Harold W. Percival



Minangka Harold W. Percival nuduhake ing Pambuka Pengarang saka Mikir lan Nasibe, dheweke luwih seneng njaga penulis ing latar mburi. Amarga iku, dheweke ora kepengin nulis otobiografi utawa nulis biografi. Dheweke pengin tulisane tetep mandhiri. Tujuane yaiku supaya validitas pratelan kasebut ora dipengaruhi karo pribadine, nanging dites miturut tingkat kawruhe dhiri ing saben pamaca. Nanging, masarakat pengin ngerti babagan penulis cathetan, utamane yen ana tulisane.

Dadi, sawetara kasunyatan babagan Pak Percival kasebut ing kene, lan rincian liyane kasedhiya ing dheweke Pambuka Panganggit. Harold Waldwin Percival lair ing Bridgetown, Barbados tanggal 15 April 1868, ing kebon duweke wong tuwane. Dheweke nomer telu saka papat bocah, ora ana sing slamet. Wong tuwané, Elizabeth Ann Taylor lan James Percival minangka wong Kristen sing taat; nanging umume sing dirungokake nalika isih cilik durung katon cukup, lan ora ana wangsulan sing nyenengake kanggo akeh pitakonane. Dheweke rumangsa yen kudu ana sing ngerti, lan nalika isih cilik dheweke nemtokake manawa dheweke bakal nemokake "Wong Wicaksana" lan sinau saka dheweke. Wis pirang-pirang taun, konsep "Wong Wicaksana" ganti, nanging tujuane supaya bisa ngerteni Dhiri tetep ana.

(1868 - 1953)

Nalika yuswa sepuluh taun, bapakne tilar donya lan ibune pindhah menyang Amerika Serikat, manggon ing Boston, lan mengko ing New York City. Dheweke ngrawat ibune udakara telulas taun nganti tilar donya ing taun 1905. Percival dadi kasengsem karo Theosophy lan gabung karo Theosophical Society ing taun 1892. Masyarakat kasebut pisah dadi fraksi sawise matine William Q. Judge ing 1896. Pak Percival banjur ngatur Theosophical Society Independent, sing rapat kanggo sinau tulisan Madame Blavatsky lan "tulisan suci" Wétan.

Ing taun 1893, lan kaping pindho maneh sajrone patbelas taun sabanjure, Percival dadi "sadhar saka Kesadharan," Dheweke ujar manawa regane pengalaman kasebut yaiku nggawe dheweke ngerti babagan subyek kanthi proses mental sing diarani mikir nyata. Dheweke ujar, "Amarga eling karo Kesadaran mbukak 'ora dingerteni' kanggo wong sing wis sadhar banget."

Ing taun 1908, lan suwene pirang-pirang taun, Percival lan sawetara kanca duwe lan ngoperasikake udakara limang atus hektar kebon, lahan pertanian, lan pabrik tembakau udakara pitung puluh mil ing sisih lor Kota New York. Nalika properti didol Percival tetep udakara wolung puluh hektar. Ana ing kana, cedhak Highland, NY, ing endi dheweke urip nalika musim panas lan nyawisake wektu kanggo terus-terusan nggarap naskah.

Ing taun 1912, Percival wiwit njabarake bahan supaya sawijining buku ngemot sistem pikirane sing lengkap. Amarga awake kudu menengan nalika mikir, dheweke ndhikte yen ana pitulung sing kasedhiya. Ing taun 1932 draf pertama rampung lan ditelpon Ukum Pikiran. Dheweke ora menehi pendapat utawa nggawe kesimpulan. Luwih becik, dheweke nglaporake babagan sing dheweke sadhar liwat pikiran sing tetep lan fokus. Judhul diganti Mikir lan Nasibe, lan buku iki pungkasane dicithak ing taun 1946. Mula, karya agung sewu kaca iki sing menehi katrangan penting babagan manungsa lan hubungan kita karo kosmos lan liya-liyane digawe sajrone telung puluh patang taun. Sabanjure, ing taun 1951, dheweke nerbitake Manungsa lan Wanita lan Anak lan, ing taun 1952, Masonry lan Simbol—Ing cahya saka Mikir lan Nasibe, lan Demokrasi Minangka Pamrentahan Dhiri.

Saka 1904 kanggo 1917, Percival nerbitake majalah bulanan, Tembung, sing duwe sirkulasi ing saindenging jagad. Akeh panulis terkenal dina iki nyumbang, lan kabeh masalah ngemot artikel uga Percival. Editorial kasebut ditampilake ing saben 156 masalah lan entuk papan ing Sapa Sing Ing Amerika. Yayasan Word miwiti seri kaping pindho saka Sabda ing taun 1986 minangka majalah triwulanan sing kasedhiya kanggo para anggotane.

Pak Percival tilar donya sebab alamiah tanggal 6 Maret 1953 ing New York City. Awakke dikrapi miturut kekarepane. Wis ditulis manawa ora ana sing bisa ketemu karo Percival tanpa rumangsa yen dheweke wis ketemu manungsa sing pancen hebat banget, lan kekuwatane lan panguwasa bisa dirasakake. Amarga kabeh kawicaksanane, dheweke tetep sopan lan andhap asor, wong sing jujur ​​ora bisa rusak, kanca sing ramah lan simpatik. Dheweke mesthi siap nulungi wong liya, nanging ora nate nyoba menehi filosofi marang sapa wae. Dheweke seneng maca ing macem-macem subjek lan duwe akeh minat, kalebu acara, politik, ekonomi, sejarah, fotografi, hortikultura lan geologi saiki. Kejabi bakat nulis, Percival duwe kecenderungan matematika lan basa, utamane Yunani lan Ibrani klasik; nanging jarene dheweke mesthi dicegah ora nindakake apa-apa, kajaba sing wis mesthi ditindakake ing kene.

Harold W. Percival ing bukune lan tulisan liyane nyritakake kahanan, lan potensi sejatine manungsa kasebut.