Yayasan Word

THE

WORD

MARCH, 1907.


Hak cipta, 1907, dening HW PERCIVAL.

MOMENTS WITH FRIENDS.

Kanca saka Amérika Tengah takon: Apa salah nggunakake mental tinimbang cara fisik kanggo ngobati penyakit fisik?

Pitakonane nyakup lapangan sing gedhe banget kanggo mangsuli "ya" utawa "ora." Ana kedadeyan manawa ana wong sing dianggep nggunakake kekuwatan mikir kanggo ngatasi penyakit fisik, mula kita bakal ujar manawa ora salah. Ing pirang-pirang kasus, iku salah yen nggunakake mental, nanging cara fisik kanggo ngobati penyakit fisik. Kepiye carane kita arep mutusake sing kedadeyan sing salah lan sing salah? Iki mung bisa dideleng miturut prinsip sing ana gandhengane. Yen kita rumangsa prinsip prinsip liya sing makarya bakal pas karo lan mula kudune bener. Supaya pitakon kasebut bisa dijawab kanthi umum lan ora kanggo kasus tartamtu, yen prinsip dirasakake individu kasebut bakal bisa ngetrapake babagan kasus tartamtu lan nemtokake manawa ana sing salah utawa salah kanggo ngobati penyakit fisik kanthi proses mental. Ayo nemokake prinsip: Apa bukti fisik, utawa apa khayal? Yen penyakit fisik minangka fakta, mesthine minangka asil panyebab. Yen penyakit fisik sing diarani khayalan, dheweke ora dadi penyakit fisik. Yen khayalan dicritakake minangka penyakit saka pikiran lan manawa penyakit kasebut ana ing pikiran lan ora ana ing awak fisik, khayalan kasebut dudu penyakit fisik, iku edan. Nanging saiki kita ora bisa ngatasi masalah edan; kita kuwatir babagan penyakit fisik. Ngidini yen penyakit fisik minangka fakta, kita ujar manawa kasunyatan kasebut minangka efek. Langkah sabanjure yaiku golek sebab-akibat saka efek kasebut. Yen kita bisa nemokake sabab saka penyakit fisik, kita bakal bisa nambani lara fisik kanthi mbusak sebab lan mbantu alam kanggo ndandani karusakan. Penyakit fisik uga minangka akibat saka sebab fisik utawa panyebab mental. Penyakit fisik sing disebabake dening cara fisik kudu diobati kanthi cara fisik. Penyakit fisik sing nyebabake sababe mental, kudu nyebabake penyakit mental sing lara lan banjur alam kudu diijinkeun maneh kanggo mbentuk harmoni fisik. Yen ora kasebut sadurunge, saiki kita bisa ngomong manawa manawa penyakit sing duwe sabab fisik ora bisa dianggep mental, lan manawa ana penyakit fisik sing njalari penyebab mental kudu nyebabake sebab-sebab bisa dicopot lan alam bakal ndandani penyakit fisik. Kesulitan sabanjure kanggo dicopot kanggo nemoni cara yaiku yaiku kudu nemoni apane penyakit fisik, lan apa penyakit fisik. Kucing, luka, balung, sprains lan liya-liyane, disebabake kontak langsung karo masalah fisik lan kudu nampa perawatan fisik. Penyakit kayata konsumsi, diabetes, gout, ataomia lokomotor, radhang paru-paru, penyakit dyspepsia lan Brights ', disebabake dening panganan sing ora bener lan nglirwakake awak. Iki kudu diobati kanthi perawatan awak sing tepat lan kanthi nyayogake panganan sing enak, sing bakal nyebabake panyebab jarak lara fisik lan menehi alam kesempatan kanggo mulihake awak sing sehat. Penyakit fisik sing minangka akibat saka penyakit mental, kayata gemeter, lan penyakit sing disebabake dening panggunaan narkotika, obat-obatan lan alkohol, lan penyakit sing disebabake saka pikirane lan tumindak sing ora bener, kudu ditambani kanthi ngilangi panyebab penyakit kasebut. lan ngewangi alam kanggo mulihake keseimbangan awak kanthi panganan sing enak, banyu murni, hawa seger lan srengenge.

 

Apa hak nyoba kanggo ngobati penyakit fisik dening perawatan mental?

Ora! Ora cocog kanggo nyoba ngobati penyakit fisik liyane kanthi "perawatan mental," amarga wong liya bakal mbebayani luwih gedhe tinimbang sing apik. Nanging siji duwe hak nyoba kanggo ngobati masalah gemeter sing ana lan gaweyan kasebut bisa uga bisa ditemoni karo asil sing migunani nyedhiyakake dheweke ora nyoba nggawe dheweke yakin yen dheweke ora lara.

 

Yen sampeyan duwe hak kanggo ngobati penyakit fisik kanthi cara mental, nyedhiyakake gejala fisik sing duwe mental, apa sebabe para ilmuwan mental utawa Kristen ngobati penyakit kasebut kanthi cara mental?

Iku salah amarga ilmuwan Kristen lan mental ora ngerti pikiran utawa ukum sing ngatur lan ngontrol tumindak ing pikiran; amarga ing sawetara kasus ilmuwan mental, ora ngerti sabab mental saka penyakit fisik, lan asring nolak anané penyakit kasebut, nyoba menehi obat kanthi menehi pikiran mental pasien utawa kanthi menehi saran menyang pikiran sabar yen dheweke luwih unggul tinimbang lara utawa yen lara iku mung khayal; mulane, ora ngerti sababe utawa efek positif ing pikirane pasien sing ana gandhengane karo penyakit, utamane yen lara ora diabaikan utawa dianggep minangka khayalan, dheweke ora dianggep ing perawatan kasebut. Manawa maneh, yen motif dheweke ana ing perawatan nyoba pasien lan asil kasebut bermanfaat, isih perawatan kasebut bakal salah yen ilmuwan mental bisa ditampa utawa nampa dhuwit kanggo perawatan kasebut.

 

Apa sebabe para ilmuwan mental nampa dhuwit kanggo perawatan penyakit fisik utawa mental nalika dokter ngisi biaya reguler?

Luwih becik negara mbayar utawa ngopeni dokter kanggo rakyat, nanging amarga iki ora dadi dokter sing bener kanggo njaluk biaya; amarga, ing Panggonan pisanan kang ora nggawe pretense saka daya gaib dening proses mental, déné piyambakipun ngakoni penyakit fisik minangka kasunyatan, lan ora nambani wong-wong mau kanthi fisik, lan nambani wong-wong mau kanthi cara fisik dheweke duwe hak kanggo remunerasi fisik. Mboten kados ingkang katindakaken dening para ilmuwan mental utawi sanès-sanèsipun, amargi piyambakipun ngaku saged nambani sarana pikiran, lan arta boten kedah dipungayutaken kaliyan pikiran nalika nambani lelara, amargi arta punika dipunginakaken lan dipunginakaken kangge kaperluwan fisik. . Mulane, yen lara fisik diarani khayalan, dheweke ora duwe hak njupuk dhuwit fisik kanggo perawatan sing ora ana; Nanging yen dheweke ngakoni lara fisik lan nambani kanthi proses mental, dheweke isih ora duwe hak kanggo nampa dhuwit amarga entuk manfaat sing ditampa kudu kaya manfaat sing diwenehake, lan entuk manfaat saka pikiran mung kudu dibayar. kepuasan ngerti sing entuk manfaat wis diwenehi. Mupangat sing ditampa kudu ditampa ing bidang sing padha sing entuk manfaat lan kosok balene.

 

Yagene ora tepat kanggo ilmuwan mental nampa dhuwit kanggo perawatan penyakit nalika nyuwunake kabeh wektu kanggo karya iki lan kudu duwe dhuwit?

Amarga wong sing nampa dhuwit ora bisa mbalekake kesehatan sing sampurna kanggo wong sing lara mental, nanging pikiran sing bakal lara mental wis dadi najis. Siji wong ora bakal nggarap wong sing cair, kelainan lan ora sopan kanggo mulang lan nambah moral awake dhewe utawa anak-anake; lan ora ana maneh sing bisa nggunakake para ilmuwan mental utawa Kristen kanggo ngobati dheweke utawa kanca nalika pikiran "ilmuwan" wis inoculated lan lara karo mikroba dhuwit. Sampeyan cukup kanggo nyatakake yen penyembuhan mental nambani katresnan kanggo ngobati lan mupangate para kanca. Yen iki bener, lan pitakon babagan dhuwit ora mlebu atine, dheweke bakal mbrontak mikir nampa dhuwit; amarga pikirake dhuwit lan katresnan saka kanca ora ana ing pesawat sing padha lan cukup ora jelas babagan sifat-sifat kasebut. Dadi, yen dhuwit diusulake kanggo mbayar keuntungan sing ditampa, penyembuhan bakal nolak yen mung nambani mung saka katresnan kanggo kanca. Iki tes sejatine penyembuhan. Nanging ditakoni babagan kepiye carane bisa nyisihake wektu kerja lan urip tanpa nampa dhuwit? Wangsulan kasebut gampang banget: Alam bakal nyedhiyakake kanggo kabeh wong sing bener-bener tresna karo dheweke lan sing nggedhekake nyawane kanggo nulungi dheweke ing karyane, nanging dheweke nyoba kanthi akeh tes sadurunge ditampa lan diwenehake. Salah sawijining syarat sing dibutuhake kanggo menteri lan dokter yaiku yen dheweke duwe pikiran sing murni, utawa yen pikirane bakal bebas saka katresnan saka bathi. Nemtokake manawa penyembuhan sing bakal duwe duweke alam kanggo manungsa lan kepengin dibantu kanthi penyembuhan mental. Yen dheweke duwe katrampilan alami lan nemoni sukses, pasiene pancen kepengin ngucapake rasa syukur, lan menehi dhuwit, sanajan dheweke ora nuntut kasebut. Yen dheweke nuntut utawa nrima kanthi langsung, mbuktekake yen dheweke dudu wong sing milih alam; yen ing awalnya nolak alam nyoba dheweke maneh, lan dheweke nemokake yen butuh dhuwit, lan nalika njaluk supaya kabutuhan asring katon meksa dheweke; lan dhuwit sing ditampa, nanging tujuane bisa uga, yaiku cara pertama inokulasi karo mikrofon dhuwit - kaya wis kabukten bisa dadi ahli sing paling sukses. Mikroba dhuwit kasebut ngganggu pikiran, lan penyakit dhuwit saya mundhak kanthi sukses, lan sanajan dheweke bisa uga duwe keuntungan kanggo pasien ing salah sawijining bagean alam, dheweke bakal ngrusak dheweke ing bagean liya, sanajan tanpa sadar, dheweke wis ora laku jina lara mental lan ora bisa gagal inokulasi pasien karo penyakit dhewe. Perlu suwe, nanging kumane penyakit kasebut bakal bosok ing pikirane pasien, lan penyakit kasebut bakal mandheg ing sisih lemah. Dadi ora cocog kanggo sapa wae sing bisa ngobati obat-obatan permanen kanggo nampa dhuwit, amarga ora bisa ngobati kanthi permanen yen nampa dhuwit, nanging asil katon ing ndhuwur. Ing sisih liya, yen kepinginan tunggale yaiku entuk manfaat kanggo wong liya tinimbang golek dhuwit kanthi nambani, mula alam bakal nyukupi dheweke.

 

Carane bisa nyedhiyakake alam kanggo wong sing pancene kepéngin kanggo ngurmati wong liya, nanging sing ora bisa ndhukung dhéwé?

Ing ngandika alam bakal nyedhiyani kita ora ateges dheweke bakal siram dhuwit menyang puteran utawa sing pasukan ora katon bakal nutrished utawa manuk feed wong. Ana sisih alam sing ora katon, lan ana sisih sing katon. Alam nindakake karya nyata ing sisih sing ora katon ing domain dheweke, nanging asil karyane katon ing permukaan ing jagad sing katon. Ora saben wong bisa dadi dukun, nanging manawa ana siji ing antarane wong-wong sing rumangsa duwe kemampuan alami lan mutusake manawa dheweke kepengin nggawe karya urip, mula wong sing kaya ngono bakal nindakake pakaryan kanthi spontan. Ing meh kabeh kasus kaya mengkono, dheweke bakal nemokake yen keuangane ora ngidini dheweke ngentekake kabeh wektu kanggo marasake awakmu, kajaba dheweke entuk dhuwit. Yen dheweke nampa dhuwit, alam ora bakal nampa dheweke. Dheweke bakal gagal ing tes pisanan. Yen dheweke nolak dhuwit lan mung nyawisake wektu kanggo marasake awak kaya kahanane, banjur yen dheweke duwe kemampuan alami lan tugase ing donya lan kulawargane ora nyegah, dheweke bakal nemokake posisine ing urip bakal owah. Kanthi kepinginan terus kanggo nyedhiakke wektu gratuitously kanggo makarya kanggo djalmo manungso, kahanan lan hubungane karo djalmo manungso bakal terus diganti nganti dheweke ketemu piyambak ing posisi kaya mengkono, financial lan liya-liyane, kanggo ngidini kanggo menehi kabeh wektu kanggo karya. Nanging, mesthine, yen dheweke duwe pikiran yen alam iki arep nyukupi dheweke, pikiran kasebut bakal ngilangi dheweke kanggo karyane. Kawruh kudu tuwuh kanthi bertahap kanthi perkembangane. Kasunyatan kang mangkono iku, kang bisa dideleng ing uripe para mentri alam. Nanging kanggo ndeleng proses alam ing ngembangaken kasunyatan, siji kudu bisa kanggo karya karo alam lan kanggo mirsani tumindak ing ngisor iki lumahing samubarang.

 

Apa ilmuwan kristen lan mental ora nindakake apa-apane yen menehi efek cures nalika dokter gagal?

Wong sing ndeleng asil langsung tanpa ngerti prinsip sing ana alami, mula, ya. Nanging kita ngomong, ora! Amarga ora ana sing bisa ngasilake kabecikan sing permanen tanpa ana pengaruh sing ala yen papane salah lan yen dheweke ora ngerti prinsip sing ana. Kajaba saka pitakonan dhuwit, dokter mental utawa dokter liyane sing meh ora nate miwiti operasional dheweke karo papan sing salah, lan ora ngerti prinsip sing ana ing operasi mental. Kasunyatan manawa ngrawat penyakit tartamtu mbuktekake manawa ora ngerti babagan operasi ing pikiran, lan mbuktekake manawa dheweke ora pantes nggunakake judhul "ilmuwan" sing dituntut. Yen bisa nuduhake manawa dheweke ngerti kepiye pikiran bisa gegayutan karo penyakit tartamtu, dheweke bakal duwe mental bisa nambani wong liya, sanajan ora bisa kanthi moral.

 

Apa kriteria kita kudu apa syarat mental sing kudu duwe ilmuwan mental?

Kanggo nduweni mental bisa ngatasi masalah mental liyane kudu bisa nemoni awake dhewe utawa duwe masalah sing diwenehake dheweke banjur rampung. Dheweke banjur bisa nonton operasi mental dheweke ing proses pamikiran sajrone ngrampungake masalah kasebut lan ora mung kanggo ndeleng proses mental kasebut kanthi jelas minangka gerakan manuk kanthi penerbangan lengkap, utawa lukisan kanvass dening artis , utawa ngrancang rencana dening arsitek, nanging dheweke uga kudu ngerti proses mental dheweke sanajan dheweke bakal ngrasakake lan ngerti sensasi manuk lan panyebab penerbangan kasebut, lan rumangsa emosi para seniman lan ngerti ide kasebut. gambar dheweke, lan tindakake pikirane arsitek lan ngerti tujuan desaine. Yen dheweke bisa nindakake iki, pikirane bisa tumindak nyambut gawe karo pikiran wong liya. Nanging ana kasunyatan iki: Yen bisa tumindak, dheweke ora bakal nyoba ngobati penyakit mental kanthi penyakit fisik, lan uga ora nate nyoba ngobati penyakit fisik kanthi "nambani pikiran liyane," kanthi alesan ora siji bisa ngobati pikiran liyane. Saben pikiran kudu dadi dokter dhewe yen kudu ngasilake obat mental. Kabeh sing bisa ditindakake yaiku supaya nyritakake kabeneran alam sing lara marang pikiran sing liyane, lan nuduhake asal-usul penyakit lan cara ngobati bisa ditindakake. Iki bisa ditindakake kanthi tutuk lan ora butuh perawatan mental utawa ora setya misterius. Nanging yen kabeneran katon nggegirisi Ilmu Ilmu Mental lan Kristen kanggo mbahas teori loro-lorone.

 

Apa cara bisa ngetutake dhewe utawa liyane operasi mental, lan saestu ndeleng penyebab, disprove claims saka mental lan Kristen ilmuwan?

Pratelan saka loro jinis "ilmuwan" kasebut ana ing bentuk penolakan lan penegasan. Njupuk posisi guru lan dukun padha negesake kemampuan kanggo mulang misteri donya pamikiran minangka ilmu. Padha negesake ora ana materi lan supremasi pikiran, utawa padha nolak anane ala, penyakit lan pati. Nanging dheweke netepake awake dhewe minangka pimpinan ing jagad fisika kanggo mbuktekake manawa materi ora ana, ora ana ala, lan ora ana penyakit, ora ana pati, penyakit iku salah, pati iku goroh. Nanging tanpa anane prakara, lelara lan kaluputan, dheweke ora bisa urip kaya nampa ragad kanggo perawatan penyakit sing ora ana, uga ora bisa ngadegake pasamuwan lan sekolah sing larang kanggo mulangake ora ana penyakit, materi lan ala. Jeneng ilmu, kang ilmuwan wis entuk lan Applied kanggo hukum verifiable ing kahanan predetermined, padha njupuk, banjur padha nolak hukum iki. Deluding awake dhewe, padha ngapusi wong liya, lan urip ing donya khayalan, digawe dhewe. Kemampuan kanggo ndeleng operasi mental, disillusis pikiran saka apik amarga nuduhake derivasi efek fisik saka sabab mental, kayata tumindak gething, wedi, nesu, utawa hawa nepsu. Kemampuan kanggo ndeleng karya pikirane dhewe uga nggawa fakultas kanggo mriksa awak fisik minangka barang sing ora ana ing pikiran, lan kabeh iki mbuktekake kasunyatan ing saben bidang tumindak lan tumindak pikiran ing bidang apa wae. Pikiran sing dikembangake ora bakal bisa ngakoni pratelan para ilmuwan mental utawa Kristen amarga klaim kasebut bakal dingerteni salah, lan yen salah sawijining "ilmuwan" kudu bisa ndeleng kasunyatan ing saben pesawat, dheweke ora bisa tetep dadi " ilmuwan" lan ing wektu sing padha ndeleng kanyatan.

 

Apa asil saka panriman lan praktik ajaran para ilmuwan Kristen utawa mental?

Asile, kanggo sawetara wektu, katon paling nguntungake amarga pirang-pirang kasus amarga khayalan sing digawe anyar lan urip khayalan bisa tahan mung sawetara wektu lan mung sawetara wektu. Nanging kudu ana reaksi saka saben khayalan, sing bakal ngasilake asil sing ala. Ajaran lan prakteke piwulange kalebu salah sawijining kejahatan sing paling nggegirisi lan nggegirisi tumrap manungsa amarga meksa pikiran kanggo nolak kanyatan nalika ana ing pesawat apa wae. Pikiran sing dianggep dianggep ora bisa mbedakake kasunyatan saka mewah, lan kanthi mangkono ora cocog kanggo ngerti bebener ing pesawat apa wae. Pikiran dadi negatif, ora yakin, lan bakal mbantah utawa negesake apa wae sing ditawakake lan evolusi, mula bisa dicekel.

 

Yagene para pandhereke mental sing sejatine sejatine yen ora bisa nambani obat, lan yen ora kasebut apa sing diwakili, bakal pasien ora nemokake kasunyatane?

Kabeh healers dudu penipuan sing disengaja. Sawetara wong percaya nèk tumindak sing apik, senajan ora nliti kanthi tliti motifé. Penyembuh mental sing sukses makmur amarga dheweke wis sekutu lan dadi abdine Roh Bumi sing gedhe, lan Roh Bumi menehi ganjaran. Sing nindakake efek ngobati ora ana sing ngerti utawa karyane bakal nolak. Nanging cara lan proses sing ditindakake obat kasebut, para dukun dhewe ora ngerti. A healer alamiah ora bakal samesthine kanggo makili piyambak ing cahya unfavorable kanggo sabar, nanging kabeh patients ora weruh healer ing cahya kang bakal padha ndeleng wong. Yen kita pracaya sawetara pasien sing wis diobati dening healers, iki bakal katon ing cahya unfavorable. Salah sawijining pitakonan sing muncul babagan perawatan pasien, yaiku apa sing bisa disaranake dening dukun sing ora duwe prinsip marang pasien nalika pasien kasebut ana ing kontrol mental utawa paling ora cukup kanggo nampa saran. Ora bakal nggumunake ngerti manawa ana ahli penyembuhan sing ora jujur ​​ing profesi mental, kaya sing ana ing saben profesi utawa profesi. Kesempatan lan nggodha sing ditawakake kanggo wong sing ora duwe prinsip iku gedhe, amarga kanthi saran utawa kontrol mental iku gampang mengaruhi pikirane pasien sing loman lan ngucapke matur nuwun kanggo nandheske manawa tukang nambani nampa ragad utawa hadiah sing gedhe, utamane nalika pasien percaya yen dheweke entuk manfaat.

 

Apa ora Yesus lan akeh wong suci nambani penyakit fisik kanthi cara mental lan yen mangkono iku salah?

Punika nyariosaken, lan kita pracaya iku bisa lan bener, sing Yesus lan akeh wong mursid ngobati penyakit fisik kanthi cara mental lan kita ora ragu-ragu ngomong yen iku ora salah, yen padha ngerti apa padha nindakake. Ora ana keraguan manawa Gusti Yesus ngerti apa sing ditindakake kanggo nambani, lan akeh wong suci uga duwe kawruh lan kekarepan sing apik kanggo manungsa, nanging Yesus lan para suci ora entuk dhuwit kanggo nambani. Nalika pitakonan iki digawa dening wong-wong sing seneng karya healers padha ora tansah mandheg kanggo mikir kasunyatan iki. Ora kaya Gusti Yesus lan ora sopan manawa Yesus utawa para sakabate utawa wong-wong mursid mbayar biaya akeh saben kunjungan menyang saben pasien, nambani utawa ora ana tamba, utawa mbayar biaya saka limang nganti luwih saka satus dolar saben wulangan, ing kelas. , kanggo ngajari para murid cara nambani. Amarga Gusti Yesus nambani pirang-pirang lara, ora ana lisensi kanggo wong sing bisa nindakake bisnis penyembuhan mental. Sapa wae sing gelem nglakoni urip sing meh kaya uripe Gusti Yesus, bakal duwe hak kanggo nambani, nanging bakal nambani kanthi tresna marang kancane, lan ora bakal nampa upah. Gusti Yesus nambani kanthi kawruh. Nalika dheweke kandha, "Dosa-dosamu wis diapura," mung ateges sing nandhang sangsara wis mbayar paukuman saka kesalahane. Merga ngerti iki, Yésus nggunakké kawruh lan kekuwatané kanggo ngluwari dhèwèké saka kasangsaran sing luwih akèh, saéngga makarya manut karo hukum, ora nglanggar hukum. Gusti Yesus, utawa wong liya sing duwe kawruh, ora bakal nambani saben wong sing marani dheweke, nanging mung wong-wong sing bisa ditambani miturut hukum. Dheweke, dhewe, ora teka ing hukum. Dheweke ngluwihi hukum; lan ing ndhuwur iku bisa ndeleng kabeh wong kang kawengku ing hukum lan nandhang sangsara marga saka iku. Dheweke bisa ngilangi penyakit fisik, moral, utawa mental. Para durjana moral diobati dening dheweke nalika dheweke nandhang sangsara sing perlu kanggo nggawe dheweke weruh kesalahane, lan nalika dheweke pancen pengin nindakake sing luwih apik. Wong-wong sing lara sing asalé saka sabab mental bisa ditambani mung nalika panjaluk alam fisik wis dituruti, nalika kabiasaan moral wis diganti, lan nalika padha gelem nanggung tanggung jawab individu lan nindakake tugas individu. Nalika wong-wong mau padha sowan ing ngarsane Gusti Yesus, dheweke nggunakake kawruh lan kekuwatane kanggo ngluwari wong-wong mau saka kasangsaran sing luwih akeh amarga wis mbayar utang marang alam, mratobat saka tumindak sing salah, lan ing alam batine padha gelem nganggep lan nindakake kewajibane. Sawise nambani wong-wong mau, dheweke bakal kandha: "Lungaa, lan aja dosa maneh."

 

Yen salah nampa dhuwit kanggo ngobati penyakit fisik kanthi proses mental, utawa kanggo menehi 'ajaran ilmiah,' ora salah guru sekolah nampa dhuwit kanggo menehi pitunjuk marang murid ing cabang apa wae sing sinau?

Ora ana bedane sing bisa dibandingake antara guru utawa ahli ilmu jiwa utawa Ilmu Kristian utawa guru ing sekolah-sekolah pamulangan. Titik sing padha uga yaiku piwulang sing ana hubungane karo pikiran pasien utawa murid. Yen ora, beda karo klaim, tujuan, proses, lan asil. Murid sekolah sinau yen tokoh duwe nilai tartamtu; manawa kaping pirang-pirang tokoh mesthi duwe asil sing padha, lan ora, ing kahanan apa wae guru ngandhani yen murid kaping telu papat, utawa kaping pindho nggawe rolas. Sawise murid sinau gawe Multiply, dheweke mesthi bisa mbuktekake kabeneran utawa salah pratelan liyane ing pirang-pirang tokoh. Ora ana sing nyebabake panemune bisa menehi pitunjuk marang murid sing sabar-sabar wae. Sarjana kasebut sinau babagan tata basa lan matématika kanggo tujuan lan kenyamanan tata cara sing bener lan ekspresi gampang pikirane marang wong liya sing cerdas. Penyembuhan mental utawa Ilmuwan Kristen ora mulang muride kanthi aturan utawa conto kanggo mbuktekake utawa mbantah pratelan saka wong liya, utawa kanggo ngatur pikirane dhewe lan nyatakake kanthi cara sing bisa dingerteni karo wong liya sing ora percaya, utawa ngidini kapercayan lan pitunjuke supaya bisa cocog amarga ana sing cocog. Sekolah-sekolah belajar dadi tujuane supaya siswa bisa ngerti fakta-fakta ing pesawat sing dienggo, supaya bisa migunani, lan anggota masyarakat sing cerdas. Dokter "Ilmuwan" ora mbuktekake utawa nuduhake tuntutan "ilmuwan" liyane dening proses dheweke dhewe, lan uga murid saka dukun ora mbuktekake kabeneran klaim dheweke utawa guru liyane kanthi tingkat apa-apa; nanging murid sekolah bisa lan mbuktekake apa sing disinaoni pancen bener utawa salah. Guru sekolah ora pura-pura mulang obat-obatan fisik kanthi cara mental, nanging "ilmuwan" ora, lan mulane ora ing kelas sing padha karo guru ing sekolah kasebut. Guru ing sekolah-sekolah nglatih pikirane murid supaya bisa ngerteni perkara-perkara sing nyata karo panca indera, lan dheweke entuk upah kanthi dhuwit sing minangka bukti kanggo indera; nanging ilmuwan mental utawa christian nglatih pikiran murid-muride kanggo mbantah, mbantah, lan ora percaya fakta-fakta sing diwujudake kanthi indra, lan ing wektu sing padha ngetrapake gaji dheweke kanthi dhuwit, lan miturut bukti panca indera. Saengga kayane ora ana salah ing guru sekolah sing nampa dhuwit minangka pambayaran kanggo layanan miturut pesawat sing digunakake lan mulang; nanging ora cocog karo ilmuwan mental utawa ilmuwan Kristen sing ngaku bisa waras utawa mulang marang bukti-bukti indra, lan ing wektu sing padha, mbayar utawa mbayar tepat miturut pikiran sing ditolak, nanging sing dheweke seneng. Nanging mesthine salah yen guru sekolah nampa dhuwit kanggo layanane.

Kanca [Persamaan HW]