen kepenak kewan kasebut ditransfer saka daging kewan menyang awak sing mangan?

Teosofi sejati ora tau ngaku dadi teosofi. Ana akeh anggota Theosophical Society nanging sawetara teosofis nyata; amarga theosophist punika, minangka jeneng gawe katut, siji sing wis ngrambah gaib kawicaksanan; kang wus manunggal karo Gustine. Nalika kita ngomong babagan teosofis sejati, kita kudu tegese wong sing duwe kawicaksanan ilahi. Umumé, sanajan ora akurat, nanging teosofi minangka anggota Theosophical Society. Wong sing ngomong ngerti kepinginan kewan sing bakal ditransfer menyang awak sing mangan, bukti yen dheweke ora ngerti. Daging kewan minangka wangun urip sing paling berkembang lan konsentrasi sing bisa digunakake minangka panganan. Iki nggantosi kepinginan, mesthi, nanging kepinginan saka kewan ing kahanan alam luwih kurang baneful saka kepinginan ing manungsa. Kepinginan dhewe ora ala, nanging mung dadi ala nalika pikiran sing ala nyawiji. Ora kepinginan dhewe sing ala, nanging tujuan ala sing ditindakake dening pikiran lan bisa nyebabake pikiran, nanging ujar manawa kepinginan kewan minangka entitas ditransfer menyang awak manungsa yaiku statement salah. Entitas sing disebut kama rupa, utawa badan kepinginan, sing nggerakake awak kewan, ora ana hubungane karo daging kewan kasebut sawise mati. Kekarepan kewan urip ing getih kewan. Nalika kewan dipatèni, kepinginan-awak metu saka awak fisik karo getih urip, ninggalake daging, digawe saka sel, minangka wangun klempakan saka urip sing wis digarap dening kewan saka kerajaan sayur-sayuran. Sing mangan daging bakal duwe hak kanggo ngomong, lan luwih masuk akal yen dheweke ngomong, yen vegetarian wis ngracuni awake dhewe karo asam prussic kanthi mangan lettuce utawa racun liyane sing akeh banget ing sayuran, tinimbang vegetarian bisa bener lan. bener ngomong sing mangan daging iku mangan lan nresep kepinginan saka kewan.

 

Apa ora bener yen yogis India, lan wong-wong kang nduweni gaib, urip ing sayuran, lan yen ya, ora supaya wong-wong sing bakal berkembang dadi pangan lan uga urip sayuran?

Sampeyan pancen bener, yen umume wong sing ora mangan ora mangan daging, lan uga wong sing duwe prestasi spiritual sing gedhe, lan sing biasane urip ora beda karo wong lanang, nanging ora ngetutake amarga padha nindakake, kabeh wong liya kudu mangan daging. Wong-wong iki ora entuk prestasi spiritual amarga urip ing sayuran, nanging dheweke mangan sayuran amarga bisa ditindakake tanpa kekuwatan daging. Sepisan maneh, kita kudu eling manawa wong-wong sing wis ngrampungake, beda karo sing nyoba nampa, lan panganan sing siji ora bisa dadi panganan liyane amarga saben awak mbutuhake panganan sing paling penting kanggo njaga kesehatan. Apik banget amarga ngeling-eling yen wayahe ideal banget dirasakake wong sing ngerti manawa bakal ngira manawa ora bisa dicapai. Kita kaya bocah sing ndeleng obyek sing adoh nanging ora nggatekke kanggo ngrebut, ora peduli saka kadohan. Luwih ala yen bakal dadi cita-cita ing babagan yogisip utawa ketuhanan ora kudu niru ciri-ciri ilahi lan wawasan spiritual manungsa sing gaib tinimbang apikan kabiasaan lan kebiasaan lan kebiasaan sing paling fisik lan material, lan mikir yen nglakoni, dheweke uga bakal dadi ketuhanan . Salah sawijining kabutuhan penting kanggo kemajuan spiritual yaiku sinau apa sing diarani Carlyle "Kesehatan Abadi saka Abadi."

 

Apa efek panganan sing dienggo ing awak manungsa, yen dibandhingake karo mangan daging?

Babagan iki ditemtokake dening aparat pencernaan. Digestion ditindakake ing kanal tutuk, weteng lan usus, dibantu saka sekresi ati lan pankreas. Sayuran bisa dicerna ing saluran usus, dene weteng minangka organ pencernaan daging. Panganan sing digawa menyang tutuk ana masticated lan dicampur karo saliva, untune nuduhake kabecikan lan kualitas awak minangka panganan sing ora ditanduri utawa karnivora. Gigi nuduhake manawa manungsa minangka kewan lan kembang katelu, yaiku siji-katelu, tegese alam wis nyedhiyakake rong pertiga saka kabeh untune kanggo mangan daging lan siji-telu kanggo sayuran. Ing awak sehat alami iki kudu proporsi pangane. Ing kahanan sing sehat, panggunaan siji jinis kanggo pengecualian liyane bakal nyebabake kesehatan ora seimbang. Panggunaan eksklusif sayuran nyebabake fermentasi lan ragi ing awak, sing nuwuhake kabeh penyakit sing ditrapake dening manungsa. Sanalika fermentasi wiwit ana ing weteng lan usus, mula ana formasi ragi ing getih lan pikiran ora kepenak. Gas asam karbon sing dikembangake mengaruhi jantung, lan tumindak nerbitake saraf amarga nyebabake serangan lumpuh utawa gangguan saraf lan otot liyane. Antarane pratandha lan bukti-bukti vegetarianisme yaiku rasa gampang marah, kesepian, siram gemeter, sirkuit gangguan, palpitasi jantung, kekurangan pamikiran lan konsentrasi pikiran, ngrusak kesehatan sing kuat, oversensitiveness awak, lan kecenderungan kanggo pacaran. Mangan daging nyedhiyakake daging kanthi tenaga alami sing dibutuhake. Iki ndadekake awak kewan sing kuwat, sehat, fisik, lan mbangun awak kewan iki minangka beteng sing bisa ditindakake, pikiran bisa nahan serangan saka kapribadhen fisik liyane sing ditemoni lan kudu dibantah ing saben kutha gedhe utawa kumpul wong .

Kanca [Persamaan HW]