Yayasan Word

THE

WORD

JUNE, 1915.


Hak cipta, 1915, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Apa rasa ambegan; carane nindakake; partikel fisik nglakoni produksi sensasi, lan bagean apa sing nggawe dolanan ing urip?

Sing diarani berbau, yaiku pemahaman babagan obyek tartamtu. Sifat-sifat kasebut tumindak manungsa liwat organ wangi, mula tekane saraf saraf. Saraf kasebut ngandhani elemen subtle, yaiku ing obyek fisik, menyang entitas ing awak manungsa. Entitas iki yaiku prakara sing nyumurupi sipat obyek liwat informasi sing ditampa liwat syaraf smelling. Entitas minangka unsur, hantu alam kelas hantu kelas. Unsur mambu sing ana gandhengane lan salah sawijining makhluk sing mlebu ing konstitusi lan struktur unsur manungsa. Unsur mambu sing wangi yaiku unsur bumi, lan saka iku bisa ngerteni sipat alam, sing dipamerake dening obyek fisik. Dadi wangsulan pitakon "Apa rasa mambu lan kepiye tumindak?" Yaiku kalebu sawijining unsur, unsur bumi sing ana ing njero unsur manungsa ing awak fisik, sing ana unsur smelling ngerti sifat-sifat tartamtu ing fisik badan, sing diarani wangi utawa mambu.

Sipat-sipat kasebut dirasakake mung kanggo mambu. Werna kabeh unsur sing ditindakake. Bau ya iku panganan, sing nambani lan nyangga. Iku bisa ngerteni sifat lan kahanan unsur njaba ing njaba. Bau sing ora katon, unsur bumi sing ora katon, sing mlebu ing konstitusi saka unsur smelling lan dadi unsur manungsa.

Partikel fisik obyek sing dirasakake kanthi mambu mlebu menyang produksi sensasi mambu. Ora mung partikel sing kalebu barang fisik, nanging uga partikel unsur bumi kaya sing mili obah, nyebabake sensasi mambu. Unsur bumi kaya pasang, terus mbaleni liwat obyek kasebut. Aliran kasebut digawe dening partikel infinitesimal, sing ora katon sing katon kompak; nanging yen pengertian batin wis kepengin banget lan pikiran bisa nganalisa aliran kasebut, aliran kasebut bakal dirasakake minangka partikel.

Yen swasana fisik saka individu ngubungi atmosfer obyek sing mambu, swasana sing digawe saka partikel sing kasebut - partikel dirasakake ing swasana bau, nalika ngubungi saraf ambu. Bau yaiku karakteristik sing beda fisik. Saben obyek fisik duwe swasana fisik sing khas, sing partikel dilereni lan beredar. Nanging pirang-pirang obyek sing bisa dicium. Alesane yaiku yen pangerten saka rasa mambu ora dilatih lan ora cukup becik. Yen rasa mambu dilatih, kayadene wuta, akeh obyek bisa mambu sing saiki umume ora ana ambu.

Saiki isih ana rasa sing mokal, bisa uga ana, lan bisa uga dikembangake dening sawetara wong, mula ana ambune obyek sing dudu fisik. Beyo saka jagad liyane bisa uga dikenal kanthi ambu, nanging iki dudu ambu sing alami.

Bagian sing dimainake kanthi wangi yaiku pitulung sing mambu ing pangopènan urip. Gandane panganan nyebabake jus padharan mili lan menehi stimulasi, kaya dene meja sing disiapake. Kéwan sing ndeteksi kanthi mambu panggonan sing bisa dipangan. Dheweke ndeteksi ngarsane mungsuh lan mbebayani kanthi mambu.

Kamangka saiki saiki bisa dipasrahake lumantar panyerepan esensial sing subuh sing sistem dheweke njupuk saka panganan materi sing kasar, sing bakal ditindakake, yen manungsa duwe kontrol awak fisik sing luwih apik, bisa uga bisa dijupuk dening awak. mambu intine sing saiki dheweke kudu entuk pencernaan metu saka transformasi panganan fisik. Unsur sing mambu wangi banjur bakal dipasrahake kanthi nyaring awak fisik. Kalorone rasa lan mambu ora bisa diwedharake, mula kahanan sing ana ing sadurunge sadurunge panganan kanthi mambu mung bisa. Banjur partikel fisik sing subtle sing bakal diserep saka unsur wangi sing dadi cara kanggo ngrasakake awak fisik.

 

Apa imajinasi? Carane bisa ditanen lan digunakake?

Imajinasi yaiku kahanan ing pikiran ing ngendi fakultas gambar kerja kanthi sadar kanggo menehi wujud kanggo subyek pamikiran sing dikepengini fakultas motif lan fakultas fokus wis digawa lan dianakake. Iki telu fakultas pikiran kudu langsung gegayuhan karo imajinasi. Sekawan fakultas liyane ora ana gandhengane. Fakultas gelap campur karo imajinasi, kaya ngono karo kabeh karya liyane, lan mulane fakultas gelap kudu ing negara sing dikendhaleni kanthi cukup supaya karya imajinasi. Fakultas wektu nyedhiyakake bahan sing digunakake ing karya imajinasi. Fakultas cahya nuduhake carane karya imajinasi kudu ditindakake. Fakultas I-am menehi identitas lan kepribadian tumrap karya imajinasi. Imajinasi minangka kahanan pikiran, lan ora saka pikiran sehat. Karya imajinasi ditindakake ing pikiran sadurunge gegayutan karo pikiran sehat dening pikiran lan sadurunge panca indra dijaluk menehi ekspresi ing jagad fisik babagan sing wis ditindakake sadurunge imajinasi. Iki kedadeyan karo imajinasi. Nanging, kudu dipikirake manawa sing biasane diarani imajinasi temenan dudu imajinasi. Apa sing wiyar lan tanpa ngerti makna saka istilah sing diarani imajinasi yaiku muter pikiran ing indra, utawa, ing tingkat sing luwih dhuwur, pakaryan pikiran nalika dipeksa dening pikiran sehat kanggo ngasilake utawa menehi prekara sing menehi kesenengan ing pikiran sehat lan menehi rasa seneng utawa masalah anyar sing wis dituduhake lan nimbulake pikiran. Ing kahanan kondhisi kasebut, sing diarani imajinasi palsu, kabeh pitu fakultas pikiran kasebut diluncurake liwat fakultas fokus; nanging lelucon iki mung dadi uwal saka fakultas liyane liwat fakultas fokus lan dudu pakaryan fakultas. Fakultas fokus yaiku siji-sijine fakultas pikiran sing langsung ana hubungane karo otak wong rata-rata. Enom fakultas liyane ora ana hubungane. Tumindak kasebut didorong liwat fakultas fokus.

Kanggo luwih ngerteni apa imajinasi - yaiku imajinasi nyata - kudu dipikirake apa imajinasi palsu - yaiku gangguan sing diarani imajinasi. Angen-angen salah iku dudu tumindak pikiran fakultas, nanging tumindak salah sawijine fakultas, fakultas fokus mung, sing dikerjakake dening indera lan sing nalika kegirangan nyebabake gangguan ing enem fakultas utawa sawetara liyane.

Fancies, impen dina, rembulan, dudu imajinasi. Reproduksi bentuk lan aspek alam ora imajinasi. Nyalin karya apa wae, dadi alam utawa manungsa, dudu imajinasi, nanging kanthi trampil bisa ditindakake. Imajinasi yaiku nggawe. Saben karya imajinasi minangka titah anyar. Imajinasi ora nyalin alam. Alam ora nuduhake pikiran babagan carane nggawe karya imajinasi. Imajinasi nyedhiyakake alam kanthi kabeh wujud lan warna lan swara lan macem-macem aspek. Iki diwenehi alam kanthi alam lan dudu alam.

Kanggo nuwuhake imajinasi - yaiku, kahanan ing ngendi fakultas gambar, fakultas motif, lan fakultas fokus diselarasake lan nindakake pakaryan kanthi harmoni, nalika fakultas gelap diwatesi utawa ditekan, lan telu liyane fakultas , fakultas wektu, fakultas cahya, lan fakultas I-am menehi kontribusi ing karya iki - perlu mangertos sistem sing kasebut ing kene, yaiku sistem siji-sijine sing menehi wawasan babagan operasi ing pikiran.

Langkah kapindho yaiku bisa mbentuk subjek sing dipikirake, lan langkah sabanjure yaiku nggarap fakultas gambar selaras karo fakultas motif lan fakultas fokus. Pitakonane diarani kaloro artikel babagan imajinasi sing muncul ing THE WORD Mei lan Juni, ing 1913. Minangka keprigelan pikiran, informasi bisa dipikolehi artikel kasebut, "Tampa, Master, lan Mahatmas," dicithak ing WORD ing April Muga-muga, Juni, Juli, lan Agustus, 1910.

Kanca [Persamaan HW]