Harold W. Percival



Ngenani wong sing ora biasa iki, Harold Waldwin Percival, kita ora prihatin karo pribadine. Kawruh kita dumunung ing apa kang wus ditindakake lan kepiye anggone nindakake. Percival deweke luwih disenengi kanggo tetep ora sopan, kaya kang ditudingake ing Panganggit Pangarang kanggo Thinking and Destiny. Iku amarga dheweke ora pengin nulis otobiografi utawa duwe biografi sing ditulis. Panjenenganipun kepéngin writingsipun kanggé ngadhepi piyambakipun. Tujuane yaiku yen validitas pernyataan kasebut bakal diuji miturut sarjana Pamrentahan ing sajroning maca lan ora bakal dipengaruhi dening kepribadian dhewe Percival.

Nanging, wong pengin ngerti babagan pengarang cathetan, utamané yen dheweke kena pengaruh banget. Nalika Percival liwati ing 1953, nalika yuswa wolung puluh papat, ora ana sing manggon ing wektu awal, lan mung sawetara sing ngerti babagan urip ing jamane. Kita wis nglumpukake bukti-bukti sing wis ana; Nanging, iki ora bisa dianggep minangka biografi sing lengkap, nanging mung sketsa singkat.

(1868 - 1953)

Harold Waldwin Percival lair ing Bridgetown, Barbados, Hindia Barat Inggris, ing April 15, 1868, ing perkebunan kang diduweni dening wong tuwané. Panjenenganipun minangka anak kaping telu saka papat, ora ana sing bisa urip. Tiyang sepuhipun Inggris, Elizabeth Ann Taylor lan James Percival, minangka tiyang Kristen saleh. Nanging akeh sing ditrungu minangka anak sing enom banget ora ana sing cukup, lan ora ana jawaban sing cukup kanggo pitakonan akeh. Dheweke felt sing kudu ana sing ngerti, lan ing umur banget awal ditemtokake dheweke bakal nemokake "Wise" lan sinau saka wong-wong mau. Nalika taun-taun liwati, konsep "Wicaksana" diganti, nanging tujuane kanggo entuk kawruh.

Nalika Harold Percival umur sepuluh taun, bapake seda lan ibune pindah ing Amerika Serikat, manggon ing Boston, lan ing New York City. Panjenengané nyumurupi ibuné watara telung taun nganti pati ing 1905. Sing maca banget, dheweke luwih pinter.

Ing New York City, Percival dadi kasengsem ing Theosophy lan gabung karo Theosophical Society ing 1892. Masyarakat kasebut dibagi dadi fraksi sawise mati William Q. Hakim ing 1896. Percival banjur ngorganisir Theosophical Society Independent, kang ketemu kanggo nyinaoni tulisan Madame Blavatsky lan tulisan suci "Timur".

Ing 1893, lan kaping pindho ing patbelas taun salajengipun, Percival kagungan pengalaman unik minangka "sadar Kesadaran," minangka pencerahan spiritual lan nuwuh ingkang sae. Dheweke nyatakake, "Sedhih weruh Kesadaran ngandhakake 'ora dingerteni' kanggo wong sing wis dadi sadar. Banjur bakal dadi tugas sing menehi ngerti apa sing bisa dilakoni saka Sadar. "Dheweke nyatakake yen pengalaman kasebut bisa menehi ngerti babagan subjek kanthi proses mental kang kasebut" pikiran nyata. "Amarga pengalaman iki luwih akeh tinimbang ing Theosophy, dheweke kepengin nulis babagan dheweke lan nuduhake kawruh kasebut karo manungsa.

Saka 1904 kanggo 1917, Percival nerbitake majalah bulanan, Sabda, sing diwenehake kanggo paseduluran manungsa lan nduwe sirkulasi donya. Akeh penulis terkenal ing dina nyumbang menyang majalah lan kabeh masalah sing ana artikel dening Percival uga. Tulisan-tulisan wiwitan iki entuk sawijining panggonan ing Sapa Sing Ing Amerika.

Ing 1908, lan sawetara taun, Percival lan sawetara kanca diduweni lan dioperasikake kira-kira lima ratus hektar kebon, tanah pertanian, lan tenggorokan ing upstate New York. Nalika properti sing didol Percival disimpen kira-kira wolung puluh hektar kang ana omah cilik. Iki ing ngendi dheweke manggon ing sasi panas lan nyediakake wektu kanggo karya terus-terusan ing manuskrip.

Ing 1912, dheweke wiwit njabel materi kanggo buku sing bakal ngemot sistem pikiran sing lengkap. Amarga awaké kudu isih ana sajrone panginten, dhèwèké dhiktèkaké manawa ana pitulungan. Ing 1932 konsep pisanan rampung; iki diarani Hukum pikirane. Dheweke terus nggarap manuskrip kasebut kanggo njlentrehake lan nyunting. Dheweke ora pengin supaya dadi buku misterius lan ditemtokake kanggo ngrancang karyane kanthi bener, nanging dawa banget. Judhul wis diganti Thinking and Destiny lan pungkasanipun dicithak ing 1946.

Karya siji-ewu kaca iki digawe ing wektu telung puluh papat taun. Buku iki nyakup subyek Man lan dunyo ing detail lengkap. Ing salajengipun, ing 1951, piyambakipun nerbitaken Manungsa lan Wanita lan Anak lan ing 1952, Masonry lan Simbol-simbol lan Demokrasi Adhedhasar Pamrentahan. Buku telung cilik adhedhasar Thinking and Destiny lan menehi hasil karo subyek sing dipilih penting luwih rinci.

Ing 1946, Percival, kanthi kalih kanca, mbentuk The Word Publishing Co., sing nerbitake lan nyebarake buku-bukune. Sajrone periode kasebut, Percival nyambut damel nyiapake manuskrip buku-buku tambahan, nanging dheweke tansah nyiapake jawaban kanggo akeh pitakonan saka koresponden.

Word Foundation, Inc. dibentuk ing 1950 kanggo nggawe wong-wong ing donya kabeh buku sing ditulis dening Harold W. Percival lan kanggo njamin yen warisan kasebut kanggo manusane bakal dilestarekake. Percival nate nyathet hak cipta kanggo kabeh buku marang Word Foundation, Inc.

Ing Maret 6, 1953, Percival mungkasi nyebabake alam ing New York City sawetara minggu sadurunge ulang taun wolung puluh lima. Awak iki dikubur, miturut panjaluke.

Wis nyatakake yen ora ana sing bisa nemokake Percival tanpa perasaan yen dheweke ketemu karo manungsa sing bener-bener luar biasa. Karya-karyanipun makili prestasi sing apik ing ngatasi negara sejati, lan potensial, saka manungsa. Sumbangan marang manungsa bisa duwe pengaruh sing luwih gedhe babagan peradaban lan peradaban kita sing bakal teka.